Şimdi Ara

Kalp sancısı - sebep? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
133.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: doktorbursa

    gogus agrısı ıhmale gelmez helekı aılenızde kalp hastası varsa obezsenız yag oranınız yuksekse sakın bır hayat yada cok streslı bır hayat yasıyorsanız kardıyolak a basvurun ;(olmadı kulak vurun)

    doğru söylüyosun ğöğüs bölümü hiç ihmal etmeye gelmiyo
  • bizdede dededen beri gelen bir kalp damarincelği durumu var.Arasıra bendede oluyordu üniversitede iken.2 yıl önce babam birdenbire vefat ettikten sonra tabi dahada artıı.Ama naparsın işte herkes kaderini yaşıyor.Dedemdede aynı durum olmuş,demekki ailenin kaderi aynı yazılmış :D
  • Ben dikkat ettim üzülünce oluyor.Çünkü ne zaman üzülsem birdenbire ağrıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Szopen

    Ya bunun için bu kadar tetkike ne gerek var? Eğer bıçak batması gibi saplanıyorsa; kas, kaburga, vb. bişeyden kaynaklanıyordur, bide hareket edince, derin nefes alınca daha çok oluyor diyorsun. Kalp ağrısı farklıdır, örneğin çok koşup yorulmaya ve çarpıntıya rağmen zorlayınca olan ağrı farklıdır, böle ayırabilirsin ikisini rahatlıkla. Ben taşikardi şikayeti ile gittiğimde dediğin olayıda sölemiştim doktorun tepkisi "olur o öyle bişe değil" şeklindeydi direk Ayrıca stressten de olduğunu sanmıyorum bunun, stressten olsa daha panik atak benzeri şeyler olurdu. Direk fiziksel bişey, bir arabanın mekanik parçalarının birbirine sürtmesi gibi. Bide önemle belirteyim böle şeyleri çok fazla takarsan o şeye korku geliştirirsin işte o zaman gerçekten kalbin ağrır gibi gelir kalp krizi geçiyorum sanarsın (panik atak) Kafana takma ve bu konu hakkında (örneğin kalp krizi belirtileri gibi) araştırma YAPMA. Eğer kardiyoloji tetkikleri yapılmamış olsaydı böyle demezdim, ama madem bunlar yapılmış kesinlikle irdeleme. Zaten tanıdığım doktorların çoğu internetteki sağlık bilgilerine karşılar. Hasta okuyup kendine teşhiş koyuyor sonra doktora gidiyor, o kendi koyduğu teşhiş yanlış olsa bile bi türlü rahat edemiyor "acaba" kuşkuları ile o hastalığa korku geliştiriyor, hastalık hastası olabiliyor. Tesadüf eseri o hastalığın belirtilerinden biri olduğunda da korkmaya başlıyor. Mesela bir arkadaşımın göğsünde benzer bir ağrı oldu "kalp krizimi geçiriyorum acaba" "sanki kolumda uyuştu gibi" falan derken kendi kendini korkutup, adranalin salgılatıp çarpıntı yaratıp en sonunda panik atağa benzer bi durum oldu.



    Süpersin!! Yorumuna bayıldım.
    Ben lise sona gelene kadar hiçbir şeyi kafama takmayan biriydim. Lise sonda ÖSS,YDS yüzünden allak bullak oldum. Şimdi üniversitedeyim... Vizeler yüzünden tekar sıkıntılarım başladı. Bi yerim ağrıyo, hemen nete bakıyorum. Bi yerimde bi şey çıkıyo, hemen nette araştırıyorum. Ve hangi hastalığın belirtileri olduğuna bakıyorum. Eğer bir tanesi bile bende varsa hemen bir korku sarıyor. Acaba doktora gitsem mi? Gidiyorum doktora bi şey söylüyor,inanmıyorum, araştırmaya devam ediyorum... Evet hastalık hastası oldum. İnternetteki bilgilere inanmak istemiyorum ama insanın içinde sürekli bir "acaba?" sorusu oluyor. Bir yakınım:"Eğer o hastalık sende yoksa bile böyle yaparsan yakında olacak!" demişti,kızarak. Evet insanın kafasına takmaması gerekiyor. Özellikle internette "Bende bir hastalık var mı?" diye araştırma yapmaması gerekiyor.
    Bunun için de bir şeylerle ilgilenmek lazım. Dans etmek, yüzmek...
    Neyse...
    Birilerinin bana bunu açıklamasını istiyordum. Szopen,senin yorumun beni nasıl rahatlattı anlatamam!
    Sorunlarımız çoğu zaman düşüncelerimizde bitiyor,bunu anladım. :D




