Şimdi Ara

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.275
Cevap
5
Favori
80.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miu

    Petrol veya gaz bulunsa, o kaynaklar halkın faydasına mı kullanılacak? Bu konuda umudu olan var mı?

    3-5 Saray daha, lüks makam arabaları, yandaşa ihaleler daha da hız kazanacak..

    Şu ana kadar onca kaynak nasıl harcandıysa aynı şekilde israf edilmeye devam edecek.

    Azebeycanda gaz var, Venezuella petrol rezervinde dünya lideri, çok mu iyi durumları...

    Kafalar değişmezse sorunlar çözülmez, elinde nasıl kaynak olursa olsun..

    venezuela ve libya duruma düşmemesi lazım

    dünyanın en büyük gaz şirketleri ve dünyanın en büyük gaz ihracatcısı amerika

    bence karadeniz de amerika ile çalışıp

    akdenizde de olası petrol bulunduğunda rusya ile çalışacaklar

    rusya senin petrolu oyle kafana göre satmana izin vermez. adamların tek geliri petrol ve silah

    amerikada gazı sana kolay sattırmaz hatta çıkartmaz. ama türkiye ikisi ile çalışırsa. bu durumda iki tarafda türkiyeyi kaybetmek istemez

    tabi şuan sadece söylenti. yukarda arkadaşın dediği gibi her ekonomik felaket başlamadan önce biz petrol ve gaz buluyoruz ne hikmetse :)





  • bence müjde

    gt6 çıkış tarihiKaradeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] 

  • Sarayın ve diğer kamu hizmet binalarının doğalgaz masrafını kapatacak kadar rezerv bulunsun bana yeter..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erdoğan'ın açıklamaları heyecana yol açtı: Yüzde 5'i Türkiye'nin 70 yıllık gaz ihtiyacını karşılayabilir


    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü açıklayacağı müjde heyecan yol açarken, söz konusu müjdenin Akdeniz ya da Karadeniz'de petrol ya da doğal gaz keşfine yönelik olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili konuşan enerji uzmanları ise; sadece Akdeniz'in yüzde 5'inde tahmin edilen rezervin Türkiye'nin 70 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabileceğinin altını çizerken, olası bir keşif sonrasında ise iki yıl içerisinde gaz ya da petrolün karaya çıkarılarak işlenebileceğine vurgu yapıyor. Uzmanlar 2022'de bitecek olan boru hatları sözleşmelerine de dikkat çekerek böyle bir keşifte Türkiye'nin eline çok büyük koz geçeceğini, bu durumun da Türkiye'yi enerji ithalatçısı konumundan enerji ihracatçısı konumuna getirebileceğini belirtiyor.


    Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cuma günü milletimize büyük bir müjde vereceğiz. Bu müjdeyle Türkiye’de yeni bir dönem açılacak" dedi.


    Erdoğan'ın açıklamaları ülke genelinde heyecana yol açarken cuma günü açıklanacak müjde de merak konusu oldu. Açıklama üzerine sosyal medyada çok sayıda kişi Erdoğan'ın açıklayacağı müjdeye yönelik tahminler yürütürken bazı basın yayın kuruluşlarında ise söz konusu müjdenin Karadeniz ya da Akdeniz'de petrol ya da doğal gaz bulunduğuna yönelik olacağı iddia edildi.


    Heyecana yol açan açıklama ve ortaya atılan tahminler kısa süre içerisinde borsadaki petro kimya şirketlerine ait hisseleri de uçuşa geçirdi.


    Olası petrol ya da doğal gaz müjdesine yönelik yenisafak.com sürecin nasıl ilerleyeceğini Akdeniz ve Karadeniz'deki rezervleri ve keşfedilen gaz ve petrolün piyasaya kaç yılda sürülebileceğine ilişkin detayları konun uzmanına sordu.


    BÜYÜK BİR SAHA KEŞFEDİLMİŞ OLABİLİR


    Hem Akdeniz'in hem de Karadeniz'in petrol ve gaz anlamında zengin bir bölge olduğunu dile getiren Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, ''Karadeniz'e bakarsanız Romanya ve Bulgaristan yıllardır petrol ve doğal gaz çıkarıyor. Tuna blokunun bir kısmı Türkiye'nin de deniz sahasında.Yıllar önce Akçakoca'da ufak bir keşif yapılmıştı. Şimdi belki de daha büyük bir keşif gerçekleşti. Doğu Karadeniz ise orası apayrı bir bölge. Orada deniz tabanında yüksek miktarda gaz hidrat vardır. Ancak onun için teknolojik bir açılım gerekiyor.O yüzden ben Ya Batı Karadeniz'de ya da Doğu Akdeniz'de yeni bir sahanın keşfedildiğini tahmin ediyorum'' dedi.


