Şimdi Ara

Kaliteli Oto Cam Filmi Tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
5
Favori
38.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Cam filmi Türkiye'de yasak ama 2011 fiestada sorun çıkmadı 3 yıl kullandım. Gerçi fabrika çıkışlıydı camların filmi.
  • Selam arkadaslar. Beyaz 520 var bende. Istoc sonax yesil oto ile gorustum 400tl dediler amerikan ASWF marka kullaniyorlarmis. Bu marka ve burayi tavsiye edermisiniz? Bnm icin kaliteli olmasi onemli 400-500 tl verrbilirim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eenn_eess E kullanıcısına yanıt
    Film markası kadar uygulamanın da önemi vardır.
    En kaliteli film kötü uygulama ile çöp olur,
    Klitesiz film dahi iyi uygulandığında bir süre idare eder
    zararlı ışınları ve ısı kesma değerleri düşüktür zamanla solma ve ya morarma yapabilir,
    Uygulama sırasında toz kapması,yanlış kesim ve ya yanlış montaj görselliği bozar.
    Klitesiz film sökmek zorunda kalırsanız zorluk yaratır yapışkanı camda kalır ve zor çıkartılır
    ucuza film yaptırırsanız sökmek için de para ödemek zorunda kalırsınız,
    kalitesiz filmi ehline söktürmez iseniz arka cam rezistanslarını (ısıtıcısını) bozarsınız.
    Kaliteli film sökerken yapışkan bırakmaz kolaylıkla sökülür.

    Kliteli film yaptırmak isterseniz bu konuda kandırılmak da istemiyorsanız 3M logolu filmi
    tercih etmeniz gerekir, tabiki uygulayıcısı da iyi olmalı.
    3M filmi uygulayan kişiler genel olarak işinin ehli ustalar oluyor,
    bunun nedeni filmin alınış maliyetleri zaten yüksek,harcıalem iş yapan sözde film uygulayıcıları 3M filmi almaya cesaret bile edemiyor.
    Ülkemizde kurumsal marka firmalarda dahi bayii sahipleri kar marjlarını arttırmak piyasada fiat rekabeti yapabilmek için ucuz filmi kaliteli marka gibi uyguluyorlar,bu aldatmacaya uğramak istemiyorsanız iyi film yaptırmak istiyorsanız logolu 3M film tercihiniz olmalıdır,
    uygulattıkdan bir süre sonra dilerseniz logoları sildirtebilirsiniz.
    Ton olarak da en ideali 2 numara veya teknik ismi ile % 35 CS lik seri tercihiniz olmalıdır.görüşü engellemez filmden beklentilerinizi verir.

    Film konusunda her tür bilgi almak isteyen arkadaşlar soru sorabilirler,yardımcı olabilirsem sevinirim.




  • Merhaba forumda yine başka bir konuda kaliteli film tavsiyesi istemiştim.Uygulayan farklı markalar kullanan memnun olan ,olmayan bunları açık şekilde yazan paylaşan arkadaşlar var,farklı öneriler geldi ve ben yaklaşık 1,5 aydır araştırmaya devam ediyorum.Madem 3m film dışındaki filmler kaliteli değil niçin uluslararası bir çok otomobil tuning dergilerinde ve benzeri platformlarda llumar,solargard ve (şu an aklıma gelmeyen 1-2 marka daha var) onların farklı serileri modelleri öneriliyor kıyaslanıyor.İnsanlar sadece bu cam filmi meselesi için 120 gün boyunca yakıcı güneş altında araç bekleterek denemeler yapıyor içeri yansıyan ışını torpidodaki ısınma oranını koltuk döşemelerinin yıpranma payını vs ölçüyorlar.Lütfen kendi çalıştığınız markayı öveceğim derken cam filmi o markadan ibaretmiş gibi konuşmayın.En sevmediğim şeydir tekelcilik,bir konu hakkında toptancı yaklaşım.Zaten birazda bu yüzden buralarda paylaşımlar önerileri,kullanıcı deneyimleri aktarılmıyor mu ? Markadan bağımsız olumlu ve olumsuz yanlar konuşulabilsin daha kaliteli ürünler daha uygun fiyatlara bulunabilsin,kullanılabilsin niyetiyle.Ben öyle olduğunu düşünüyorum en azından.

    Evet 3m kaliteli bir film markası uygulayan firmalarda genelde işinin ehli ve profesyonel ama 3m markasının tüm filmlerinin iyi olduğu anlamına gelmiyor 1 adet alt seri ve 2 adet orta sınıf filmi mevcut 3m markasının bir de 2 adet daha yüksek fiyatlı modeli var araştırdığım kendi sitesinden vb uygulayıcıların paylaştıklarına göre.
    Ön cama uygulanan tüm özel filmler tüm iyi markalarda diğer camlara uygulanan film fiyatından farklı.Ön cam filminin şeffaf yapısı gereği de bu normal.Şeffaf ama uv,uva,uvb gibi ışınları koruyan filmler diğer camlar içinde normal cam filmlerinden %35-40 oranında farklı.

