Şimdi Ara

Kar Paleti TAKMAYIN! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
10
Favori
197.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yalnız; başlığa bak, içeriğe gel

    Kar paleti TAKIN diye düzeltsin konu sahibi arkadaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levent bilir

    Rica ederim,hekim değil çeken bilir.Ben kullanıcıyım ve vatandaşlarımı bilgilendirmek için yaşadıklarımı yazdım,bugün bir teşekkür telefonu aldım,daha önce bir akrabamın bu paletlerden almasına vesile olmuştum,Bugün Konya'nın Sille mahallesinde kimselerin yol alamadığı bir güzergahta havalı bir şekilde sorunsuz yol almış,özellikle bana bunu bildirmek ve teşekkür etmek için aramış sağolsun.İnsanlara doğruları anlatır ve onların faydalanmasını sağlarsanız alacağınız duaların sayısı ve vadesi olmaz
    Dün fotoğrafları yükleyememiştim sanırım bugün onuda başardım,herkese hayırlı ve güvenli yolculuklar dilerim,tabiiki dilemek tek başına yetmez,tedbir alıp Snowtech kar paletlerinden en kısa zamanda edinelim , sonrası Allah'ın takdiridir,forum üyelerine saygılarımla,yılbaşı geceniz sağlıklı ve mutlu geçsin...

    Yılbaşı sonrası 1 takım daha alacağımı söylemiştim,ama 2 takım aldım,iyiki almışım fotoğraflarla gösteriyim istedim,ticari araca takmama rağmen kuru zeminde hiç harici ses ve sarsıntı hissetmedim... Kar Paleti TAKMAYIN! Kar Paleti TAKMAYIN! Kar Paleti TAKMAYIN!




  • Bu paleti nereden temin edebiliriz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda sübliminal reklam var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaymins

    Bol karlı bir kışta Karsın bir ilçesinde jandarma Land şöförü olarak askerliğini yapmış birini kaale alırsanız iyi okuyun lütfen.. doğma büyüme bir ankaralı olarak 18 yıldır yaz kış araba kullanıyorum.

    Her ürünün kullanılacağı yer farklıdır.

    en başta şunu söyleyim asfalt üzerindeki 1 parmak civarı buz tabakasına karşı yapabileceğiniz pek fazla birşey yok.. eğer meydan okursanız.. ne kullanırsanız kullanın sizi mağlup eder..

    ancak ince buza karşı zincir veya çivili lastik hayati çözümdür.. yukarıda verilmiş farklı örnekler bunun türevleridir.
    zincir mağlumunuz kuru veya ıslak asfaltta tehlike sebebidir. çivili lastikte aynı şekilde yola tutunmayı azaltır. (çivisiz haline göre) Yani çivili lastiğe güvenipte kuru veya ıslak asfaltta sert manevralar yapanın vay haline..
    çivili lastik aslında direk olarak satılmaz.. Kar (kış) lastiği alır sonradan çivi taktırırsınız. Kar lastiği olduğu içinde genellikle karlı yollarda etkilidir.

    peki bol karlı yollarda, çivimi, zincirmi, kauçuk zincirmi, paletmi, şu bu bu mu...

    bi kere öncelikle kesinlikle kar lastiği...

    aslında herşeyi belirleyen karın miktarı ve sertliğidir..
    şu örneği vereyim ne demek istediğimi anlarsınız.. 4 çeker olan land rover'a 2 zincir takıp 1 metreden fazla karda gittiğimi bilirim.. çünkü kar yeni yağmış.. karın altındaki asfalt veya toprakta buz yok.. araç karı yara yara ilerleyebiliyor..
    50 cm karda ise 4 lastiğede zincir takıp gidemediğimizi bilirim... çünkü kar yağalı çok olmuş.. bir miktarı eriyip sertleşmiş hatta karın altıda bildiğiniz buz tabakı.. ve hatta.. 2 Land rover'ı birbirine çeki demiriyle bağlayıp zor ilerliyordur.. yani size 8 çekerli bir araçtan bahsediyorum :).. Çünkü : kar biraz eriyip tekrar sertleşmiş.. araçlar ilerleyince yer yer aracı alttan kaldırıp tekerleri askıya alıyor.. 2 aracında lastikleri askıda kalıyor.. askerler araçlar inip iteklemese orda kalıyor..
    umarım izah edebilmişimdir.

