Şimdi Ara

Kara Harp Okulu Öğrenci alımları Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben çocukluğumdan beri askerlik mesleğine hep ilgi duymuşumdur hep askere falan gitmek istemişimdir... Ben 11. Sınıf öğrencisiyim ve 3 hafta öncesine kadar hangi mesleği seçiceğime karar verememişimdir. Mesleklerin hep parasıyla ve mesleği sevmekle alakalı olmayan diğer şeylerle yormuşumdur kafamı. Ama artık gerçekten ne olmak istediğimi biliyorum. Subay olmak istiyorum hayaller falan kuruyorum erleri karşıma dizicem ''Hazır ol'', ''Rahat'', ''Sağa dön, İleri marş'' falan surekli çalışıp bedenimi güçlendirmek amerikan askerleri gibi, AMA işin esprisinde değilim çok ciddiyim ben bu mesleği gerçekten tüm kalbimle istiyorum... Ama internette yazanlar dışardaki insanların söyledikleri falan.. Ben durumu kısaca şöyle açıklayayım: ben 11.sınıfım şimdi taaa ygsye kadar 11 ayım falan var bu süre fulltime ygs için çalışcam subaylığa başvru için.. hadi diyelim ygsyi 380 puanla geçtim(okadar çaba,uğraş ve hayallerden sonra) başvuru kabul oldu, ama sağlık kotrolunde adamlara damarın yamuk, dişinde doldu var,göğsün çukur,vücudunda ben var diye eliyorlarmış benim bunu düşündükçe çalışma hevesim kaçıyor yani tecrübeli arkadaşlar varsa lütfen yardım etsin ... eminim sorular cevaplanırsa birçok arkadaşında işi görülmüş olur.


    1.Lise 1,2,3 ve 4 de ortalama ile geçilsede yinede kara harp okuluna girebilirmiyiz ? Yada sınıf tekrarı olsa (9.sınıfta 1 kez kaldım, 10.sınıfta ortalama ile geçtim)

    2.Kolumda ufak çizikler var çok sorun yaratırmı ?

    3.Okula torpilsiz girmek çoook zor diyorlar moralimi bozuyorlar bu doğrumu ?

    4.Mesela ben çook çalışsam ygs lys ortalama 410 falan olsa okula girme şansım artarmı ? (o puanla muhendisliğe gidersin demeyin başka meslek istemem)

    5.Genel olarak toparlayayım,, Önbaşvuru formunun %100 kabul olması için yapmam gereken şeyler... sağlık kontrolünden önce doktotrun karşısına geçmeden yapmam gereken şeyler ve kesinlikle geçebilmem için yapmam gereken şeyler (örn biraz kaslıyımdır birazda baklava yapsam bide konuşmamı düzgünleştirsem işime yararmı ? Fiziksel hiçbir sorunum yok bundan eminim)

    arkadaşlar bu konnudaki en çok korktuğum şey şu doktor muhayenesi herkezi eliyorlarmış .. YGS, LYS'den korkmuyorum boyum kilom uygun, bedeni yeterlilik testinide yapabilirim. Bu muhayeneyi nasıl atlatabilirim lütfen subay olmuş askerimiz falan varsa yardım etsin yardımlarınızı bekliyorum







  • Sanıyorum yanlış yere açtınız konuyu burası bilgisayar hakkında teknik arızaların konuşulduğu bölüm.
  • İlk defa konu açtımda Tüf nasıl taşıcam şimdi ben bunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.