Şimdi Ara

Kangal Köpekleri Hakkında Bilgilendirebilir Misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben yavru bir kangal aldım fakat bazı endişelerim var.Benim evimin geniş bir bahçesi kangal için rahat bir ortam var.Kangalların sahibine sağdık olduklarını biliyorum.Fakat bizim eve birçok misafir geliyor ve kangallar gelen her misafire saldırır mı ? bunu öğrenmek istiyorum arkadaşlar bilgilendirirseniz çok sevinirim.



  • Kangallar surekli dar apanda kalmamali dogalari geregi surekli acik alanda olmaya aliskin kopeklerdir. Mesela koylerde bulunan kangallar bagsizdir gece gunduz salik vaziyetlerdelerdir. Sehir icinde evde kopek bakacaksaniz almankurdu dobermann rottweiler tarzi kopekler oneririm.

    Misafir mevzusuna gelince eger ki iyi bi sosyalizasyon donemi gecirirseniz bi sıkınti olnaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim
    Bir sorum daha olacak köpeğim çok hareketsiz sanki yavru değil de yaşlı köpekler gibi davranıyor.Daha yeni sahiplendim alışamadığı için mi yapar ?
    Son olarak hiç su içmiyor suyu yanaştırıyorum başını çeviriyor.Önüne koyuyorum sabahtan akşama kadar hiç azalma olmuyor.
  • 13 sene kangal besledim. Eğer ortam müsaitse bakılacak en güzel köpektir bence. Misafir geldiğinde sahibi yanındaysa ve özenle köpek saldırganlaştırılmamışsa veya sahibi için bir tehdit algılamazsa kolay kolay saldırmaz. Fakat sahibinin olmadığı yerde sahiplendiği alanda yabancılara sıcakkanlı davranmaz. Sizin olmadığınız zamanlarda eve kimsenin girmeyeceğinden emin olmanız gerekiyor. Bazı köpekler bu durumda yabancıları gördüğü zaman havlayıp evinden uzak tutmaya çalışır, bazıları hiç ses çıkarmadan içeri girmesini bekler ve içeri girdiği zaman saldırır.

    Kışa girdiğimiz için su ihtiyacının azalması normaldir. Kangal zaten gündüz uyuyup gece aktifleşen bir köpektir. Yaşadığınız yer de diğer illere göre sıcaksa gündüz baygın gibi yatması çok normal.

    Ayrıca kangallar davranış olarak diğer köpeklere göre daha ağırbaşlılar. Kangalın zorluğu çok uysal olmalarına rağmen başlarına buyruk hayvanlar olmalarıdır. Sıklıkla sözünüzü dinlememe gibi davranışta bulunabilirler. Çok zeki köpekler fakat eğitime çok elverişli değiller. Eğitilmek istemiyorlar desem daha doğru olur aslında. Eğitilmeye de çok bir ihtiyaç yok zaten. Yaşadığı alana tuvaletini yapmamaya çalışan, koruma içgüdüsü en yüksek olan ve nerde ne yapması gerektiğini bilen hayvanlardır.

    Bunların dışında aklınıza takılan birşey olursa özel mesaj atabilirsiniz.




  • Cevabınız için teşekkürler.Köpeği kış mevsiminde olduğumuz için yıkayamıyorum. Nasıl temizleyebilirim ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.