Şimdi Ara

Kariyer Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu iş üzerine yoğunlaşmış arkadaşlar vardır diye düşündüğüm için fikir almak istedim.Network üzerine uzmanlaşmak istiyorum.Yaptığım kısıtlı araştırma beni iki seçeneğe götürüyor.Birincisi Cisco ikinci Microsoft Eğitimleri.Uygun adımı atmak için ilk adım ne olmalı.Ya da network uygun bir seçim midir?Onun yerine piyasada başka bir konuda açık olabilir.Açıkçası konuya tecrübe etmiş kişilerin nacizane fikirlerine ihtiyacım var.Ne üzerine yoğunlaşmalı ve bunun için uygun adımlar ne olmalıdır?Hedef 3-5 sene içerisinde bununla ilgili kendi firmamı kurmak ,tabi emek ve çalışma fazlasıyla olacak.



  • kendi firmamı kuracağım diyorsun biraz bunu baz alarak cevap yazıyorum

    benim kendi kanaatimce ( microsoft mcse ve cisco ccna eğitimlerine katılmış olarak)

    ilk olarak cisco ya gidip ağ yapısını öğrenmelisin.
    daha sonra mcse e gidip server sistemini öğrenmelisin

    dahada sonra istersen cisco ccnp eğitimiyle ileri seviye iletişim sistemlerini öğrenebilirsin ( ip telefonlar gibi ust seviye işlemler)

    sonrada serverlarda veritabanı eğitimlerinden birisini tamamlayıp güzel bir kariyer yapmış olursun.

    burda eğitimleri tamamla derken bir kurs yerine pass parayı all eğitimlerin tamamdır demek şeklinde değil söylemek istediklerim cisco olsun microsoft tarafında olsun sertifikalarını almak için test merkezlerinde ingilizce olarak sınavlara giriyorsun ve bu sınavlarda başarılı olduğunuzda yurtdışından sertifikanız adrseinize gönderiliyor. tabi bunun içinde ingilizceniz eğer yeterli değilse geliştirmeniz gerekiyor.

    ilk seviye olarak ilk ikisini daha ileri seviye olarakta altan ikisini almanız kariyer olarak güzel yerlere getirecektir sizi. ve ilk iki eğitime katıldıktan sonra ufkunuzda genişleyeceği için networkte yönelmek istediğiniz yeri kendiniz daha kararlı seçeceksiniz ve seçtiğiniz karar yönünde ilerleyeceksinizdir.

    bunların dışında bilgisayar dünyasında benim beğendiğim bir meslekte kariyer yönüde grafik tarafı otocad ve studio max, 3dmax de sizi kariyer olarak güzel yerlere çıkartır. güzel imkanlar oluşturur.




  • ek olarak 5 senenizi ayıracaksanız gerekse networkte olsun gerekse grafik tasarım vs de olsun . aranan kişiler listesinde üst sıralarda olacaksınızdır.

    tabi 5 seneyi azimle geçirmek gerekir hafife almadan sıkılmak bilmeden..
  • Cisco Öğrenmek İçin Az bucuk Ağ Networkle Tanışmış Olmanız gerekir Başta Çok anlamsız Saçma sıkıcı Gelebilir. Ama cisco Certifika" ya sahip Oldugunuzda Piyasada ki ender Kişilerden biri Olmuş Olacaksınız.
  • Sevgili Mayis12 ve Ardar bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Şuan yaptığım iş gerçekten de yapıma uygun değil yaş artık sınıra gelmek üzere ve uygun noktaya adım atmak istiyorum,bildiğim ise şu meretle ilgili ne yaparsam yapayım çok büyük keyif veriyor ,beceriyi ve sevgiyi emekle süsleyip olması gerekeni yapmam gerekli.Düşündüğümde mantıklı bir ticari adım gibi geldi paylaşmak istedim doğru mudur yoksa hayal aleminde miyim diye.3dmax için yeterli kafa yapısına sahip olduğumu düşünmüyorum.Tasarım kafam yok bana kalsa çizimler hala çöp adamlardan oluşurdu :).Bunu üstadlara bırakmalı o konuda benim çalışmam didinmeden ibaret olur.Bakalım yarın bilge adamdan bir randevü aldım gideceğim umarım iyi olur.Kurum olarak bir bilge adam var gibi geldi microsoft eğitimi diğeri de cisco için Netron'u tavsiye ettiler.Bilge adamda da var ama nedense bilge adama karşı bir güvensizlik var içimde sebepsiz.Ama alternatif bilmiyorum bu konuda bir tavsiyeniz olur mu.Örneğin şu kurumda şu adam vardır iyidir diyebileceğiniz.Daha önce internet uygulamaları için orta düzeyde bir yere gitmiştim gerçekten hoca uyumu çok önemli süper bir adamdı lakin gel gör ki java öğreten adam ise bir o kadar tersi asılası bir adam :).Formüle döken insanları sevmiyorum olayın mantığını kavramak çok daha rahat oluyor.Velhasıl gerçekten de bilgiler için tekrar teşekkür ederim kafamda bir şablon oluşmasında yardımcı oldu.




