Şimdi Ara

Kargolarda Oluşan Rezilliğe Bir Dur Diyelim! ANKET EKLENDİ - Mutlaka Katılın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
12
Favori
63.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
902 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 200 tlye aldigim ps4 oyunu kargocu evde kimseyi bulamayinca apartmanin kapisina birakip gitmis Allahdan komsu gorup almis yoksa gitmisdi sikayet ettigimdede haklisin vs gereken yapilacak dendi tabi noldu bilmiyorumda cok sasirdigim bir olaydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haybat123 H kullanıcısına yanıt
    Yapmanız gereken oyunu alıp oynayıp aldığınız yere kargo bana teslim edilmedi diyecektiniz ondan sonra uğraşsın dursunlar hatla hem parayı hem ürünü tutmak en mantıklı seçenek olurdu



    Aldığın yer kargo firmasından parayı alır kargo kargocudan keser yada işten atardı



    Not :internet alışverişi olduğunu düşünerek yazdım bireyselse yapacak birsey yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu arkadaşa devretmek istiyorum o da devralma işlemini kabul ederse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyasinakturk -- 11 Aralık 2018; 0:24:46 >
  • ahmetyasinakturk kullanıcısına yanıt
    Kabul ediyorum, devralabilirim.
  • Kargo rezilliği gerçekten bitmeli adresime gelen her kargo en az 2 gün geç geliyor sebebi ise şubeler arasında bölge kavgası şubeden şubeye gidiyor buda yetmiyormuş gibi iller arasında geziyor İstanbul dan Sakarya ya 1 günde gelmesi gereken kargo 3-4 güne zor geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha 1 hafta önce yurtiçi kargoya kargo vermek için gittim adam dışarıdaki arabanın içine 6 7 metre öteden fırlatıp duruyodu ne geçerse eline, paketler küçükte değildi. Aslında adama fırça kayıcaktım sonra vazgeçtim. Acaba kırılcak veya elektronik eşyalara farklı mı davranıyolar bilmiyorum.
  • Ülkenin kanayan yarası hakkaten.

    Eskinin nakliyecileri şimdi kargocu oldular. Denetleyen de yok rekabet de yok. Hepsi berbat çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hb bot aldım yurtiçi kargo ile gönderildi ama nedense bir turlu adresine gelmedi her seferinde adres yanlış geldik yoktunuz gibi bahaneler en son aradım MH ni bağırdım çağırdım akşam saat 10 da adam kargomu getirdi özür dileyerek işine geldiği gibi hareket ediyorlar ama gel gelelim hızlı bir gönderi ihtiyacım olduğunda yine yurt içi kargoyu seciyorum gayet hızlı geliyor en temizi şube teslim yapmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UPS kargo 1 numaradır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kötüsü bile İst içi 16-17₺ alıyor , kime yakınlıkları var kim bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu olmuş. Sorunların her olay için A firması B firması için ayrı ayrı ele alınması bizi bir yere ulaştırmayacak. Bu işlerin artık belli bir standarda oturması, ciddi yaptırımlar uygulanması lazım.

    İş firmalara kalsa müşteri sıkıntısı desen yok, eleman sıkıntısı desen yok, dediğin gibi kıytırık zarfı götürmeye 20 lira alıyorlar, para sıkıntısı yok. Bunlar oturup da hizmet kalitesini artırmak için uğraşmaz ki. Amazon kendi kargo ağıyla gelse belki bazı şeylere ön ayak olurdu, o da olmadı.

    Yine de bu iş karadüzen devam edemez. En basitinden kafaya göre teslimat yapılmaması lazım. Benim imzam olmadan komşuya şuna buna teslim etme hakkını kim veriyor? En azından arayıp sorsalar şuraya bırakalım mı diye o da yok. Şubeden teslim alacak olursun, ben Ali Veli deyince hemen verirler, kontrol edeyim diyen yok. Bir şekilde sesimizi duyurmalıyız.




