Şimdi Ara

Kafayı Yemek Üzereyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar ben 10.sınıfa giden bir lise öğrencisiyim. Ben şimdiye kadar matematik ve sayısal derslerde aşırı iyiydim genelde sınıf birincisi çıkıyordum ama bu sene matematik öğretmenimiz hem kötü anlatıyor hem de ısınamıyorum ona. Çok itici biri soru sormak istiyorum söz hakkı vermiyor ve bazı sınıf arkadaşlarım da benimle aynı fikirde. Matematikten soğudum artık yani ve bu sene sınıf seçeceğiz. Benim İngilizce seviyem gerçekten iyi derecede hem konuşma hem dinleme hem yazma gibi konularda iyiyim. Çok büyük bir ilgim var dil sınıfına anlayacağınız. Bu sene matematik sınavı oldum ve çok kötü bir not aldım 50'nin altında yani. Sayısal gördükçe midem bulanıyor fizik, matematik gibi dersler hiç ilgimi çekmiyor ve çalışmak da istemiyorum. Sözelim ve dilim gerçekten iyidir. Ben şimdi ne yapacağım? Bazıları meslek yok diyor bazıları matematiksiz olmaz diyor üstüne sınavlar var ben artık gerçekten kafayı oynatacağım. Fikirlerinizi lütfen paylaşın.








  • İleride hangi mesleği yapmayı düşünüyorsan ona göre bölüm seçimini yap. Yökatlas sitesini kullanarak hangi bölümde hangi meslekler olduğunu öğrenebilirsin.

  • Matematik uzun yıllar karşına hep çıkacak bir ders gün gelir kpss,ales,ünv kazanma sınavı,bir kurum sınavında hep karşına çıkar.

    Dil bölümü okumak + Açıktan bir bölüm okumak


    İyi bir seçim olabilir. Ünv dil okuyarak iyi bir ingilizce ile yolun açık olabilir.


    Çünkü türkiye de dil öğrenme konusunda en iyi işlerden birisi dil bölümlerinde uzun yıllar bu dili öğrenmek, ekonomiye bakılırsa yurt dışına çıkmak giderek daha zor bir hal alıyor.


    Ben liseyi 2013 yıllında bitirdim, sistem değişmiştir belki ama eğer eşit ağırlık ve sözel alanlardan iibf gibi bölümlere yöneleceksen hiç bulaşma.

    Sayısal alana seni uzak yapan bir öğretmen ise bunun ile mücadele etmelisin, her zaman en iyi hocalar gelmiyor. Ama benim başarısızlığımın sebebi zaten bu dersleri sevmemem diyorsan dil düşüne bilirsin. Unutma dil bir şekilde öğrenmeyi ve geliştirmeyi kafaya koymuş isen bölümünü okuman gerekmiyor, zaten dil bölümlerinde ünv ders içerikleri ingilizce gramer falan olmuyor. ingilizce olarak farklı dersler alınıyor diye biliyorum, ingilizce dili ve edebiyatı ise dil bilimi,tarihi,edebiyatı gibi konular, öğretmenlikde ise öğretmenlik mesleği üzerine ve ek olarak yine tarih,felsefe,matematik gibi dersler hani tam emin değilim ama bu tarz bir bilgi var bende araştırmak lazım.


    ben olsam dil okurdum, yazılım öğrenirdim, açıktan bir bölüm daha okurdum. Açıktan bölüm okumak biraz uğraş ister,herkes yapamaz.





  • Benservetcan kullanıcısına yanıt

    Hocam kararımı verdim. Eşit ağırlık bölümü okuyacağım. Tercümanlık yapan bir ağabeyimden aldığım tavsiyeler sonucunda bu karara vardım. Yönetim Bilişim Sistemleri kafama yattı. İngilizcem gayet iyi seviyede, az buz da Almanca biliyorum. Bilgisayar ile ilgili her alana karşı ilgim var zaten. Photoshop, After Effects kullanabiliyorum. Word, PowerPoint biliyorum, Excel de öğreneceğim. Donanım olarak gayet iyi bilgi ve tecrübeye sahibim. Kodlama olarak da geçmişte yaptığım bazı çalışmalar vardı fakat gözle görülür bir birikimim yok. Bu yaz yazılım ile ilgili araştırma ve çalışmalar yapmayı düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.