  • okulda en sıkıldığın dersleri düşün inan bu iki secenek sonucu gideceğin kursta o kadar sıkıcı olacaktır...
    tabi bunlar benim şahsi fikirlerim seni soğutmak istemem ama 3dmax için yazdıkların bir bakıma cisco içinde gecerli olur gibime geliyor bir noktaya vardıktan sonra iş biraz mühendislik kafası gerektiyor ..ben de zevkine mesela tcp/ip kitabını okuyorum yarısına gelince bir daha baştan başlıyorum ..ama ben zevkine okuduğum için anlama anlamama benim için sorun teşkil etmiyor...mcse kurslarını biraz hızlı buluyorum yani konular derin olmasına rağmen gayet hızlı gidiyorlar ancak azmedersen olur yoksa verdiğin paraya yanarsın...
    bu arada kursların hiçbirine gitmedim bir miktar araştırdım ve inan gidenlerin hepsi o başarı hikayesindeki gibi olmuoyor...kursu bitirmen ve sınavı geçmen olası -mcse için--eğer ingilizce biraz biliyorsan ....
    fakat ülkemizin network uzmanı açığı diğer hepsinden daha fazladır doğru dürüst türkçe -detaylı döküman bile bulamıyorsun --sorunlar o kadar spesifik ki ya çok iyi bilicen yada çok tecrüben olucak ...zaten ciscoya dalarsan bi şekilde diğeride öğrenirsin gibime geliyor....zaten herşeyi hepsini bilmek mumkun değil ...olabildiğince bir konuda uzmanlaşırsan o konuda aranılan biri olabilirsin ..




  • bana kalırsa cisco ya git microsoft kursu hakkında bişey bilmiyorum ama onlar linux öğretmiyor en basit komutunu bile bu bence en büyük sorun sonuçta kendi işini linux te yapıcaksan pek iyi olmaz yanılıyor muyum?
  • Bende bir ara niyetlenmiştim ama para konusu sıkıntı oluşturdu. Ayrıca eğitimlerin ingilizce olmasıda bir dezavantaj yaratabilir. Eğitmenler türkçe anlatıyor ama dökümanların hepsi ingilizce ve sınavda ingilizce doğal olarak.

