Şimdi Ara

Kanser (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
4
Favori
13.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TinyAngel kullanıcısına yanıt
    Sulu yemek harici katı gıdalar yemem,kola bile içmem, düzenli spor yapar bol bol su içerim.yani çok sağlıklı bir hayatım vardı
  • legendfor kullanıcısına yanıt
    Sürekli aklımda, istemsiz canım sıkılıyor
  • msimsek93 M kullanıcısına yanıt
    Eyvallah saolasin
  • HanDar05 kullanıcısına yanıt
    Inşaallah, teşekkür ediyorum
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
    Kabızlık ağırlıklı, aniden ishal oluyordum,sonra aniden kabızlık tekrar
  • baris2354 B kullanıcısına yanıt
    Bakalım ınşaallah atlatalım da
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt
    Anormal dışkılama diyebiliriz,çok sağlıklı beslenmeme rağmen bitmeyen kabızlık sonrasına aniden ishal
  • Büyük geçmiş olsun,inşallah ağrısız sızısız atlatırsınız.Erken teşhis çok önemli,sizde erken farketmişsiniz sanırım,kötü düşünmeyin güçlü olun.Moral çok önemli böyle durumlarda illaki düşünüp kafaya takarsınız ama bunu en aza indirmeye çalışın ,acil şifalar diliyorum kendinizi bırakmayın sakın.Iyi haberlerinizi bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun.
  • semihoviç S kullanıcısına yanıt

    50li yaşlarda bir ablamız vardı. teşhis kondu 3. evre olarak. 2 hafta sonra ameliyat oldu. 1 haftaya vefat etti. teşhis - tedavi - vefat toplam 3 hafta sürdü. herkez şok. hastanın morali son derece yerindeydi. hatta doktorda "bizim tam istediğimiz hasta tipi. moralleri bozmayualım. tedavinin yarısı moral" şeklinde konuşuyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenberkay -- 30 Kasım 2020; 15:57:10 >
  • Öncelikle çok geçmiş olsun.28 yaş çok erken değil mi arkadaşlar?Benim anlamadığım nasıl bu evreye gelebiliyor bu kadar erken.

  • Allah şifa versin.
  • semihoviç S kullanıcısına yanıt

    Bu ishal durumu son zamanlarınızda mı oldu yoksa hep mi böyleydi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.


    İçinde olduğunuz durumu çok iyi anlayabiliyorum.


    Benim babamada 2016 yılı sonunda kolon kanseri teşhisi kondu teşhisten 3-4 ay önceye kadar şikayetleri nedeniyle devlet hastanesinde iç bağsur teşhisi konup tedavisine yönelik verilen ilaçları kullanmasına rağmen şikayetleri bir türlü geçmedi ve daha da sancılı bir hal almaya başlamıştı.


    Bu arada babam şuan 65 yaşında.


    Afedersiniz ama büyük tuvaletini yaparken kanamayı kesememişti en sonunda.


    Sonrasında 2016 sonunda bulunduğum ildeki özel bir hastanede yapılan detaylı kolonoskopi, doku örnekleri incelemesi sonrasında kalın bağırsak kanseri (kolon kanseri) teşhisi konuldu.


    Sonra farklı bir ildeki tıp fakültesi hastanesinde gerekli tedaviler uygulanmaya başladı.


    Öncesinde ışın tedavisi uygulandı yaklaşık 1.5 ay. Işın tedavisi öncesinde kanserli bölge yaklaşık 2.5cm civarında iken ışın tedavisi sonrasında yapılan kolonoskopi kontrollerinde 21cm e kadar büyüdüğünü belirttiler. Yani bir faydası olmamıştı ışın tedavisinin.


    2017 nisan ayında ameliyata alındı babam. Kolondaki alınması gereken yer makat ağzına çok yakın olduğu için mecburen makat bölgesinide almak zorunda kaldılar ve makat bölümü dikilerek kapatıldı.


    Kalın bağırsağın ucu karın bölgesinde sol tarafta göbekten delik açılarak buraya dikildi ve kolostomi adı verilen torbayı ömür boyu kullanmak zorunda kaldı. Büyük tuvaleti torbaya kendiliğinden geliyor kişinin kontrolünde değil.


    Ameliyattan sonra kemoterapi tedavisi aldı baya bir süre ama tam kaç ay aldı onu tam hatırlamıyorum.


    Sonrasında da 3 ay ara ile kontrole gidiyordu bu pandemi başlayana kadar.


