Şimdi Ara

Kamu bankalarından konut kredilerinde 0.99 yapılandırma (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
699
Cevap
50
Favori
108.946
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biz de 2 sene once 0.98 den kredi çekmiştik, 7 yıllık yapilandirma gelir mi sizce, gelirse 0.74 den olur muhtemelen bize bi kari olur mu acaba, aylik ödememiz 5400 tl

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar,

    hiç peşinatımız yok.
    250 bin tl ye bir ev bulduk. giriş kat.
    250 bin kredi çıkaran banka var mıdır?
    yöntem nedir?
  • Önemli olan eksperin eve ne değer biçeceği. 250 binden fazla değer biçerse peşinatsız almış olursunuz ama genelde değerinde veya değerinden düşük değer biçerler. Bu durumda peşinatı farklı bankadan ihtiyaç kredisi çekersiniz. Eksper evimin değerini düşük gösterince ben kalan eksiği ihtiyaç kredisi olarak çekmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    Önemli olan eksperin eve ne değer biçeceği. 250 binden fazla değer biçerse peşinatsız almış olursunuz ama genelde değerinde veya değerinden düşük değer biçerler. Bu durumda peşinatı farklı bankadan ihtiyaç kredisi çekersiniz. Eksper evimin değerini düşük gösterince ben kalan eksiği ihtiyaç kredisi olarak çekmiştim.
    anladım 2 sini birden ödemek güç olur.
    bir hesap yapmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 18 Haziran 2020; 12:3:3 >
  • 0.99 ile 54 ay kalan iş bankasından çektiğim krediyi 0.87 ile yapılandırma yapmak istediğimde 3500 tl ceza ile mevcut taksitten 45 tl daha düşük taksit hesapladık. 3500 tl ceza zaten 54 ayda aylık 65 tl gibi bir miktara denk geliyor. cezayı iyi hesaplamak lazım. yoksa hiç bir anlamı kalmıyor.
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    Eksperin eve biçtiği fiyat önemli. 280 bin ya da üstü derse 250 bin kredi çıkar. Başka türlü bir yolu yok diye biliyorum. Ama eksper bu fiyatı verse bile nakit ödenmesi gereken yüzde 10'luk kısmı bankaya yatırmanız gerekiyor diye biliyorum. Onu da borç bulup bankaya yatırıp yatırabilirsiniz ancak banka evi aldığınız kişiye fazladan para yatırmış olur. Güvendiğiniz biriyse banka karşı tarafa ödemeyi yaptıktan sonra tekrar alırsınız
  • Bazı kredi hesaplama sitelerinde Türkiye Finans 0,79'dan yapılandırıyor gibi gösteriyor ama doğruluğu nedir emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bilmeniz gereken şey şu: Gelir durumunuza göre bankanızın size verebileceği bir kredi sınırı var. Örneğin 300000 TL. Bu şu demek: eksper alacağınız eve 400000 TL bile değer biçse siz maksimum 300000 TL çekebiliyorsunuz.

    Diğer bir nokta ise, bankalar kredi çekme sürecine başlarken peşinat tutarını hesabınızda görmek istiyor. Siz daha sonra evinizin tümüne bile kredi çıkartsanız bu peşinat ilk başta hesabınızda görünecek. Bunu diğer arkadaşların da dediği gibi bir arkadaşınızdan borç alarak yapabilirsiniz. Krediniz onaylanınca arkadaşınıza ödeme yaparsınız.

    Gelelim kredi çekme sürecine. Bankaya başvuruyorsunuz, banka evinize bakması için eksper talebinde bulunuyor (bu arada eksperler de genel merkezden görevlendiriliyormuş ve işlerini sıkı tutuyorlarmış, yani 250'lik evi 300 gösterme gibi işler kolay değil.). Örneğin Eksper 300000 değer biçiyor ve siz bu değere göre bankanızdan 270000 kredi talebinde bulunabiliyorsunuz.Ancak ekspertiz, sigorta vb. ücretler örneğin 200000 tl lik kredi başvurusunda bankaya göre 15000 TL'ye kadar masraf olarak karşınıza çıkabiliyor. Bunun yanısıra tapu harçları da % 4 civarında. Evin değerini tapuda düşük göstermek aklınıza gelebilir ama tercih etmemenizi öneririm. Çünkü o ev için 2500000 tl kredi çektiğinize dair kayıt var. Yani evi minimum 2500000 tl (çektiğiniz kredi kadar) göstermeli ve bunun %4 ü kadar tapu masrafını da hesaba katmalısınız.

    Tüm bunlara ek olarak eve taşınma, abonelikleri açtırma vb. masraflar da olacak. Dolayısıyla kabaca hesaplarsak 250000 TL lik ev için eksperin evi en az 300000 TL göstermesi, kredi olarak 270000 TL çekebilmeniz (200000 TL si masraf olacak) lazım. Bu masraflar fazla fazla hesaplanmış rakamlar değil bu arada. Minimum çıkacak masraf miktarı bu olacaktır.

