Şimdi Ara

Kahve öğütücü için (160W) 120V -> 220V dönüştürücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bir heves ve fevri davranışla yurtdışından (Amazon.com ile Amerikadan) elektrikli kahve öğütücü aldım (varsa merak eden Bodum Bistro Burr Grinder), elektrik uyumu üzerine çok düşünmemiştim, fakat alet geldi ve üzerinde yazana göre 160W çekiyor, ve bunu 120V~60Hz ile istiyor. Bu kadar güç çekmesini beklemiyordum, herhangi bir AVM elektronik mağazasından alabileceğim bir adaptör ile çözemeyeceğim bu durumu anladığım kadarıyla.

    İşimi görecek bir adaptörü nereden* alabilirim / nereye yaptırabilirim, nelere dikkat etmem gerek ve tahminen ne kadara mal olur? Üstünkörü aramalarımda "...toroid yerine SMPS daha iyi olur..." ile karşılaştım, SMPS'yi bilgisayarın güç kaynağından başka bir yerde görmemiştim daha önce, anladığım kadarıyla basit bir transformatörden fazlası mümkün.

    Kendi başıma daha detaylı bir arama yapacak vaktim ve halim olmadığı için burada soruverdim (Google üzerinden aramalarım güncel bir konu döndürmedi.), final dönemimin ortasına denk geldi bunlar, bir tavsiye gelirse eğer direkt yarın halletmek, kendi kahvemi yapıp içmek istiyorum :)

    Tavsiyelerinizi rica ederim. Teşekkürler.

    *İstanbul, Avrupa yakasındayım. Perpa veya Karaköy'e gidebilirim, dükkan tavsiyesi şahane olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogion -- 21 Mayıs 2015; 22:13:47 >







  • http://www.yesilkoyelektronik.com/adaptor-guc-kaynagi-invertor-fiyat/1671-250w-110-220v-donusturucu.html

    Bu işini görür .

    veya elinde 200- 250 watt bir transformatör varsa primer 110 Volt sargısından da işini görebilirsin ama yeterli elektrik bilginiz olması lazım .
  • Merhaba bende amazon.co.uk'den bu ürüne bakıyorum. Orada 220-240 V kullanıldığından sorun olmaz. Sormak istediğim ürünü tavsiye eder misiniz? @Ogion
  • Aktif inverter ihtiyacınız var. Sargılı inverterler 50Hz verir ve öğütücünün motor sarımları ile uyumlu olmaz.

    Sarımsız, trafosuz, switch mode çalışan inverterler var. Motorlara özel tek fazlı motor sürücü inverterlerine bakın. Biraz tuzludur fiyatları. Farklı birçok voltajı ve frekansı destekleyerek çevirme yaparlar. Sarımlı değil kondasatörlüdürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.