Şimdi Ara

Kamyon / Tır şoförü olmak istiyorum... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
10
Favori
201.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ayrı bir konu açmıştım fakat burayada yazayım yinede. 27 yaşındayım ilk okuldan beri TIR şoforu olucam dedim durdum. Uzun yol sevdalısıyım. Bu merakımı da bir ekspedisyon grubuna dahil olarak giderdim. 6 senedir 87 model kuru direksiyonlu , direksiyonda yarım tur boşluk olan , fren pompalamadan tutmayan , vitesleri her seferinde farklı yerlere giren , heryerinden yağ kaçıran , kliması hatta teybi bile olmayan 30yaşında bir arazi aracı ile , her gece çadırda mat üzerinde uyuyarak 25 30a yakın ülke gezdim. Dönem dönem bu aracım ile turizm organizasyon firmalarına taşıma yaptım. Ve bu çileden mazoşistce zevk alıyorum. 1 milyon liram olsa herkes ev al iş kur derken ben gider Unimog kamyon alıp dünya tırına çıkarım. Kafa böyle çalışıyor yapacak birşey yok. Yazlık almam karavan alırım. 2 tane üniversiteden terkim. Oku üniye git , üniyi bitir , iş bul , her sabah kalk ofise işe git , aynı insan suratlarını gör , aynı yolu kullan , insanların kaprisleri ve saçma sapan takıntıları ile uğraş , ev al , ev kredisi öde , evlen , çocuk yap, sonrada ben yaşadım zannedip öl. Malesef bu bana göre değil. Birçoğunuza kolay gelen iyi bir meslek takım elbise giyip masa başında oturup it gibi para kazanma benim için çok büyük külfet. Bunları niye anlattım? Çünkü bu konu başlığının 1. sayfasından beri kamyoncu arkadaşlar abiler "öyle herkes yapamaz 50sene direksiyon sallamak lazım kamyon değil füze füze" edalarıyla , bu iş nasıl yapılır , nasıl deneyim kazanılır , nerelere başvuru yapmak gerek , kazancı nedir ve bunun gibi bilgileri vermek yerine mesleği yerden göklere çıkartmakla meşgul olmuşlar. Bakın bi örnek vereyim size ; yukarıda bahsettim bir dönem off road dersleri verdiğimle alakalı , bu derslere 2 3 defa deneyimli TIR şoförleri katıldı. O yere göğe sığmayan tır şoförü abilerimiz rampa yukarı çamura saplanmış aracı bırak yerinden çıkartabilmeyi stop ettirmeden çalışır halde bile tutamadılar. Bu örneği şu sebep ile verdim , arkadaşlar hiçbirimiz ilk başta deneyim sahibi değiliz. Hiçbirimiz bu işleri bilmiyoruz. Bunda zaten hemfikiriz. Kimse daha önce TIR kullanmayan birinin bir anda TIR şoförü olabileceğini iddaa etmiyo zaten. Benim ve benim gibi arkadaşların öğrenmek istediği bu işte nasıl uzmanlaşılır. Nereden başlamak gerek. Yoksa zaten eminim bu konu başlığının altındaki herkes mesleğin zorluğunu biliyordur.

