Şimdi Ara

JETTA 1.4 122 DSG COMFORTLINE HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZ VE TAVSİYELERİNİZ LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba,

    Kısaca araç geçmişimden bahsedersek, daha önce yaklaşık 5 yıl 2008 jetta 1.4 tsi 122 manuel araç kullandım. Yakıtta üzsede aracın herşeyinden memnundum. Trafik kazası sonrası aracım pert olunca sonrasında sıfır bir opel astra 1.3 dizel aldım ve 1 seneden fazladır kullanıyorum ama gerek motorun küçüklüğü gerek aracın Hb olması vede malum istanbul trafiğinde 1.3 araçla debriyaj fren yapmak çok zor gelmeye başladı. Senede 15.000 km yol yapıyorum. Sonuç olarak eski aracıma geri dönmeye karar verdim. Bu sefer yine sıfır olmak kaydıyla 1.4 TSI 122 DSG Comforline almaya kararlıyız. Resmi sitesinden gördüğüm kadarıyla DSG düzden az yakıyor. Bu TSI DSG birleşimindeki konfor, serilik ve sürüş keyfide anladığım kadarıyla bir hayli iyi. Sonuç olarak özetlemek gerekirse;

    Arkadaşlar bu aracı kullananlar araç hakkında tecrübelerinizi paylaşırmısınız benimle? (Vides araları, uzun yol rahatlığı, şehir içi kullanım vsvs)

    Bir diğer konu bu araç eş değerlerine bakıldığında az yakıyor bir benzinli araç olarak. Bu konu hakkında ne diyorsunuz. Eski aracımdaki gibi yakıtta üzermi beni?

    Son olarak 2015 de jetta makyaj yapıcak diye duydum ve böyle bişey varsa beklememi önerirmisiniz. Belki VW bu sefer Bluemotion da getirir jettaya, diye düşünüyorum ne diyorsunuz?

    Teşekkürler







  • Tsi motorlar artık kullanıma göre değişiyor sakin kullanımlarda çok ekonomik araçlar. Fakat şehir içi kullanımda (çok yoğun dur kalk yollarda) yakacaktır. 2 haneli yakıt tüketimleri kaçınılmaz. Ama verdiği keyif ve performansa bakınca umursamıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frknsysl F kullanıcısına yanıt
    Eski Jetta kullanıcısı olarak sizi kesinlikle üzmeyecektir.

    Ama iç mekan kalitesinde canınızı biraz sıkablir. Bazı yerler benim canımı sıkıyor. Direksiyonun solundaki gri plastik kaplamanın (far kumanda düğmesinin oradaki) oynaması gibi. Ya da malum kapı içlerinin dandik plastik olması gibi. Ama bir süre sonra bunları takmıyorsunuz.

    DSG çok iyi. Ben genelde manuel konumda kullanmayı seviyorum. Kalkarken otomatik sonra manuel gibi. Sanki eski (1,4TSI 140 BG manuel) jettama göre bir depoda 100 km daha falza gidecek gibi. Bir depo benzinle İstanbul-Datça gidersiniz. (800 km). Depoda da orada gezmek için yakıt kalır.

    Otomatik zorunlu değilse az bir miktar daha fazla paraya manuel 1,4 TSI 122 BG Passata da bakılabilir.

    Selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.