  • Kesinlikle önemli konulardan hiçbir standart yok ülkemizde kimin ne yaptığı belli değil bir sistem gelmeli geç bile kaldık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle gerekli ses oluşturulur ve yüksek sesle dile getirilirse bir sorun çözülmese bile en azından hizmet daha da iyileşir. Ne yapılması gerekiyorsa birlik ve çoğunluk oluşturarak yapılmalı.
  • Birkaç ekleme yapmak isterim;



    Dosya sınıfındaki 0,5 kg olan gönderileriniz ortalama 15₺ dir hatta daha da ucuza bulmanız gayet mümkün. Kargo firmalarının birçoğunda kendilerine özel kod ve bu koda uygulanan indirimli listeler mevcut. Mutlaka bunu isteyin yapmak zorundalar ki bu fiyatlar kapı müşterisi için tanımlanıyor.



    Paketlemeyi hiçbir kargo firması zaten yapmamalı onlar kargo firması ve paketinizi taşımakla mesûl. Sizin özendiğiniz gibi özenmez ve üzerine risk almamak için o topa girmez. Sadece ambalajlama yapan birçok firma mevcut ücreti mukabilinde çok sağlam şekilde bu firmalardan paketlerinizi ambalajlatabilirsiniz. 10 desilik bir kolinin maliyeti 5₺ şu an, yanına köpük ve havalı poşet de eklenirse 7₺ civarı maliyet demek ortalama sizden de 10₺ talep ediliyor bu da gayet normal. Hatta bazı ürünlere sıvı köpük ve strafor falan da kullanılıyor ki bunlar ciddi anlamda pahalı ürünler.

    Başka bir konu;

    Kurye ve yüklemeciler yasaya göre ağır işçi statüsünde söylemekten çekiniyorum affedin ancak halk arasında hamal olarak geçiyor (hepsi nefsimizden üstündür)

    Öncelikle bizler maalesef paketleme yapma konusunda inanılmaz derecede bilinçsiziz kartonun içine giren herşeyi paket sınıfına koyuyoruz. Ucuz olsun diye bir koliyi taş gibi yapıp yerinden kalkmayacak kıvama getirip, evimizin bir odasından diğerine taşıayamayacağımız ağırlığı, al bunu x şehre falanca kişiye götür deyip teslim ediyoruz. Sorun çıktığında koparıyoruz yaygarayı.



    Dünya taşımacıluk kurallarına göre bir insanın (kurye) taşıyabileceği maksimum yük 32 kg, dağıtım yapması gereken maksimum nokta bölgesine göre 50-70 arasıdır. Günümüzde bu 2 kuralda ülkemizde çiğnendiği için sonuç malum.



    Dikkat ederseniz uluslararası büyük firmaların tamamı tek kurye ile çalışır. Yurtdışı gönderi yapıyorsanız konşimento ve proformanızı, paketinizi hazır halde tutup teslimatını yaparsınız kendileri yalnızca paketi sizden alır hiçbirşeye dokunmaz ve beklemez. Paketinizde pürüz varsa çekip gider çünkü dünyanın tamamında kanun böyledir.



    Daha acayip bir bilgi vereyim, Amerika’nın birçok bölgesinde kurye firmalarının paketleri kapıya bırakıp gitmesi YASALDIR. Zili çalmak zorunda dahi değildir. İmza karşılığı gönderi yapıyorsanız (cüzi bir ek bedel ödeyebilirsiniz) mutlaka alıcıya teslim edilir ve imza alınır. Türkiye’de bu mümkün mü? Yine uluslararası firmaların hepsinde paketleriniz robotize hareket eder çok az insan eli değer hasar, kayıp ve yanlış hedefleme sorunları bu sebeptendir ki yok denilecek kadar azdır.



