Şimdi Ara

John Steinbeck – Fareler ve İnsanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kitabın Konusu


    John Steinbeck Fareler ve İnsanlar Kitapta fiziksel ve zihinsel özellikleriyle birbirine tam olarak zıt olan iki başrol kişi var. Bunlardan George adında olan mantığı, zekayı, zihinsel gücü, parayı, totaliterliği ve maddiyatı temsil ediyor ancak Lennie adında olan karakter ise duygusallığı, fiziksel gücü, sevgiyi, boyun eğmeyi ve maneviyatı temsil etmekte. Fiziksel olarak da George zayıf olan taraf, Lennie ise şişman olan taraf.


    George ve Lennie hayatlarını idame ettirmek için, ırgatlık yapan iki zavallı, evsiz, gezgindir. Nadir görülen ve çıkarsız bir dostlukları vardır. George ufak tefek, zeki bir adam. Lennie ise koca cüsseli, kalıplı ve orantısız bir güce sahip, zeka geriliği olan bir karakter. George sürekli olarak yeni işler bulur. Ama Lennie bir şekilde başlarını belaya sokup, işten atılmalarına sebep olur. Arada ondan kurtulmak istediğini söyleyip isyan eder George. Ama anında pişman olur, yumuşar. Tıpkı bir anne şefkatiyle üzerine titrer, arkasını kollar, sahiplenir Lennie ‘ yi. Fareler ve İnsanlar, birbirine tamamen zıt iki insanın tuhaf dostluğu.


    Farelerin hayali peynirdir, insanların hayali ise paradır. Kadınların hayali ise Hollywood’da bulunup sahne alabilmektir. Bu hayal edilen şeyler ise her zaman bir hayal döngüsünde kalır aslında. Fare peyniri bulunca daha çok peynir ister, insan da parayı bulunca daha çok para ister. Hatta bu duruma Amerikalıların bulduğu bir kelime bile var, Amerikan rüyası adında. Bu kitap aslında tam olarak Amerikan rüyası eleştirisidir. Ne fareler peynire ulaşabiliyor, ne de insanlar arzuladıkları paraya ulaşabiliyor.


    “Neyim eksik ki benim? Ne sanıyor bunlar beni anlamadım ki. Kimsenin benim nasıl bir hayat sürdüğümü gördüğü yok. “


    “Biz onlara benzemeyiz! Peki neden? Çünkü… Çünkü sen varsın benim yanımda ve ben varım senin yanında, bu yüzden işte.”


    “Artık pek birlikte yolculuk eden olmuyor. Neden bilmiyorum ama belki de bu kahrolası dünyada herkes birbirinden korkmaya başladı.”


    “Herkesle sıkı fıkı olmaz, hep mesafeli davranırdı. Kendisi nasıl duruyorsa, başkalarının da öyle yapmasını beklerdi.”


    Kaynak: E-Kitap Store








  • Güzel kitaptır, tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • John Steinbeck'in bütün kitapları çok iyidir. Sel Yayıncılık 20 kitabını bastı ama telif hakları maalesef İletişim'de. Bu yüzden zamanında Sel'den topladım kitaplarını ve yarısından çoğunu okudum. Bu kitap ise John'un tüm kitaplarını okumamı sağlayan kitaptır. Gazap Üzümleri ise çıtayı arşa çıkarmıştır. Ama tavsiyem Gazap Üzümleri'ni hemen okumayın araya daha ince kitaplarını koyun.


    Bu arada tek tek konu açmaktansa tek bir konuda devam etsen daha düzenli olur senin için.


    İyi okumalar.

  • Okuyalı 10 sene olmuş, güzel kitaptı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.