Şimdi Ara

Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle Karma hakkında genel olarak bir şeyler söylemek istiyorum. Karma yetenek gücü yüksek bir şampiyon, genel özellikleri orta koridora uygun olduğu gibi destek özelliklerini de barındırdığı için alt koridorda da güçlü bir şampiyon. Güçlü olmanızın başlıca nedeni ilk seviyeden beri açık olan ultiniz. Mantra + Q ile yüksek hasarlar verebilir, Mantra + E ile rahatlıkla alt koridorda savaş başlatabilir ya da baskınlardan veya takaslardan kaçabilir, Mantra + W ile yakaladığınız birden fazla rakibi yerine mıhlayarak koridorda avantaj sağlayabilirsiniz. Özellikle Sezon 4'de destek şampiyonların daha cüretkar şekilde yetenek gücü kasmalarından dolayı koridorda beklenmeyecek hasarlar çıkarabilirsiniz. Bunu yanında yeteneklerinizin bekleme süreleri ise kısa ve sürekli rakibi dürterek, koridordan uzaklaştırıp, kule altına hapsedebilirsiniz.






    Karma'nın Yeteneklerini Öğrenelim;

    Güçlenen Ateş (Pasif)
    Karma yeteneklerinden biriyle bir rakip şampiyona her hasar verdiğinde Mantra'nın bekleme süresini azaltır (Karma'nın normal saldırıları için bu etki yarıya iner).

    ------------

    İçindeki Alev (Q Yeteneği)
    Bedel: 50/55/60/65/70 Mana
    Menzil: 950

    Karma gönderdiği küre şeklindeki ruh enerjisi, bir rakip birime isabet ettiğinde patlayarak hasar verir.

    Mantra Avantajı: Patlamaya ek olarak, Mantra İçindeki Alev'in yıkıcı gücünü arttırarak, kısa bir süre sonra hasar verir. Ateşlediği enerji ışını, rakibe temas ettiğinde patlayarak, bölgedeki rakiplerin 80/125/170/215/260 (+60% Yetenek Gücü) büyü hasarı almasına ve 1,5 saniyeliğine %25 yavaşlamasına yol açar.

    Mantra Avantajı - Ruhyalazı: 25/75/125/175 (+30% Yetenek Gücü) ilave büyü hasarı verir ve çarpma alanında veya azami menzile ulaştığında bir alev çemberi oluşturarak, rakipleri %50 yavaşlatır. 1,5 saniye sonra çember infilak ederek bölgedeki rakiplere 50/150/250/350 (+60% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir.

    ------------

    Değişmez Karar (W Yeteneği)
    Bedel: 70/75/80/85/90 Mana
    Menzil: 675

    Karma kendiyle hedeflediği rakip arasında bir bağ kurarak, rakibin zamanla hasar almasına ve açığa çıkmasına yol açar. Bağ kopmazsa, rakip yerine mıhlanır.

    Mantra Avantajı: Karma bağı güçlendirerek ilave hasar verir. Karma'yı bağladığı hedef rakip şampiyonun açığa çıkmasına, 2 saniyede 60/110/160/210/260 (+60% Yetenek Gücü) büyü hasarı almasına ve bağ kopmazsa 1/1.25/1.5/1.75/2 saniyeliğine yerine mıhlanmasına yol açar.

    Mantra Avantajı - Yenilenme: Değişmez Karar süre boyunca 75/150/225/300 (+60% Yetenek Gücü) ilave büyü hasarı verir ve Karma'yı derhal Eksik Can değerinin %20 (+%1% Yetenek Gücü) kadarına eşdeğer miktarda iyileştirir. Bağ kopmazsa, %20 (+%1% Yetenek Gücü) daha iyileşir.

    -----------

    Esin (E Yeteneği)
    Bedel: 60/70/80/90/100 Mana
    Menzil: 800

    Karma'nın oluşturduğu koruyucu kalkan, gelen hasarı emer ve korunan takım arkadaşının hareket hızını arttırır.

    Mantra Avantajı: Ek olarak kalkandan yayılan enerji rakiplere hasar, dost şampiyonlara Esin verir. Oluşan kalkan, hedef takım arkadaşına 1.5 saniyeliğine %40/45/50/55/60 Hareket Hızı verir ve 4 saniyeliğine 80/120/160/200/240 (+50% Yetenek Gücü) hasarı emer.

    Mantra Avantajı - Direniş: Kalkan enerjiyle dolup taşarak, hedefin etrafındaki rakip birimlere 60/140/220/300 (+60% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir. Hedefin etrafındaki dost şampiyonlar bu miktarın yarısı kadar koruma elde eder ve %60 hız kazanır.

    -----------

    Mantra (R Yeteneği - Ulti)
    Bedel: Bedelsiz
    Menzil: Kendin

    Karma bir sonraki yeteneğini güçlendirerek, yeteneğe ilave bir etki kazandırır. Mantra 1. seviyeden itibaren kullanılabilir ve beceri puanı gerektirmez. Karma 8 saniye içinde kullanacağı bir sonraki yeteneğini güçlendirerek ilave etki verir.

