Şimdi Ara

Kablonette garip bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, geçtiğimiz günlerde kablonete geçtim. Gündüz kurduklarında internet hızlıydı, fakat akşam saat 20-21 gibi modem upload yapamaz oluyor. Sinyal seviyelerini takibe aldım ve dikkatimi çeken, upstream değerinin 50'den başlayıp (internetin iyi hali) 47'ye düşmesinden sonra 37db'e düştüğü vakit modem upload yapamaz hale geliyor, bu nedenle de sayfa açamıyorum. Fakat modemin fişini çekip tekrar takınca değerler yine söylemiş olduğum değerlerden başlayıp aynı değerlere düşerek yine upload yapamaz oluyorum. Fakat gündüz vakitleri hiçbir sorun olmadan internette dolaşabiliyorum, bu dediğim olay yalnızca saat 20-23 arası oluyor. Modemin adaptörü sorunlu olabilir diyerek 12V yerine 15V adaptörle denedim, sonuç yine aynıydı. Sizce sorun ne olabilir?

    Modemin bağlantısının iyi olduğu durumdaki sinyal değerleri:
    Downstream: 7.64dbmv
    SNR: 36db
    Upstream: 48.50dbmv (biraz kurcaladım, 50.25dbmv oldu fakat bağlantı hala stabil)

    Not: modem, router'dan geçiyor, router'a bağlı 2 makina var, biri 24 saat boyunca P2P programı çalıştırıyor, diğeri internette dolaşıyor. P2P paketlerini işleyememe sorunu aklıma geldi, fakat gündüzleri hiç sorun yok, akşamları oluyor. Akşamları elektrik kullanımı yüzünden voltaj düşmesi ihtimali var, fakat adaptör değiştirmeme rağmen bir şey değişmedi, akşamları hava daha soğuk olacağı için modem ısınmasını ihtimalden saymadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twister -- 23 Mart 2007; 23:43:19 >







  • Rastgele olsa modemde sorun vardır diyeceğim ama özellikle aynı saatlerde olmasına ben de bir anlam veremedim.Hadi 50'den 47'ye düşmesi elektriğe falan bağlanabilir ama 30'lara düşmesi şebeke ya da apartman için kutu sorunu olsa gerek.Müşteri hizmetlerini aradın mı?
  • Elbruz, cevap verdiğin için teşekkürler. 3 gündür beni hayattan bezdiren sorunun nedenini buldum sonunda. TV kartlarında anti manyetik kutu vardır, alüminyum dörtgen bir kapağı vardır, aynısı kablo modemlerde de var. modemin içini açınca bu kapağın çıkmış olduğunu farkettim. kapağı yerine oturttuğumda ise sonuç şaşırtıcıydı: Çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.