Şimdi Ara

Kaput altında ölen fare ve sebep olduğu koku (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
9.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Parçalar çıkarılınca koku gider mi diye sorduğumda bir süre kalır koku sindiği için, bir süre sonra azalır dedi personel. Ya da herhangi bir işlem yaptırmayış kapalı bir otopark alanı varsa aracın kaputunu açık bırakıp birkaç gün beklerseniz parçalar iyice çürür gibi bir öneri de sundu ancak onu bekleyebileceğimi sanmıyorum. İki parça radyatörün olduğu yerde. Bir parça sağ tarafta bir parça sol tarafta. Radyatörün tam arkasında. Tamponu söktükten sonra radyatörü sökmek zorunda kalabilirler gibi geliyor bana ama bilmiyorum teknik bilgim olmadığından.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada bana yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum her biriniz çok yardımcı oldunuz. Yarın serviste tampon sökülünce fareden kalan parçalar tamamen temizlenir umarım. Parçalar çıkarıldıktan sonra klima temizleyici spreylerden almayı düşünüyorum fayda sağlar mı bilmiyorum ancak deneyeceğim.
  • Geçmiş olsun sıkıntılı bir durum. Yazıyı okurken kokusu burnuma gelmiş kadar oldu. Forumda bir ara yanlış hatırlamıyorsam koltuklarına süt dökülmesi sonucunda bir türlü çıkmayan ağır bir koku konusu da vardı. Başlığı görünce o konu aklıma geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 22 Eylül 2020; 11:39:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • webcidebu W kullanıcısına yanıt
    gittiğin servis yetkili servis ise polen filtresi 50TL değil yok özel servis ise tampon sökme takma işlemi çok pahalı :) ama tabi şu anda yaşadığın durumu çözümlemen daha önemli.
  • -kaputun motor kısmına oturmasını ve kilitlenmesini sağlayan mekanızma sanırım
    -kare metal çengelin tam ortasında parçalar vardı
    -Metalin denk geldiği alt kısma baktığımda dikdörtgen boşluğun içerisindeki fare bedenini gördüm

    anatomi bilginiz gayet iyi ama mekanik bilginiz oldukça kötü fare sizi eğitmeye çalışmış olmamış.
  • Alkol ile yıkayın ya da seyretilmis çamaşır suyu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum. O koku benim burnumdan 4-5 gündür hiç gitmiyor. Servise bıraktım aracı. Umarım hiçbir parça kalmadan temizlenir. Süt dökülmesi konusunu da okudum. Çok üzücü bir durum. Yoğurt taşıdığım oldu ancak hiç aklıma gelmedi dökülüp de sıkıntı çıkarabilme ihtimali. Bundan sonra çok daha dikkatli olacağım. İnşallah kimsenin başına gelmez bu tarz sıkıntılı durumlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rudeboytr kullanıcısına yanıt
    Aracı sıfır olarak aldığım bayinin yetkili servisi, götürdüğüm yer. Yıllık bakımını da orada yaptırdım. Tampon söküp takma ücretini 350 lira olarak söyledi personel bana. Filtrenin de çok tutmayacağını söyledi ama tam fiyat olarak bilmiyorum. Dışarıda tamponu söktürüp de riske girmeyi gözüm almadı açıkçası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Ne deseniz haklısınız. Araçlarla ilgili teknik bilgim sıfır, tarif edişimden de anladığınız üzere. 😂 Motor bölmesinde tek bildiğim cam suyu haznesinin olduğu kısım. Onun dışında kalan parçaların teknik isimlerini de işlevlerini de bilmiyorum. 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum öneriniz için. Tamamen parçalar çıkarıldıktan sonra seyreltilmiş çamaşır suyunu uygulamayı düşünüyordum ben de. Ancak herhangi bir parçaya zarar verir mi vermez mi bilemedim. Önce kalan parçaları tamamen çıkarırlar umarım. Ondan sonra motor bölümüne sinen kokuyu ve ayrıca araç içerisinde hissedilen kokuyu gidermek için çözümleri deneyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracımı akşam servisten teslim aldım. Kalan parçaları çıkarmışlar. Bu sırada parçaların bulunduğu bölgenin temizliğini de yapmışlar. Ayrıca filtre değişimi yapılmış. Koku hafif de olsa bir süre olur dendi. Bir süre motor çalışır vaziyetteyken kaputu açıp 10-15 dk havalandırmamı önerdiler. Aracın içine sinen kokuyu çekmesi umuduyla bir buzdolabı poşetinin içerisine öğütülmüş kahve döktüm ağzı açık bir şekilde küllük içerisine yerleştirdim. Klima bombası olarak bilinen hava temizleme spreyinden de sipariş ettim geldiğinde onu da uygulayacağım araç içerisine. Umarım kısa sürede tamamen kötü kokudan arınır aracın içerisi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.