    Ruhyalazı: Ardında bir alev çemberi bırakarak, rakipleri büyük miktarda yavaşlatır ve kısa bir süre sonra hasar verir.
    Yenilenme: Bağ hedefe ilave büyü hasarı vererek, Karma'yı Eksik Can değerinin %20'sine eşdeğer miktarda iyileştirir. Bağ kopmazsa, Karma tekrar aynı miktarda iyileşir.
    Direniş: Karma'nın hedefinin çevresindeki dost şampiyonlar korunur ve Hareket Hızı elde eder; Hedefin çevresindeki rakip birimler büyü hasarı alır.


    Build Hakkında Önerilerim:

    Karma'yı ben genel olarak 2-3 destek eşyasından sonra yetenek gücü çıkarak oynuyorum. Bu şekilde hem ilk seviyelerde destek itemi sayesinde pasif olarak altın kazanıyor hem de aldığım Yakut kristal vb. ile koridorun güvenliğini sağlamaya çalışıyorum.

    Örnek Buildim; Bu item dizilimi ile bence başarılı sonuçlar alabilirsiniz. İlk seviyelerde Buz Kraliçesinin Hakkı eşyası ile hem altın kazanabilir hem de güzel hasarlar verebilirsiniz. Yakut Keşiftaşı ile koridoru güvence altına alırsınız. Mikael'in Kazanı önemli bir item, yanınızda oynayan Saldırı Gücü Taşıyıcısını koruyabilirsiniz eşyanın aktifi ile bundan sonrasında ise daha hasar ağırlıklı oynayabilirsiniz. Büyü direnci ihtiyacınız olursa Morellonomikon yerine Athene'nin Lanetli Kadehi eşyasını tercih edebilirsiniz. Veya Yetenek Gücü kasmayıp daha tank eşyalara yönebilirsiniz.

     Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)
    -
     Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)
    -
     Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)


     Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)
    -
     Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)
    -
     Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)



    Yetenek Açma Sırası: Ben en büyük hasar kaynağım olan Q yeteneğini ilk olarak yükseltmeyi tercih ediyorum, sizde öyle yapın bence :). İkinci olarak daha çok rakibi yakalayıp, yerine mıhlayacak o bağ için W yeteneğini yükseltip en son E yeteneğimi yükseltiyorum.

     Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)

    Örnek Rün Sayfası: Ben klasik bir rün sayfası kullanıyorum. Cevherlerde yetenek gücü, kırmızılarda büyü nüfuzu, sarılarda zırh ve mavilerde büyü direnci. Ama karşıma gelen rakibe göre büyü direnci rünleri yerine yetenek gücünden oluşan sayfamı kullanıyorum.

     Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)


    Kabiliyetler: Kabiliyetlerde klasik olarak 21-9 yapmak yerine daha farklı da kullanabiliyorum. Üç kabiliyet sayfasında bazı özellikleri açıyorum. Bu şekilde Karma kabiliyetlerini Alliance takımının destek oyuncusu Nyph'den gördüm ve hoşuma gitti.

     Karma - Destek Rolü Rehberi - Hazırladığım Rehber Videosu ile Birlikte (Koala Tivi)



    Büyülere ise ben genel olarak Tutuştur ve Flash alıyorum. Flash sabit ama tutuştur tarzınıza, rakibinize göre değişebilir.


    Umarım yararlı olur. Elimden geldiğince başka rehberlerde hazırlayacağım. Yukarıda paylaştığım video benim youtube kanalıma yüklediğim video, oradan da videolu olarak anlattığım şampiyonlara ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artistic koala -- 10 Nisan 2014; 13:05:15 >







  • Şu sıralar Karma ile oynuyorum,eve gelince detaylı inceleyeceğim.
  • Güzel olmuş eline sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayagidir rehber cikartan yoktu. Gorsel yonu guclu bir rehber olmus.
  • Mid ve solo dan başka yerde oynamam

    ama rehber güzel olmuş
  • Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • uğraşmissin ama bence boyle olmamali 2. olarak e fullenmeli karmada en azindan bi mikaelin kazani olmali gerci xpecial karmaya hybrid runlerle giriyor :D karma lane kazandiriyor ama latede takimina guvenmen lazim :D

    eline saglik yinede guzel olmus

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oliver Quinn

    uğraşmissin ama bence boyle olmamali 2. olarak e fullenmeli karmada en azindan bi mikaelin kazani olmali gerci xpecial karmaya hybrid runlerle giriyor :D karma lane kazandiriyor ama latede takimina guvenmen lazim :D

    eline saglik yinede guzel olmus


    Dediğinde olabilir tabii ki, ben bu şekil oynuyorum ama bu oyunda alternatifler bitmez :) mikael'in kazanını ya 3. olarak çıkıyorum genelde ama değişiyor. Yorumun için teşekkür ederim hocam.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.