    Şimdi benim sormak istediğim konuya geleyim. Benim öyle ayda 10bin 20bin kazanma gibi bir amacım hayalim yok. Ha imkan olurda kazanırsak ne ala. Fakat ayda 3 4 bin cebe kalsa bana yeter. Çünkü yol yapmak benim için bir sevda. Bana deseler ki gel kardeşim masa başına otur her gün 20 tane kağıt imzala 15bin tl maaş. İstemem beni para mutlu etmez çünkü. Ben sevdalısı olduğum aşık olduğum sevdiğim mesleği yapmalıyım ki kazanacağım üç kuruş para beni mutlu etsin. Şimdi asıl konuya geleyim. Kendime ait bir çekici ve bir dorse almayı planlıyorum. Fakat bunları almadan önce bir yerde deneyim kazanmak istiyorum. TIR şöförü eğitimi veren yerler aradım türkiye sürüş akademisini buldum. Birde volvo bir eğitim veriyormuş sanırım. Bu eğitimlerden haberdar olan var mı? İşe yarar eğitimler mi? Bu eğitimleri aldıktan sonra , yanında yolculuk edip işin inceliklerini , nereden yük bulunur , hangi dorse mantıklı , dorse nasıl yüklenmeli , yol prosedürleri kağıt işleri vs. gibi şeyleri öğrenme amacı ile bizim gibi arkadaşlara destek olacak TIRcı abilerimiz var mı? Bu şekilde mesela 1 sene sağa sola gidip işi öğrenip , ardından kendi çekicimizi ve dorsemizi aldığımızda iş yapabilir miyiz? Ayın 30günü bile çalışabiliriz o konuda problem yok.

    Yani özetle kendi aracımızı almadan 1 sene gibi bir sürede işi öğrenebilmemiz için neler tavsiye edersiniz. Kendi aracımızı aldıktan sonra serbest çalışıp yük kovalamak bize ne kazanç sağlar / bir yere girip çalışmak ne kazanç sağlar. Bunlarla alakalı bilgi verirseniz sevinirim.




  • Defonat D kullanıcısına yanıt
    Kendi araban olurda bu işi yaparsan sen bu Kafayla iyi para kazanırsın. Çünkü şayet senin gibi gamsız olsam memleketten çıkarım 3 ay uğramam bazan o kadar sıkılıyorum ama olmuyor çoluk çocuk bide o işte ki kazanç bağladığın para ve emeğin karşılığı yok. Düşün bugün bi tane 0 km tır al 5 sene çalış sonra tekrar satıp yenisini alamazsınız. Maalesef maddi manevi boş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam şu işe bi kapak atabilsek yeter ne kazansam yeter öyle gözüm yükseklerde değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye’de sadece şoförlere yönelik iş arama amaçlı kurulmuş "İLK ve TEK" şoför İnsan Kaynakları web sitesidir.İş arayan şoförlerden herhangi bir isim altında hiç bir şekilde ücret almadan iş aramalarında yardımcı olmayı amaçlar.Sadece şoför olarak personel arayanlar ile şoförlük mesleği alanında iş arayanları bir araya getirme amacıyla kurulmuş özelleştirilmiş insan kaynakları projesidir.Şoförler için özel olarak geliştirilmiş arayüzü ile bir şoförün rahatça üye olup, profil bilgilerini doldurabilmesine olanak sağlar. Diğer kariyer siteleri gibi çok kollu karmaşık bir formdan ziyade 3 adım 1-2 dakika içerisinde kolayca üye olunabilecek bir yapıdadır.Türkiye'nin en geniş şoför profilleri veritabanına sahiptir. Her gün veritabanına yeni şoför profilleri eklendiği gibi mevcut şoförler sık sık sisteme giriş yaparak profillerini güncel tutmaktadır.Basın, Radyo, Google ve Sosyal Medya Reklamları ile Türkiye'deki tüm şoförler ve şoför adaylarına ulaşmaktadır. Sosyal medyayı çok iyi kullanabilmekte ve ilanları Facebook ve Twitter üzerinden takipçilerine anlık olarak iletebilmektedir.Kendi sektörüne hakim yapısıyla sektörel araştırmalar yapıyor ve bu araştırma sonuçlarına göre proje oluşturup kendini daima geliştirmektedir.Şoför olarak üye olmak, bütün iş ilanlarını incelemek ve iş ilanlarına başvuru yapmak“tamamen ücretsiz ve her zaman ücretsiz olacaktır.”
    SOFORARANIYOR.COM; YMKZ İnsan Kaynakları Hizmetleri Danışmanlık LTD.ŞTİ kuruluşudur.




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.