    Her sene kar yağdığında Haberlerde verilen kayan araba görüntüleri genellikle ankara'dan oluyor.. Ankara'da belli bazı yerlerde kar yağışının ardında buz tutan yerler buna sebep oluyor. Muhabirlerde o yerlerde hemen kar yağışı başlarken soteye yatıyor..
    sebep asfalt üzerinin buz tutması.. Kayan araçlarda kar lastiği olmaması sayıyı arttırsada.. kar lastiği olanda kayıyor orada..
    ya zincir takmak gerek, yada ordan hiç inmemek gerek.. canını yolda bulan varsa zevkine gider zincirsiz o ayrı....( de işte başkasının malına canına kast etmiş oluyor onu napacaz bilemiyorum)

    Zincire benzeyen lastik zincir denilebilecek ürün için konuyu açan arkadaş uyarı yapmış.. Tecrübeyle sabit demekki. saygı duymak gerek.. tabi ürünün markası modeli özelliği değişkenlik gösterebilir. Ben bu ürünü zincir tecrübemden yola çıkarak değerlendirebilirim.. Zincir kimi zaman lastiği korur.. kimi zamanda zedeler.. eğer ıslak ve kuru asfaltta sert manevralara yapılırsa zincir türevi ürünlerin lastiğe zarar vereceği aşikardır.. (arabaya vereceği zararı kast etmiyorum.. o kesin) Ancak, köy yolu yada arazi koşullarının çok sert olduğu, kayalık, moloz, çakıl gibi zeminlerde zincirin lastiği koruduna eminim. bu anlamda bazı ağır iş makinaları karın buzun hiç sözkonusu olmadığı ortamlarda bile dev lastiklerine zincir takılır.. tabi o zincirlerin yapısı ve evsafı bizim kışın kullandığımız zincirden çok daha üst düzeyde.. belkide konuyu başlatan arkadaşın lastiğindeki hasar katettiği yol koşullarından ve acelesinden kaynaklanmıştır olabilir diye düşünüyorum. Birde bana biraz pahalı geldi bu ürün.. yani alternatif çözümlere göre pahalı..

    kar paleti denilen janta sabitlenen ürünü ankarada 2-3 kez kullandım sonra kayağa meraklı birine sattım.. tak çıkart olayı basit ama ihtiyaç duymak gerek.. böyle diz boyu kar olacak. acil işiniz olacak falan filan. ürün güzel ama çok patırtı yapıyor. devamlı arabada taşınması durumunda bagajda fuzuli yer kaplıyor.

    Lafı fazla uzattım sanırım..
    sözün özü : Kış Lastiği + Zincir (Takmatik denilen türden olması daha iyidir.. serme zincir biraz zahmetli)
    Hem diğerlerine göre daha ucuz hemde en kesin çözüm bence..
    bunların yetmeyebileceği koşulları önceden hissederseniz hemen arabayı kenara çekip tabanvaya geçin..

    extra olarak buz riski yüksek, aciliyet gereken durumlarda lastiğe (janttan geçirerek) zincir üstüne kalın urgan dolandırması karsta işimizi görürdü.. yapması zordur ve urgan parçanıp küçük araçlarda hasar yaratırmı diye şüpheliyim.. aklınızın bi köşesinde bulunsun.

    2 land roverı birbirine nasıl bağladınız. arkadaki öndekini nasıl itiyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Palet, zincir hepsi fuzuli masraf ve tuzak ürünler.

    Kış lastiği de öyle.

    Ankara bile dahil kış iklimi aşırı soğuk geçen ve geceleri %50'den fazla buzlanma riski olan şehirlerde direkt çivili lastik zorunlu olmalı, en mantıklısı bu. Gece gündüz yazın araba sürüyormuşsun gibi güvende gidersin. Çivili lastik gelmiş geçmiş en iyi icattıri gizli buzlanma ve karlı yol için.

    http://nokianlastik.com/lastikdetay.aspx?urunId=37

    Efsane bir lastik. Kış lastiğine göre adet başı ekstra 100TL fazladan verirsin ama kar paleti vs... gibi tuzaklara para kaptırmazsın ve 7/24 güvenli sürüş sağlarsın.

    Hocam yazdığınız tabiki doğru fakat sonuçta her an her saniye buzda karda yaşamıyor çoğunluğumuz, o yüzden çivili lastik kullanmak çok da optimum değil, tabiki örneğin Uludağ veya Palandöken de çalışıyor olsam bende bu tarz bir lastik tercih ederdim.

    Diğer bir nokta ise bildiğim kadarıyla hakkapeliita lastikler dediğiniz gibi normal kış lastiğine göre 100 lira degil, daha da maliyetli, ayrıca özel sipariş ile getiriliyorlar diye duymuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • elimde iki adet kar paleti var. açılmamış sıfır kutusunda. zamanında almıştık, araçları satınca elde kaldı. denemek için bile takılmadı. Sıfırı 300 TL tekzende. 100 liradan vereceğim. İstanbul Ümraniye elden teslim ederim. ilgilenenler özel mesaj atsın. Salı günü kar geliyor istanbula :) Ölçüleri koyuyorum aşağıya
    https://www.tekzen.com.tr/snowwolf-classic-kar-zincir-c14-2-18560-r15-2139922

     Kar Paleti TAKMAYIN! Kar Paleti TAKMAYIN!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enorton -- 19 Ocak 2018; 14:41:19 >




  • Arkadaşın 5 mesajlık forum geçmişi var. Sonra da ortada yok :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    Arkadaşın 5 mesajlık forum geçmişi var. Sonra da ortada yok :)

    Emin misin :) Senden önce de forumdaydı. 2006 üyesiydi.
  • Bu jafta ici memlekete gidiyorum.

