Şimdi Ara

JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
56
Cevap
2
Favori
37.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Jetta ile ilgili topikler de çok sormama rağmen hiç cevap alamadım ve yeni bir topik açmaya karar verdim. Jetta yı LPG ile kullananlardan yorum bekliyorum.
    *Km de ne yakar?
    *Hangi marka beyin daha uyumludur?
    *Memnunmusunuz?
    *Tavsiye edermisiniz?
    *Benzine göre tasarrusu nedir?
    *...?
    Şimdiden katkıda bulunacaklara çok teşekkür ederim...



  • Sevgili Kartal4209, LPG ile ilgili tüm sorulara ayrıntılı cevap veriyorum. Sizinkini okumamışım demek. Başka topiklerde eklediğim aşağıdaki bilgiyi size de ekliyorum.



    Önceki aracım 2003 model SEAT TOLEDO 1.6 16V 105 HP ve çok kaliteli bir LPG sistemine sahipti. Şu anda imzamaki aracı kullanıyorum. Ayrıca 2 ay önce de 2006 model FIAT GRANDE PUNTO 1.4 ACTIVE 77 HP ikinci aracıma da LANDI-RENZO sıralı sistem LPG taktırdım.

    Başarılar

    Merhaba dostlarım.

    TSI motorları konusunda LPG uygulaması henüz geliştirme aşamasında. VW TOURAN'da kullanılan 1.4 TSI 150 HP, VW GOLF ve VW JETTA'da kullanılan 140 HP TC (TwinCharger) TSI ve 170 HP TC TSI gücündeki motorlara LPG takılabilirken (!) bizim bildiğimiz 122 HP T (Turbo) motora henüz takılamamaktadır.

    Bu konuda çalışmalar devam etmekte, FSI motorlar için Türkiye'de 2-a Mühendislik BRC marka sistemi 1 yıldır başarı ile takmaktadır. Almanya'da bu sistem 2690 Euro'ya takılmaktadır.

    Şahsi kanaatimi sorarsanız, bütçe kısıtlı, ama yürek yanık ise bence (!) VW GOLF, VW JETTA veya VW PASSAT 1.6 102 HP 8 VALF motor alıp BRC veya LANDI-RENZO sıralı sistem LPG takıp doya doya binmeli, amaç kaliteli ve yeni otomobile binmek ve tasarruf etmek, fakat otobanda yarış yapmak değil.

    Aşağıda çok ayrıntılı bir liste vardır. İncelemenizi rica ederim.

    Saygılarımla,

    Taner Göde

    http://www.motor-talk.de/forum/vw-1-4-l-tsi-umruestung-auf-lpg-moeglich-t1657925.html
    http://www.cargassystem.de/voltran2/cgs-anlage.php
    http://www.brc-regionalvertrieb.de/

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?




  • Güzel bir çalışma olmuş. Tebrikler.
  • Taner bey verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim. Size bir kaç soru daha sormak istiyorum.
    Ben uzun zamandır jetta almayı düşünüyorum. FSI mi tavsiye edersiniz yoksa normal motor mu? Hangisinde lpg daha tasarruflu olur. Artı ve eksi yönleriyle ilgili kıyaslama yapabilirseniz çok sevinirim. Tecrübelerinizden yararlanmak benim için çok yararlı olacak. Bu araçlar lpg de ne yakar? bilginiz varmı? Satarken ikisinin arasında bir fark olur mu? Midline almak istiyorum, sizce km si az temiz bir midline nın fiyatı ne civarda alınırsa iyi fiyat diyebiliriz? Yanlış anlaşılmasın ucuz araba değil değerinde araba almak istiyorum. Sanırım çok soru sordum kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür ederim.
  • Sevgili Kartal4209 arkadaşım,

