Şimdi Ara

Jhaer_ys - SAY 18 - Tavsiyelerim (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
303
Cevap
255
Favori
54.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lasttangothenwinter L kullanıcısına yanıt

    --Biyolojide sistemlerin bir kismini tekrar etmek icin kullandim. Sikici geldigi icin biraktim ama eger calisabiliyorsaniz cok dolu kaynaklar.


    --Prokaryot sorusunda hic takilmadim acikcasi. Yanlis bir bilgi olabilir daha once hic arastirmadim ama ilk oncul icin dusundugum sey prokaryotik polimerazin olustugu ortamda calismasinin daha avantajli olabilecegiydi. Bu yuzden ilk secenegin tuzak oldugunu dusunup eledim ve emin oldugum secenegi isaretleyip gectim.


    --Daha cok deneme cozup daha fazla tekrar yaparak astim. 75-80 yaparken cok fazla konu eksigim vardi ve deneme cozmeye cok uzaktim. Bu surecleri atlattiktan sonra netlerim yavas yavas yukselmeye basladi. Mezun senemde ise bu birikimi kullandim ve cogunlukla 100 ustu yapmaya basladim.


    --Kitap bitirme plani yerine konu bitirme plani yapiyordum. Bir kismini cozup attigim cok kitap oldu. Haftalik ve 3 gunluk planlarim vardi. Su gun su konu ve su kadar test kalan zamanda su denemeler gibi


    --Turkce calismasi zor bir bolum. Verdigin sureyi arttirip yanlislarini azaltabilirsin ama maalesef bunun garantisi yok. Hizli bitirmen bu yanlislarin sebebi olabilir. Farkli sekillerde cozmeyi de deneyebilirsin. Odak kaybi yasadigin icin yanlis yapiyorsan zorlandigin bolumu daha once cozebilirsin veya direkt baska bir bolume gecerek beynini Turkce icin sogutabilirsin.


    --O aralikta 12.sinifta takilmistim ben de. Baya uzun surmustu ama dikkat hatalarini azaltmam ve 3 saatin tamamini kullanmaya baslamam yararli olmustu diyebilirim. Bir de her zaman soylenen konu calismasi ve brans denemesini unutmamak lazim.





  • Jhaer abi sınav senende Battlefield oynadın mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ensüginhan kullanıcısına yanıt

    Deneme cozdukten sonra Suveys'e gidip az Ingiliz vurmadik 

  • Haydeee

  • jhaer abi obp konusunda yasadigin duygulari nasil yonettin? 2020 yigilmasi sonrasi obp sikintisi olan ve hedefi buyuk olan genclere onerin nedir duygusal ve stratejik olarak?

  • 1-2 soru fazla cozer hallederim diye dusundum hep. Ayri olarak 12. siniflar biraz daha kasip 100'e yakin bi donem ortalamasi kasmaya calisabilirler ama mezunlarin gercegi kabullenip ellerinden bir sey gelmeyecegini anlamasi gerekiyor. Bu durumu kabullendikten sonra o 1-2 soru fazla cozmeyi ileri gitmek icin bir arac olarak kullananlarin yigilmadan daha az etkilenecigini dusunuyorum.

  • kral jhaer ya
    iyisindir umari hocam
  • Guzel basari tebrikler hocam.


    Ben yine de kimseye zorunlu olmadigi surece mezuna kalmasini onermem. Buyuk risk, deger mi degmez mi iyi dusunmeniz lazim.

  •  

  • Her adını gördüğümde içten saygı duyduğum büyük adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt

    Şuan ne yapıyorsunuz hocam, nasılsınız, bölüm nasıl gidiyor?

  • pansehie22 kullanıcısına yanıt
    Yazı dinlenerek geçiriyorum hocam şu an iyi hissediyorum. Eylül gibi bölüm için bir şeyler yapmaya başlayacağım o zamana kadar bölümü düşünmemeye çalışıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • jhaer_ys kullanıcısına yanıt

    Hocam size bir şey sormak istiyorum da. Kesin hatlı bir cevap beklemiyorum zaten sadece fikrinizi almak istiyorum. Derse oturmakta çoğu zaman sıkıntı yaşıyorum, dersin bana açtığı kapıların farkındayım ama yine de ders yapmamak için türlü bahanelerim var. Kendimden bu noktada sıkıldım. Uzun süre olmayacak şekilde 3-4 gün bir işe girsem ki işte çalışmanın ne kadar zor olduğunu görürüm. Bu sayede derse kendim zaten sarılırım diye düşünüyorum. Şuan yapmam gerekn tek şey ders. Ve yapmıyorum, yapamıyorum. Rahatlık batıyor sanırım. Sizce nasıl fikir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pansehie22 kullanıcısına yanıt
    2 hafta yapılırsa güzel fikir bence. İçinde bulunduğun zorluklardan kurtulma isteği veya daha konforlu bir yaşama sahip olma isteği, ders çalışmayı bu amaçlara ulaşmada kesin olmasa bile işe yarayacak bir yol olarak görmeni sağlayabilir. Sınavı ve sınava çalışmayı bir araç olarak kullanmanın, sınava olması gerekenden fazla önem vermeyi engellediğini düşünüyorum. Bu sayede hazırlık süreci rahatlıyor ve hedefe olan bağlılık arttığı için çalışma motivasyonu yükseliyor. Ama burada hedefi, sınavı her şey haline getirmeyecek bir yer olarak seçmek önemli. Hayaliniz olsun ama hayalden ayrı ulaşılabilir bir hedefiniz olsun.

    Son kısım senin sorundan koptu ama burada yazılı olsun diye silmedim. Yaptığın güzel bir şey olabilir ama daha farklı yollar da bulabilirsin tabii. Örnek olarak başarılı insanların hayatlarını takip etmek ve aynı hayatı hak etmek için daha çok çalışmak benim motivasyon kaynaklarımdan biriydi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Sağ olun hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biyoloji ve dilbilgisine nasıl çalıştınız? Ayrıca matematikte hızlanmak için neler yaptınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene bizde girme sırası :) 2019'da yaptığınız siralamanin 3 katı yeterli, hayırlısı. Var mı vereceginiz bir tavsiye matematik için, özellikle bu sene cikanlarla alakalı ? :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mezuna kalmaya karar verdim ama şimdi derse başlayınca hep unuttuğumu fark ettim herkes böyle midir yoksa ben bu sene daha mı kötüyüm

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bi üstünden geçin hocam her şeyin, çoğu şeyi hatırlarsınız diye düşünüyorum geçen sene adam gibi ogrendiyseniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.