    Not: Tapu masrafı kanunen alıcı ve satıcı olarak bölüşülüyor. Ama uygulamada çoğu yerde tapu masrafının tümünü alıcı ödüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 22 Haziran 2020; 14:55:43 >




  • Cimer e ara ara yazın arkadaşlar. Ben de 0.99 dan çektim bekliyorum şu an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HmB_SaL kullanıcısına yanıt
    3 günde bir mütemadiyen Twitter’a cimer’e yazıyorum.. oldukça fazla talep var Ama dağınık bir güruh olarak konuşuyoruz.. tek bir platformda toplanabilsek daha etkili olabilir diye düşünüyorum yapılandırma için..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luciffero

    0,64 ten kredi alabilmek için mütahitten alma şartı varmış. Arkadaşım bu hafta alıyor . ikinci el veya kat karşılığı gibi mal sahibine verilmiş sıfır dairelerde bu oran olmuyormuş. onlar 0,74 ten verilecekmiş. Muhtemelen yapılandırma yapılacaksa en iyi 0,74 ten yapılandırılır. Benimde 2 sene önce 1,39 dan alıp sonra yapılandırdığım bir kredim var bende ulaşmaya çalışıyorum bankadaki temsilciye.
    Kat karşılığı arazi sahibine verilen daireye de 0.64 kredi çıkar. Buradaki kriter tapuda satış görmemiş olması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre67z

    Vakıfbank ihtiyaç kredim var 100 bin 48 1,24 faizden.(6 ay ödeme yaptım) bunu yapılandırma şansım var mı?
    Aynisi bende var hocam.95bin 1.25 den.6 ay ödedim.Bir gelişme olursa banada haber varırsan sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dore-can D kullanıcısına yanıt
    Hocam telegram'da yaklaşık 600 kişilik bi grubumuz var. Bu gruba katılabilirsiniz.

    https://t.me/yapilandirma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gorkemnalbant G kullanıcısına yanıt
    Hocam bankada öyle bir kuyruk oluyor ki her gün 2 saat beklemeden sıra gelmiyor. Ara ödeme yaparak yapılandırma olabiliyormuş. diye duyum aldım. Cumhurbaşkanının sözlü talimatı var, tabi sözde mi kaldı bilinmez. İşten güçten gidemiyoruz. gidebilsem netleşecek bir şeyler kafamda. Bankalara yüksek orada bir eğilim var son dönemde.
  • yapıkrediden 1,11 faiz oranı ile konut kredisi çekmiştim. kamu bankalarına taşıma olmuyor sanırım. değilmi arkadaşlar?
    yapıkrediden veya başka bankadan yapılandırsam karım olurumu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pegasus_2

    yapıkrediden 1,11 faiz oranı ile konut kredisi çekmiştim. kamu bankalarına taşıma olmuyor sanırım. değilmi arkadaşlar?
    yapıkrediden veya başka bankadan yapılandırsam karım olurumu?
    İş bankası 0.87 (hayat sigortası istenmezse 0.89) ile yapılandırıyor. Yalnız taşımada eski banka ceza çıkarıyor, yeni banka yeniden ekspertiz istiyor, yeniden kredi tahsis çıkıyor. Yani özetle ödemesi yeni başlamış yüklü kredi varsa avantaj sağlanıyor ancak uzun süre ödenmiş, kısa süreli çekilmiş vs. kredide daha borçlu bile çıkabiliyorsunuz. Aynı bankada yapılandırırsanız ekspertizi almaz, ceza ve kredi tahsisten birini alır tahminimce.

    Net rakam için ilk iş yapıkredi şubesine gidip hem yapılandırırsanız, hem de taşırsanız ne ödeyeceğinizi soracaksınız, bir de ödeme dökümü alacaksınız (ne kadar borç kaldı, ne kadar ceza çıkıyor vs.) bu dökümle diğer bankalardan teklif alacaksınız.

    Kamu bankalarına gelince kampanyasız faizi uygular diye tahmin ediyorum, o da şu anda 0.99 olması lazım.




  • 2 sene geçtiyse tekrar expertiz yaptırıyomuş hocam banka şimdi öğrendimde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pegasus_2

    2 sene geçtiyse tekrar expertiz yaptırıyomuş hocam banka şimdi öğrendimde
    Akbank’tan 6 ay önce 0.99 faizle kredi kullandım hocam 200bin, işbankasına taşımak için uğraşmaya değermi??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dore-can D kullanıcısına yanıt
    çok bi fark olmadığı için değmeyeceğini düşünüyorum. 3-5 bin karın olur belki ama oda masraflara gider zaten. yinede bi araştır istersen
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.