Şimdi Ara

Kapatılan Vakıf üniversitesi Mağduru-İzmir Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önce kendimden bahsedeyim,

    İzmirde Uluslararası Ticaret ve Finansman okuyorum,Liseden beri bu bölümü okumak istemiştim.Girdiğim sene bu bölüm akdenizde ve
    istanbulda marmarada falan vardı sanırım.Yani pek fazla yoktu fiyatının uygunluğu ve istanbuldan şartları daha kolay olduğu için izmiri tercih ettim.Geçen hafta yaz okulunda kalan dersimi verip perşembe günü mezun olucaktım.Geçiçi diploma alıp yükseğe başvurmayı düşünüyordum.Hatta bütün derslerimi vermiştim sadece ortalamamı yükseltmek için devam ediyordum (1.93 kaldı).Ama daha önce defalarca temiz çıkmasına karşı ve tam 6 senedir olduğum ve bir tane bile fetöcü faaliyet görmediğim okulum birden kapandı. (Araştırabilirsiniz İzmir Üniversitesi) Hakkınız olan puanla nereye giderseniz gidin diyicek olan arkadaşlar olabilir.Benim puan ortalamam çok iyi değil 350 falan ortalama olarak ve izmir de kurulu bir düzenim var açıkçası ortalardayım çoğu barajı geçip ailesinin yakınında başka il'e devlete gitse hazırlansa bir çok kayıp yaşayacağı için tercih etmiş olan ve bir çok da burslu arkadaşım var bırakın terör örgütü t sini bilmez fetöya lanet okurlar.Kendim de bizzat Atatürkçü düşünce kulübünün 2 yıl saymanlığını yaptım.Bir çok şehitleri anma organizasyonunu yürüttüm.

    Biz,hocalarımız,çalışan personeller ve mezun arkadaşlarım hepimiz terör örgütü yaftasına maruz bırakıldık bir çok vakıf üniversitesi kapatılan okulu duyunca bizi almayı düşünmüyor bile ve benim sadece 1 ders almam yetiyor du hatta yaz okulu notlarım çok iyiydi ve şimdi geleceğim için kaygı duyuyorum.Gidiceğim il de yada okulda seçeneğim cok az zaten ve ben ne olursa olsun bu bölümü bitirmek istiyorum işletme yada iktisat değil.Arkadaşlarımın ve benim isteğim okulumuzun tekrar araştırılması ve ne olursa olsun olduki bizim okulumuz tekrar açıldı ama kapatılan diğer üniversitedeki arkadaşlarım için sizden yardım bekliyorum 65 bin mağdur ögrenci var bir çoğu okulu bırakmak zorunda kalıcak.Bir çok da benim gibi 1-2 dersi varken 1 sene yada bir bucuk sene dersleri sayılmadığı için okuyucak olan.

    Üzüldüğüm bir diğer konu bir çok burslu ve durumu iyi olmayan arkadaşlarım vardı ama devlet üniversitesindeki Suriyelilerin sınavsız geçişleri için bir şey yapamamış kardeşlerim kendi kardeşi sadece durumları çok iyi haksız girdiler diye düşündüğü kendi milletinden belki hatta ondan daha milliyetçi Atatürkçü kardeşi için ayaklanma çıkarıp kararı değiştirtti.Bir çoğumuzun isteği kanundada geçen garantör okul adı altında aklanan hocalarımız ya da yök ün atadığı akademisyenlerle okulunu bitirmek.Kaldı ki son alınan kararlarda diplomamızda zaten fetöcü okuldan çıktığımızda görülücek.Bizler fetöcü değil mağduruz.Akp iktidarında açılmış.Bir çok bakan ve milletvekilinin ziyaret etmiş olduğu okulda yökün tercih listesine koyup okuduğumuz için suçlu değil mağduruz.