    3mden alt seri bir modeli için aldığım fiyat ile daha kaliteli olduğunu düşündüğüm llumar markasının üst seri bir filmini kaplatıp üstüne bir depo benzinde doldurulabiliyor.
    Ama ben halen araştırıyorum çıkarırken sorun olmasın,marka iyi olsada düzgün uygulama yapan satış sonrası yaptığı işin /hizmetin arkasında duran bir firma olması için.

    Yani kaliteli film yaptırmak istiyorsak kandırılmakta istemiyorsak ille de 3m film yaptırmak zorunda değiliz.Diğer söylediğiniz uygulamadaki hassaslık konularına işinin ehli olmak durumuna tabii ki şiddetle katılıyorum.Bu durum zaten yapılan tüm hizmete dayalı,el emeği,hünerine dayalı işler için hatta belki de tüm hizmet sektörü için geçerli.

    k-cavus arkadaşım LLumar filmi uygulatmışsın aracına sanırım.Memnun musun artıları eksileri nelerdir.Yoğun güneş altında bu film gerçekten hissedilir bir iyileştirme sağlıyor mu ,karşıdan gelen direkt güneş ışığında parlamayı önleyici seviyede bir artısı var mı ?Aracınızı güneş altında park etmek zorunda kaldığınızda hissedilir bir daha az ısınma sağlayabildiniz mi ?




  • fethiparisa F kullanıcısına yanıt
    Yazmış olduğum yazı genel olarak evet biraz 3M reklamı gibi olmuş o konuda haklısın,
    ama diğer markalar kötü sadece 3M iyi de yazmamışım.
    Fazla araştırma yapamayan, kandırılmak istemeyen kişiler için görünür logolu filmin
    tercih edilmesi mantıklı olur anlamında yazmıştım,diğer markalarda logolu film yok.
    Senelerdir bu sektörün içindeyim dışarda da bulundum bu sektörle ilgili,edindiğim tecrübe dayanağı ile görüşümü yazdım.
    Bizim teknisyenlerimiz eğitim almadan ustalık çıraklık yöntemi ile usta oluyor,her sektörde olduğu gibi bu sektörde de işin en kötü aldatmacaları iyi marka imajı altında yapılıyor malesef.Ben bu duruma dikkat çekmek istedim.Bu tip insanlar sektörü de lekeliyorlar.
    3m 7 Yıl kullanılmış filmi garanti kapsamında değiştiren, marka olarak ürününün arkasında duran,bayisinden önce kendi ismini korumayı bilen bir anlayışı kanıtladı.
    kutu içinden çıkan o seriye ait seri no ve marka kaydı ile garanti veren tek markadır.bunların bir değeri ve maliyeti de oluyor.
    Bu arada bilmenizi isterim ben 3M bayisi değilim.




  • Cam filmi ile ilgili profesyonel bilgiye sahibim. Cam filmleri de arabalar gibi belli markalar altında satışa çıkar. Her markanın bir çok serisi vardır. Kullanıcıların karşılaştırdıkları ise genelde markalardır.(Örneğin Hyundai ile VW gibi. fakat Hyundai Genesis ile polo karşılaştırılamaz.) Boyalı filmlerden metalize filmlere kadar çeşitli serilerdir. Yurt dışında kaliteyi belirleyen en büyük unsur maximum ışık geçirgenliği ve maximum ısıyı kesmesidir. Bu tarz filmler usta dostu değildir( Uygulaması zordur). Bu yüzden Türkiyede kullanılması çok tercih edilmez. Film markalarının en çok satılan modelleri en alt NR(Reflektif olmayan) modelleridir. Müşteri için şık duran filmler ise Metalize filmlerdir. Amerikan filmlerinin garantileri 3 yıldan başlar ömürboyu garantiye kadar çıkar. Türkiyede de 10 un üzerinde amerikan filmi satışı yapılmaktadır. Örneğin, Sonaxlar ASWF Excel kullanır, Beni Yıka lar ise Scorpion King Serisini kullanır. Bu iki film de ömür boyu garantili ve metalize filmlerdir. Müşteri açısından çok şık görüntü ve yüksek ısı tasarrufu sağlar.

    Filmden çok ustanın kabiliyeti önemlidir. En kötü ustaya en iyi filmi verseniz bile çok iyi sonuç çıkmaz. Fakat En kötü filmi en iyi ustaya verdiğiniz de de ustalık filmin ömrü kadar yaşar.




  • Güncel olarak marka tavsiyesi verebilecek var mı ?? ön cam dahil 200 tl yi geçmeyecek .Benim için 5 sene falan garantili olsun yeter zaten max 2 senede bir araç değiştiriyorum daha fazlası zarar olacaktır.
  • ZİEBART EXPRESS ANTALYA DA AÇILDI.

    AŞAĞIDAKİ BİlGİLERDEN BİZE ULAŞABİLİR TÜM DETAYLARI GÖRÜŞEBİLİRİZ.
  • DENİZLİ DE OSCAR AUTO COSMETİC AÇILDI.
    MA*FRA VE CARPRO UYGULAMA MERKEZİ.

