Şimdi Ara

KARS 14.MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
11.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar kars a bedelli askerlige giden varmı hic rastlayamadim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Rica ederim, Otobüsle dönemezsiniz. Kara yolu yasak, ya aileniz gelip imza karşılığı sizi teslim alacak (aileden kasıt da anne, baba veya evli olan kardeş, bekar kardeşe de vermiyorlar) ya da hava yolu ile gitmeniz gerek. Aileniz alırsa o zaman kara yolu ile dönebilirsiniz. Uçak biletinizi en yakın yere alıp oradan otobüsle dönebilirsiniz. Mesela herkes Ankara aldı oradan otobüsle devam etti.

    Ancak şöyle bir uygulama var dönüş bileti için HÜKOM isimli askeriyenin bir uygulaması var, yani sizin uçak biletiniz yoksa onlar alıyorlar. Her hangi bir para da ödemiyorsunuz. Çıkışınız cuma günü, HÜKOM sizin biletinizi ya cuma gününe ya da cumartesi gününe alacaktır. Orada zaten soracaklar nasıl döneceksiniz diye. Hükom uygulamasını da seçebilirsiniz. Sonuçta ücretsiz uçak bileti alıyorlar. Ama bir gün geç çıkabilirsiniz. Tabi hava yolunun o tarihlerdeki yoğunluğuna göre değişiyor. Bizde en geç bir gün sonrasına herkesin bileti vardı. Ama daha geç de alındığı olabiliyormuş. Tabi hükomun aldığı uçak saatine kadar kışlada kalacaksınız. Dışarı çıkmak gibi bir opsiyon yok.

    Farklı renk içlik bizde sorun olmadı giydi insanlar ama yemin töreninde farklı renk hiç bir şey giymeyeceksiniz dediler. Yakalar açık olduğu için görünüyor. Görünmemesi gerekiyormuş. Bizde sadece tören günü renk önemliydi. Siz yinede en azından bir tanesini haki alın.

    Gidince bölük komutanı size danışmanlık yapacak, o zaman sağlık sorununuzu belirtin ona, takım komutanınıza da söylersiniz. İlk gün veya ikinci gün zaten revire çıkacaksınız (siz talep etmeseniz de revire götürüp kontrolden geçiriyorlar), doktora da söylersiniz. O dosyanıza yazacaktır. Bu sorununuzla ilgili bir belgeniz varsa yanınıza alın, doktora gösterirsiniz. Doktor eğitimlere katılamaz derse hiç bir eğitime katılmazsınız. Sağlık sorunu olan birini kimse zorlamaz merak etmeyin. Ben astım hastasıyım, ilaçlarımı yanımda taşımama izin verdiler. Daraldığım zamanlarda söyledim dinlendirdiler. Tabi hastalığıma dair heyet raporu ve tek hekim raporu yanımdaydı, ilaçlarımın reçetesi de yanımda vardı.
  • Çok az. Ben de bir iki kişi gördüm, hepsinin de celbi farklı farklıydı. Benim de 38b. Hayırlısı bakalım.
  • benim de 38b kars merkez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası hakkında bilgi almak neden bu kadar zor gerçekten
  • Başkan biz aramızda bir grup kuralım gören gelir ztn.Ust çevrelerden duyum alan yazar.Kışin gidiyoruz sonuçta bir ön bilgimiz olursa fena olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelden numaralaşalim grup kuralım buraya bide Twitter a link atalım katılmak isteyen gelsin bilgi alan yazar hemde yardimlaşiriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 34b olarak bedelli askerliğimi burada yaptım. Merkezde, içerisinde tugay komutanlığı nın ve 25. Alay komutanlığına olduğu Kazım Karabekir Kışlasında olacaksınız. Burası nispeten küçük denilebilecek bir kışla. Koğuş lar 16 kişilik. Banyo ve tuvalet koğuş binasında. Sıcaksu her zaman açık bırakıldı biz oradayken, ancak kalabalık saatlerde banyo kullanırsanız soğuk suya mahkumsunuz :) Korkmayın gayet iyi bir yer. Her dönem yaklaşık 250 bedelli katılıyor. 50 şer kişilik takımlara ayrılırsınız. Takım komutanlarını asteğmen veya teğmen olabilir. Bedelli bölük komutanınız yüzbaşı oluyor. Ancak her dönem komutanlar değişebiliyorlar.