    Uygun fiyat için ben itü yü öneririm. İtü nün cisco eğitim programı var her kura ayrı ayrı para veriyorsun kademe kademe ilerliyorsun.
  • Bende bir ara kafayı sardım ama Adanada oturuyorum ve o zaman araştırmıştım sadece İstanbulda vardı. Ücreti ne kadar şuan 6 bin $ vardır her halde
  • bir yerde gördüm büyük şehirde yoksanız tam size uygun 2500 dolar otel ücreti dahil.
  • cisco mu? Yeme içme bize mi ait.
    haber kaynağını verebilirseniz sevinirim. Birde bu kurslar ne kadar sürüyor.
  • Arkadaşlar fiyatlar microsoft için benim aldığım 4700 oldu bilimum indirimlerle birlikte geç bir tarihte başlayacak olursanız bu rakam 4200'e kadar düşebilir.Açıkçası ben de daha önce farklı kurslara gittim gerek dil için gerekse başka uygulamalar için kesinlikle eğer çalışıyorsanız h.içi 5 gün gidilen var hiç verim alabileceğinizi sanmıyorum çünkü tekrar etme ve öğrendiklerinizin üzerine birşeyler koyma ya da araştırma yapmak için şansınız kalmayacaktır.Ama öğrenci iseniz ve okula gitmek gibi bir problem yoksa tabiki gidilebilir.Dil konusunda kesinlikle haklısınız ingilizce bilmeyen biri bence 3-0 yenik başlıyor.Kursun vereceği ingilizce ile anlasanız bile internet üzerinden birşeyler bulup anlamanız imkansız olacaktır.O konuda içim rahat sorun yok.Açıkçası sıkılmak ile düşünce doğrudur ama inanın 6 senedir iş hayatındayım ve hiç zevk almadığınız bir işi yapmanız ile severek yaptığınız arasında inanılmaz bir fark var.Aslında bunu sevdiğim için sıkılmak gibi birşey mümkün değil.Öylesine olacak birşey değil aksi halde acaba mı hadi bi de bunu deneyelim tarzında birşey değil.Cisco için kesin bir fiyat almadım ancak 300 saat eğitim var (İngilizce'den Muaf olmanız halinde) bu da ticarete vurduğunuzda yaklaşık 3000-3500Ytl bir ücret yapacaktır tahminim.Özellikle il dışından gelecek arkadaşlar mutlaka gidecekleri yerleri çok iyi araştırsınlar inanın bu alanda değil ama web programcılığı için daha önce çok araştırmıştım çünkü bunlar kadar kısıtlı sayıda eğitim veren yer yoktu.Çok yer gezdim ve konustum zamanında onunla ilgili gerçekten de çok çok amatör yerler var.Ucuz kavramından ziyade gönlünüzün rahat edeceği bir yere gidin vaktinizi ve paranızı sokağa atmayın.Ben daha önce böyle biryer yüzünden 3 ayımı harcadım.Lakin bu eğitimler de aslında çok da fazla yer yok.Adını duymadığınız yerler konusunda iki defa düşünün hatta ve hatta kayıt olmadan iyi bir araştırma yapıp mekanı insanları görün,karşılaştırma yapmak için de netron ya da bilgeadamı da görün(Her iki firma için de nötrüm).Linux ya da benzeri durumlar konusunda ben de aynı kaygıyı yaşadım ancak nedir bu da kendimizin yapması gereken bir gelişimdir çünkü adı ustunde microsoft sertifikası diye geçiyor onun haricinde öğretmez her ne kadar bu tekeli ben de sevmesem de piyasının %90'ı microsoft ürünleri kullanıyor bu da aslında çok büyük kaygılar taşımamamı sağlıyor yine de gönlümün bir köşesinde yurtdışı olduğu için eşzamanlı linux ile de öğrenmeyi düşünüyorum çünkü aklımın bir köşesinde Almanya'da Linux'un yoğun bir kullanımı olduğu söylenmişti.Öyle olmasa bile bir yerde hazırda bulunur.Aslında kısaca çalışmak çalışmak çalışmak ve ardından herşeyde olduğu gibi kısmetin yanımızda olması için dua etmek.Hedefe ulaşmak umuduyla :).




  • Verdiğin bilgiler için sağol. Benim merak ettiğim. şimdi Benim elimde Cisco nun Sertifikası var. Ve lise mezunuyum. yaşımda geç,
    İŞ bulma olanağım nasıl olur.

    aylarca gezip kendimi zar zor bir yere mi atabilirim. yoksa Kariyer.net yada insankaynaklari.com gibi bir site sayesinde en gec 1 haftada iyi bir iş bulabilirmiyim. Chip dergisinde bununla ilgili bir yazı vardı geçmiş yıllarda ülkemizde Bilişim ile ilgili kalifiye elaman konusunda büyük şirketlerin çok sıkıntı çektiği doğrultusundaydı.

    Ben bu sertifiak işini şimdi dahada ciddi düşünmeye başladım. Bize nasıl bir fayda sağlar bu Sertifikalar.

    Aklımda şuan Sadece Microsoftun ve Cisco nun Sertifikaları var...
  • Network çok zevkli dostum üstüne git
  • Doğrudur ağdan nfs oyanamaın Serius Sam de arkadaşını Canavarlara karşı korumak çok zevkli. Ayrıca Arkadaşının 10 Gb müzik arşivini sadece dakikalar içerisinde notebookun atmak ayrı bir tad ama. Ama her nedense aynı ayarları yapmama rağmen dizustu bilgisayarımı Kendi masaüstümü gösterebiliyorum ama Arkadaşımın Masaustu bilgisayarı inat ediyor. Bazen bu bilgisayar beni çok sinirlendiriyor ama başka çare yok

    Yer gök Windows olmuş. Ama pes eden biri değilim. Bu gune kadar benim sorunumu yine ben çözdüm. Bilgisayarım bozuldu kaç kez. Yaparsa ancak İsanbuldaki Teknik sevisler yapıyor. Adanda kilerin benim yapamadığımı onlarda yapamıyo. kaç kez örneğini gördüm en sonda kendi Leptabımın Bios sorununda idi yine ben yapmıştım. Bu konuda kendime güveniyorum.

    Elektironik aletler beni seviyor. Ve benim le hep anlaşma yoluna gidiyor. Bende onları seviyorum.

    O yüzden dir ki sevdiğim bu alanda parada kazanmak herşeyimle kendimi bu yola adamak istiyorum.

    Sabahlara kadar oldukça dağınık bir masada toplam 3 tane bilgisayar 4 tane mönitör ile çalışmak bir çoğu için Berbat gelebilir. ama benim en buyuk hayalim.En iyi Bilgisayar manyağı en geç uyuyandır. misali


    iyi bir universitenin 4 yıllık prgramcılık bölümü kazanmak için çok yüksek.

