Şimdi Ara

KABLO INTERNET AYARLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaslar
    Yan dairedeki arkadasım evde bulunmayacagi iki ay suresince kullanmam icin kablonetini bana birakti. Kabloyu ara camdan uzattık modemi kabloya bagladim. Bigisayarimda ev aginda calisan bir ethernet kartim var, kablolar saglam, TV'ye baglayinca yayin var. Ancak ne yaptiysam bir turlu baglantiyi saglayamadim. Sanirim ayarlarda bir hata yapiyorum.
    Konuyu bilen arkadaslar kablonetin ayarlari hakkinda bilgi verirlerse sevinirim. (Ultra TV)



  • Selam,
    1-)Ağ koMşularına gir ve Ethernet kartının modelinin yazdığı kutucuğa tıklayıp 'Gelişmiş Kip NDIS Sürücüsü' nün işaretli olup olmadığını kontrol et.(işaretli olması lazım)
    2-)İkincisi ise modemi arkadaşından alıp kendi evinde kullandığın Kablo Tv yemi bağladın ?? BÖyle bişey yapmamışsındır heralde ama sorim dedim...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by evildead5502</i>
    <br />
    2-)İkincisi ise modemi arkadaşından alıp kendi evinde kullandığın Kablo Tv yemi bağladın ?? BÖyle bişey yapmamışsındır heralde ama sorim dedim...

    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Zaten böyle yapması gerekiyor ki... Arkadaşı yan dairede.
    Ama sanırım evinde kablotv yokmuş, kabloyu da arkadaşından eve uzatmış. Bu konuda bir sorun yok.

    Ev networkunu sistemden kaldırdın mı?

    Control panel/internet options/connections/setup internet connection ı tıklayıp, orada internet girişini LAN olarak seçtin mi ? Bunun dışında bir şey yapmana gerek yok.

    PC ni ev içi networkte kullanmaya devam etmek istiyorsan, ikinci ve "başka marka" bir ethernet takman lazım. Bu ikinci etherneti kablo internete bağlayacaksın.




  • Selam arkadaşlar. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
    Şu an evde değilim o yüzden yazdıklarınızı henüz deneyemedim.
    Ama
    Daha önceden ev ağını kaldırdım. Bağlantıyı sağladıktan sonra ev ağını ayarlamak için ikinci bir ethernet kartı amıştım zaten.

    Internet bağlantısı için ayarlardan internet girişini lan olarak seçtim ama Ethernet kartının Gelişmiş Kip NDIS Sürücüsü'nün işaretli olup olmadığına bakmadım. (Bunu hiç bilmiyordum).

    Bizim evde Kablo TV yoktu zaten gelen kabloda ki bölücünün bir ucunu TV ye bir ucunu da modeme bağladım. Burada bir hata yoktur sanırım.

    Merak ettiğim bir şey Tv ye hiç bağlamadan bölücü de kullnmadan kabloyu direk modeme bağlamak bir sorun yaratır mı?

    Önerilerinizi uyguladıktan sonra tekrar bilgi veririm.
    Tekrar teşekkürler.
  • VAlla benim kablo tv yayınımı yanlışlıkla kestiler. Aynı gün geri bağlandı ama kablo nete giremedim. Daha doğrusu bağlantı sağlanıyordu ama hiçbir sayfa gelmiyordu. Teknik servisi aradım. Mac numaramı aldılar. Bilgisayarı ve modemi kapat dediler. 5 dakika sonra aç dediler ve düzeldi. Adam modemi yeni bir sisteme mi taktınız diye sordu.Herhalde oradan birşeyler yapılması gerekiyor sistem değiştirildiğinde. (Ya da benim hüsnü kuruntum ama olay aynen böyle yaşandı).
  • Yok, biz de yan komşumla bazen şüpheye düşüp kablo modemlerimizi birbirimize götürdüğümüz oldu, internet mi kesik, benim sistemde bir şey mi var da internet yok filan diye denemek amacıyla. Farketmiyor, kablo yayını analog olduğundan, aynı kablocunun abonesi olduğunuz ve faturalarınızı ödediğiniz sürece sizin hangi binada olduğunuz önemli olmuyor. Kablo modemi alıp gitmeniz yeterli, PC'nin tanımlı olması gibi bir şey yok, sistem modemi (MAC numarasını) tanıyor.

    NDIS sürücüsü bende işaretli değil ve seçim yapmaya da kapalı ayrıca. Yani istesem de işaretlemem mümkün değil.

    Bölücü kullanmadan direkt modeme takabilirsin, daha da iyi olur, bu sayede sinyal bölücü üstünde 3dB zayıflamamış olur. Bir de öyle dene istersen, belki bölücüde bir sorun vardır. Bir de filtreli bölücüler var, bir tarafı 80MHz'e kadar (bu taraf internet için), diğer tarafı 80MHz'in üstüne çıkış veriyor (bu taraf TV için). Eğer bu tip bir bölücü varsa ve yanlış tarafa bağladıysan da çalışmayabilir.




  • kullandığın bölücünün dönüşlü olması gerekli yani arkadaşının kullandığı bölücüyü değilde standart bir bölücü kullanıyorsan o da sorun çıkarabilir.
    NOT:kablo modemin karşıya göndereceği bilgiler bölücü tarafından iletilemiyorsa sadece yayın alabiliyorsan yani tv de sorun yoksa bölücün dönüşsüzdür.kabloyu direkt bağlayınca sorunun çözülürse tahminim doğru olabilir.
  • Bütün standard pasif bölücüler geri dönüşlüdür. Her iki yönde de kullanılabilir. Bozuk olmadığı sürece, herhangi bir elektrikçiden alınan bölücüler de çalışıyor, sadece kalitesiz olanları çıkabiliyor, o da kablonet için hiç farketmiyor, tv görüntüsü biraz daha kötü olabiliyor. Kablo internet için sadece sinyal seviyesi önemli, onun da 40-45dBm civarında olması gerekiyor.
  • benim kablo modemle ilgili şöyle bir sorum olacak
    kablo modemi bilgisayara ethernet kartından baglamak istediğimizde kullanacagımız ethernet kablosu soket baglantıları normal bir network kablosu gibi midir?
    Bir de evde salondan odaya, yaklaşık 30 metreiik kablo ile notebook'a baglamak istediğimde modemi tanıtamıyorum.
    Windows XP kullanıyorum ve beceremedim.
    Salondaki bilgisayara USB üzerinden baglı, istediğimde ben salondaki bilgisayarı kapatıp, ethernet kablosu ile sadece odamdaki notebook'u internete baglamak istiyorum. (zaten evde küçük bir network var ve interneti paylaşıma açabiliyorum, ama salondaki bilgisayarında acık olması gerekiyor, network olayında sistemdeki bütün bilgisayarlarda win98 kurulu, notebookda hem win98, hem de XP kurulu, kablo modemi XP'ye tanıtmak istiyorum. Nasıl yapacagım??? Kablo modemi XP'ye ethernet üzerinden tanıtamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.