Şimdi Ara

KAÇAK ET KURYELİĞİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
4.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa.coban

    Sizce et burada da 5 lira olsa kim hayvancılık yapar tavuk kanadının bile kilosu 8 lira bu memlekette. 5 liraya satan firma 4 e satın alması lazım en fazla aldığı yerde 300 kg olsa bir hayvan yarısı fireye diye çıkar kelle işkembe deri paça sakatat 150 kg 150 x 4 lira 600 lira yapar sakatat falanda evet satılıyor boşa gitmiyor ama bizim konumuz su anda çıkan lop eti hesaplamak buda en basit hesap Gürcistan'da 600 liraya canlı hayvan varsa biz neden Sırbistan'dan alıyoruz. Kim diyor Gürcistan'da et 5 lira diye? Para birimlerimizin degeri bile aynı lari ile lira aynı hemen hemen. Biz burada 300 kg hayvanin kilosuna bilr 20 lira veriyorken 5 liraya Gürcistan'da et var diyen adam yalan söylüyor.

    Yav sen ne diyorsun az önce bir alıntı geldi bana adam diyor ki Atatürk döneminde 50 tane uçak ürettik.

    Atatürk vefat ettikten sonra anıtkabire bayrak ipi üretecek teknolojiye sevinecek halde iken Atatürk döneminde uçak motoru yaptık sanıyor adam.

    Adamlar fantazik bir dünya da yaşıyorlar. Onlara göre Türkiye AKP önce bir ütopya iken AKP den sonra bir distopya oldu.




  • Siyaset için demedim ben o yada bu farketmez ama dediğin gibi bir şey var bakıyorsun uzaktan 14-15 yaşında hayatında hiç baska iktidara görmemiş hatta oy kullanma yaşı bile gelmemiş SSK hastanesi icinde bulunan eczanelerden sadece ilaç alınabildiği günleri bilmeyen sağlık karnesini elinden düşürmeden ilaç alabilen yahu hayatımızı kolaylaştıran TC kimlik numarası bile bu dönemlerde geldi. Biz eskiden neye göre yasiyormuşuz Allah bilir. Bizi temsil eden vatandaşlık numaramiz bile yoktu hayat standartları vergisi adi altında sadece yaşadığımız için vergi veriyorduk. Bunları görmeyenler var bu memlekette evet kötü mü kötü ama 100 tane de iyi hizmeti silip atmayın iyiye de iyi demek lazım bazen... ama başka da alternatif yok işte memlekette varsa o iktidar olsun gelsin başa o yönetsin %25 de kalıyor en yakın parti napalim olmuyor işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa.coban -- 17 Kasım 2017; 23:13:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etin kilosu Gürcistan da5 lira diyenlerin dikkatini çeker belki

    Bakın burada şöyle birşey var Sütün şu anda Gürcistan'da fiyatı yazıyor 2.92 Gel

    https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Georgia



    Bugün kuru ile bırakın eti sütün litresi 4 küsür lira Gürcistan'da siz nerede hangi etten bahsediyorsunuz 5 liraya lütfen sağdan soldan birşeyler duyup yazmayın insanlar Gürcistan'da etin kilosunu 5 lira zannediyor sonra.

    Kur hesaplama :https://tr.coinmill.com/GEL_TRY.html#GEL=2.92

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Treth kullanıcısına yanıt
    Vallahi sata sata bitiremediniz bayrak ipi uretilen fabrikalari.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YAZIK GÜNAH ÇİKÇİKÇİKÇİK
  • Gürcistan'da et 5.00 TL değil 10-12 lari arasi 15.00-20.00 TL yapar.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    yavv sizin gibiler halaa chp nin bu ulkeye tek bir çivisi yok diyor . durmadan geriye sarıyonuz ayıpp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drone la taşınabilir. 5 kg taşıma kapasiteli drone alınsa her geçişte 5 kg antrikot alınsa 70x5 350 lira yapar. 10 tur yapsa günlük 3500 liralık et gelir.Yüzde 50 kar desek 1750 lira günlük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rte den iyi ogrenmisler bu huyu :D kendi yaptiklari seyleri, baskalarina gayet normalmis gibi yukluyolar

    Dostum 15 yildir bu ulkenin basina ne geldiyse chp ve mhp yuzunden gelmistir, bu net bildidir

    Akp her zaman temiz ve en iyisidir :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nesillerimize üzülüyorum. İnsan oğlunun bendini aşması zeki varlıklar haline gelmesindeki en buyuk paylardan birisi eti pişirip yemekti. Otla beyin gelişmez. Çocuklar et yiyemiyo nasıl norolojik aktivede tavan beklicez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş oldu 40 kendimi bildim bileli 80 lerden beri diyelim. Öncesi de 50'lerden aileden duyduklarım gördüklerim. Fakir ancak Kurban bayramında et yüzü görürdü. Hiç bir zaman bu ülkede et normal bir besin olamadı ki. Hep pahalıydı halen de pahalı olmaya devam edecek.