    Sizlerden isteğim twitterda bize destek vermeniz ve bi an için benim gibi senelerce mezun olmak için çabalayıp mezun olunucakken bir belirsizliğe sürüklenen arkadaşlar için birazcık empati yapmanız. Şimdiden teşekkürler.

    https://www.change.org/p/kapat%C4%B1lan-%C3%BCniversite-%C3%B6%C4%9Frencileri-ma%C4%9Fdur-edilmesin?recruiter=85419065&utm_source=share_petition&utm_medium=whatsapp

    Twitter hashtag #yenikararYÖK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agolec -- 9 Ağustos 2016; 1:19:14 >







  • Bak dostum gerçekten iyi niyetli ve temiz yürekli olabilirsin . Eyvallah ama sadece bu iyi yüreğinle , yanii terör örgütüne finansman sağlamandan ötürü bile suç işlemiş olabilirsin. Banane cemaatten diyerek bile suç işlemişsindir. Tarih demokrasi mitingine gidipte enes kanter midir nedir o karın ağrısına fetö için ben ona kurban olurum diyen Atalay demirciyide yazdı. Yani ŞAKA yapıyor olmalısın okulunun fetöyle alakası olmaması konusunda , doğan atanın adına kurulmuş bir okul said nursinin avukatı.

    Atatürkçü falan filan yazıyorsun sence hepsi ayak değil mi bunların. İnsanın aklıyla dalga geçmişler. Ne yani fetöcü olupta Atatürkçü ayağıyla takılamazlar mı ? Zaten ne yazikki Atatürkçü takılanların Atatürk ün A sı ile alakalıarı yok. O generallere zamanında namaz kılmayın alkol alın denmiş. Sizde bunlar fetöcü değildir demişsinizdir muhtemelen.

    Zaten başımızdakilerde bu mağdur edebiyatını yiyecekler , çocuk kandırıyorsunuz resmen. He bende cemaat üniversitesi olan Gedizdeydim. Bıraktım son sene , bu sene tekrar sınava girdim. Bile bile gittik oralara , çalışmadık paraya güvendik ki ben bursluydum aklıma sıçayım orayı yazan. Devletin bekası için 65 bin kişi tek kalemle çizilirde . Hepimiz potansiyel bir fetöcüyüz. Ayıkla pirincin taşını mı yapıcaklar şimdii.




  • HarryBlade H kullanıcısına yanıt
    Benim amacım polemik değil.Atatürkçü yazmışsın demişsin.Dikkatli okumamışsın ben kendimden bahsetmiştim.Tekrar okumanı tavsiye ederim.Nasıl 5 parmağın 5 i de bir değilse farklı görüşler elbette olucak farklı düşüncelerde tabiki olucaktır.Sana da saygı duyuyorum her ne kadar üslübun eleştiri için güzel başlamış olup kötü bitsede.

    Sen ayrılmayı başarmışsın ben ve bir çok arkadaşım nasıl bilebilirdi.Sizin okul gibi ne kayyum atandı nede fişlendi.Soruşturmalardan temiz çıktı.2007 de akp iktidarı ile açıldı.Senin gibi düşünenlere saygım var ne kadar ötekileştirmek istensekte biz aynı vatan aynı bayrağın evlatlarıyız.Ben burdan aynı görüşte olan arkadaşlarımdan destek istedim sadece dediğim gibi polemiğe girmek istemiyorum.İlk başta verilen sözlerin tutulmasını istiyorum sadece.Kaldı ki mezun olsak bile fişleneceğiz çıktığımız üniversiteler belli olucak.
  • HarryBlade H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yazdığın yorumları ve eleştirileri neye dayanarak neye güvenerek yazdığını anlayamadım..
    Sanırım gerçeği görmeyi pek başaramıyorsun. Tutturmuşsun bir FETÖ gidiyor..
    Ben geçen sene Gediz'in %50 burslu biyomedikal mühendisliği'ni isteye isteye kazandım ve gittim. 1 sene boyunca hazırlık okudum ve şu anda okulsuzum.
    Dışarıdan nasıl göründüğümüzü gerçekten anlayamıyorum fakat emin ol arkadaşlarım da dahil olmak üzere okulun %75'inin FETÖ ile bir alakası/bilgisi olmadığından eminim.
    Biz sadece, sabah okula gelip eğitimimizi alıp akşam evimize dönen öğrencilerdik. Sen şimdi ister FETÖ de ister başka şey;
    Biz açıkta mıyız? Evet.
    Biz ortada bırakıldık mı? Evet.
    Biz fişlendik mi? Evet.
    Bizim halimizi düşünen bir devletimiz veya öğrenci arkadaşlarımız var mı? Hayır!

