Şimdi Ara

Kara Delik ve Maddenin Yok olması Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • proton ve elektronun arasındaki boşluğun ortadan kalkması olayı nötron yıldızında oluyor zaten ama karadelik çok farklı. karadeliklerde zaman mekan yok. biraz garip ama oraya giren madde artık madde değil.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Antor


    quote:

    Orijinalden alıntı: speedy_

    karadeliklerde proton elektron gibi maddeler olduğunu sanmıyorum. çünkü orada bilinen anlamda madde yok zaman da yok. herşey enerjiye dönüşmüş olabilir ama...


    quote:

    Orijinalden alıntı: Antor

    Aslında atomlarda proton ile elektronlar arasında baya büyük bir mesafe var ve elektronlar hareket halinde bunu bildiğimize göre her atomda bir enerji vardır diyoruz.

    Karadeliklerin olayınında enerji soğurucu olduğunu biliyoruz.

    Enerjiyi alırsan ne kaldı geriye ? Mini minnacık bir kütle. Belkide bizim proton nötron elektron diye yıllardır saydığımız şeyler enerjiden ibaret ve o karadeliklerde ve o miniminnacık kütlede enerji olup yok oluyor. (bknz Einstein)

    Her iki görüşede açığım. Karadelikte elektronların protonlara yapışıp bir gezegenin leblebi kadar kalacağınada, tamamen enerji olup soğurulabileceğinede.

    Fizikçi arkadaşlar varsa aydınlatsınlar bizi lise bilgilerimle bu kadar anlayabiliyorum






    Bahsettiğim karadelikte proton elektron olması değil. Karadeliğe giden cismin enerjisinin emilip elektronların protonlara yapışmas ve maddenin çok ufak bir hale gelmesi.
    Ya da ;
    Cismin tamamen enerjiye dönüşüp karadelikte emilmesi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedy_

    proton ve elektronun arasındaki boşluğun ortadan kalkması olayı nötron yıldızında oluyor zaten ama karadelik çok farklı. karadeliklerde zaman mekan yok. biraz garip ama oraya giren madde artık madde değil.



    Uzay biliminde pek bilgili sayılmam erciyes üniversitesinde astronomi gibi bir bölüm vardı merak ediyorum ordan mezun olanlar ne yapıyordur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.