  • eğer kiloluysanız birde akşam yemeğinde tıka basa yemek yerseniz onun üzerine birde derin defes alırsanız
    kalp sıkışabilir
  • kardeşim korkmaz aynı şey banada oluyordu birden göğüsün soluna iğne batar gibi oluyor.Batma oldugu zaman nefes almaya korkardım cunku o 1-2 saniye içerisinde nefe alınca daha da batardı.Ancak bunun bir nedeni yok onemsiz bir şey takma kafana yaş kaç acaba ?
    bana bu olay 14-18 yaş arasında rastladı gelişimim durduktan sonra bir daha bu olay olmadı.
  • Abi ben 14 yaşındayım bendede birgün dersten once aynı şey oldu kalp krızı gecırmcem die odum koptu hemen hocadan izin alıp dersten cıktım walla az daha bayılıordum korkudan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeathWing

    derin nefes almaya çalıştığında iğne batıyor gibi oluyorsa kalbinin üzerinde , benim deneyip başarılı olduğum bir deneyimim var sende onu dene istersen ;)

    içindeki tüm havayı dışarı boşalt ve ciğerlerini hızlıca havayla doldur yani hızlıca nefes çek içine

    (biliyorum acıyacak ve korkacaksın fakat derince ciğerlerin dolana kadar nefes aldıktan sonra kalbinin içinde '' ÇIT '' diye bir ses duyacaksın ve düzelecek)

    benim başıma çok geliyordu bu , birgün kafam attı dedim ölürsem ölürüm...derince bir nefes aldım ve düzeldi :)


    valla az önce bana da oldu. yılda bir kaç kere olur ama kısa sürerdi bu sefer yaklaşık yarım saat sürdü.

    önce az az dolduruyordum ciğerlerimi havayla acımasın diye, sonra yazını okudum bir kere dediğini yaptığımı ve yaradığını hatırladım. tekrar denedim, biraz biraz daha fazla hava aldım, ve sanki çıt diye bir şey yerine oturdu ve mis gibi havayı çektim içime.

    nefes almak güzel şey vesselam :D




  • of banada bugün başladı ölmek zor ya.
  • Aynısı banada oluyor arada ki herkesdede oluyomuş zaten. Bunu fazla kola ve bilumum asitli içiceklerin içilmesine bağlıyorum. Acaba yazan arkadaşlardan asitli içecekleri ne kadar içtiklerini sorabilirmiyim ?
  • takma kafayı geçer..:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafajx -- 23 Ekim 2010; 22:59:24 >
  • Kalp ağrısı konusunda benim de ciddi sorunlarım vardı. Ansızın başlayan ve koluma doğru yayılan bir sancı vardı. Bir doktora gittim. Aşık olabilirsin falan dedi. Önemsemedi beni başka bir doktora gittim, ritm bozukluğu varmış.
    Orada bir kaç kişiyle tanıştım. Kesinlikle yabana atılmaması gereken bir konu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    Kalp konusunda kalp ağrısı bu makaleyi okuyablirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palankeda -- 2 Eylül 2012; 3:52:27 >
  • valla kardes senın anlattıkların hepsı bende özelıkle bunu yazarken çok zorlandım daha hastaneye gitmedim..
    sana da geçmiş olsun bana da..:( herkese de geçmiş olsun
  • 14 yaşındayım. Genellikle kalp agrılarım efor sonucunda ortaya çıkıyor. Fakat bu sabah 30saniye kadar büyük bi sancı yaşadım.Hareketle,nefes alma veya vermeyle çoğalmadı.Sık sık sol kolum ağrır. Hastaneye gitmedim.obezlik derecesinde degilim ama kiloluyum.Hiçbir stresim yok hayatı mutlu yaşarım çok rahatımdır. Neden böyle oluyor bilmiyorum giderek fazlalaşıyor. Asitli içecekler,kahve ve sigara kullanmıyorum.Dedelerim ve çogu akrabam kalp krizi sonucu vefat etti. Bilgilendirirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce bendede oldu, 5-10 sn. sürdü, son birkaç yıldır ayda bir oluyo, işkillenmeye başladım, bi kalp hastanesine başvurmayı düşünüyorum.
  • Arkadaşlar ilk mesajda yazılan sorunları şuan bende yaşıyorum göğsüne arada bir iğne batarmış gibi bir acı hissi oluyor. Aşırı şiddetli olmasa da zaman zaman yaşıyorum bu sorunu. Yaşımda 20.

