Şimdi Ara

Kapatılan My Opera bloğundaki verileri kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konuda 3 Mart 2014 tarihinde kapatılan My Opera bloğundaki verilerimizi nasıl kurtaracağımızı anlatacağım. Kapatılan siteden veri kurtarılırmı demeyin. Üçüncü bir taraf yedeklerse evet kurtarılır. Bu işlemi yaptıktan sonra internette hiç birşeyin silinmediğine "Sam Amca" tarafından arşivlendiğine şahit olcaksınız.
    İsterseniz önce durumu ve My Operayı etraflıca anlatayım. Evet kapatılacağı, verilerin zip arşiv olarak kapatılmadan indirilebileceği hem blog da bildirmiş, hem de kullanıcılara mail atarak haber vermişler. Buna rağmen bende dahil çoğu kişinin bloğu buhar oldu. Yeni üyeler ve aktif kullanlar haberdar olmuştur ve mutlaka indirmiştir. Fakat My Opera kullanıcılarının nerseyse %90'ı symbian ve java döneminde operamini tarayıcıdaki notlarını linklerini senkroze ederken hesap açıp my opera ile tanışan çok eski kullanıcılar. Eminim çoğu kişi My operayı açarken kullandığı mailin şifresini dahi hatırlamıyodur. Ben hatırlamıyorum mesela, kaldıki maile baksınlar. Zaten amacımız bloğu arşiv gibi kullanmaktı. Dolayısıyla sık sık girmiyorlar. Ben de en son 2013 de girdim. 2014 son aylarında tekrar girmeye çalıştığım da kocaman bir kapandı yazısı ile karşılaştım. Türkçe siteler de o kadar araştırmama ragmen ne bloğa ne verilere ulaşabileceğim bir yöntem bulabildim. Verilen zip arşiv linki ise kapatıldığı güne kadar geçerliymiş. Bi kaç ay aradan sonra bir de yabancı sitelere bakayım dedim. Yine operaya ait forum da yabancıların yazışması dikkatimi çekti. Kullanıcılardan biri archive.org sitesine ait bir hizmetin linkini atmış. Archive.org u biliyordum ama böyle bir hizmeti oldugunu bilmiyordum. Daha önce googledan direk indirme sayfasına bağlandım Kur'an, Risale-i Nur ve İmam Gazali'nin Kalplerin Keşfi kitabını mp3 formatında bu siteden indirmiştim. Hiç ana sayfasına direk girmedim. Girince gördümki birinci işleri web yedeklemeymiş. Sonuç olarak bloğu tamamen kurtardım. İsterseniz şimdi My opera blogunu nasıl kurtaracağımıza bakalım. Bu arada yerel sitelere ait verilerinizi arşive org a girip sizde kayd edebilirsiniz. Yapacağınız tek şey sayfanın linkini yapıstırıp save page butonuna basmak.

    Zeyl kullanıcı adını kullanan arkadaşın bloğu üzerinden anlatıyorum
    -Önceliklehttp://archive.org/web/ adresine girin.
    -Wayback machine karşısındaki boşlugahttp://my.opera.com/ linkini yapıştırın.
    -My opera kullanıcı adınızı yapıştırdıgınız linkin sonuna yazın.http://my.opera.com/zeyl gibi
    -Browse history e tıklayın
    -Açılan sayfanın üst kısmında ilk paylasım ve son paylasımın tarihi yazar. Son veya ilk tarihe tıklayın  Kapatılan My Opera bloğundaki verileri kurtarma
    -Hata vermiş gibi görünecek. Bekleyin 5, 6 saniye sonra sayfa kendini yenilecek, bloğunuz görünecektir.
    -Açılan sayfa da şayet ilk tarihe tıklamışsanız sağdaki mavi üçgene, son tarihe tıklamışsanız soldaki mavi ücgene tıklayıp aralıgı birkez genişletin.
     Kapatılan My Opera bloğundaki verileri kurtarma
    -Blogunuzda archive sekmesi belirecek. Bu sekmeye tıklayıp bir üste anlattıgım şekilde aralığı son veya ilk paylasımızın başlığını archive sayfasında görene kadar tıklayarak genişletin.
     Kapatılan My Opera bloğundaki verileri kurtarma
     Kapatılan My Opera bloğundaki verileri kurtarma
    -Evet istediğiniz paylasımın başlıgını yeni sekmede acıp yazı ve resimleriniz alabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 11 Ocak 2015; 22:19:59 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.