    Yemekhane ve kantin hizmetleri çok çeşitli değil ancak idare edersiniz diye düşünüyorum sonuçta en fazla 19 gün, biz idare ettik problem olmadı. Yanınıza almanız gereken herşeyi mutlaka alın, oraya gidince kantinden alırım diye düşünmeyin. Kantinde ihtiyaç duyulan herşey olsa da kalmayabilir. Stok yenilemeleri bir kaç gün sürebiliyor. Sonuçta 250 kişi var yetmeyecektir. İçlik en az 2-3 takım alın. Kars soğuk bir yer daha da soğuyacak. İçlik en büyük dostunuz olacak :) hem de alt üst. Hayatımda hiç giymemiştim orada üzerimden hiç çıkarmadım. Geri kalan ihtiyaçlar her yerde yazıyor zaten, hepsini edinin. Bazı şeyleri kışla veriyor zaten, havlu, iç çamaşırı çorap traş köpüğü sabun gibi ama yanınızda götürürseniz almazsınız.

    Kışlada normal er yok denecek kadar az, yemekhane ve kantin dışında pek gördüğümüz söylenemez.

    Akıllı telefon kesinlikle götürmeyin, bu konuda çok ciddiler, akıllı telefona müsama gösterilmiyor. Zaten olmadığı daha iyi çünkü şarj etmek sıkıntı, belirli yerlerde sadece piriz bulunuyor onlarda da sürekli sıra oluyor. Klasik telefonda sorun yaşamazsınız, şarjı uzun giden bir telefon bulun. Piyasada satılan BB telefonlardan uzak durun alan çoğu kişi sorun yaşadı. Ankesörlü de var zaten. Kantinde kart da satılıyor.

    Kitap götürebilirsiniz, akşamları ve hafta sonları okuyabilirsiniz. Dinlenme odasında kitap var ama çok az, hatta sevabınıza fazlaca götürüp oraya bırakın herkes faydalansın.

    Kışlada ziraat bankası atmsi var sıkıntı olmuyor, arada para bitse de ertesi gün tekrar aktif oluyor ama siz para alın yanınıza uğraşmazsınız 20 lik 10 luk yaptırın, para sadece fast food da geçiyor. Kantinlerde sadece kredi kartı geçerli bunun için temazsız özellikli kart götürürseniz rahat edersiniz. Kantinlerde sıra olur çünkü. Ayrıca lojmanların olduğu bölgede aile kantini var orası daha büyük bir nevi market gibi. Takım komutanınız belirli zamanlarda sizi götürecektir. Sigara içenler yanına sigara alsınlar. Belirli markalar var sadece o yüzden yanınıza alın.

    Gelelim sürece, ilk gün 5 e kadar katılım yapabilirsiniz. Sıfır sakal traşı olup gidin, yoksa kapıdan geri çevirirler. İçeri girdiğinizde aramadan geçeceksiniz. Daha sonra konteynerler bölgesine götürecekler hemen girişin yanında zaten buradan kamuflaj vs alacaksınız tabi süre yeterse, yetmezse ertesi güne kalacaktır. Kıyafetleri alırken rahat olun deneyin olmazsa değiştirirler. Bot konusunda da sıkıntı yok deneyin sonrasında değiştirirsin. Oradan koğuşlara götürecekler. Komutanları dinleyin, bilgilendirme yapacaklar. İlk hafta çoğunlukla evrak ve revir işleriyle bitecek eğitim çok fazla yapılamıyor. Rütbeli çok fazla var kışlada, o yüzden selam sabahı mutlaka iyi öğrenin. Aklınıza takılanları mutlaka takım komutanınıza sorun. Sabırla cevap verirler.
    Eğitimler bir nevi ders gibi yapılıyor. 45 dk ders 15 dk mola gibi. Eğitimler takım komutanları tarafından veriliyor. Eğitimlerde kimsenin çok zorlanacağını düşünmüyorum.
    Silah eğitimleri 2. Hafta oluyor ve cuma günü atış yapılıyor. Atış için çakmak doğu kışlaya gideceksiniz.

    3.hafta ise tören eğitimi ve provası yapılıyor.

    Sabah içtiması 06.20 de yapılır. Sonrasında kahvaltıya gidilir. Daha sonra 08.00 de eğitim içtiması vardır bölük komutanı katılır. Kıdemli teğmen komutana sayı verir, bölük komutanının söyleyeceği birşey varsa konuşur. Sonrasında eğitim başlar, 12. 00 de yemek içtiması olur. Sonrasında 13.30 da tekrar eğitim içtiması olur. Akşam 17.00 de yemek içtiması yapılır sonrasındaysa nöbetçi komutanın tasarrufunda ilerleyen bir saatte yatak başı veya koğuş önünde yat içtiması alınır.

