Şimdi Ara

Kararsızlık ve Ekonomik Kriz Korkusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, araç alma konusunda gün geçtikçe sıkıntılarım artmakta. durumumdan bahsedeyim öncelikle. annemin 96 model uno'sunu kullanmaktayım (annem emekli olduğu için sürekli ben kullanıyorum). her gün işe git-gel 40km yapmaktayım (keçiören-bilkent). eskişehir ve keçiören yolunun trafik yoğunluğundan dolayı sabah ve akşam uzunca bir süre zamanım yolda geçmekte.

    yaklaşık 12000TL civarında bir birikimim var ve unoyu tamamen anneme bırakıp kendime bir araba almak istiyorum. bu aşamada karar veremedim, otomobillerden pek anlamadığım için sıfır almayı da düşünüyordum, malum 2. eldeki sahtekarlıklar ortada... annem kredi çekme ben sana emekli ikramiyemden para verebilirim sen bana zamanla ödersin diyor. arabayı sadece ben kullanacağım, bagaj hacmi veya iç genişlik çok önemli değil. gösterişe ve performansa önem vermeyen birisiyim, aracı aldığımda en az 7-8 yıl kullanmayı düşünüyorum. tüp takımına uyumlu, yedek parçası veya bakımları uygun olan bir model istemekteyim.

    önceleri honda city düşünüyordum 0 olarak ama bu aralar aklıma bmw 1 serisi girmiş durumda, severek kullanacağıma inanıyorum fakat fiyat olarak bütçem 35-36 civarı olduğu için ancak 2005-2006-2007 modellerine gücüm yetiyor. araçlar 5-6 yıllık olsa bile bmw kalitesinden dolayı kazası yoksa aracın kendini koruyacağına inanıyorum.


    diğer bir yandan ise bu euro-dolar yükselişi, ekonomik kriz beklentisi haberleri beni bayağı tedirgin etmekte. aylık gelirim 2000 tl civarı ve ailemle yaşamaktayım. pek harcamam yok, annemden alacağım parayı normal şartlarda yavaş yavaş ödeyebilirim gibi görünüyor ama şartlarda değişme olursa ve parayı ödeyememe durumum olursa veya alacağım araç hasarlı çıkarsa aileme özellikle anneme karşı mahçup olmaktanda korkuyorum.

    bu aşamada sizden tavsiye beklemekteyim. temiz bir 1.16 bulma şansım nedir, arabanın rutin bakımları çok mu pahalıdır veya elektronik aksamında problem çıkma riski nasıldır. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım bu birikimlerini ve tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim.

    borç almadan paramın yettiğince araba alayım yine param birikince arabayı yenileyim bu şekilde model yükselteyim diye düşünüyorum ama ne kadar araba al-sat yaparsam aldığım arabalardan birinin hasarlı çıkma olasılığı ve yüksek masraflar çıkarma riski artmakta. bir kere alayım tam alayım düşüncesindeyim.

    aşağıda birkaç 1.16 ilanı koyuyorum bilemiyorum fikirleriniz ve tavsiyeleriniz ne olur... bu arabalar için dikkat etmem gerekenler nelerdir?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-muhendisten-kazasiz-79750-km-de-55859629/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acill-sahibinden-bmw-1-16i-full-xenon-isik-paket-tertemiz-55870828/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-1-serisi-1-16i-51239470/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acil-satilik-bmw-116i-49000-km-55059309/detay/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.