    Yapılan ilk açıklamada garantör üniversitelere devredildiğimiz söylenmişti. Şehrimizde kalabileceğimiz için duruma oldukça sevindik. Bunun üstüne, okulda olumsuz durum oluşturan/FETÖ olan akademisyenler de temizlenecekti. Bir "ohh" çektiğimi hatırlıyorum.
    Sonra garantör üniversitedeki arkadaşlarımız,kardeşlerimiz ne yaptı? Bizi istemedi!
    "Puanları bir şeye benzemiyor, baba parasıyla okuyorlar, biz FETÖ'cülerle aynı okulda okumak istemiyoruz!" gibi karşı çıkmalarla birlikte YÖK'ü de bezdirip kararlarından vazgeçirdiler.
    Ben onlara tamamen haksızlar da demiyorum. Evet, onlar belli bir puan ile bu okula gelmişler. Benim sıralamam 80.000'di ama Katip Çelebi 57.000 ile alıyordu, evet arada bir fark gerçekten var.
    Ama bu mu olmalıydı tek çözüm? Sen Suriyelilere bile tek ses çıkarmamışken, daha hakkında bilgi sahibi olmadığın öğrenci kardeşlerini itip kakarak mı kolaylık sağlamalıydın ki?

    İsteyen istediğini söylesin. Yukarıdaki arkadaşımız da dahil olmak üzere, ben ve benim gibi binlerce öğrenci FETÖ METÖ bilmeden girdik bu okullara. Benim tek gayem ingilizce ve kaliteli uluslararası bir eğitimdi. %50 burs da hediyesi oldu.

    Şimdi ne olacak peki?

    Görünen o ki;
    Kampüslerimiz devlet üniversitelerine devredildi. Buna karşın kampüslerdeki 65.000 öğrenci açıkta bırakıldı!
    Yani devletimiz önce taşınmaz varlıkları ön planda tutuyormuş...

    FETÖ diye adlandırılan okulların öğrencileri mimlendi. Başka üniversiteleri tercih etmeye/yatay geçiş yapmaya çalışsalar da özellikle vakıf üniversiteleri kabul etmiyor (örnek: İzmir'de Yaşar ve Ekonomi). Bu gerçekten çok acı...

    Önümüzdeki hafta devletimiz (YÖK) bizim için tercih kılavuzu yayınlayacakmış. Harika! Aynı kampüste farklı üniversitenin ismi ile eğitimimize devam edebilmek varken, 65.000 mağdur insan ülkeye dağıtılacak.
    Bunun bir olumsuz yanı daha var! Yarımızdan fazlamız açıkta kalacak, okuyamayacak..
    Neden mi?
    Birinci sebep : Puanlar. Puanlarımız az çok belli olduğundan, eğer okulların puanlarında herhangi bir düşürülme veya oynama yapılmazsa benim de tanıdığım çoğu arkadaşımın okuyabileceği bir okul yok! Ha bi ihtimal doğuya gidebilirler..
    İkinci sebep : Maddiyat. YÖK'ün açıklamasında şu belirtildi: "Öğrenciler devlet üniversitelerine aktarılırsa, vakıfa ödedikleri parayı aynı şekilde devlete de ödemeye devam edecekler." E iyi de, ben zaten şehir dışına gidip yaşam masraflarıyla uğraşmayayım diye İzmir'de kalıp vakıf üniversitesine kaydoldum. Ben şehir dışına gidip üstüne bir de devlete eğitim masrafı vereceksem bu nasıl mümkün olabilir? Ülkemizde asgari ücretin bile 1300 TL olduğuna bakarsak, 65.000 öğrenci ailesinin kaçı bunu kaldırabilir? Dışarıdan veya dizilerden göründüğü gibi değil bu işler, çoğu öğrenci bu okullarda ya burslu ya da maddiyatı zar zor yetiştirerek okuyordu. Kendi ailem de dahil, bu okula beni kaydettirirlerken 5 senelik hesap yaptılar borcun altına girdiler belki de. Ben KYK kredisi çektim, 5 sene boyunca ailemden 1 kuruş harçlık almayacağıma dair söz verdim. Her ay o 400 lirayı kendime yetirdim 1 senedir. Gel gör ki şimdi KYK'dan da mahrum kaldık, öğrenci değilmişiz! Sonuç: 65.000 öğrencinin 65.000'i de lüks hayatlar sürmüyor.
    Üçüncü sebep: Yönetmelik farklılıkları. Bu kısım henüz beni ilgilendirmese de örneğin üçüncü ve dördüncü sınıftaki öğrenciler tamamen bitmiş durumda. Üniversite değiştirecekler ve dersleri/kredileri sayılmayacak. O kadar büyük bir oranda sayılmayacak ki, seneleri bile uzayabilir. Verdikleri derslerin benzerlerini tekrardan almak zorunda kalacaklar. Üstüne devlet bir de okuduğumuz için bizden para alırsa, 5 senelik üniversite minimum 6 senede bitmiş olacak. Tıp okuyoruz sanki?!

