Şimdi Ara

Kaçak akım rölesi nasıl takılır ??? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
5
Favori
222.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sigorta kısa devre olunca atacaktır insan vucudunuda bir direnc gibi dusunursek 10 amperlik bir sigortanın atması zor olabilir siz siz olun bole bir senaryo ile karsılasmamaya bakın.
  • elektrik mühendisi olarak cevap vereyim eğer vücudunuzdan toprağa herhangi bir akım akışı söz konusu değilse faz ile nötr arasında kalırsanız bütün neredeyse kısa devre akımı üzerinizden akar bu bir arkadaşlarımızın dediği gibi kakr atmaz ancak sigorta atar atarda ne zaman c tipi ise 10 x 1,5 anlık olarak gecikmeli olduğundan 15 A da atar peki 30mA akım geçmesi kalbinizden tehlike arz ederken 15 000 mA geçmesi sizi baya sarsar sonuç olarak bir elinizde faz bir elinizde nötr sigorta atacak diye beklerseniz belki cesediniz düzgün görünür atmazsa biraz bronzlaşır.
  • Merhabalar 10 aylık müteahhit yapımı bir evde oturuyorum Kışın 1 haftalık memleket tatilinde K.A.R atmış derin dondurucudaki herşey bozulmuş.(Sonradan buzdolabının derin dondurucusunun arkasında buz çözücü bir ısıtıcının yavaş yavaş yanarak rezistanslarının yalıtımının zarar gördüğünü öğrendik servis değişimini yaptı.) Şimdilerde de zaman zaman K.A.R atıyor gidip kaldırıyorum Ama geçen yağmurlarda şimşek çaktığında ard arda 3 kez attı Komşulara sordum onlarında atmış evde olduğumuz sürece sorun değilde haftaya yine 1 haftalık memlekete gidiyorum ve yine atarsa Bunun bir çözümü var mı yada aklıma gelen 1 dk bekle tekrar devreyi aç eğer yine tekrar atarsa açma diyen bir sistem mesela
  • Burada ki bazı bilgilere ihtiyacım oldu ve google amcamız sağolsun buraya yonlendirdi. Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler. Mesajımda olsun lazım olunca bakayım..
  • elimde trifazze 30 ma k.a.r var monofaze tesisata bağlayabilirmiyim.
  • mehce kullanıcısına yanıt
    Aynı sorundan ben de muzdaripim. Kışın şiddetli gök gürültülerinde atıyor kaçak akım rölesi. legrand marka 40a-30ma. Siemens markayla değiştireceğim ama sorunu çözeceğini düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atakan

    Aynı sorundan ben de muzdaripim. Kışın şiddetli gök gürültülerinde atıyor kaçak akım rölesi. legrand marka 40a-30ma. Siemens markayla değiştireceğim ama sorunu çözeceğini düşünmüyorum.

    Sorunu kaçak akım rölesini iptal ettirerek çözdüm arkadaşım başka yolu yok gibi iptal den beri kafam rahat
  • mehce kullanıcısına yanıt
    Aslında legrand'ın şöyle bir ürünü var ama satışda bulamadım.
    https://twitter.com/legrandtr/status/479543366200590336
    Ürünün adı legrand stop&go
    Bu da videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=kO1yivP8CdU
    Atan kaçak akım rölesini yeniden kuruyor.




  • Merhabalar , Kaçak akım rölesi seçimi ile ilgili bir sorum olacaktı. 45 kw lık bir motorun (asansör motorudur kendileri) besleme panosuna k.a.k rölesi takmam gerekmekte. (Belediye yetkilileri ellerinde belgeyle gelip tebliğ ettiler.) Pens ampermetre ile ölçtüğümde 90 amper çeken bir motora aynı kişiler 63 amperlik bir k.a.k rölesi tak o yeterlidir biz her yere bu şekilde yaptırıyoruz deyip gittiler. Nominal akımı 90 a olan bir motor var elimizde sizce ne yapmalıyım ? Tamam dır 300 mA kaçak akım rölesi eyw. da ileri yöndeki akımı dikkate almamanın mantığını anlayamadım .
  • Normal Akımı 90 a olan motora 60 a lık takarsak direk atmazmı zaten *?
  • bilgeyazilim kullanıcısına yanıt
    her türlü elektrik malzemesi ihtiyaçlarınız içinwww.elektrikcidukkanin.com u ziyaret edin.
  • Atakan A kullanıcısına yanıt
    HER TÜRLÜ ELEKTRİK MALZEMESİ GEREKSİNİMİNİZ İÇİNwww.elektrikcidukkanin.com u ziyaret edebilirsiniz. @Atakan
  • Evde küçük çocuk varsa ve prizler yere yakın konumlandırılmışsa kesinlikle taktırın. Abuk sabuk markalardan uzak durmakta fayda var. Schneider veya Siemens. Resmi bayilerinden alın piyasada sahteleri var.

    Şu anda oturduğum ev 15 yaşında. Taşındığımda KAR yoktu. Küçük çocuğum var elektrik prizlerine bulaşmasından korkuyorum. Bauhaus' tan Schneider markalı aldım. Elektrikçi çağırdım. Taktı etti ama kurulamıyor. Sigortaları tek tek açıp kontrol etti. 4 tane prizde nötr-topraklamanın ters bağlandığı ortaya çıktı. Onları da düzeltince kuruldu. Kesin çalışıyor mu? diye sorunca da gözümün önünde prizi açıp canlı ucu tuttu ve KAR derhal devreye girdi.