    Farklı bir boyuttan bakmakta her daim fayda vardır. Bazı noktalarda alıcı da gönderici de kendini sorgulamalıdır. Evet gerçekten rezil çalışanlar maalesef var genelleme yapmak eylem başlatmak ne derece doğrudur karar sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • işe öncelikle kargo personelinin sosyal haklarından başlasak çok iyi olur bir çok kargo firması eleman bulamıyor çalıştırmaya asgari ücret sigorta yemek karşılığı çalıştırılıyorlar ve deneyimli eleman olmuyor şubelerde aktarma merkezlerin de felan .... maaş şartları felan iyi olsa bir çok şey düzelir günlük ortalama 12 saatten fazla çalışıyorlar ve kesinlikle hiçbirisinde mesai olayı yok ... gerisini siz düşünün ...

    tabi ki bu yazdıklarım çalışanlar açısından işin kötü tarafı ama bizlere yansıdığına eminim...
  • Evet kurumsallık sıfır kargolarda, haklı bi isyan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kampanyaya katılıyor ve destekliyorum



    Konu sahibinden ricam örnek rezillikleri ilk mesajda toplaması forumda yüzlerce rezillik konusu var. Olayın vehametini görmek açısından ilk mesaja eklenebilir



    https://forum.donanimhaber.com/mng-kargo-rezaleti-gelismeler-gun-gun-eklenecektir--135297574



    Buda benim mağduriyetim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün ders notlarımı ve ders kitaplarımı bir internet sitesinden sipariş etmiştim. Kargo takip numarası ile kontrol ettiğimde adını ilk defa gördüğüm bir kişiye kargonun teslim edildiğini gördüm. Kargoda gönderilen olarak benim adım yazarken, soyadım bile tutmayan birine teslim edip kayıtlara da böyle geçirmişler. Telefon trafikleri sonucu kargom bana ulaştırıldı ama ilk defa olan bişey değil bu. Meğer yan binada dersane gibi bir yer olduğu için, kitapsa oraya gelmiştir diyerek oraya teslim etmişler. Bunu yapan yurt içi kargoydu ama hepsi birbirinin aynısı zaten. Ülkede işini doğru düzgün yapan olmasa da en kötü yapanlardan biri de kargo şirketleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo konusunda diğer firmalara bir nebze alışmışken hepsiekspress diye yeni bir firmayla tanıştım. Tamam yeni kurulmuş bir şirket olabilirsiniz ancak böyle bir sektöre giriyorsanız yoğunluk vbç durumlara hazırlıklı olmanız gerek. Heleki 2018 yılında bu durum pek tahammül edilemez oluyor.
    İzmir gibi bir yerde 8 gün karo beklemek nedir ya ??
    Umarım bu konu burda kalmaz da birileri duyar ve değişime uğrar.
  • Maalesef bu konuda sonuç alamayacağımızı düşünüyorum.Evet hakikaten nalet ettirdiler kendilerine.Nerde işe yaramaz belalı barzo tipler varsa hepsini kargoda çalıştırıyorlar.Hatta ben mng ile muhattap olmamak için daha amazondan ürün almadım siz düşünün artık.İşin özüne gelirsek kargoda çalışan bu canlımsılar asgari ücret alıyorlar ve bunun karşılığında da ağır koşullarda çalışıyorlar.Çalışma saatlerini de eklersek hakikaten öyle bir işte o maaşla normal insanları çalıştıramazsınız.Normal insanlar o iş için asgari ücretten çok daha fazlasını ister.Şimdi düşünelim kargo firmasısınız bu yükün altına girer misiniz değerli arkadaşlar, zaten dikkat edin kendi adamlarının ne mal olduklarını çok iyi bildikleri için şikayetlere -mahkemelik olaylar harici- cevap bile vermiyorlar.Düzgün insanların çalışması kargo şirketleri için fazla maaş yükü demek.Özetle benim bunlardan hiçbir umudum yok.Ama olur da bir babayiğit firma çıkıp ta (mesela amazon) ben, sizlere layık bir hizmet verecek kargo şirketi kurarım derse iş değişir.Tek çözüm yolu da budur.Aslında ups var ama o da sanırım her siparişte ve her şirketle çalışmıyor.Aslında bir çözüm yolu da kargo şirketlerini çok zorunlu olmadıkça kullanmamak ve protesto etmek ancak bize o kültür henüz yerleşemedi.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.