    Biraz geç cevap verdiğim için özür dilerim. Takip etmem gereken çok fazla konu olmaya başladı. LPG kesinlikle normal motor (yakıtı dizel gibi silindirin içine püskürten FSI değil, emme manifoldunun emme valfine yakın bulunan püskürtücü [enjektör] ile sevk eden klasik düzen) daha uyumludur. Enjektör silindirin içerisinde olmadığından motor LPG ile çalıştığında patlamadan uzak durmakta, herhangi bir ısı, basınç, is/kurum ve yağ zararı ve kirlenmeye maruz kalmamaktadır. Tek dezavantajı gücünün 102 HP olması fakat normal bir sürüş stili içerisinde 2000 devirden sonra bu motor da diğerlerinden pek de geri kalmamaktadır.

    LPG normal motorda daha sıhhatlı, sağlam ve tasarruflu olur. Ben şimdiye kadar hiçbir yerde eksi yönünü (dezavantajını) görmedim, kendi kuzenimle birlikte 1.6 8V, 1.6 16V ve 1.8 20V motorlara LPG taktırdık, hepsi LANDI-RENZO markaydı ve tek kelime ile kusursuzdu, araç LPG'de daha atik, seri ve güçlü gibi geldi bize. Yüksek benzin ve dizel fiyatında insanlar doğal olarak LPG'ye yöneliyor. LPG'li araç daha hızlı satılıyor, hele işli (ruhsata işlenmiş, onaylı) ve tabi ki kaliteli ve sıralı sistemse. LPG maliyeti genelde doğrudan araca % 100 yansıyor. LPG'siz 25.000 YTL ise LPG'yle 27.000 YTL oluyor. Alıcı da bunu biliyor ve satana teşekkür ediyor.

    VW benzinli motorları daima LPG'ye uyuml olmuştur. Teknoloji gelişimi nedeni ile FSI, T-FSI ve TSI motorlar da geliştirilmiş, dışarıdan (ve VW tarafından içeriden de EcoFUel adlı sistemde doğalgaz kullanımında olduğu gibi) LPG sistemleri yapılmış ve kullanılmaya başlanmıştır. FSI'de % 8 benzin LPG ile birlikte silindire püskürtülmekte, böylece % 92 LPG ve % 8 benzin sarfiyatınız olmaktadır.

    1.6 motor LPG'de şu andaki fiyatlar ve kaliteli (!) bir LPG sisteminde (PRINS, BRC, LANDI-RENZO) kilometreye 14-15 Ykr yakar. Bu azalablir de, artabilir de. Kullanıma ve sürüş tarzına bağlıdır. Km'si az bir JETTA MIDLINE 1.6 inceleyemedim ama sanırım 30.000 YTL civarında olabilir. Bence bu fiyat aşağıdaki ilanlara göre de iyi sayılır.

    Çok soru sormadınız. Doru şeyi yaptınız. Sormayan öğrenemez. Lütfen sorunuz.

    Saygılarımla,

    Taner Göde

    http://sahibinden.com/sahibinden_2006_jetta_midlineWQQaXQQ6643845WQQpXQQdisplayitem?keyword=JETTA

    http://sahibinden.com/2006_model_1_6_midline_volkswagen_jettaWQQaXQQ5544479WQQpXQQdisplayitem?keyword=JETTA

    http://sahibinden.com/2006_model_1_6_midline_bugday_beji_volkswagen_jetta_corlu_tekirWQQaXQQ5544245WQQpXQQdisplayitem?keyword=JETTA

    ======================================================
    Önceki forumlardaki cevapları aktarıyorum.

    Bu arada 8V ve AKL kodlu motor EA111 serisinden, tek eksantrik, gaz pedalı halatlı, "meşhur" ölmeyen motor. 2000 yılında satın aldığım SEAT Toledo'da vardı ve çok sağlamdı, hiç üzmedi. Yakıtı da normaldi. Tavsiyem kaliteli bir LPG taktır, BRC, Landi-Renzo gibi.
    Selamlar

    T.G.


    ......

    Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim. 8 Valfli motor teknoloji yönünden "kötü" veya eksik bir motor değildir. Üretimi daha hesaplı ve LPG'ye de uygun olmasından ötürü, ayrıca değişken geometrili emme manifoldu bulunmasından dolayı da yeterince HP güç ve Nm tork üretebilmektedir. Çok uzun ömürlü ve VW tarafından VW-AUDI-SEAT-SKODA modellerinde başarı ile kullanılmıştır.

    Araç fazla yakmamakta, tükemi gayet normal sınırlar içerisinde seyretmekte, pahalı olan benzin nedeni ile aracın fazla yaktığı göreceli olarak insanlarda bir anpati yaratmaktadır. Normal şehiriçi 9-10 litre, normal şehirdışı da 6-7 litredir. EA111 serisi dökme demir (pik) blok, kauçuk triger kayışı, büyük valfler, LPG'ye mükemmel uyumluluk, AKL motor kodu ile bu motor Türkiye için bir hediyedir aslında. Benzinin litresi 3 dolara yaklaşırken LPG'li Jetta'ya binebilmek bence utanç değil, ayrıcalıktır.

    İfade ettiğiniz şaşırma belirtilerinin yersiz olduğu kanaatindeyim.

    ..........

    Saygılarımla,

    Taner Göde

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?


    ____________________________________
    Not: tarafımdan edit edilmiştir. Taner Göde

    ..........

    Dostum,

    2001 Golf'un motoru AKL, yani EA111 serisinden, üstten tek eksantrik ve 1 emme, 1 eksoz, toplam 8 valf ve gaz pedalı halatlı. İşte bu motorun Avrupa'daki adı "ÖLMEYEN MOTOR" çünkü çok ama çok sağlam ve sıhhatli bir makina. Yapacağın tek şey trigger kayışını değiştirmek, yağ seviyesini kontrol etmek ve gaza basmak. Ayrıca bu motor LPG'ye çok ama çok iyi uyum sağlıyor ve mesela LANDI RENZO veya BRC Sıralı Sistem taktırırsan kilometreye 13-14 Kuruş yakan çok sağlam bir otomobilin olur.

    Bu motor VW, SEAT, AUDI ve SKODA'nın modellerinde kullanıldı. Aşağıda aynı motorun AUDI logolusu var.

    GOLF AL
    LPG TAKTIR
    BİN

    SATARKEN DE DAHA ÇOK PARA EDER!

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?




    Sevgili 1.6 102 HP 8 Valf Motor Sahipleri,

    "Kaldırmıyor" ifadesini bu forumda genelde kimse kullanmaz ve bence bu motor gücünden, döndürme kuvveti, yani torktan ve diğer teknolojik bilgiden yoksun tipik Faik Usta ve İçmeler Belediyesi Aile Çay Bahçesi Taksi Durağı esnafının kullandığı ifade. Volkswagen PASSAT'ın 75 kW (102 HP) 8 valfli EA111 serisi 4 silindir 1.595 cm3 hacimli motor 148 nM torka sahip. Volkswagen Passat'ın B5.5 ve B6 kasasında da kullanılmış ve vergilerin yüksek olduğu ülkelerdeki VW kullanıcıların bu araçlardan yoksun kalmamaları için geliştirilmiştir. Üretimi, tamir ve bakımı ucuz olan, LPG uygulanabilen, turbo-kompresörü olmayan, atmosferik basınç beslemeli bir motordur. Passat'ınızı uçurmasa da çok rahat yolculuk yapmanıza yetecek kadar güç üreten, silindire doğrudan enjeksiyonlu FSI kardeşinden sadece 7 Nm tork ve 10 kW (13 HP) güçten ferağat eden sağlam ve ölümsüz bir motordur. Halen üretilmesinin sebebi bu motorun çok geniş bir ürün gamında kullanılmış, yedek parçasının da bol ve hesaplı olmasıdır. Ayrıca tamiri yetkili ve özel servislerde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Bilgi ve referans için aşağıdaki tabloya bakabilirsin.