    Hafta sonlarında eğitim olmaz ancak tüm içtimalar yapılır. Eğitim olmadığı için bot ve kamuflaj giymeniz gerekmez. Eşofman üzerine parkanızı giyip çıkarsınız.

    Eldiven boyunluk ve bere götürün çok soğuk, giymenize izin verildiği her an giyersiniz bunları.

    İmkanı olan reçeteli ilaç götürsün, revire de gidebilirsiniz ancak doktorun reçete ettiği ilaçlar ertesi gün gelir. Mutlaka hasta olursunuz hatta kesin olursunuz :) 250 kişinin florası sonuçta birde havadaki ısı değişimi fazla sabah ve öğlen ısı farklılığı yüksek. Siz hasta olmasanızda mutlaka ilaç alın yanınıza reçetesi de yanınızda olsun, ilaçları revire teslim edip hergün oradan kullanabilirsiniz.

    Gelelim önemli bir mevzuya, törenden sonra sizi bırakmıyorlar. Ya ailenizin gelmesi gerek (birinci derece: anne-baba veya evli olan kardeş) ya da hava yolu ile gitmeniz gerek. Gidiş dönüş bilet alanlar çıktılarını yanına alsınlar. Uçak saatinizde sizi servis ile hava alanına götürecekler. Çıkacağınız gün olan cuma gününe biletinizi rahatlıkla alabilirsiniz. Herkes uçağına yetişti. Tören 10.30-11.00 arası bitiyor. Bu sebeple karsı gezmek isteyenler önceden gitsinler, sonrasında imkanınız olmayacak.

    Aklınıza takılan bir şey olursa cevaplarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 36b benim donem de kantınlerde bere eldiven vs varmı
  • rkbey R kullanıcısına yanıt
    Hepsi var ama kalmama olasılığı yüksek o yüzden siz yanınıza alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piceyyuz P kullanıcısına yanıt
    İyi günler verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Saç konusunda da bilgi alabilirmiyim 3 numaraya vurdurupta gitmek istemiyorum soğuk olduğu için saça tepkileri nasıl merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enes1246 E kullanıcısına yanıt
    Ben herhangi birinin saçına takıldıklarını görmedim. Ama uzun saç dikkat çekecektir. Kep değil bere olacak başınızda. Yanların kısa olması gerekir. Üst için pek sorun yok 3 değil 5 yaptırsanız da çok problem olmaz diye düşünüyorum.

    Ama sakal önemli sabah içtimasında kontrol edilir. Akşamdan traş olanların çoğu yakalanırdı. Tekrar traşa gönderiyorlardı.

    El kremi dudak kremi falan mutlaka alın. Kuruyup çatlayacaklar. 28 ekim-15 Kasım oradaydım. O tarihlerde bile soğuktu şimdi daha da soğuyacaktır.

    Kötü bir yer asla değil. Sizi zorlayacak olan iklim ve yemek olur. Askerde olduğunuzu unutamadığınız sürece çok rahat bir üç hafta geçirirsiniz. Benim için kafa dinleme oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piceyyuz P kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: piceyyuz

    34b olarak bedelli askerliğimi burada yaptım. Merkezde, içerisinde tugay komutanlığı nın ve 25. Alay komutanlığına olduğu Kazım Karabekir Kışlasında olacaksınız. Burası nispeten küçük denilebilecek bir kışla. Koğuş lar 16 kişilik. Banyo ve tuvalet koğuş binasında. Sıcaksu her zaman açık bırakıldı biz oradayken, ancak kalabalık saatlerde banyo kullanırsanız soğuk suya mahkumsunuz :) Korkmayın gayet iyi bir yer. Her dönem yaklaşık 250 bedelli katılıyor. 50 şer kişilik takımlara ayrılırsınız. Takım komutanlarını asteğmen veya teğmen olabilir. Bedelli bölük komutanınız yüzbaşı oluyor. Ancak her dönem komutanlar değişebiliyorlar.

    Yemekhane ve kantin hizmetleri çok çeşitli değil ancak idare edersiniz diye düşünüyorum sonuçta en fazla 19 gün, biz idare ettik problem olmadı. Yanınıza almanız gereken herşeyi mutlaka alın, oraya gidince kantinden alırım diye düşünmeyin. Kantinde ihtiyaç duyulan herşey olsa da kalmayabilir. Stok yenilemeleri bir kaç gün sürebiliyor. Sonuçta 250 kişi var yetmeyecektir. İçlik en az 2-3 takım alın. Kars soğuk bir yer daha da soğuyacak. İçlik en büyük dostunuz olacak :) hem de alt üst. Hayatımda hiç giymemiştim orada üzerimden hiç çıkarmadım. Geri kalan ihtiyaçlar her yerde yazıyor zaten, hepsini edinin. Bazı şeyleri kışla veriyor zaten, havlu, iç çamaşırı çorap traş köpüğü sabun gibi ama yanınızda götürürseniz almazsınız.