    Türkiye ters köşe yaptı: Ruslar'ın fiyat indirmekten başka şansı yok!​


    Doğal gazda dengeler değişiyor. Rusya'nın en fazla gaz ihraç ettiği ülkelerden biri olan Türkiye, son yıllarda alım oranında ciddi düşüşler gerçekleştiriyor. Öyle ki, Rus gazındaki yüksek fiyattan dolayı alternatif ülkelere yönelinilirken, mart ayında düşüş oranı ise yüzde 70'i aştı. Türkiye'nin doğal gaz tedariğinde uzun süre açık ara birinci olan Rusya'nın zirveyi 4 ülkeye kaptırmasını yorumlayan uzmanlar ise; değişen dengelerin Rus tarafını indirime zorlayacağının altını çiziyor.


    İKİ YILDA KULLANMAYA BAŞLARIZ


    Bahsedilen bölgelerde gaz ya da petrol yatağının keşfedilmesi halinde bu rezervin iki yıl içerisinde işlenerek piyasaya sürülebileceğinin de altını çizen Kumbaroğlu, örnek olarak ise İsrail'in Leviathan sahasını gösterdi. Söz konusu keşfin ardından 2017 yılında yatırım kararı alındığını ve 2019 yılında bu sahadaki gazın karaya çıkarılarak kullanılmaya başlandığını söyledi.


    KARADENİZ'DE SÜREÇ DAHA HIZLI İLERLER


    Rezervin Karadeniz'de bulunmuş olması halinde Doğu Akdeniz'e göre sürecin çok daha kolay ve hızlı ilerleyeceğini de sözlerine ekleyen Kumbaroğlu, Akdeniz'de ise Türkiye'nin Libya anlaşması ile hukuki bir zemin kazanıldığını ve son atılan adımlarla bölge Türkiye'nin ne kadar kararlı olduğunu göstermiş olduğunu belirtti.


    ULUSLARARASI ENERJİ ŞİRKETİ İÇİN KRİTİK ADIM!


    Normalde ülkelerin parsel sahaları belirlediği ve bu sahalara enerji şirketlerini sondaj yapmak için davet ettiğini çıkan gaz ve petrol üzerinden yüzdelik anlaşma yaptığını ancak Türkiye'nin ise kendi gemilerini alarak kendi milli şirketi üzerinden Akdeniz ve Karadeniz'de keşif çalışmalarına başladığını aktaran Kumbaroğlu, başarıya götüren sürecin de bu tarz adımlarla geldiğini kaydetti.Kumbaroğlu, bu adımların uluslararası büyük bir enerji şirketi ortaya çıkarma noktasında da büyük bir açılım olduğunu söyledi.


    YÜZDE 5'İ 70 YILLIK İHTİYACIMIZI KARŞILAR


    Keşfin tam olarak ne olduğunun belli olmadığını petrolün bulunduğu yerde gazın da bulunabileceğini o yüzden her ikisinin keşfedilmiş olma ihtimalinin olduğunu vurgulayan Kumbaroğlu, keşfedilen olası bir sahadaki rezerve yönelik ise yine İsrail'in Leviathan sahasını örnek göstererek bu saha ve etrafında 1 trilyon metreküp gaz rezervi bulunduğunu, Türkiye'nin ise yıllık gaz tüketiminin 50 milyar metreküp olduğunu söyledi.


    Kumbaroğlu, Doğu Akdeniz'in yüzde 5'inde tahmin edilen rezervin bile tek başına Türkiye'nin yaklaşık 70 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayabilecek miktarda olduğunu dile getirdi.