    Demem odur ki, devletimiz ve diğer üniversitedeki öğrenci kardeşlerimiz bizi yaktı. Tepki verilmesi gereken konulara tek bir ses çıkarmayanlar, egoları yüzünden bizi yanlarında istemedi. Üstelik 65.000 öğrencinin her birinin kendi kampüsü vardı, tek yapılması gereken isim ve kadro değişikliğiydi. Biz kimsenin kampüsüne,dersliğine saldırmayacaktık. Kalabalık yapmayacaktık.

    Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun demek istiyorum fakat görünürde umutlu bir ışık yok. Keşke insanlarımız biraz olsun geniş düşünmeyi, yorum yaptığı konulara bakmayı değil görmeyi bilse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 9 Ağustos 2016; 14:52:26 >




  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık Umarım herşey bizim için güzel olur.
  • Yahu siz okuduğunuzu anlamıyor musunuz ? Örgüte finansman sağlamaktan dolayı mağduriyet çekiyorsunuz , filistine iki bomba atılıyor millet kola almıyor paramızla kan dökülmesin diye.
  • Kardeşim senin anlamadığın da şu devlet büyükleri bile defalarca kandırılıp ekranlarda ağlıyor.Bu kadar insan mı kandırılamayacak yani bunun faturasını biz kimseye kesmedik kandırıldı diye hala sokaklarda demokrasimize sahip çıkıyoruz ama sen tutturmuşsun finansman diye nerden bile bilirdik diyoruz.Benim ailemin fetö nefreti 92 ye dayanıyor ta bursadan bilemessin babam bile diyor ki bilsem seni yollarmıydım.Bende babama öyle bir şey hiç görmediğimi benimde bilmediğimi anllatım.Polemiğe girmiyim diye sana söyledim yazdığına saygı duydum.Ama insanlardan destek istediğim başlıkta gelipte kandırıyosunuz yok cok cocuk kandırıyorsunuz bilmemne yazma.Destek vermediğini belirttin tamam yolun açık olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agolec

    Kardeşim senin anlamadığın da şu devlet büyükleri bile defalarca kandırılıp ekranlarda ağlıyor.Bu kadar insan mı kandırılamayacak yani bunun faturasını biz kimseye kesmedik kandırıldı diye hala sokaklarda demokrasimize sahip çıkıyoruz ama sen tutturmuşsun finansman diye nerden bile bilirdik diyoruz.Benim ailemin fetö nefreti 92 ye dayanıyor ta bursadan bilemessin babam bile diyor ki bilsem seni yollarmıydım.Bende babama öyle bir şey hiç görmediğimi benimde bilmediğimi anllatım.Polemiğe girmiyim diye sana söyledim yazdığına saygı duydum.Ama insanlardan destek istediğim başlıkta gelipte kandırıyosunuz yok cok cocuk kandırıyorsunuz bilmemne yazma.Destek vermediğini belirttin tamam yolun açık olsun.