    Konuyu açılalı 8 yıl olmuş şuan herhangi bir sorun var mı bu sorunu nasıl hallettiniz zamanla geçti mi? Cevap verirseniz çok iyi olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazrfv -- 25 Şubat 2015; 23:01:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qazrfv

    Arkadaşlar ilk mesajda yazılan sorunları şuan bende yaşıyorum göğsüne arada bir iğne batarmış gibi bir acı hissi oluyor. Aşırı şiddetli olmasa da zaman zaman yaşıyorum bu sorunu. Yaşımda 20.

    Konuyu açılalı 8 yıl olmuş şuan herhangi bir sorun var mı bu sorunu nasıl hallettiniz zamanla geçti mi? Cevap verirseniz çok iyi olur?

    Dostum selam. Bendeki sorun psikosomatikti. Yani psikoloji kaynaklı bir dışavurumdu. Ben bir daha atak yaşamadım ancak bu tarz ağrı ve sancılar zaman zaman oluyor. Rahatsız edici bir şey ancak alışılıyor. Belli aralıklarla kalp kontrolü yaptırıyorum. Sendeki de yüksek ihtimalle psikosomatiktir ancak mutlaka kardiyolojiden randevu alıp kontrol ettirmelisin. Kardiyolojiden bir şey çıkmazsa ve sorun devam ederse psikiyatriye gidip (artık psikiyatriye gitmekten çekinen kalmamıştır heralde.) durumu doktorla açıkça paylaşmalısın. Psikiyatri için özel bir hastanenin bilinen bir doktoruna gitmeni tavsiye ederim. Devlettekilerin çoğu doğru dürüst zaman ayırmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ex1983Pax

    Ya bunun için bu kadar tetkike ne gerek var? Eğer bıçak batması gibi saplanıyorsa; kas, kaburga, vb. bişeyden kaynaklanıyordur, bide hareket edince, derin nefes alınca daha çok oluyor diyorsun. Kalp ağrısı farklıdır, örneğin çok koşup yorulmaya ve çarpıntıya rağmen zorlayınca olan ağrı farklıdır, böle ayırabilirsin ikisini rahatlıkla. Ben taşikardi şikayeti ile gittiğimde dediğin olayıda sölemiştim doktorun tepkisi "olur o öyle bişe değil" şeklindeydi direk Ayrıca stressten de olduğunu sanmıyorum bunun, stressten olsa daha panik atak benzeri şeyler olurdu. Direk fiziksel bişey, bir arabanın mekanik parçalarının birbirine sürtmesi gibi. Bide önemle belirteyim böle şeyleri çok fazla takarsan o şeye korku geliştirirsin işte o zaman gerçekten kalbin ağrır gibi gelir kalp krizi geçiyorum sanarsın (panik atak) Kafana takma ve bu konu hakkında (örneğin kalp krizi belirtileri gibi) araştırma YAPMA. Eğer kardiyoloji tetkikleri yapılmamış olsaydı böyle demezdim, ama madem bunlar yapılmış kesinlikle irdeleme. Zaten tanıdığım doktorların çoğu internetteki sağlık bilgilerine karşılar. Hasta okuyup kendine teşhiş koyuyor sonra doktora gidiyor, o kendi koyduğu teşhiş yanlış olsa bile bi türlü rahat edemiyor "acaba" kuşkuları ile o hastalığa korku geliştiriyor, hastalık hastası olabiliyor. Tesadüf eseri o hastalığın belirtilerinden biri olduğunda da korkmaya başlıyor. Mesela bir arkadaşımın göğsünde benzer bir ağrı oldu "kalp krizimi geçiriyorum acaba" "sanki kolumda uyuştu gibi" falan derken kendi kendini korkutup, adranalin salgılatıp çarpıntı yaratıp en sonunda panik atağa benzer bi durum oldu.

    Harika yorum tamamen dogrulari temsil ediyor 2 gun once cok rahattim taaki dün omzum ile sol meme arasinda üstlerde 3-5 saniyelik batmalar oldu korktum kolum uyusuyomus gibi oldu ama cok az kalp degil daha üstte .. Bilgi insani delirtir gercekten dogruymus. Gecen irtihapli bagirsak sendromu okudum son 2 haftadir süpheleniyorum ama bir sey yok.. Ayni sekilde kalp krizi belirtilerini okudum ulan okumaz olaydim bunlari okudugum güne lanet ediyorum...her gogüs agrisinda bi endisem oluyor. Ama obür gün hayatima devam ediyorum şükür. Boylee devam ederse panik atak olurum buda rezil bişey..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ağrıyan genelde kalp değil de kas oluyor fazla panik yapmamak lazım eğer çok şiddetli devam ederse doktora görünmekte fayda var.
  • Benimkine doktor aşk acısı dedi :(
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.