    Türkiye'nin boru hatları ile aldığı gazlara yönelik anlaşmalarının 2022 yılında sona ereceğini de sözlerine ekleyen Kumbaroğlu, ''Boru hatlarına yönelik yapılan 20-25 yıllık sözleşmelerin bitiş tarihi iki yıl sonraya denk geliyor. 2022'den itibaren anlaşmalar sona eriyor. Türkiye böyle bir enerji kaynağı bulduysa eğer çok büyük bir koz kazanmış olacak. Bunun dışında Avrupa'ya gaz ihracatı olarak düşünmek lazım. Türkiye açık denizlerde bulduğu gaz ile enerji ihracatçısı konumuna gelebilir.'' diye konuştu.


    https://www.yenisafak.com/ekonomi/yuzde-5i-turkiyenin-70-yillik-gaz-ihtiyacini-karsilayabilir-3553846





  • Hadi inşallah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı kanallar açıkladı zaten ciddi miktarda doğalgaz bulunmuş.Bazi arkadaşlar hala işin dalgasında ne hikmetse
    Yüksek bir ihtimal bu açıklanacak
    Peki bunun etkileri ne olur
    Eğer gerçekten bulunan rezerv ciddiyse ilk iş erken seçim olur ve akp min yüzde 50 ile tekrar seçilir . Erdoğan zaten yüzde 70 altını almaz .Secimler zamanında olsa bile bu gelişme akp için 2023 sonrasini garanti eder diye düşünüyorum.
    Bakalım ne olacak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazot 1 lira olacak herhalde

  • Bu doğalgaz muhabbetleri ayak oyunları seçim vaatleri. Giden oyların geri gelmesi için yapılan ince hamleler. Bunlar gibi daha çokça çıkacak daha seçime kadar. Türkiye'den hiç bir şey çıkarılmasına izin vermezler ve asla da vermeyecekler. Bugüne kadar nasıl kandırıldıysak aynı şekilde yine kandırılıyoruz.

    2015 seçimleri öncesi Trakya'da doğalgaz bulmuştuk. Ne oldu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 20 Ağustos 2020; 11:23:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sivasa deniz götüreceğiz, müteahhit mehmet cengiz .. yaşadınız sivaslilar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanrısın

    akpartililer

    kendileri kazıp çıkardı doğal gazı(varsa tabi)

  • Eğer bu keşiften dolayı elimize maddi kaynak geçecekse bu para ile,


    Engelli maaşı,

    Evde bakım maaşı,

    65 yaş aylığı,

    Dul aylığı,

    Düşük emekli maaşları

    asgari ücret


    arttırılsın.


    Ayrıca bu para konut sahibi olmayanları konut sahibi yapmak için harcanmalı. Ayrıca bu para ile gıdadaki kdv kaldırılmalı,


    velhasıl bu bulunduğu iddia edilen kaynaktan gelecek paralar sosyal adalet projelerinde kullanılmalı.


    Kesinlikle bu kaynak, arabadan, elektrik elektronik eşyadan alınan ötv'nin kaldırılmasına harcanmamalı, çünkü adı üstünde bunlar özel tüketim ve ülke çok gelişmedikce bu vergiler devam etmeli.

  • "Müjde"yle ülke yönetir olduk. Cumayı niye bekliyoruz? Çarşambanın, Perşembenin nesi beğenilmiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    %70 az olmuş yahu , %98.3 den aşağı almaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı basın, Türkiyenin Petrol veya doğal gaz bulduğunu iddia ediyorlar , bakın buldu demiyorum idda diyorum.

    Daha iddiasına bile tahammül edemeyen vatandaşları var ..

    Gerçekten bulunduğu açıklanırsa neler olur tahmin edemiyorum


    Nerede yaşıyorum ben böyle ?

  • Abovv. Millet küçük suudi arabistan Libya yapmış bile ülkeyi.

    La bunun rezerv miktarı var, çıkarma maliyeti var, kalitesi var Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu gazın yüzde 30'unu karşılasın çok iyi. Oda senede 5 milyar dolar tasarruf ettirir o kadar.

    Arkadaş dünya da en fazla doğalgaz Rusya'da, tüm Avrupa'da satıyorlar adamlar birden trilyoner mi oldu?

    O iş ancak suudilerden ucuza çıkacak petrol bulunursa olur.
    Amaann neden yazıyorum onu bile bilmiyorum, kimsenin konu ile ilgili bilgisi yokki. Millet ekonomiyi düzeltti bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Code

    "Müjde"yle ülke yönetir olduk. Cumayı niye bekliyoruz? Çarşambanın, Perşembenin nesi beğenilmiyor?

    Çarşamba : çarşafa dolanırmış!

    Perşembe : Perişanlıkmış!


    gerisini biliyorsun işte!

  • Kanal İstanbul'un temel atma tarihini verir bence. Ne bekliyorsunuz ki Erdoğan'dan?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black Code

    "Müjde"yle ülke yönetir olduk. Cumayı niye bekliyoruz? Çarşambanın, Perşembenin nesi beğenilmiyor?

