Şimdi Ara

Kartal Cumhuriyet Mahallesi Semt Evi açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kartal Cumhuriyet Mahallesi Semt Evi açıldı

    İstanbul'da 16. semt evi, Kartal Cumhuriyet Mahallesi'nde açıldı.

    Haber Merkezi
    28.11.2020

    Türkiye Komünist Partisi'nin semt evlerine İstanbul Kartal'da bir yenisi daha eklendi.

    Kartal Cumhuriyet Mahallesi'nde açılan semt evi için salgın önlemleri kapsamında kısa bir açılış etkinliği yapıldı.

    Açılış etkinliğinde TKP Kartal İlçe Örgütü adına yapılan konuşmada Cumhuriyet Mahallesi Semt Evi'nin Kartal'daki ikinci semt evi olduğu belirtilirken, 2018'de alınan semt evlerini kurma kararının ardından ülkede yaşanan gelişmelerin bu adımın ne kadar doğru olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.

    O günden bu yana ekonomik krizin derinleştiği, hayat pahalılığı ve işsizliğin arttığı ifade edilirken, yaşanan her yeni gelişmede, depremde, selde, pandemide iktidarın sadece patronlar lehine karar aldığı vurgulandı.
    Kartal'da yeni semt evleri yolda

    Salgının sömürüyü daha da büyüttüğünün vurgulandığı konuşmada, "Bugün açtığımız semt evi, işçilerin, emekçilerin, kadınların dayanışma evidir, aydınlanma evidir. Bir araya gelip nasıl kazanırız, nasıl eşit ve özgür bir ülke kurarız sorusunun cevabını hep birlikte burada arayacağız" denildi.

    TKP'nin Kartal'ın her mahallesinde olacağının dile getirildiği konuşmada, "Şimdi Cumhuriyet Mahallesi'ndeyiz. Çok yakında Karlıktepe, Esentepe Mahallelerinde olacağız" ifadesi kullanıldı.

    Bitirdikleri eğitimi burada istediğim şekliyle başlatacağız, yık saydıkları kadınların dayanışmasıni burada örgütleyecegiz. TKP Kartal'ın her mahallesinde olacak. Şimdi cumhuriyet mahallesindeyiz. Çok yakında karliktepe, esentepe mahallerinde de olacağız.
    'Semt evi çocuklarımız için bir okuldur artık'

    Ardından Cumhuriyet Mahallesi Semt Evi adına Özge Kondakçı söz aldı.

    Kondakçı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

    "Yıllardır bu mahallede oturan biri olarak bu semt evinin mahalleye çok yakışacağını düşünüyorum. Burası bir emekçi mahallesi. İnsanlar daha gün aydınlanmadan iş için yollara düşer. Tıka basa dolmuşlara, seyrek geçen otobüslere biner. Kimimiz metroya yürür her sabah. Çoğumuzun ise gidiş saati bellidir. Dönüşümüz ise çoğunlukla belirsiz. Çoğumuzun kaldığı apartmanın altında derme çatma atölyeler vardır. Göçmen işçi kardeşlerimiz karın tokluğuna bile olmadan çalışır. Pandemi ile birlikte sömürü daha arttı. Fırsattan istifade geri kalan haklarımızı da tırpanlıyor. Okullar pandemi bahanesi ile yüz yüze eğitime kapatıldı. Şimdi paran varsa, bilgisayarın varsa, internetin varsa eğitime uzaktan ulaşabiliyorsun. Dedik ya burası emekçi mahallesi. Çocuklarımız eğitimden mahrum. Şimdi semt evi çocuklarımız için bir okuldur artık.
    'Semt evi kadınlar için bir dayanışma yeridir'

    Biz kadınız. İki kere sömürülürüz. Evde işler bize kalır. Şiddete uğrar, bazen ölürüz. İşte bu semt evi kadınlar için bir dayanışma yeridir. Kadınlar için açtık burayı. Artık mahallemizde kadınların güç alabileceği bir yerleri var.

    Biz emekçiyiz. Ödeyeceğimiz kira, kredi kartı, fatura patronun keyfine bağlıdır. İstediği zaman bizi kovabileceklerini sanırlar. Semt evi işçilerin evidir artık. Dedik ya burası emekçi mahallesi. Avukat arkadaşlarımız ile hafta bir işçi bilgilendirme toplantıları yapacağız.

    Sanat, edebiyat, spor bunlar lükstür emekçiler için. Semt evimiz bunları lüks olmaktan çıkaracak. Emekçilerin bağlamasından türküler söyleyeceğiz, kadınlar tiyatro yapacak, çocuklarımız resim sergisi açacak. Burası TKP tarafından kuruldu. Fakat bugünden sonra bu mahallenin işçilerinin, kadınlarının, gençlerinin evidir artık.

    https://sol.org.tr/haber/kartal-cumhuriyet-mahallesi-semt-evi-acildi-20300

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • "O günden bu yana ekonomik krizin derinleştiği, hayat pahalılığı ve işsizliğin arttığı ifade edilirken, yaşanan her yeni gelişmede, depremde, selde, pandemide iktidarın sadece patronlar lehine karar aldığı vurgulandı."


    bu kadar iyi kısa özet yapılamazdı.Kartal Cumhuriyet Mahallesi Semt Evi açıldı 

  • kim ödüyor bu evi bi de onu anlat
  • Sen bunu düşünemeyecek kadar cahilmisin yoksa art niyetli misin?
    Bana göre ikincisi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rebellion87

    Sen bunu düşünemeyecek kadar cahilmisin yoksa art niyetli misin?
    Bana göre ikincisi
    vergi toplamadan nasıl oluyor bu iş?

    o zaman daha fazla vergi toplayalım herkes ücretsiz evde yaşasın.

    ama bu sefer vergiyi kim ödeyecek?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.