    Kışlada normal er yok denecek kadar az, yemekhane ve kantin dışında pek gördüğümüz söylenemez.

    Akıllı telefon kesinlikle götürmeyin, bu konuda çok ciddiler, akıllı telefona müsama gösterilmiyor. Zaten olmadığı daha iyi çünkü şarj etmek sıkıntı, belirli yerlerde sadece piriz bulunuyor onlarda da sürekli sıra oluyor. Klasik telefonda sorun yaşamazsınız, şarjı uzun giden bir telefon bulun. Piyasada satılan BB telefonlardan uzak durun alan çoğu kişi sorun yaşadı. Ankesörlü de var zaten. Kantinde kart da satılıyor.

    Kitap götürebilirsiniz, akşamları ve hafta sonları okuyabilirsiniz. Dinlenme odasında kitap var ama çok az, hatta sevabınıza fazlaca götürüp oraya bırakın herkes faydalansın.

    Kışlada ziraat bankası atmsi var sıkıntı olmuyor, arada para bitse de ertesi gün tekrar aktif oluyor ama siz para alın yanınıza uğraşmazsınız 20 lik 10 luk yaptırın, para sadece fast food da geçiyor. Kantinlerde sadece kredi kartı geçerli bunun için temazsız özellikli kart götürürseniz rahat edersiniz. Kantinlerde sıra olur çünkü. Ayrıca lojmanların olduğu bölgede aile kantini var orası daha büyük bir nevi market gibi. Takım komutanınız belirli zamanlarda sizi götürecektir. Sigara içenler yanına sigara alsınlar. Belirli markalar var sadece o yüzden yanınıza alın.

    Gelelim sürece, ilk gün 5 e kadar katılım yapabilirsiniz. Sıfır sakal traşı olup gidin, yoksa kapıdan geri çevirirler. İçeri girdiğinizde aramadan geçeceksiniz. Daha sonra konteynerler bölgesine götürecekler hemen girişin yanında zaten buradan kamuflaj vs alacaksınız tabi süre yeterse, yetmezse ertesi güne kalacaktır. Kıyafetleri alırken rahat olun deneyin olmazsa değiştirirler. Bot konusunda da sıkıntı yok deneyin sonrasında değiştirirsin. Oradan koğuşlara götürecekler. Komutanları dinleyin, bilgilendirme yapacaklar. İlk hafta çoğunlukla evrak ve revir işleriyle bitecek eğitim çok fazla yapılamıyor. Rütbeli çok fazla var kışlada, o yüzden selam sabahı mutlaka iyi öğrenin. Aklınıza takılanları mutlaka takım komutanınıza sorun. Sabırla cevap verirler.
    Eğitimler bir nevi ders gibi yapılıyor. 45 dk ders 15 dk mola gibi. Eğitimler takım komutanları tarafından veriliyor. Eğitimlerde kimsenin çok zorlanacağını düşünmüyorum.
    Silah eğitimleri 2. Hafta oluyor ve cuma günü atış yapılıyor. Atış için çakmak doğu kışlaya gideceksiniz.

    3.hafta ise tören eğitimi ve provası yapılıyor.

    Sabah içtiması 06.20 de yapılır. Sonrasında kahvaltıya gidilir. Daha sonra 08.00 de eğitim içtiması vardır bölük komutanı katılır. Kıdemli teğmen komutana sayı verir, bölük komutanının söyleyeceği birşey varsa konuşur. Sonrasında eğitim başlar, 12. 00 de yemek içtiması olur. Sonrasında 13.30 da tekrar eğitim içtiması olur. Akşam 17.00 de yemek içtiması yapılır sonrasındaysa nöbetçi komutanın tasarrufunda ilerleyen bir saatte yatak başı veya koğuş önünde yat içtiması alınır.

    Hafta sonlarında eğitim olmaz ancak tüm içtimalar yapılır. Eğitim olmadığı için bot ve kamuflaj giymeniz gerekmez. Eşofman üzerine parkanızı giyip çıkarsınız.

    Eldiven boyunluk ve bere götürün çok soğuk, giymenize izin verildiği her an giyersiniz bunları.

