Şimdi Ara

Kargo teslim alma süreci ve haklarımız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba dün Sinerji Bilgisayar sitesi üzerinden Sinerji Sargas Ryzen 5 5600 16GB 512GB NVMe M.2 SSD RTX3060Ti [Oyun Bilgisayarı] rx6700 ekran kartlı olan ürünü sipariş verdim (fiyat bugün uçmuş..). Açıkçası internet üzerinden ilk defa bu kadar büyük bir alışveriş yapıyorum ve itiraf edeyim biraz paranoyaklık var teknoloji konusunda şanssız olmam da bunda etken tabii. İnternet üzerinde çok bilgi karmaşası var ben de sizlerin fikirlerine güvendiğim için bizzat konu açma gereği duydum.


    Şimdi kargoyu alırken imza atmadan önce bir kutu kontrolü yapmamız gerekiyor anladığım kadarıyla bu aşamada bir kaç soru oluşuyor kafamda

    • Dün kitap siparişim geldi ve kurye imza veya kodu istemeden -ben sordum hatta kod almıyor musunuz diye ben hallederim diyerek- kargomu verip gitti. Böyle bir durumda ne yapmalıyız? Veya bu gibi büyük ürünlerde imza zorunluluğu var da kitap gibi düşük bütçe ve hasar görme ihtimali nispeten az bir ürün de mi imza veya kod onayı almadılar?
    • Varsayalım ki kurye imza istedi. Kuryeyi çok oyalamadan kargo kutusunu detaylı inceleyip ezik yırtık göçük gibi problemlerin incelemesini yapmak en doğal hakkımız sanıyorum. Böyle bir durumda imza atmadan inceletmem deme şansları var mıdır? Varsa nasıl bir savunmaya geçmeliyiz kısacası haklarımız nelerdir?
    • Kurye kargoyu inceletmemesi durumunda imza atarken ''Kargo incelememe izin verilmeden teslim alınmıştır" ibaresini not olarak düşmemiz mümkün müdür? Bu durumda kurye buna izin vermek zorunda mıdır vermezse ne yapılmalıdır?
    • Kurye yanında incelememiz sadece kutu dışını mı kapsamalı yoksa içini açıp bir problem var mı diye kontrol etmek için biraz beklemesini mi rica etmeliyim?
    • Kargoların kutularında hasar gördüğüm taktirde tüketici olarak ne gibi haklarım vardır? Araştırmalarım doğrultusunda tutanak tutmalı ve kargoyu teslim almamalıyım fakat kurye tutanak tutmayı reddederse ne yapmalıyım?
    • Tutanak tutma işlemi nasıl gerçekleşir ve mağdur olmamak için nelere dikkat etmeliyim?

    Kurye ile kapı önünde işimiz bitti ve buraya kadar durumu iyi idare ettik diyelim, paketlerin açılması sırasında önlem olarak video kayıt almalıyız sanıyorum. Kargo içeriği ile ilgili bir sorun bu saatten sonra satıcıyı yani Sinerji'yi ilgilendiriyor ve bir problemle karşılaşmamız durumunda ne gibi bir aksiyon almamız gerekiyor?


    Buraya kadar kafamda oluşan sorular bunlar. Biraz fazla tedbirliyim evet ama haklarımızı ve yapmamız gerkenleri bilmediğimizden bir özgüvensizlik hali mevcut oluyor ve mağdur duruma düşme ihtimali hepimiz için var bu konu nezdinde benle aynı durumda olan tüm dostlar sizin aydınlatmanız doğrultusunda bir nebze bilgilenir ve bu ihtimali minimuma indirgeyebiliriz şimdiden çok teşekkür ediyorum bilgi gerçekten güçtür 

    .








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.