Şimdi Ara

Joshua'nın mağlubiyeti analizim ve yenileceğinin sinyalleri..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Joshua da inanılmaz bir kondisyon sıkıntısı var. Diğer adıyla stamina diyelim.

    Fazla kırmızı çizgili kastan dolayı vücuda yeterli oksijen gitmiyor. Bu olay zaten taa Wlad maçına kadar gidiyor.. Wlad maçında zaten ölecekti herif neredeyse. Wlad'a saldırıp knockdown ederken pili bitti... Sonra pili biten AJ'yi Wlad indirdi.. AJ dişliği attı ve 4 round hayalet gibi gezdi. Wlad kıyak yaptı.. İstese indirirdi..

    Bu maçta ise Wlad gibi bir kıyakçı abisi yoktu tabii bizim AJ'nin. İlk round efsane bir yumruk yemişti zaten Ruiz'den sendeledi. 3.round pata küte kırışmaya çalıştı, kd etti Ruiz'i ve sonra Ruiz o sert yumruklara rağmen taş gibiydi. Grogi bile olmadı tam.

    Sonra AJ tekrar çenesine efsane bir yumruk attı ama Ruiz etkilenmedi bile ve sonra AJ'nin tam 9 girişiminden kaçarak evire çevire döverek 2 kere indirdi AJ'yi.. 3. round dong kurtardı AJ'yi. Dong çalmasa Ruiz o round gebertecekti onu :) AJ sonraki 4 round hep kaçtı ve dişliği atacaktı yine. Ee bu sefer Wlad abisi yok olur mu hiç. Deplasmandasın :) Yemedi tabii.

    7.roundda zaten ip koptu 2 kere daha kd olup tko ile kaybedip maçı bitirdi..

    1) Kısa boylu adamla kırışmaya giremezsin. Ağzına verirler böyle.. Bu tamamen taktik hata zaten...

    2) AJ'nin çenesi tam cam olmasa da kesinlikle sağlam değil.. Gidiyor hemen yumruk yiyince, sendeliyor..

    3) Kondisyon sorununu çözmek şart.. Herif daha 3.roundda g*tünden soluyordu :)

    4) Savunması tamamen yanlış.. Kapalı gardla kendini koruduğunu sanıp kırışmaya girersen kısa adamla, eline verirler :)

    Eyyorlamam bu kadar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 3 Haziran 2019; 19:12:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • böyle mi dövüştü de kaybetti bence a.j kötü bir rüya olarak görüyor bu maçı halâ malesef dillian maçından beri iyi değil

    https://www.youtube.com/watch?v=gVlA_6-YrS0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 5 Haziran 2019; 13:5:1 >
  • ruiz mükemmel bir taktikle çıktı maça, maç öncesi joshuanın stili iyi analiz edilmiş ve gözlemlenmiş üzerinde kafa patlatmışlar belli

    ruizin taktiği çenesine güvenip joshua atak yaptığı sırada kontra atakla baskı kurmak oldu,joshua önceki maçlarında rakiplerine atak yaptığında rakipleri haklı olarak geri çekiliyorlardı,kaçıyorlardı veya gardlarını kapatıyorlardı, joshua sert yumrukları ile beraber ne kadar gard alırsa alsınlar rakiplerini indiriyordu,joshua rakibin açığını bulunca tüm gücüyle saldırması ve daha sonra kondisyonun bitmesi de bunun sebebidir zaten(wlad maçında bu tutmadı çünkü wlad diğer rakiplere göre daha tecrübeli ve çenesi daha sağlamdı.Bu nedenle kalkmasını bildi yaşına rağmen,kalktığında da karşısında bitik bir joshua vardı.)

    ruiz ise joshuanın her net yumruk ve atağında mükemmel bir kontra atağa çıktı içeriye girerek sert yumruk kombinasyonları ile joshuayı baskıladı.Bu taktik joshunanın daha önceden karşılaşmadığı bir taktikti, halliyle afalladı, normalde rakip kaçması veya kapanması gerekirken ruizin tam tersi üstüne gelmesi joshuanın tüm düzenini bozdu.zaten kondisyon sorunu zirvelerde olan joshua,en büyük avantajı ağır yumruk gücü avantajını kaybedip ilerleyen roundlarda da iyice geriye düştü ve maçı kaybetti.

    joshua komplike bir boksör değil. 2 tane çok iyi olduğu alan var.
    1.yumruk gücü: çok güçlü yumruk kombinasyonları var, rakibi yakaladı mı mutlaka indiriyor, rakip gard alsa da kaçsa da o kadar güçlü yumruklardan sağ çıkmak çok zor
    2.boy avantajı : boyu ve reach mesafesi çok iyi, direklerle rakibini yanına yaklaştırmıyor, kapalı dövüşerekte çenesini koruyor bir şekilde
    bu iyi özelliklerinin yanında olumsuz özellikleri ise
    1.kondisyon : hem kas kütlesinden hemde ağır yumruklarından kaynaklı kondisyonunu çok harcıyor,zaten bir boksörün ciğer kapasitesi çok çok iyi olması gerekirken joshuanın ortalamanın altında kalıyor bu konuda
    2.teknik : 19 yaşında boksa başlamış birinden çok iyi teknik beklememek lazım,reach mesafeni koru,kapalı dövüş,rakibin açığını yakala ve tüm gücünle saldır.
    3.çene : çenesi kesinlikle kötü değil hatta sağlam bile diyebiliriz,kliçkodan yediği sağı başka bir boksör yese bilincini kaybetmesi olasıydı,ama yumruk yiyince ne yapacağını şaşırıyor,korkuyor eli ayağına dolanıyor.
    4.zeka : ring zekası maalesef iyi değil,hızlı düşünemiyor.

    gelelim ruize çene sağlamlığı olsun dayanıklılığı olsun zekası olsun tekniği olsun beni çok şaşırttı,çocukluğundan beri boks ile yetişdiğini çok belli ediyor,millet yağlı görünce küçümsediler komik bir şekilde,koskoca boksör bilmiyor mu joshua gibi kaslı olmayı :D, joshua maçı öncesi biraz daha yağ oranını yükseltti hatta bunun sebebi ise dayanıklılığı artırıp yukarda yazdığım taktiği grogi olmadan yapabilmesiydi.

    rövanş ne olur : joshua bu sefer daha temkinli yaklaşıp reach mesafesini koruyarak puana oynayacaktır.ruiz gibi bir adamla kırışması salaklık olacaktır,giden itibarını kurtarmak için nakavt etmesi lazım ama o riske gireceğini düşünmüyorum.Puanla galip gelecektir.




  • Torneol kullanıcısına yanıt
    Nakavt etmesi zor zaten. Ruiz kombinasyonu yedi düştü kalktı. Tık yok herifte. Ne grogi ne afallama.. Hiç yumruk yememiş gibi indirdi..

    AJ'nin en az 3 kez kd etmesi lazım ki o da hayal..

    Rövanşı da Ruiz alacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.