    2012 yılından sonra ne dediler ? 4 sene geçmiş be kardeşim :)
  • HarryBlade H kullanıcısına yanıt
    Allahaskina sen neyin pesindesin?

    Yahu verdigin ornek ile bizim alakamiz dahi yok!
    Filistine bomba atildiktan sonra halk cola almiyorsa bu bilincli bir durumdur zaten. Colayi kimin urettigi belli, cola satin alinca paranin nereye gidecegi de belli oldugu icin halk buna bile bile satn almiyor.

    Bize gelecek olursak, be insafsiz hangimiz biliyordu bu okulun terör örgütü bilmemne oldugunu? Akil var mantik var 7000'den fazla insan okuyordu o okulda, bu kadar insan goz gore gore "Aaaa biz bu okula para verelim de bunlar teror orgutuymus bak" diyerek mi geldi allahaskina? Mantigin bu kadar mi senin?

    Tutturdun bi finansman da finansman, yahu 18-24 yas arasinda gencecik insanlariz biz. Ailemiz belli durumumuz belli, neyin finansman saglamasi bu?

    Sen fikirlerini savunmaya devam et bakalim. 65000 ogrenci eger bile bile finansmanlik yaptiysa tamam hepsi okulsuz kalsin lafim yok. Ama kusura bakma ortada senin bahsettigin gibi bi dunya da yok!

    Bu okullari devlet ve YÖK izin vererek actirdi. Kacak göçek yapilmis bi is degil. Biz de kalkip teror orgutu kurulsun diye girmedik bu okula, ki 1 sene okumama ragmen boyle bir hareket dahi gormedim ben! Simdi kalkip bu okullari boyle bir gerekce gostererek kapattilarsa bizim sucumuz ne bunda?! Biz tercih kilavuzunda acikca puani siralamasi belli olan herhangi bir universiteye girdik, bunda ne var? Hatamiz bu mu?

    Sen ve senin gibiler yuzunden dışlandı bu 65.000 gencecik ogrenci. O yuzden sadece tebrik ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nahege270

    Allahaskina sen neyin pesindesin?

    Yahu verdigin ornek ile bizim alakamiz dahi yok!
    Filistine bomba atildiktan sonra halk cola almiyorsa bu bilincli bir durumdur zaten. Colayi kimin urettigi belli, cola satin alinca paranin nereye gidecegi de belli oldugu icin halk buna bile bile satn almiyor.

    Bize gelecek olursak, be insafsiz hangimiz biliyordu bu okulun terör örgütü bilmemne oldugunu? Akil var mantik var 7000'den fazla insan okuyordu o okulda, bu kadar insan goz gore gore "Aaaa biz bu okula para verelim de bunlar teror orgutuymus bak" diyerek mi geldi allahaskina? Mantigin bu kadar mi senin?

    Tutturdun bi finansman da finansman, yahu 18-24 yas arasinda gencecik insanlariz biz. Ailemiz belli durumumuz belli, neyin finansman saglamasi bu?

    Sen fikirlerini savunmaya devam et bakalim. 65000 ogrenci eger bile bile finansmanlik yaptiysa tamam hepsi okulsuz kalsin lafim yok. Ama kusura bakma ortada senin bahsettigin gibi bi dunya da yok!

    Bu okullari devlet ve YÖK izin vererek actirdi. Kacak göçek yapilmis bi is degil. Biz de kalkip teror orgutu kurulsun diye girmedik bu okula, ki 1 sene okumama ragmen boyle bir hareket dahi gormedim ben! Simdi kalkip bu okullari boyle bir gerekce gostererek kapattilarsa bizim sucumuz ne bunda?! Biz tercih kilavuzunda acikca puani siralamasi belli olan herhangi bir universiteye girdik, bunda ne var? Hatamiz bu mu?

    Sen ve senin gibiler yuzunden dışlandı bu 65.000 gencecik ogrenci. O yuzden sadece tebrik ediyorum.