    İmkanı olan reçeteli ilaç götürsün, revire de gidebilirsiniz ancak doktorun reçete ettiği ilaçlar ertesi gün gelir. Mutlaka hasta olursunuz hatta kesin olursunuz :) 250 kişinin florası sonuçta birde havadaki ısı değişimi fazla sabah ve öğlen ısı farklılığı yüksek. Siz hasta olmasanızda mutlaka ilaç alın yanınıza reçetesi de yanınızda olsun, ilaçları revire teslim edip hergün oradan kullanabilirsiniz.

    Gelelim önemli bir mevzuya, törenden sonra sizi bırakmıyorlar. Ya ailenizin gelmesi gerek (birinci derece: anne-baba veya evli olan kardeş) ya da hava yolu ile gitmeniz gerek. Gidiş dönüş bilet alanlar çıktılarını yanına alsınlar. Uçak saatinizde sizi servis ile hava alanına götürecekler. Çıkacağınız gün olan cuma gününe biletinizi rahatlıkla alabilirsiniz. Herkes uçağına yetişti. Tören 10.30-11.00 arası bitiyor. Bu sebeple karsı gezmek isteyenler önceden gitsinler, sonrasında imkanınız olmayacak.

    Aklınıza takılan bir şey olursa cevaplarım.
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim . Bir kaç sorum olacak bilgi verirseniz sevinirim .

    1. Dönüş için uçak bileti bulamadım aktarmalı 18 saat falan o yüzden otobüs ile dönmeyi düşünüyorum bu konuda bir sorun çıkarırlar mı ?
    2. 38b olarak gideceğim malum kış ayı siyah renk içlik götürmemiz sorun olur mu ? ( illa haki olacak diye bir şey var mı )

    3. 6 ay önce çapraz bağlardan ameliyat oldum uzun süre ayakta duramıyorum bunu belirtirsem yardımcı olurlar mı ?




  • korax33 K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, Otobüsle dönemezsiniz. Kara yolu yasak, ya aileniz gelip imza karşılığı sizi teslim alacak (aileden kasıt da anne, baba veya evli olan kardeş, bekar kardeşe de vermiyorlar) ya da hava yolu ile gitmeniz gerek. Aileniz alırsa o zaman kara yolu ile dönebilirsiniz. Uçak biletinizi en yakın yere alıp oradan otobüsle dönebilirsiniz. Mesela herkes Ankara aldı oradan otobüsle devam etti.

    Ancak şöyle bir uygulama var dönüş bileti için HÜKOM isimli askeriyenin bir uygulaması var, yani sizin uçak biletiniz yoksa onlar alıyorlar. Her hangi bir para da ödemiyorsunuz. Çıkışınız cuma günü, HÜKOM sizin biletinizi ya cuma gününe ya da cumartesi gününe alacaktır. Orada zaten soracaklar nasıl döneceksiniz diye. Hükom uygulamasını da seçebilirsiniz. Sonuçta ücretsiz uçak bileti alıyorlar. Ama bir gün geç çıkabilirsiniz. Tabi hava yolunun o tarihlerdeki yoğunluğuna göre değişiyor. Bizde en geç bir gün sonrasına herkesin bileti vardı. Ama daha geç de alındığı olabiliyormuş. Tabi hükomun aldığı uçak saatine kadar kışlada kalacaksınız. Dışarı çıkmak gibi bir opsiyon yok.

    Farklı renk içlik bizde sorun olmadı giydi insanlar ama yemin töreninde farklı renk hiç bir şey giymeyeceksiniz dediler. Yakalar açık olduğu için görünüyor. Görünmemesi gerekiyormuş. Bizde sadece tören günü renk önemliydi. Siz yinede en azından bir tanesini haki alın.

    Gidince bölük komutanı size danışmanlık yapacak, o zaman sağlık sorununuzu belirtin ona, takım komutanınıza da söylersiniz. İlk gün veya ikinci gün zaten revire çıkacaksınız (siz talep etmeseniz de revire götürüp kontrolden geçiriyorlar), doktora da söylersiniz. O dosyanıza yazacaktır. Bu sorununuzla ilgili bir belgeniz varsa yanınıza alın, doktora gösterirsiniz. Doktor eğitimlere katılamaz derse hiç bir eğitime katılmazsınız. Sağlık sorunu olan birini kimse zorlamaz merak etmeyin. Ben astım hastasıyım, ilaçlarımı yanımda taşımama izin verdiler. Daraldığım zamanlarda söyledim dinlendirdiler. Tabi hastalığıma dair heyet raporu ve tek hekim raporu yanımdaydı, ilaçlarımın reçetesi de yanımda vardı.




  • Ben gideceğim 21 aralıkta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.