Şimdi Ara

Kamyon Dorseleri Koruma Demiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Kamyon dorselerinin araçlardan yüksekte kalmasından dolayı çok sayıda yaralanmalı/ölümlü kaza haberi görüyoruz. Örnek olarak bugün gerçekleşen "http://www.milliyet.com.tr/galeri/korkunc-kamyonun-altina-girdi-6003849?page=4" adresindeki resimlere bakabilirsiniz. Kaza resimlerine uyarlılığı olan bakmasın.

    Aslında 17 Ocak 2008 tarihinde dorse koruma demiri zorunlu hale getirilmiş. (http://yigitdedeoglu.com/blog/treyler-kamyonlar-icin-yan-arka-koruma-donanimlari-ece-r58-tip-onayi/) Yalnız anlaşılan devlet zorlayıcı davranmadığı için kamyonlar uymuyor. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

    Konu ile ilgili kamuoyu oluşturulup konulan zorunluluğunun uygulanmasını sağlayabilir miyiz?



  • Boyle seyleri ancak Haluk Levent tarzi unluler ile gundeme sokabiliriz. Tamam emniyet seridinde duran kamyona vuranlara kimse bir sey yapamaz ama herkes 2. sansi hak eder. Kaldi ki kamyonlarin sola atlayanlari da var vs vs

    Kisaca kesinlikle artik buyuk cezalar yaptirimlar olmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Boyle seyleri ancak Haluk Levent tarzi unluler ile gundeme sokabiliriz. Tamam emniyet seridinde duran kamyona vuranlara kimse bir sey yapamaz ama herkes 2. sansi hak eder. Kaldi ki kamyonlarin sola atlayanlari da var vs vs

    Kisaca kesinlikle artik buyuk cezalar yaptirimlar olmali.
    Tarzını hiç sevmem ama Reynmen vb. youtuberlar ya da Canbay & Wolker vb. yeni nesil arabesk rapçiler gibi kamyonculara daha çok ulaşabilecek ünlülerin dikkatini çekmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 22 Temmuz 2019; 14:42:3 >
  • Yıllar önce gene bu forumda gündeme geldi, üzerine konuşmalar yapıldı ama bir sonuç alınamadı. Kesinlikle şart olması gerekiyor. Ama kamyon yedek parçası satan bir dükkanda bulunuyorum o kadar ucuza kaçıyor ki kamyon şoförleri onun da ucuzu, kalitesizi çıkar onları takarlar, uydururlar bir şekilde.
  • Bunla ilgili bende bir konu açmıştım zamanında.Ağırlıktan dolayı falan söküyorlarmış kamyoncular öyle şeyler konuşulmuştu.

    https://forum.donanimhaber.com/kamyonlarin-arka-kisminin-asagi-kadar-olmamasi--131697396
  • Herhangi bir kazada koruma demiri olmayan kamyon da suclu sayilmasi lazim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vize için sök tak yapıyorlar onları. Kiralama usulü yürüyor işler.
    Gerçekten önemli bir parça ama maalesef bizim ülke de böyle oluyor.
    Demirin olup olmaması önemli değil. Önemli olan kesinlikle, malzeme yapısı, bağlantı şekilleri vs. Sağlam olmadıktan sonra yine bir taka yaramaz.

  • Motorlu Araçlar ve Römorklarının Yakıt Depoları ve Arka Koruma Donanımlarına Dair Tip Onayı Yönetmeliği (70/221/AT) ve eşdeğeri Birleşmiş Milletler R58 sayılı Regülasyonu Türkiyede zorunlu olarak uygulamada.

    Bu mevzuatlar uyarınca yan ve arka korumalar zorunlu ve hangi dayanım şartlarına sahip olacakları belirlidir. Türkiyede üretilen ya da ithal edilen tüm yeni araçlarda tip onayı şartları gereği zorunludur. Ancak kullanıcılar bu araçları aldıktan sonra özellikle şantiye ve yükleme alanlarında kendilerine yaklaşma zorluğu yaratması, arkasına ekstra yakıt deposu koymak, mutfak yapmak gibi sebeplerle bunları kestiriyor ya da açılır kapanır hale getirerek işlevsiz hale getiriyor.

    Aracın sıfırında olan donanım tescil edilmesinin birinci günü kestiriliyor. Burada ilk denetim alanı aslında trafik kontrol noktaları, böyle araçların bu noktalarda direkt trafikten men edilmesi gerekiyor ancak neredeyse Türkiye'de her araç bu şekilde olduğu için emniyet bu topa girmiyor göz yumuyor. İkinci denetim muayene burada da sorun muayenede tahribatlı test yapamazsınız yani dayanımını ölçemezsiniz var-yok denetimi yaparsınız. Bu sebeple bu araçlar muayene öncesi geçici olarak ya basit kaynak yaptırıyorlar ya da bildiğiniz çengelli asma usulu. Emniyetin girmediği böyle bir topa görünürde olan şey için muayene zaten hiç girmez.

    Hepsini bir yana alırsanız bu koruma tertibatları resimlerini gördüğünüz kazaların ezici çoğunluğu için zaten bir işe yaramaz. Testleri belli kN seviyesinde belli açılarla yapılan basit şeylerdir, düşük hızlarda ya da basit sürtme seviyesinde korur sizi. Şu an BM nezdinde kN seviyelerinin artırılması için bir çalışma var ancak önce ülke olarak bizim bunların kullanılmasını sağlamamız lazım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.