    Tavsiyem gözün kapalı al, istersen LPG taktır (LANDI-RENZO Sıralı Sistem), ve güle güle kullan. Seni aramızda görmeyi çok isteriz. Yerin hazır.

    T.G.

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?




  • Taner bey durun yahu 1.6 102 beygir araba kalmiyacak piyasada :)
    su pasatlardan kalkmadan bi tane almam lazim acil :)
  • Sevgili 26 BBZ 26,

    1,5 ay öncewww.sahibinden.com adresinde OPEL bayi 2 adet VOLKSWAGEN PASSAT 1.6 102 HP Trendline satıyordu. Birisi siyah, diğeri gümüş, Siyah 1500 km'de ve 39.000 YTL, gümüş 0 km'de ve 41.000 YTL'ydi ve ben bunu o zaman Passat Severler Forumunda da belirttim. Dışarıdan bakınca araçta sadece sis lambası yok ve lastikler 205'likti. Trendline olduğu için sis farı, yağmur sensörü, deri kaplı direksiyon ve direksiyondan kumandalı ses sitemi yok, ondan başka Comfortline gibi bir otomobil.

    Alınır ve LPG takılırdı, 40.000 YTL'ye süper bir Passat sahibi olunabilirdi. Sanırım bu araçların 2'si de satıldı. Bence çok ucuza gitti, Siyah Passat ilanı ilk çıktığında 38.000 YTL'ydi, sonra 1.000 YTL arttırmışlar.

    Benzin bu yaz yani 2 ay sonra 4 YTL olacak. Ona göre LPG takacaklar elinizi acele tutun. Petrol 133 Doları geçti!

    Saygılarımla,

    Taner Göde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 22 Mayıs 2008; 1:25:33 >




  • Taner bey çok teşekkür ederim. Sayenizde aklımda hiç soru işareti kalmadı.
  • taner beyyy gercekten guzel bılgılerınızı bızımle paylaştıgınız için tesekkurler
  • Taner bey ne yapıyorsunuz herkes 102likleri alacak Bizim FSİlar elde kalacak sonra
  • FSI'lara da LPG takılabiliyor. BRC bu konuda çok başarılı. Şu anda tek sorun LPG'de çalışırken aynı anda bir miktar benzinin de enjektörlerden sevk edilmesi zorunluluğunu ortadan kaldırmaya yönelik.

    Benzin 3,50 YTL, Dizel 3,25 YTL - Hayırlı olsun. Tabii ki LPG takacaksınız.

    Taner Göde
  • Selam Arkadaşlar;
    Sevgili Kartal4209 deneyimlerimi jetta kulüpte aktarmıştım bu başlığıda görünce sizlere selam vermek istedim.
    Teknik veriler bilgiler verilmiş çok fazla anladığım söylenemez ama kullanıcısı olarak kesinlikle kaliteli bir sıralı sistem lpg
    kullanmanızı tavsiye ederim,varmı yokmu inan farkında bile değilsiniz vede ekonomik.
    Ayrıca 2000 model 1.8 otomatik passatım var ve ondada sıral sistem lpg var(tanergode den alıntı -LANDI-RENZO -) marka 300 ila 350 yakarken
    200-230 arası şehir içi 160-200 arasıda şehir dışında tüketimi var.
    Sanırım jettanın sıralı sistem markası tartarini.
    Şunuda eklemeliyim en iyi diye landı-renzo aldım gerçektende memnunum ama tartarini bana daha sessiz daha ekonomik ve daha verimli geldi.
    Not:Teknik veriler değil kullanıcı olarak fikirlerimi belirtiyorum.
  • sayın tanergode arkadaşım verdiğiniz bilgiler için (sadece bu başlık altında değil genel) size çok teşekkür ederim honda sahibi olsamda sizin anlatım tarzınızı beğendiğim için yorumlarınızı okuyorum ve sorusu olanlara sizi öneriyorum.

    saygılar
  • Sayın Night 33 ("33" = Mersin mi acaba... ),

    Çok teşekkür ederim kibar duygularınız için. Bilgi birikimimi herkesin kullanım imkanına sunmak asli vazfem. Hem İngilizce Öğretmeni olarak, hem de doğru yolu göstermenin görevlerim arasında olduğuma inandığım için her zaman yardımcı olmaya çalışıyorum. Sevgilerle keyifli forumlar dilerim.