    Şuanda da sağlığı çok şükür yerinde tek tesellimiz bu zaten kanser illetini atlattığına seviniyoruz. Torbayı ömür boyu kullanma mecburiyeti var biz bunada şükür dedik.


    Sizdeki durum nedir bilemiyorum ama kanserli olan bölge kolonun daha iç derinlerinde ise yani makat ağzına yakın değilse makatın alınmasını gerektirmicek bir bölgede ise cerrahi müdahale sonrasında sizdede kalın bağırsak ucu karın duvarına dikilir ve geçiçi süre (yaklaşık 6 ay ile 1 sene arası hastanın durumuna göre)büyük tuvaletinizi kolostomi denen torbaya yaparsınız. Daha sonra 2.ci bir ameliyat ile karın duvarına dikilen bağırsak ucu tekrar karın içine alınarak iki bağırsak ucu birbirine dikilerek eski yaşamınıza dönmüş olursunuz.


    Babamda 2017 nisandaki ameliyattan sonra normalde doktorun korse kullanman gerekir diye uyarması gerekirmiş bizede herhangi bir bilgi vermedikleri için yaklaşık 1 sene sonra torba olan bölgedeki bağırsaklarda fıtıklaşma (torba takılı olan bölge öne doğru sivrilmeye başlamıştı) tıkanma ve ağrılar olduğu için tekrar bu sefer ameliyatı olduğumuz tıp fakültesi hastanesi uzak diye bize daha yakın olan başka bir ildeki tıp fakültesi hastanesine gittik.


    Tekrar muayene falan filan derken Korse kullandınızmı dediler bizde hayır öyle birşey söylemediler dedik. Aynı yerden tekrar 2.ci bir ameliyat daha oldu sonrasında da korse kullandı tabi. Ve şükür ki şuan için sağlığı yerinde tabiki kolostomi torbasını saymazsak.


    Bizim başımızdan geçenler bunlar hocam tabi sizdede aynıları olacak diye bir şey yok.


    Tekrar tekrar çok geçmiş olsun hocam inşallah eski sağlığınıza kavuşursunuz. Eğer tedavi ile ilgili sorularınız olursa burdan ve özelden yazabilirsiniz.





  • Geçmiş olsun.

    Benim de son bir kaç gündür kanlı dışkı problemim var.

    Doktora gidemedim.

    Allah acil şifa versin.

    Umarım sağlığınıza kavuşursunuz.

  • Yakınım da olmuştu sonra olmadığını öğrendik fakat o kısa vadede ekşi sözlükteki kolon-bagirsak-rektum başlıkları dalı her şeyi okudum çok şey kattı bilgi olarak. Çok iyi doktor önerileri var. Bu arada adına kanma çokta ağır bir kanser değil. Kaçıncı evre acaba? Yasin daha genç üstesinden geleceksindir emin ol.
  • Allah acil şifalar versin
    Bu hastalıgın en buyuk şifası moralini yüksek tutmak
    Moralin yüksek olmazsa bagısıklıgın düşer kortizol hormonu üretirsin
    Sevdigin seylere odaklan kendini oyalayacak seyler bul
    Pozitif olumlamalar yap sosyal medyada sağlık olumlamaları diye arattır hergün oku kendine inan Allahın da izniyle atlatacaksın inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada şimdi aklıma geldi tesadüfen biriyle karsılasmıstım yıllar once baska birine anlatıyordu kolon kanserini pancar turşusuyla atlatmış evelallah tertemiz oldu diyordu
    Yanına gittim bizzat sordum ruyasında gösterilmiş.. Ve hakikaten şifa olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ağır psikolojik süreç içerisindeyim.Yıllardır tonla sıkıntı derken şuan psikolojik ilaçları alır oldum.İşin kötüsü ise aldığım ilaçlar etki dahi etmiyor.Takıntılar,endişeler,panik ataklar vs derken kötü oldum.Düşünün askere daha gitmedim (26 yaşındayım)
  • semihoviç S kullanıcısına yanıt

    Anksiyete için mutlaka pisikiyatriyle görüş depresyon hapları çok faydalı, en önemli şey moral se depresyondayken moralli olman imkansız, bazılarına hakaret gibi geliyor, delimiyim ben diyor, yav ne alakası var

    Ayrıca internette sürekli hastalık araştırma ihtiyacı duyuyorsan, yararlı bitkileri vs araştır, destek tedavisi mutlaka faydalı olacaktır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.