    Yaylamiza yine cıkicam.

    Eger BFGoodrichlerim caresiz kalirda kar paletlerimi takarsam kisa bir video cekerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu videoya bakılırsa çözüm pat pat lastik gibi.



    https://youtu.be/bwUpp1XSYZE




  • Bu lastikten değil bence modifiye ile 4x4 yapılmış Renault marifeti.
  • Evet dün itibarıyla yaylamiza gittik.

    Dönüste havanin iyice ayaza cekmesiyle buz tutan rampayı cikabilmek icin paletlerimi taktim.

    Ama paletleri alali 6 yil oldugundan epey deforme olmus.

    Artik kullanilmaz herhalde.



     Kar Paleti TAKMAYIN!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever

    Evet dün itibarıyla yaylamiza gittik.

    Dönüste havanin iyice ayaza cekmesiyle buz tutan rampayı cikabilmek icin paletlerimi taktim.

    Ama paletleri alali 6 yil oldugundan epey deforme olmus.

    Artik kullanilmaz herhalde.



     Kar Paleti TAKMAYIN!

    Hocam bir an yanlışlıkla 6 ay diye okudum da şok oldum. 6 yıl da deforme olması normal sonuçta plastik. Max 5 yıl idare etmeli diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cnrps


    quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever

    Evet dün itibarıyla yaylamiza gittik.

    Dönüste havanin iyice ayaza cekmesiyle buz tutan rampayı cikabilmek icin paletlerimi taktim.

    Ama paletleri alali 6 yil oldugundan epey deforme olmus.

    Artik kullanilmaz herhalde.



     Kar Paleti TAKMAYIN!

    Hocam bir an yanlışlıkla 6 ay diye okudum da şok oldum. 6 yıl da deforme olması normal sonuçta plastik. Max 5 yıl idare etmeli diye düşünüyorum.

    Deformasyon bu şekilde..

     Kar Paleti TAKMAYIN!

     Kar Paleti TAKMAYIN!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enorton

    elimde iki adet kar paleti var. açılmamış sıfır kutusunda. zamanında almıştık, araçları satınca elde kaldı. denemek için bile takılmadı. Sıfırı 300 TL tekzende. 100 liradan vereceğim. İstanbul Ümraniye elden teslim ederim. ilgilenenler özel mesaj atsın. Salı günü kar geliyor istanbula :) Ölçüleri koyuyorum aşağıya
    https://www.tekzen.com.tr/snowwolf-classic-kar-zincir-c14-2-18560-r15-2139922

     Kar Paleti TAKMAYIN! Kar Paleti TAKMAYIN!

    Son fiyat 75 e indim. Bu fiyata bulamazsınız




  • Civili lastik kuruda ve islak zeminde cok erken kayar ve sadece karda yarari vardir.Aksi hayatinizi tehlikeye atar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abuzet A kullanıcısına yanıt
    "Çeki demiri" ile.. iki ucunda sabit halka olan kalın ve sağlam bir demir.. yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda..


    Not : (mesajın üzerinden yıllar geçmiş.. ben bildirimlere bakmayı ihmal ettiğim için kusura bakmayın.. umarım bu cevabım geç olsada ulaşır..)
  • Ben de usak tan yaziyorum .

    Resimdeki ayni urunu ayni marka model aracimda kullandim. Mesaj eski sanirim zira yil2024 ve yillardir bu urunu kullanacak kar yagmadi Usak a ama yine de baska yerrlerde kullanacaklar icin=

    Mihtemelen arkadas ke di lastiginden bir buyuk model urun almis. Zira resimdeki urun Snowwolf kaucuk zincir adi ile satiliyor. Ayrica kar paleti denen aparat daha baska bir aparat degisik.

    Konumuz Snowvolf kaucuk zincir. Kaucuk zincir 40km ye kadar kuru zeminde hiz yapabiliyor sessiz. Yani sokaklari ana yollar kuru ara sokaklar buzlu sehirler ve acemi suruculere bire bir. Ancak nazik bir aparat. Lastige bir zarari yok. Ama ani fren ve patinaja gelmez kopar... bu durumda asfalt gorunmeyen kar ortusu olan zeminde daha uzun omurlu olabilir. Takarken krikoya gerek yok. Yerde de takilabiliyor. Takmatik zincire gore biraz uzun aurebilir ama daha konforlu ve asfaltta cikarmaya gerek yok.

    Ben memnjnum. Lastige uygun olcu olmaz ise uugun olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.