Şimdi Ara

Kablosuz Ağ Kurmak için ve Anten için Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba,birkaç konuda yardımınızı isteyeceğim.İlk olarak konu hakkında bir ön bilgi vereyim ,evimdeki bağlantıyı 3 komşu kullanıyoruz 2 sine cat5 ile bağlıydı yaklaşık 1,5 senedir fakat uzak bölgedeki komşumuza çektiğimiz kablodan sorun oldu ve kablosuza geçmeye karar verdik.
     Kablosuz Ağ Kurmak için ve Anten için Öneri
    bu temsili resimdeki yeşil evi benim oturduğum yer olarak belirtebiliriz ve kablosuz ağ çekeceğimiz komşumda tahmini kırmızıyle taralı olan bölgedeki yer kadar uzaklıkta bana.Binaların konumlarıda aynı ,bulunduğumuz katlarda aynı.Elimde iki adet modem bulunmakta biri pirelli nin modemi superonline interneti aldğımızda vermişti.Diğeridehttp://www.vatanbilgisayar.com/network-aksesuari/linksys-wkusb160n-wrt160n-300mbps-kablosuz-n-router-+-wusb600n-300mbps-kablosuz-n-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=45548 cisco nun bu modemi.Komşumuzada mevcut bilgisayarındaki bağlantıyı kablosuza çevirmek ve aradaki çekim gücünü arttırmak için zyxel in şu range extrenderini aldıkhttp://www.amazon.com/gp/product/B002LITI7K/?.Fakat cisco modem taklıyken o mesafeden diğer kırmızı noktadaki mesafeye hiç sinyal almıyor ama kanalı 3 yaptığımda %5-%10 arası sinyal alıyor.Pirelli modemi taktığımda ise sarı renkli yerdeki odanın içerisinden kırmızı renkli yerdeki odaya %15-%20 arası sinyal alıyor.Pirelli modemi camın dışına çıkardığımda bu sinyal %60 lara çıkıyor.Sizden ricam ,acaba cisco modemde sorun mu vardır yoksa ürünün orjinalimi bu kadar çekiyordur? Diyelimki pirelli modemle odanın içinden %15 olan bağlantı kalitesini, range extender'a hangi 2 anteni alsam çekim kalitesini %60-%70 veya üstü yapabilirim? Resimdeki mesafeler için acaba anten öneriniz nedir,kaç dB olmalıdır? Tüm yazıyı zahmet edip okuyup ,cevap yazan herkese şimdiden çok teşekkürler.







  • kullandığınız cihazların hepsi wifi sinyali bakımından zayıf cihazlar. İstediğiniz kadar anten felan takın bir işe yaramaz. Kendi balkonunuza tplink 5110g yada 5210g gibi yüksek çıkış güçlü bir access point koyun.
  • Arkadaşlar konuda belirttiğim cisco modemle ilgili bir yanlışlık yapmışım, modem şuhttp://www.hepsiburada.com/Liste/cisco-linksys-wag320n-kablosuz-cift-bant-80211n300mbps-4-port-gigabit-adsl2-modem/productDetails.aspx?productId=bd97092&categoryId=3009801&SKU=BD97092 .Utkanizmit öncelikle cevap için teşekkürler acaba tplink 5110g ürününü cam önüne koysam direk yüzde kaç verim alırım tahmini olarak? Birde forumlarda şu ürünüde öneriyorlar sizce belirttiğim mesafe için bu ürün nasıldır ==>http://www.networkalist.com/Urunler/ALFA-WIRELESS-AWUS036H1W-REALTEK54-Mbit-WIRELESS-USB-ADAPTERHolder-Icermez.html




  • slm.5110g yi cam önüne koyarsan karşıdada alfa 1 watt tarzı bir alıcı yadz tp-link 7200nd yüzde yüz sağlıklı bir bağlantı sağlarsın. Yada alfa felan yerine 1 adette karşıya 5110g alır client modunda karşıya koyarsın buda olur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.