Şimdi Ara

Kafam çok karışık! Hangisi acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Segment olarak orta sınıf bir SUV veya geniş iç hacimli D sınıfı bir sedan ya da E sınıfı bir sedan düşünüyorum. Dizel otomatik bir araç olacak. Bütçem 100.000 TL - 150.000 TL civarında. 90.000 TL nakitim var ve seçeceğim araca göre üzerine kredi çekeceğim.

    Aracı genelde tek başıma kullanıyorum ancak aile ziyaretlerinde arka koltuklar da sık kullanıldığından arkada oturanların konforunu düşünerek geniş hacimli bir araca ihtiyacım var. Şu anki mevcut aracım Kia Sportage 2011 dizel. Ancak hiç memnun değilim ve aldığıma pişman oldum. (Nedenlerini merak ederseniz ayrıca yazarım) Bir önceki aracım 2010 model Passat'tı ve çok memnun kalmıştım.

    Memnuniyetsizliğim nedeniyle SUV segmentinde Sportage ve ix35 gibi Kore menşeili ucuz plastikli konforsuz bir araç istemiyorum. Hatta Japon'ların da (Subaru XV, ASX vs) Kore kökenli diğer orta sınıf SUV'lar gibi kalitesiz ve konforsuz olduğunu düşünüyorum. Bu segmente X3, Q5, GLK, Evoque, Freelander, Tiguan gibi alternatifler var. Ancak Q5 bu ağustosta makyaj göreceğinden eliyorum. GLK'nın C serisi kökenli kalitesiz iç mekanı, hak ettiğinden fazla fiyata satılması ve onun da 1 yıl içinde kasa değiştirecek olmasından dolayı GLK'yı da eliyorum. Freelander gerek iç gerekse dış tasarım olarak hiç çekici değil. Evoque ise resmi distribütör tarafından dizel motorlu ithal edilmediğinden ve aşırı pahalı olduğundan onu da eliyorum. Tiguan'da 140 beyidirin üzerinde dizel motor seçeneği yok. Bu segmentte geriye sadece yeni kasa değiştiren X3 kalıyor. Ancak bazı testlerde ve kullanıcı yorumlarında aracın düşük hızlarda bile rüzgar sesi aldığına ve amortisörünün sert olduğuna dair olumsuz yorumlar okuduğum için emin olamıyorum, aracı da henüz test etmedim. X3'ü tavsiye eder misiniz?

    Sedan olarak yeni makyaj gören ve mart ayında Türkiye'ye gelecek olan VW CC, yüksek vergi diliminde olmasına ve donanımlarına göre çok uygun fiyata satılan Jaguar XF ve BMW 5.20d arasında kaldım.

    Distibütörün getirdiği XF'lerin 65.000 euroluk baz paketinden elektrikli katlanır ayna ve kamera olmaması, ikinci el değerinin kötü olması ve servis ağının yaygın olmaması dezavantajlar. Ancak aracın iç mekanı çok etkileyici, joystick vites, araç çalışanca açılan havalandırma ızgaraları, ön göğüsün deri kaplı olması, yaygın olmayan bir marka oluşunun getirdiği prestij beni Jaguar'a itiyor. Eğer araçtan memnun kalacağımı ve en az 4-5 sene satmöayacağımı bilsel ikinci değerinin düşük olması da önemli değil benim için. XF'i tavsiye eder misiniz?

    BMW 5 serisi Borusan tarafından az bir donanımla yüksek fiyata satılıyor. Ancak grey marketten çok daha donanımlı bir 5 serisini çok daha ucuza almak mümkün. Yalnız Borusan araçları donanım olarak zengin olmasa da karter koruması ve Türkiye yollarına uygun süğspansiyonlara geliyor olması avantaj. Grey markette bu nitelikte bir araç bulmak imkanız. Ayrıca grey markette KM'si sıfırklanmış, hasarı giderilmiş veya sonradan donanım (örnek deri döşeme, navigasyon) eklenmiş araçlar olabiliyor. Grey marketi tavsiye der misiniz, İstanbul'daki güvenilir grey market önerileriniz nelerdir?

    Son olarak CC'yi çok beğensem de 170 beygirlik düşük performanslı TDI motor ile şangırtı sesi çıkaran DSG şanzıman kafamı karıştırıyor. Tüm bunlara rağmen CC alınır mı sizce?







  • Ucuz gibi görünse de distribütörlerden başka yerlerden araba alınmaz.
    O fiyata donanım ve rahatlık olarak Citroen C5 iyi bir seçim ama en mantıklı seçim Volvo S80 olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 11 Ocak 2012; 21:51:18 >
  • Sizin ilacınız RR evoque




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.