    Kendin diyorsun belli diye , 2012 de RTE uyardı. Eee devam ettin mi , ettin . Geçmiş olsun.




  • HarryBlade H kullanıcısına yanıt
    İyi gunler size.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HarryBlade H kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çok boş bi adamsın anladıgım kadarıyla konusmıyım diyorum bilgisizliğinle insanı galeyana getiriyorsun. ben gediz için konuşmuyorum. Anla dinle bir tart önce bizim okula bişey denmedi. 8 soruşturma geçirdi hepsinden temiz çıktı.Ta ki iki hafta önceye kadar ne kayyum vardı ne bişey rektör bile şok oldu kapanınca. Kaldı ki haberimiz olmaya da bilir diger arkadaşlarım için konusuyorum biz oraya okumaya gittik başka bişey için değil demek ki önceden sen bişeyler biliyormusun.Bir insanın magdur olduğuna inanıp empati yapma bu kadar zor mu.Defalarca seni anladığımı söyledim çünkü karşımda vicdansız bir adam var farkettim.Bunlar yüz yüze tartışılır gel üçkuyularda oturuyorm tartışalım açık adres istersen özel mesaj yaz cevap vereyim burda boş yapma.Dikkat edersen buraya kadar sana saygımı korudum.Her insanın bir sınırı vardır ve zaten zor bi dönemdeyiz akıbetimiz belli değil bi ders için belki bir senem uzuycak.Bir insanın mağduriyetine inanmak bu kadar mı zor. Sen mit misin araştırsınlar o zaman benim ve ailemin alnı açık.65 bin öğrenci diyoruz hadi bunların 5 bini bağlantılı de. Sanmıyorum ama.Bu kaç kişi magdur eder bi fikrin var mı ailede 4 kişi olsa 60*4 =240 bin kişi mağdur durumda bırak boş yapma zaten insanların canı acıyor hala coluk cocuk kandırıyosunuz 2012 den sonra aklınız nerdeydi demeyi bırak herkes düzenini kolay kolay bozamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: agolec

    Kardeşim çok boş bi adamsın anladıgım kadarıyla konusmıyım diyorum bilgisizliğinle insanı galeyana getiriyorsun. ben gediz için konuşmuyorum. Anla dinle bir tart önce bizim okula bişey denmedi. 8 soruşturma geçirdi hepsinden temiz çıktı.Ta ki iki hafta önceye kadar ne kayyum vardı ne bişey rektör bile şok oldu kapanınca. Kaldı ki haberimiz olmaya da bilir diger arkadaşlarım için konusuyorum biz oraya okumaya gittik başka bişey için değil demek ki önceden sen bişeyler biliyormusun.Bir insanın magdur olduğuna inanıp empati yapma bu kadar zor mu.Defalarca seni anladığımı söyledim çünkü karşımda vicdansız bir adam var farkettim.Bunlar yüz yüze tartışılır gel üçkuyularda oturuyorm tartışalım açık adres istersen özel mesaj yaz cevap vereyim burda boş yapma.Dikkat edersen buraya kadar sana saygımı korudum.Her insanın bir sınırı vardır ve zaten zor bi dönemdeyiz akıbetimiz belli değil bi ders için belki bir senem uzuycak.Bir insanın mağduriyetine inanmak bu kadar mı zor. Sen mit misin araştırsınlar o zaman benim ve ailemin alnı açık.65 bin öğrenci diyoruz hadi bunların 5 bini bağlantılı de. Sanmıyorum ama.Bu kaç kişi magdur eder bi fikrin var mı ailede 4 kişi olsa 60*4 =240 bin kişi mağdur durumda bırak boş yapma zaten insanların canı acıyor hala coluk cocuk kandırıyosunuz 2012 den sonra aklınız nerdeydi demeyi bırak herkes düzenini kolay kolay bozamaz.

    Tamam dostum haklısın.
    Devlet erkanıda aynı senin gibi düşünüyor , hemen bu düşüncelerle git müşteşar bakan vali falan ol . Harika.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.