Şimdi Ara

Kara deliğin ilk kez fotoğrafının çekilmesini konu alan Netflix belgeseli yayınlandı: Kara Deliklerin Gizemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kara deliğin ilk kez fotoğrafının çekilmesini konu alan Netflix belgeseli yayınlandı: Kara Deliklerin Gizemi



    2019 yılının en önemli bilimsel olaylarından biri de bildiğiniz gibi kara deliğin fotoğrafının çekilmesiydi. Netflix de bu oalyın bir belgeselini hazırladı.



    Kara Deliklerin Gizemi Belgeseli Yayınlandı



    2019 yılında Dünya'dan 500 milyon trilyon km uzaktaki, 40 milyar km çapıyla Dünya'dan üç milyon kat daha büyük olan dev kara deliğin fotoğrafı çekilmişti. Kara deliğin fotoğrafını çekebilmek için dünyanın farklı bölgelerinde yer alan 13 teleskop kullanılmıştı. Netflix'te bu sürecin detaylarını anlatan bir belgesel yayınadı: Kara Deliklerin Gizemi.



    Ayrıca Bkz.Final Fantasy yapımcısı 5G'nin oyuncuları konsollardan uzaklaştıracağını düşünüyor



    Kara Deliklerin Gizemi şu anda Netflix üzerinde bulabilirsiniz. Belgeselin yönetmeni Peter Galison ve belgesel 1 saat 39 dakika uzunluğunda. 



    Belgeselin Netflix üzerinde tanıtım yazısı: Kara delikleri anlamaya ve ilk kez bir kara deliği fotoğraflamaya çalışırken bir yandan da evrene dair bildiklerimizin sınırlarını araştıran bilim insanlarını izleyin.









  • Çok yüksek ihtimalle bir tane zenci gay olacak belgeselde dediğimi yaparlarsa şaşırmam Cemal kaşıkçı belgeseline izin vermeyip tüm belgesellerine eşcinselleri ekliyorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wospos

    Çok yüksek ihtimalle bir tane zenci gay olacak belgeselde dediğimi yaparlarsa şaşırmam Cemal kaşıkçı belgeseline izin vermeyip tüm belgesellerine eşcinselleri ekliyorlar
    Kanka sen özel olarak mı böylesin yoksa rol mü yapıyorsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wospos W kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Çok yüksek ihtimalle bir tane zenci gay olacak belgeselde dediğimi yaparlarsa şaşırmam


    Delik kara olduğu için gerek yok.


    Kara deliğin ilk kez fotoğrafının çekilmesini konu alan Netflix belgeseli yayınlandı: Kara Deliklerin Gizemi
  • Kara delikler evrimleştiğinden, şu anda tespit edilebilen kara deliklerin spektrumu, son 13 milyar yıldaki bu evrimi yansıtmalıdır.
    Bu tayf, tam da bu kara deliğin bulunduğu yerde kütleler için belirgin bir boşluk göstermelidir. Bunun nedeni, bu kütleye sahip bir kara delik olamayacağı değil, kara deliklerin o bölgeden geçmek için çok az zaman harcayacağıdır.

    https://writemyessay.onl/write-my-assignment/

  • "40 milyar km çap" Başka bir gök cismi olsa neyse derim de bir karadelik için inanılmaz büyük bir sayı. Bu canavarın kütlesini ve kütle çekim kuvvetini düşünemiyorum gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneşin bile en büyük yıldızlar arasında toz tanesi kadar kaldığını bilen bir kişi böyle kara delikleri normal karşılar.


  • Bu Nasa denen gerzeklerin gördük dedikleri herşeye inanan vatandaşlara sesleniyorum, senelerdir yok kara delik gördük, yok 200 milyon ışık yılı ötede yeni bi galaksi keşfettik, vs. vs..
    ulan nasıl bi teleskopmuş bu hubble teleskobu, madem öyle Mars'a inen aracın canlı yayınını neden hubble teleskobu ile çekmediler, şimdi Nasa savunucuları ''teleskop video çeker mi?'' diyecekler, fotoğraf çekiyor dimi, bu özelliği olan bir cihaza neden video çekimi için yonga seti eklemesinler? bilim şüphecilik ile başlar, şüphe etmeden kabullendiğin bilgiye bilim denmez, inanç denir, ve burada da Nada dinine inanan o kadar çok insan var ki şimdi bu yorumumun altına neler neler yazacaklar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zahitfettahoglu -- 11 Haziran 2021; 12:38:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.