    CARPRO SERamİK KAPLAMA
    ÖMÜR BOYU GARANTİLİ CAM FİMLERİ
    BOYA ÇİZİK GİDEREREK PASTA-CİLA BOYA KORUMA
    KOLTUK VE MotoR KORUMA
    DETAYLI İÇ TEMİZLİK
    İÇ VE DIŞ YIKAMA
    KOLTUK YIKAMA

    PROFESYENEL EKİBİMİZLE HİZMETİNİZDEYİZ.
    BİZE UĞRAMADAN KARAR VERMEYİN. KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI
    0 258 251 11 20 - 0 554 373 19 00
  • 3M Llumar Solarmaster Solargard Suntek . Bu markaların yetkili distribütörlerinden aldığınız bayiler de yaptırın sadece filmlerinizi.
    Piyasada bir çok sahte logolu ürünler dolanıyor. Özellikle 3M Llumar ve Solarmaster. Logoya değil distribütöre güvenin.
    3M CS ve CR serisi
    Llumar ATR (XARC) ve AIR (XAP) serisi
    Solarmaster ve Solargard HP ve HPT serisi dışında da kullanmayın.

    Bir de kalitesiz filmler çok tehlikeli sağlığa çok zararlı kanserojen madde yayarlar güneş altında.
    Piyasada ucuz diye ne olduğu belli olmayan ürünleri yaptırıp sağlığınızı riske atmayın. Yok 2 sene kullanacam zaten, 150 TL olsun vs. Hiç yaptırmayın daha iyi.
    Çünkü tahmin edemeyeceğiniz kadar zararlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bariskaratas

    3M Llumar Solarmaster Solargard Suntek . Bu markaların yetkili distribütörlerinden aldığınız bayiler de yaptırın sadece filmlerinizi.
    Piyasada bir çok sahte logolu ürünler dolanıyor. Özellikle 3M Llumar ve Solarmaster. Logoya değil distribütöre güvenin.
    3M CS ve CR serisi
    Llumar ATR (XARC) ve AIR (XAP) serisi
    Solarmaster ve Solargard HP ve HPT serisi dışında da kullanmayın.

    Bir de kalitesiz filmler çok tehlikeli sağlığa çok zararlı kanserojen madde yayarlar güneş altında.
    Piyasada ucuz diye ne olduğu belli olmayan ürünleri yaptırıp sağlığınızı riske atmayın. Yok 2 sene kullanacam zaten, 150 TL olsun vs. Hiç yaptırmayın daha iyi.
    Çünkü tahmin edemeyeceğiniz kadar zararlı.



    Yanlış hatırlamıyorsam llumar atr idi konya da bulamadım ankaraya gidip yaptırmıştım 400 tl ye. Çokda memnunum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    quote:

    Orijinalden alıntı: bariskaratas

    3M Llumar Solarmaster Solargard Suntek . Bu markaların yetkili distribütörlerinden aldığınız bayiler de yaptırın sadece filmlerinizi.
    Piyasada bir çok sahte logolu ürünler dolanıyor. Özellikle 3M Llumar ve Solarmaster. Logoya değil distribütöre güvenin.
    3M CS ve CR serisi
    Llumar ATR (XARC) ve AIR (XAP) serisi
    Solarmaster ve Solargard HP ve HPT serisi dışında da kullanmayın.

    Bir de kalitesiz filmler çok tehlikeli sağlığa çok zararlı kanserojen madde yayarlar güneş altında.
    Piyasada ucuz diye ne olduğu belli olmayan ürünleri yaptırıp sağlığınızı riske atmayın. Yok 2 sene kullanacam zaten, 150 TL olsun vs. Hiç yaptırmayın daha iyi.
    Çünkü tahmin edemeyeceğiniz kadar zararlı.



    Yanlış hatırlamıyorsam llumar atr idi konya da bulamadım ankaraya gidip yaptırmıştım 400 tl ye. Çokda memnunum.

    çok iyi yaptınız. bazı ürünlerde farkı anlayamazsınız ama aslında çok fark vardır.
    - ısı engellemesi oranı
    - netlik - berraklık
    - ömür
    - ve en önemlisi sağlığa zararlı içeriğinin olmaması.




  • arkadaşlar şu markayı duydunuz mu oratim dedi arkadaş telefonda ama sonra bulamadım nette siz biliyor musunuz böyle bir ürün ve ayrıca öneriniz varmı bazıları şimdi rayban gibi ürünlerde var dedi kafam karıştı biraz...
  • Gaziantep'te Llumar bayisi olmadığı için, 225 TL'ye 3m, llumar ve Ziebart marka orjinal film taktiğini iddia eden at hırsızı tipli sanayi esnafına da güvenemediğim için 3M yetkili bayilerinin listesini arıyorum fakat bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 12 Haziran 2019; 12:19:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı 2011 de sıfır alırken BMW kosiflerde güvenlikli 2 numara 3M cam filmi yaptırdım yan camların tamamına. Arkaya güvenlikli olmuyor, sökülmesi gerekirse rezistansları kaldırıyormuş diye.
    8 yıldır ne solma ne kabarma en ufak sorun yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.