Şimdi Ara

kabadayı ağzıyla konuşan bazı üniversiteli çocuklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • az önce benzinliğin marketinde gördüm bikaç tanesi. modifiyeli iki arabadan indiler. böyle gardaşlı filan hitap şekilleri vardıda yapay olduğu belliydi. bende gardaşlı konuşurum ama ben köylüyüm. benim doğal konuşmam bu. adamlar köylü değil belli. böyle suni bir kabadayı ağzı olarak kullanıyorlar bunu. hiç yakıştıramadım. yani bana pis bir konuşma şekli gibi geldi. böyle yavşakça bir görüntü gibi geldi bana. halbuki üniversiteli çocuklara nezaket yakışır. sen ileride belli makamda mevkide olacaksın. şimdiden ona hazırlaman lazım kendini. neyse. öyle işte.



  • Üniversiteli olmak eskisi gibi albenili birşey değil, artık herkes girebiliyor. Bu durum aynı şekilde lisede de var. Her düz liseyi anadolu lisesi yaptılar, millet seviniyor anadolu liseliyiz biz diye. Halbuki herkes girebilir.
  • Kibrista okuyorlardir belki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezegen100

    az önce benzinliğin marketinde gördüm bikaç tanesi. modifiyeli iki arabadan indiler. böyle gardaşlı filan hitap şekilleri vardıda yapay olduğu belliydi. bende gardaşlı konuşurum ama ben köylüyüm. benim doğal konuşmam bu. adamlar köylü değil belli. böyle suni bir kabadayı ağzı olarak kullanıyorlar bunu. hiç yakıştıramadım. yani bana pis bir konuşma şekli gibi geldi. böyle yavşakça bir görüntü gibi geldi bana. halbuki üniversiteli çocuklara nezaket yakışır. sen ileride belli makamda mevkide olacaksın. şimdiden ona hazırlaman lazım kendini. neyse. öyle işte.

    türkiyede ne kadar ünv. mezunu işsiz var sen haberdarmısın. Sadece lisans kpss ye 1 milyondan fazla insan giriyor. O ünv. iyi eğitim senin dediğin gibi makam mevki bundan 20 yıl önce filandı. bu gün ünv. düz liseden beter oldu. Adamlar markette ürün reyona dizmek için bile alcakları adamda ünv. mezuniyet istiyorlar. Ayrıca bu işleri ünv. gittiğinizde görürsünüz. Siz lys vb sınavları sadece çok kalitelilermi kazanıyor zannediyorsunuz ünv denen ortamda yetmişiki buçuk millet var.




  • Onlar kesin özel ünide parayla okuyanlardır. Adam gibi çalışıp hakkıyla puanıyla üniye giren adam öyle olmaz. En azından öyle sanıyorum
  • 50-60 sene öncesinin lise mezunları, şimdinin çoğu üniversite mezunundan daha dolu insandı.

    her yere üniversite açacağız ayağına kaliteyi 0'ladılar neredeyse, eşeği kapıdan sokup 4 senede kep takarak mezun eder hale geldi üniversiteler. o yüzden üniversite öğrencisi diye adam olduklarını sanma, 20-30 sene öncesinin üniversite öğrencilerini, şimdinin yüksek lisans öğrencileriyle denk tutuyorum ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.