    Her bir şeyi de AKP'ye atan bu yeni nesil ergenlere de bayılıyorum her şeyin altında AKP aramayın artık CHP nin ne vaadi var hangi programında etin kilosunu düşüreceğini, vergi oranlarını düşüreceğini, Asgari ücreti adam gibi bir rakama çıkaracağını vaat ediyor ki ben mi duymuyorum. SHP CHP 90'lar belediyelerini gördük hatta o kadar gördük ki yollardan geçilemediğini Belediye çöp işçilerine yüklü bir zam yapıp 1 sene para ödeyemediğini (Yakın akrabam istifa etmek zorunda kaldı dayanacak gücü kalmadı çünkü) Yakın bir arkadaşım CHP'li bakırköy belediyesinin taşeronunda 6 ay maaş alamadı verdikleri cevap Belediye bize ödeme yapmıyor ki nasıl ödeyelim. O da en sonunda dayanamadı istifa etti 2 senede parasını zor alabildi.

    Çiller'in bir lafı vardı asgari ücrete zam ile ilgili bir soruya kaşıkla verdiğimizi kepçe ile almasını da biliriz.



    Bu düzen böyle devam ettikçe ister AKP ister CHP ister İYİ parti gelsin durum değişmeyecek değişecek tek şey Bakan milletvekili isimleri ile İhaleyi alan mütehait isimleri olacak. Önceden STFA vs var şimdi de Cengiz yarın bir başkası olacak biz yine aynı meseleleri tartışmaya aynı kısır görüşleri tartışmaya devam edeceğiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    drone artık bilinen bir şey sürekli tepeden uçan bir şey olsa fark edilir bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğimiz verdiler İskandinav ülkeleri gibi ama yaşadığımız ve dayatılan hayat şartları tam ortadoğu işte. İnsanlar et yemek için kaçakçılık yapıyor, ya da kaçak yollarla gelen ete muhtaç ama sorsan batı bizi kıskanıyor! Batı seni napsın be, Batı dediğin sosyal devlettir, medeniyettir, refahtır, bu adamların kendi planları haricinde senle işi de olmaz, seni kıskanmaz da. En fazla göçmen krizinde olduğu gibi seni kullanır, kandırır vizeleri kaldıracağım, göçmenler için para vereceğim diye, sen de kendini avutursun. Ama olmuyo işte, ülkedeki herkes muhtaç durumda, çok küçük bi azınlık hariç. Et vb. gıdaları yemek lüks durumda ve uzun zamandır böyle, şöyle de bi durum var o kadar para verip aldığımız etler de lezzetsiz ve niteliksiz. Ülkenin sonu yaklaşıyor ama hala birileri kendi keyfinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajımı düzgün okumayıp konuşana bak sen hele.



    Git istediğin yere şikayet et . Ayrıca akp taraftarı değilim , hdp yada chpli hiç değilim . Önce okumayı sonra anlamayı öğren .



    Bir kişinin fikirlerini ideoloji olarak kabul etmek bence acizliğin dibidir . İster kabul et ister etme bu benim fikrim . Kişinin adı ister Kemal olsun ister Recep. Her iki grupta birbirinizden farksız.



    Mensubu olduğun parti yada grup yada daha önceki herhangi bir hükümet başarısız olduğu konular yaşadığında taraftarlarınca sanki hiç savunulmadı. Şu an iktidar akp, taraftarlarıda yanlislarina rağmen savunuyorlar tıpkı sizinkilerin önceden yaptığı gibi .



    Verdiğin video linkindeki olayı hatırlıyorum. O zaman türkiyenin %90 'nın ab ile devam etmek istediğinide hatırlıyorum , piyasaların felan filan imza saatini beklediğinide. o adamları oraya kadar gönderen toplum ve toplum beklentisi idi. Sanki başka bi grup olsa gidip o senedi imzalamayacaktı , karşı çıkacaktı.



    Sanki sıfırdan şirket kurar gibi bir günde ülkemi kuruldu sanıyorsun. Sanki adam tek başına yaptı etti herşeyi .... ona o şanlı zaferi kazandıran kendi şahsı değil ayağında çarığı olmayadan cephane taşıyan , açlık tokluk demeden kahramanca savaşan,siz kemalistlerin brgenmedigi kesim olan halktı , unutmayın .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • CHP yüzünden gelmesinin imkanı yok adamlar çoklu partiye gecildiginden beri iktidar olamadılar doğru dürüst toplasan 2-3 yıl iktidarda kalmışlardır oda Ecevit ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Bu etin 5 lira olduğuna cidden inanıyor musunuz siz :) orada satan online market falan var mı burada bir link atabilirsin bakmak isterim 5 liraya nerde varmış gidince mangallık eti oradan alalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.