    Eski oturduğum evde birgün KAR attı ve kurulmamaya başladı. Kurmak için 10-15 dene yapınca sonunda uydu alıcıdan duman yükseldi Elektrikçi çağırdım. Evde bir şey çıkmayınca aşağıdaki panoya baktı. Sayaca nötr bağlantısı zayıf/gevşek yapılmış. Sonunda sadece fazdan elektrik gelmeye başlayınca da KAR devreye girmiş. Sayaç v.s hasar görmüş. Evde ki hasar uydu alıcı ve televizyonla sınırlı kaldı. KAR kurulmamakta ısrar ediyorsa şansınızı zorlamayın elektrik ustası çağırın. Ben 10-15 denem sonunda uydu alıcı ve TV yi uçurmayı başardım.

    Sonuçta evinizde KAR yoksa 3-5 bakmadan taktırın. Hatta eliniz değmişken sigortaların markalarına da göz atın. Saçma sapan markalı ürünler varsa onları da markalılar ile değiştirin. Yukarıda yazdığım gibi bilindik markaları bayilerinden veya büyük yapı marketlerden almakta fayda var zira piyasada sahte mal bol miktarda var. Gelen elektrik ustası getirsin demeyin muhtemelen hem yüksek rakam ister hem de bilinmedik bir marka takmaya çalışır itiraz ederseniz de "hepsi çin üretimi yav" gibi savunma yapar.

    Kazasız belasız günler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 10 Ağustos 2015; 0:38:19 >




  • EuphoriA E kullanıcısına yanıt
    Çok güzel açıklamışsın. Bende çocuk prizleri keşfedipte artık yakınlaşmaya başlayınca sigortaları değiştirdim ve kaçak akım rölesinide taktırdım..
    Komşumuzada bizimle birlikte aynı şekilde yaptırdık ve onlarda sizinde belirttiğiniz toprak bağlantıları kaynaklı sürekli kar attı durdu, sonuç olarak her şekilde faydalı..
  • Ve elektrikçi ihtiyacınız için, elektrikçiler odasından yardım isteyin.Zira bazı elektrikçiler k.a.r sorunlarını aşamayıp çözümü k.a.r',ı iptal etmek olarak görebiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese iyi günler konuyu hortlatıyorum idare edin bizim evdeki buzdolabı elektirik gidip geldikten sonra kompresör arızası verdi servis geldi tamir etti,herneyse bu arada benim bir elektirikçi akrabamda kar taktırmamı tavsiye etti.bende anlayan arkadaşlara bir danışayım dedim bu aleti taktırmak evdeki cihazları akım koruyucu prizler gibi korurmu korumaz ise ne tavsiye edersiniz acaba şimdiden teşekkürler...
  • Kaçak Akım Koruma Rölesi’nin görevi, yalıtım hatasından kaynaklanan hata akımını algılamak ve algılanan kaçak akım değerinin belirlenen değerlerin üzerine çıkması durumunda bağlı bulunduğu devreyi kesmektir. 30mA’da Hayat (İnsan Koruma), 300mA’da da Tesisat (Yangın Koruma) koruma fonksiyonunu gerçekleştirir.
    Yani kısaca KAR'ın görevi elektrik kaçağı sonucu elektrik çarpmaları ve elektrik kaçağı sonucu oluşabilecek yangın riski önleme tavsiyen hem KAR hem de önemli cihazlarda akım koruma özelliği olan prizleri kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutelb

    Resme göre tesisatın 1 fazlı o zaman bir fazlı KAR kullanacaksın...Ama sigorta kutunda yer yok gibi .Bağlantıları yapamazsan 12 li kutu takabilirsin...

    />


    Merhabalar bir köyde görev yapıyorum ve lojmanda kaçak akım rölesi yok. Merkeze uzak olduğu için elektrikçi getirme şansım yok. Röleyi takmak istiyorum ama ancak sizden bilgi almak istedim. Sigortaların olduğu yerdeki bütün bağlantıları kontrol ettim hepsi faz hiç nötr yok kutuda nasıl yapacağım. Nötr mü çekmem gerekecek kutuya tesisat fotoğraflarını ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Forumun kendi sistemi üzerinden fotoğraf eklemeye çalıştım beceremedim başka siteden ekledim kusura bakmayın.

     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???


     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???


     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???


     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???


     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???


     Kaçak akım rölesi nasıl takılır ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk8001 -- 18 Aralık 2016; 21:9:46 >




  • dojge kullanıcısına yanıt

    Kabul etmiyor müşterı hatta kacak akım rolesi i iptal et ucuz normal sıkorta tak diyenler bile var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uamuzzi kullanıcısına yanıt

    Hocam atması için fazın kacak olması gerekiyor toprak olmazsa birinin dokunmasını bekler nötür hesaba gerek yok noturle faz arasındaki fark dan dolayı atar sen fazı direk makına ya bagla topraktan yalıtımlı ise atmaz toprak varsa nötürle aradaki farktan dolayı algılayıp atar toprak yoksa biri dokununca atar. Aslında bir yöntemde toprak olarak eski usül noturden sıfırlama yapmak ama prizden deyil k. A. R. Önce nötür almak toprak olarak kullanmak. Bunun sakıncaları ı biliyoruz zaten anlatmaya gerek yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.