    HONDA = gerçekten de THE POWER OF DREAMS

    27 Temmuz'da METALLICA'dayım.

    Selamlar ve saygılar sevgili arkadaşım.

    Taner Göde




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Sayın Night 33 ("33" = Mersin mi acaba... ),

    Çok teşekkür ederim kibar duygularınız için. Bilgi birikimimi herkesin kullanım imkanına sunmak asli vazfem. Hem İngilizce Öğretmeni olarak, hem de doğru yolu göstermenin görevlerim arasında olduğuma inandığım için her zaman yardımcı olmaya çalışıyorum. Sevgilerle keyifli forumlar dilerim.

    HONDA = gerçekten de THE POWER OF DREAMS

    27 Temmuz'da METALLICA'dayım.

    Selamlar ve saygılar sevgili arkadaşım.

    Taner Göde

    taner bey bende yazılarını takip ediyorum.Bence yazılarını belli bir başlık altında toplasanız daha verimli olursunuz Bir başlık açmayı düşünüyormusnuz?




  • Sevgili Erdor,

    Yuvam PASSAT SEVELER Forumu. 1450 mesajın herhalde 1400 oradadır. Fakat VW'deki topiklerin çoğunu da takip ediyorum. Passat Severler Forumunda şimdi aracin içini sökme resimleri buldum ve ekledim. Acaip ayrıntılı. Tavsiye ederim.

    Yarın arabamla beraber geçireceğim bütün gün... Özel bir CD doldurayım. Adana'da göl kenarına giderim. Gelen varsa beni orada bulabilir. Adnan Menderes'teyim.

    Saygılarımla,

    Taner Göde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Sayın Night 33 ("33" = Mersin mi acaba... ),

    Çok teşekkür ederim kibar duygularınız için. Bilgi birikimimi herkesin kullanım imkanına sunmak asli vazfem. Hem İngilizce Öğretmeni olarak, hem de doğru yolu göstermenin görevlerim arasında olduğuma inandığım için her zaman yardımcı olmaya çalışıyorum. Sevgilerle keyifli forumlar dilerim.

    HONDA = gerçekten de THE POWER OF DREAMS

    27 Temmuz'da METALLICA'dayım.

    Selamlar ve saygılar sevgili arkadaşım.

    Taner Göde

    evet mersindeyim sizde adanadaydınız galiba.yardım etmek gerçekten güzel birşey keşke herkez sizin gibi açıklayıcı bilgilerle biirşeyleri anlatsa forumdan daha çok faydalanılır fanatikliğe kaçanlar çok oluyor.

    metallıca mersine mi geliyor ? inanın haberim yok zaten o tarz müziklerde dinlemiyorum ben ağustosta neşet ertaşı dinlemeye gideceğim gözneye.

    saygılar bizden taner bey




  • Hayır Metallica İstanbul'a geliyor, ama Neşet Ertaş da bizimdir. Babam kasetlerini az dinlemedi uzun yolda...

    Selamlar ve en güzel yaz günleri sizlerin olsun,

    Taner Göde
  • önce mersindenmi diye sorup ardından metallica geliyor deyince bende dedim acaba mersine mi geliyor noluyoruz diyecektim

    en güzel günler bizlerin olsun sevgili tanergode
  • 8 VALF
    102 HP
    ÜSTTEN TEK EKSANTRİK
    LPG'YE TAM UYUM

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?

     JETTAYI LPG İLE KULLANANLAR BURADA TOPLANALIM MI?




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.