Şimdi Ara

Kablolama Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, neredeyse bütün evi sizin önerileriniz sayesinde günlerce okuyarak beyaz eşyadan tv'ye döşedik, ama maalesef bu kablolama konusunda takılıp kaldım kaç gündür, o yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum, elimdeki makineler;

    TV: Samsung 42Q91
    UYDU RECEIVER: Dreambox 600 PVR
    SES: ONKYO 590
    DVD: VOXLINE 933
    OYUN KONSOLLARI: PS2
    NINTENDO WII

    PS2 ve WII'nin komponent kablolarını yurtdışından almıştım, o yüzden onların kabloları şu anda mevcut ama diğerleri için resmen şu anda kafam allak bullak oldu, neyi nereye bağlıyayım hangi kabloyu kullanayım, markası ne olsun, ya da markası çok önemli midir?

    Şimdiden cevaplar için hepinize teşekkürler..



  • bende de voxline 933 var component kablo ile bağladım en iyi görüntüyü bu şekilde veriyor.

    uydu alıcımı altın uçlu skart ile bağladım (component çıkışı yok uyduda olsa onunla bağlayacaktım.)

    ev sinema sistemini de altın uçlu skart ile bağladım. (sadece rca ve skart çıkışı olduğu için hdmi veya component yok benim sinema sisteminde)
  • Cihazların özelliklerini netten incelediğim kadarı ile yapabileceklerin şunlar;
    Görüntü;
    Dvd player+ps2+nintendo wii- AV receiver'a component kablo ile component in girilerine ve component out çıkışından yine component kablo ile plazmaya( 4 component kablo, altın uçlu, profigold, hama vs. olabilir)
    Dvd player-Plazma: Scart to scart bağlantı(scart kablo, altın uçlu, profigol, hama vs. olabilir)
    Ses;
    Dvd player+PS2 optik bağlantı(optik cablo herhangi bir marka olabilir)
    Nintendo wii hangi ses çıkışlarına sahip bilmiyorum!
    Uydu receiver-AV receiver: Coaxiel bağlantı(Coaxsiel kablo herhangi bir marka olabilir)
    Şimdilik aklıma gelen şekil bu. Aklına takılan olursa yine yazarsın. Selamlar...
  • """Dvd player+ps2+nintendo wii- AV receiver'a component kablo ile component in girilerine ve component out çıkışından yine component kablo ile plazmaya( 4 component kablo, altın uçlu, profigold, hama vs. olabilir) """

    üstteki kısım harici tamamdır, tv'de tek component var, onu da şu anda wii kullanıyor? scart ve diğer giriş çoklayıcılar gibi component çoklayıcı da var mı?

    bir de dvd - tv görüntüsünde scart to scart yerine s video ya da yuv girişi daha gözle görülür bir iyileşme sağlar mı, yoksa o kadar da farkedilmez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mickeyknox -- 1 Ağustos 2007; 12:58:24 >
  • Component çoklayıcı görevini, Onkyo HT-S590 setindeki AV receiver üstlenecek. Netten araştırdığımda AV receiver'ın için 3 component giriş-1 component çıkıştan bahsediyor. Zaten AV receiverlardan beklenenlerden biri de, kendine bağlı bileşenleri tek kablo ile hdtv'ye sorunsuz iletmesidir.
    Scart eğer "RGB" ise S video ve compositten daha iyi görüntü alırsın. Yuv zaten component bağlantıdır. Dvd player ağırlıklı kullanacaksan, ps2 ya da nintendo'dan birini AV reciever'a komposite bağlayıp, dvd player'ı AV Receiver'a component olarak bağlayabilirsin. Yine tek component kablo ile AV receiver-plazma bağlantısını gerçekleştirirsin...
  • Kürşad'ın dediklerine ek olarak, uydu alıcı ve DVD playerı optik kablolarla Onkyo'ya bağlamanı öneririm. 3-4 optik giriş vardır. Bu bağlantılaran sonra Onkyo'dan kurulum ayarlarını yapın. Örneğin optik 1'e DVD'yi bağlarsanız, Onkyo'da da DVD ve aktif yapın. Böylece uydu yayınlarının ve DVD (divx, mp3,cd vb) seslerini çok kaliteli olarak ses sisteminden alırsınız.
    Bu kabloları Teknosa'dan (AR yada Monster optik kablo) temin edebilirsiniz. Almadan önce bağlama uzaklığını ölçün, ona göre uzun yada kısa alın. Ancak 1,5 m. olması bağlantı değişikliklerinde kolaylık(öne-arkaya çekme vb) sağlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.