Şimdi Ara

Karakaleme yeni başlayacaklar için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
11.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar ben de karakalem yapıyorum ve bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim. İnternette dökümanlar var fakat ben hepsinden aklımda kaldığı kadarıyla buraya aktarmaya ve size yardımcı olmaya çalışacağım.

    Nasıl başlarım?
    Öncelikle çizimleriniz çizim yaptıkça güzelleşir. Her zaman yanınızda bir kağıt ve kalem bulundurun çizim yapın. Gördüğünüz bir nesne olabilir veya aklınızdan tasarladığınız bir obje olur farketmez. Sadece çizin. Şimdi gelgelelim çizim yaptık fakat çizimimizde boyutumuz yok yani hacimlendiremiyoruz. Bunun için de gölgelendirme yani tonlamayı kullanacağız. Çizdiğiniz objeye ışık geliş yönünü belirleyin ve koyudan açığa doğru tonlama yapın. Böylelikle nesnemiz gerçekçi bir görünüm ve hacim kazanmış olacak.
     Karakaleme yeni başlayacaklar için

    Malzemeler
    Kurşun Kalem: Herkesin bildiği bir kalem çeşitidir. Bana kalırsa yeni başlayanlar için zaten daha ilerisi gerekmez. H-2H-3H gibi H derecelendirmeli kalemlerle daha açık görüntü elde edersiniz ve ince uçludurlar. B derecelendirmeli kalemler ise daha koyu yerlerde ve gölgelerde kullanılır.
    Kömür Kalem: Oldukça yumuşak uçlu bir kalem çeşitidir. Bir diğer adı da füzendir. Oldukça koyu tonlar elde edebilirsiniz. Ayrıntılar için pek uygun olduğu söylenemez fakat gölgelendirme için kullanılabilir.
    Grafit Kalem: Kurşun kalemlerden daha kalındır. Bu kalem hakkında bilgim olduğu söylenemez zaten şu an için çok gerekli olduğu da söylenemez. Kurşun ve kömür kalem işimizi görür.
    Mekanik Kalemler(Uçlu kalemler): Bildiğimiz uçlu kalemlerdir. Çizim yaparken ayrıntıları vermemiz için idealdir. 0,3 mm 0,5 mm ve 0,7 mm işimizi görür.
    Kağıt: Kağıt oldukça önemlidir. Kağıtların gramaj olarak farkları vardır. 200 gramaj kağıt karakalem için idealdir ve renk geçişlerini kolay vermenizi sağlar ve kolay kolay yıpranmaz. Marka olarak da "Schoeller" veya "Canson" önerilebilir. Kağıdımızı gren değeri düşük, yani dokusu az seçmeliyiz. Özellikle portre çizimlerde.
    Karıştırıcı: Karıştırıcı dediğimiz şey tonlamaların birbirine nüfus etmesini sağlar ve resmimizde daha güzel bir görüntü elde ederiz. Resim malzemeleri satan bir yere gittiğinizde karıştırıcı derseniz bulabilirsiniz. Oldu da bulamadınız diyelim; pamuk da aynı görevi görecektir.

    Kendimi nasıl geliştirebilirim?
    Evet arkadaşlar kendinizi youtube'da hızlandırılmış karakalem portre çizimleri izleyerek veya ders videoları izleyerek geliştirebilirsiniz. Ayrıca resim sanatıyla ilgili kitap da edinebilirsiniz. Öneri olarak:
    Çizimin Sırları 1 (Temel Karakalem Teknikleri) ve Çizimin Sırları 2(İleri Karakalem Teknikleri) kitaplarını alabilirsiniz. İyi çizimler...







  • hocam bir şey soracağım siz nasıl gölge yapıyorsunuz ya da tonlama
  • gölge kalemle yapılıyor ben resim konusunda biraz tecrübem ve yeteneğim var dereceliklerim vardı ama onlar eskidendi uzun süre çalışmadım galiba biraz unutmuşum çizim yapmayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.