Şimdi Ara

Kablosuz Bağlantı Çoklu Kullanım İçin Yardım!? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • PrQressive P kullanıcısına yanıt
    Valla sağolun iyi diyorsunuzda açıkcası network işinden pek anlamıyorum Bahsettiğiniz ekipmanlar profesyonel donanımlar sanırım. Bana ağır gelir onlar biraz. Şimdi sonuç olarak alıp, tek başına kullanmak için Airties 5650 mi işimi görür çekim gücü ve mesafe olarak, yoksa TpLink W9980 mi? Airties'de 2x2dBi, TPLink 2x5dBi dahili anten bulunuyor. TpLink çekim gücü ve menzil olarak daha mantıklı sanki. Benim ihtiyacımda çekim gücü ve menzilin iyi olması. 5GHz antenlerin olması benim ne işime yarar o zaman? İlerde bi standart haline gelir mi sizce?

    Araya router yada AP koyma işide kafama yatmadı. Neden derseniz, ben öğrenciyim, şehir dışında okuyorum. Araya birde o cihazları soktuğumuz zaman bi sıkıntı olması halinde ben gelene kadar kimse dokunamaz Bu yüzden düzgün bi modem alıp, kuruyum, birdaha da kimse dokunmasın istiyorum. Derdimi anlatabilmişimdir inşallah




  • PrQressive P kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için teşekkür ederim. Araştırmalarım sonucunda TPLink W9980 modelini almaya karar verdim. Neden derseniz, 2.4Ghz ve 5Ghz bandından aynı anda yayın yapma özelliğine sahip olduğunu öğrendim (Çoğu modemde olduğu gibi) Yalnız şöyle bir düşüncem var; notebookdaki network adaptörü 5.0Ghz ve dual band desteklemiyor. Bu yüzden wireless kartımı değiştirmeye karar verdim. Ebay ve Aliexpress'den kontrol ettim 8-10 dolar gibi rakamlara 300mbps, 5.0ghz dual band destekli kartların satıldığını gördüm. Notebookda 5Ghz kullanımını sağlarsam en azından kesinti olmayacağını düşünüyorum. Bu konu hakkında siz ne düşünürsünüz? Ne kadar mantıklı bu çözümüm?

    INTEL WIFI 5100 DUAL BAND 5.0Ghz:http://www.aliexpress.com/item/Wireless-Card-for-INTEL-WIFI-5100-DUAL-BAND-2-4Ghz-5Ghz-HALF-MINI-MINICARD-WIRELESS-N/32246398487.html

    Broadcom BCM43224 300Mbps Dual Band:http://www.ebay.com/itm/261415289759

    Bilgisayarım ASUS K53SC serisi, network adaptörüm Qualcomm Atheros AR9002WB-1NG modeli (bkz). Tavsiyelerinizi bekliyorum.




  • 5ghz i sinyal kirliliğinin çok olduğu yerlerde 2.4ghz bandından kaçmak için kullanıyoruz. Uzak mesafeler arası ağ kuracağımız zaman 2.4 ghz bandında olan sinyal kirliliği 5ghz e göre daha fazla olduğundan gürültüden kaçmak için 5ghz ile bağlantı sağlıyoruz. Şuanda yaygın olan 2.4 bandıdır. Sen sırf yeni teknoloji olduğu için aslında işine yarayacak ve sorununu çözecek olan 2.4bandında iyi sinyal basan bir cihaz almak yerine gidip 2.4ghz bandında sabit antenleri olan ve 5ghz bandında daha sağlam sinyal basan bir cihaz alarak kendi bilgisayarında temiz bir wifi ağı kullanıp diğerlerini önemsemiyorsun :)

    200 lira bunlara para harcayacağına al bi picostation tak arkasına ethernet kablosunu koy camın kenarına 30dBm çıkış gücü 5dBi değiştirilebilir anteni var çevrendeki herkes rahat rahat kullanır. Fiber internet alacağın zaman taahhütlü paketler daha avantajlıdır. Evimde 49TL lik bir paket var 25mbit fiber zaten yanında fiber modem veriyorlar. Taahhütsüz alsam 79TL ödeyecektim.

    http://www.ebay.com/itm/UBIQUITI-Picostation-M2-HP-1000mW-802-11g-n-100Mbps-Outdoor-AP-PICOM2HP-/201238830088?pt=COMP_EN_Routers&hash=item2edac4dc08



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrQressive -- 19 Ocak 2015; 13:44:42 >




  • PrQressive P kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz Picostation'a baktım Türkiye'de pek yaygın değil galiba. Fiyatıda 80-90$ üstünde. Yani en mantıklı çözüm bumudur diyorsunuz? Peki bunu bağladığım zaman modemde kopma sorunu yaşamayacakmıyım?