    Cuma'dan Niye rahatsız oldunuz ?


    TBMM'nin açılışı


    1. Allah’ın cömert ihsanı ile Nisan’ın yirmiüçüncü cuma günü, cuma namazından sonra Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılacaktır..


    SANCAK VE SAKAL-I ŞERİF


    2. Vatanın istiklâli, hilâfet ve saltanatın kurtarılması gibi en mühim ve hayatî görevleri ifâ edecek olan Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü Cuma’ya tesadüf ettirmekle o günün mübarek olmasından istifade için açılıştan önce bütün milletvekilleri ile Hacı Bayram Velî Câmi-i Şerîfi’nde Cuma namazı kılınarak Kur’an’ın nurlarından ve salâttan feyzalınacaktır. Namazdan sonra sakal-ı şerif ve sancak-ı şerif taşınarak daireye gidilecektir. İçeriye girilmeden önce bir dua okunacak ve kurbanlar kesilecektir. Tören sırasında camiden Meclis’e kadar Kolordu Kumandanlığı tarafından askerî birliklere özel tertibat aldırılacaktır.


    3. O günün kudsiyetini sonsuza kadar ulaştırmak maksadıyla bugünden itibaren vilâyet merkezinde Vali Beyefendi Hazretleri’nin düzenlemesi ile hatim indirtilip Buhârî-i Şerîf okutulacak, hatmin geri kalan kısmı Cuma namazından sonra Meclis’in önünde tamamlanacaktır.


    ‘ALLAH’A YALVARIYORUZ’

    4. Kutsal ve yaralı vatanımızın her köşesinde aynı şekilde bugünden başlayarak Buhârîler okunup hatimler indirilecek, Cuma günü ezandan önce minarelerde salâvâtlar getirilecek, hutbede halifemiz padişahımız efendimizin (Sultan Vahideddin’in) ismi zikredilirken padişahın ve teb’anın biran önce kurtulup saadete ermesi duası da ilâveten okunacaktır. Cuma namazının kılınmasından sonra hatim tamamlanarak hilâfet ve saltanat ile vatanın her tarafının kurtulması maksadıyla yapılan millî çalışmaların önemi ve kutsallığı, milletin her ferdinin vekillerinden meydana gelen Büyük Millet Meclisi’nin yapacağı vatanî vazifeyi ifa mecburiyeti hakkında öğütler verilecektir. Daha sonra halîfe ve pâdişâhımızın, din ve devletimizin, vatan ve milletimizin kurtuluşu, selâmeti ve istiklâli için dua edilecektir. Bu dinî ve vatanî merasimin tamamlanıp camilerden çıkılmasından sonra Osmanlı topraklarının her tarafından hükümet makamına gelinerek Meclis’in açılmasından dolayı resmî tebrikler sunulacaktır. Yine her tarafta Cuma namazından önce uygun şekilde Mevlid-i Şerîf okunacaktır.

    5. İşbu tebliğin hemen yayınlanıp gönderilmesi için bütün vasıtalara başvurulacak ve hızlı bir şekilde en ücra köylere, en küçük askerî kıt’alara ve memleketin bütün kuruluşlarına ve müesseselerine yollanması sağlanacaktır. Ayrıca büyük levhalar hâlinde her tarafa asılacak ve mümkün olan yerlerde bastırılıp bedava olarak dağıtılacaktır.

    6. Cenâb-ı Hak’ka tam bir muvaffakiyet için niyaz edip yalvarıyoruz.


    Temsil Heyeti adına Mustafa Kemal”.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackTower_35

    Bu doğalgaz muhabbetleri ayak oyunları seçim vaatleri. Giden oyların geri gelmesi için yapılan ince hamleler. Bunlar gibi daha çokça çıkacak daha seçime kadar. Türkiye'den hiç bir şey çıkarılmasına izin vermezler ve asla da vermeyecekler. Bugüne kadar nasıl kandırıldıysak aynı şekilde yine kandırılıyoruz.

    2015 seçimleri öncesi Trakya'da doğalgaz bulmuştuk. Ne oldu?

    Aslında buluştuk. Orada kuyularımız var sadece rezerv düşük. Doğalgaz ihtiyacının yüzde 2'sini falan oradan karşılıyoruz.


    Bakalım bu rezerv ne kadar. Çıkarma maliyeti ne?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.