    Ve bu sertifakalında avantajı buyuk. Bence Bir çok Bilgisayar hastası kişi nin tek hayali kendine bilgisayr üzerinden bir iş bulmaktır. ve burada yazdıklarımız onlara yol gösterebilme niteliği taşımaktadır.

    Bu Sertifakalar konusunda ne kadar bilginiz varsa aç gözlülükle bekliyorum. şimdiden Teşekkürler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: net_katil

    Verdiğin bilgiler için sağol. Benim merak ettiğim. şimdi Benim elimde Cisco nun Sertifikası var. Ve lise mezunuyum. yaşımda geç,
    İŞ bulma olanağım nasıl olur.

    aylarca gezip kendimi zar zor bir yere mi atabilirim. yoksa Kariyer.net yada insankaynaklari.com gibi bir site sayesinde en gec 1 haftada iyi bir iş bulabilirmiyim. Chip dergisinde bununla ilgili bir yazı vardı geçmiş yıllarda ülkemizde Bilişim ile ilgili kalifiye elaman konusunda büyük şirketlerin çok sıkıntı çektiği doğrultusundaydı.

    Ben bu sertifiak işini şimdi dahada ciddi düşünmeye başladım. Bize nasıl bir fayda sağlar bu Sertifikalar.

    Aklımda şuan Sadece Microsoftun ve Cisco nun Sertifikaları var...

    Ben tesekkur ederim.Bu konularda söz sahibi olacak kadar bilgi sahibi değilim,kendi fikrim bilgisayarın çoğu alanının sanat olduğu.Bir marangoz nasıl bir şey ortaya çıkarıyorsa bizlerde ilgili alanımızda birşeyler üretip ortaya koyacağız ve neticesinde bu ortaya çıkardığımız ürün kusursuz ise ya da buna yakınsa kimse sana lise mi ilkokul mu sormaz ne olabilir büyük kurumsal firmalara girme şansımız olmaz ben de üni mezunuyum ama bu alanla ilgili değil marmara ekonometri yani benim de bir avantajım yok.Gerçekten çok uğraşmamız gerekli ama yeterli çabayı verirsek üç dört sene orta halli bir yerde çıraklığımızı tamamlayıp sonra çekilin ben geldim diyebiliriz inancındayım.Hem bunu yapmayıp alternatif yapabileceğiniz birşey varsa onu kıyaslayın ama yapacağınız birşey yoksa ne için şüphe ediyorsunuz.Ne yapacağım diye geçen süreç tamamen vakit kaybı oluyor.Bizzat başıma geldiği için bu kadar rahat söylüyorum :).Hepimiz hayallerimize ve hak ettiklerimize ulaşırız gerçekten çok samimi olarak diliyorum.




  • peki nereyi önerirsiniz ben netronu biraz araştırdım ciscoda türkiyenin en iyisiymiş!mesela diyelim 5000 ytl verdim bu boşa gitmezmi?ileride iş imkanı sunarmı?çünkü önümde askerlik var ve gelir gelmez bu işi yapmak istiyorum yaşım 21 geçmi kaldım??ayrıca Associate, Professional ve en üst seviye olan Expert diye 3 bölüm var expert e ulaşmak için ne kadar zaman ve ortalama olarak ne kadar param gider??yardımcı olursanız sevinirim!birde yapılan araştırmada bu işte açıklık olarak 2003de yüzde 45 miş şimdi ne kadardır?diyelim sertifika aldım netür şirketlerde çalışabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udede -- 21 Ağustos 2007; 15:31:56 >
  • Bilge adam gereksiz pahalı. Netron fena değil, hocalar kaliteli, fiyatlar makul, müşteri ilişkileri güzel. ccna kursuna git önce, sonra duruma göre ccnp ye devam edersin. Başarılar.

    Netronda CCNA/CCNP kursu aldım. BU konularda kafana takılan birşey olursa PM den sorabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 21 Ağustos 2007; 16:00:24 >
  • http://www.academytech.com/index.aspx?Page=kamp/yaz_kamp.htm
    JOY Kiriş World Hotel de Hem Tatil Hem Eğitimi Hizmetinize Sunuyoruz
    Herşey Dahil Sadece
    TOPLAM EĞİTİM FİYATI : 2.350 TL
    diyor.
    Bu güzel gibi atıyorum ağrıdaki biri de gidebilir çünkü otelde konaklaması var.
  • ah ulan aaahh keşke askerlik yapmış olsaydım!!giderdim bu işe gece gündüz çalışırdım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.