    Gayet profesyonel bir çözüm sundunuz. Fakat ben bu işi nasıl daha kolay hallederim? Sadece modemle bu iş olmaz mı diyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLegendy -- 19 Ocak 2015; 13:51:03 >
  • Yaşamassın profesyonel cihazlardır. Ubiquiti firması üretiyor. Ebay da kendi satış kanalı var ortalama 15 gün içinde ptt evine getiriyor. Türkiye de satan yerler var ama daha pahalı olur :) Evet sorun yaşamassın. Bende Nanostation M2 var. Ama senin işine yarayacak olan Picostation dur :) Kurulum içinde yardımcı olurum.
  • PrQressive P kullanıcısına yanıt
    Anladım, ben bi süre daha bakıyım olmazsa. Benim anlamadığım bir nokta var yalnız. Bu markalar ürettikleri modemlerle övünüyorlar, şöyle özellikli, böyle özellikli, dünyanın parasını alıyorlar, benim işimi görecek hiçmi modem yoktur piyasada?? Neden böyle ekipman arayışı içerisine giriyoruz anlam veremiyorum.
  • Senin sorunun wifiden verim alamaman :) Ve birden fazla farklı noktada internetini kullananlar olması. Senin tüm sıkıntını çözecek olan cihazda budur. Hem yüksek çıkış gücü vardır. Hem türkçe dil desteği vardır. Hem de son derece kaliteli bir arayüzü ve işletim sistemi vardır. Mobese sistemlerinde vs. yüksek hızlarda kablosuz veri aktarımı sistemlerinde aşmış bir firmadır Ubnt. Buna göre 220TL lik bir access pointi senin işini görecektir. Modem dediğin modem görevini yapsın servis sağlayıcıdan interneti alıp düzgünce versin gerisini access point halleder. Bırak onuda profesyonelce picostation yapsın. Cihazı 1 kere kur sabitle sonra orada unut.
  • Bugün iyice inceledim tavsiyelerinizi ve diğer cihazları. Sonuç olarak VDSL ve dual band destekli modem almaktan vazgeçtim. Picostation'ı inceleme imkanımda oldu. Olumlu yorumlar alan gerçekten kaliteli bir cihaz. Fakat fiyatından dolayı kafama yatmadı. Daha önce Ebay den alıpta elime geçmeyen ürünler oldu. Bu riski de göze almayı da düşünmüyorum maalesef. Sonuç olarak yine sizin tavsiyenize uyup, 2.4ghz, harici antenli sağlam bir modem almayı yada varolan modemimi daha uygun bir AP ile güçlendirmeyi düşünüyorum. Araştırmalarım sonucunda Tp Link W8970, Airties air5343 ve Asus DSL-N14U marka modemlere ulaştım. TpLink de 3x5dBi anten bulunurken, Airties de 2x2dBi, Asus da da yine 2x2dBi anten bulunuyor. Açıkçası Tplink mantıklı geldi bu yönüyle. Ama Asus da torrent desteği olması ilgimi çekmedi değil Siz ne düşünüyorsunuz? Tekrar belirtiyim, modem arayışına girmemin nedeni kablosuz bağlantıda kopmalar yaşıyorum. Çekim mesafesinden yana bir sıkıntım yok. AP yada router mı kullanmalıyım? İkisi arasındaki farkı çok kavrayamadım. Sizi de kaç gündür meşgul ediyorum kusura bakmayın Tavsiyeleriniz her zaman aklımda bulunacak. Tekrardan teşekkürler...

    Daha iyi bir modem öneriniz varsa buyrun. Benim gözüme çarpanlar bunlar şimdilik...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLegendy -- 19 Ocak 2015; 21:58:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.