Şimdi Ara

Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek
    Samsung Electronics, bir süredir tüketici sınıfı robotik pazarını yakından izliyor ve CES 2023 kapsamında şirket, bu alanı yeni bir büyüme motoru olarak gördüklerini açıkladı. Hatırlayacağınız üzere birkaç yıl önce Samsung bir başka CES’te robot hizmetçisini tanıtmıştı ve görünen o ki olay bu sefer gerçeğe dönüşüyor.



    Samsung, EX1 robotunu bu yıl piyasaya sürecek



    Samsung, CES 2021’de Bot Handy adını verdiği bir hizmetçi robotunu tanıtmıştı. Bu robot geleceğe bir bakış niteliğindeydi ve gerçek bir ürün haline gelmemişti. Ancak Samsung Electronics'in başkan yardımcısı ve CEO'su Han Jong-hee, Las Vegas'ta düzenlediği basın toplantısında, "Bu yıl içinde EX1 adlı bir insan yardımcı robotu piyasaya sürmeyi planlıyoruz" dedi.



    Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek
    CES 2021’de tanıtılan Bot Handy konseptinin gerçek olup olmayacağı belirsiz ancak o dönemde tanıtılan robot bulaşık ve çamaşır yıkayabiliyor, sahibi içecek doldurabiliyor ve evin diğer işlerini gerçekleştirebiliyordu. Kısacası çocukluğumuzda izlediğimiz Jetgiller’deki ailenin hizmetçi robotu Rosie’nin yaptıklarını yapıyordu.



    Ayrıca Bkz.Koruyucu aile robotu EBO X tanıtıldı



    Jong-hee, bahsettiği EX1 robotu hakkında herhangi bir detay paylaşmadı. Dolayısıyla elimizde net bir çıkış tarihi ve fiyat bilgisi de bulunmuyor. Öte yandan Samsung Electronics artık robotları potansiyel yeni bir gelir kaynağı olarak görüyor ve geçen yıl firma, robot iş gücünü daha yüksek bir seviyeye yükseltti. Hatta firma bir hafta önce daha çok endüstriyel robotlarıyla ön plana çıkan Rainbow Robotics'e 47 milyon dolarlık bir yatırımda bulundu. Bu arada Samsung, Bot Handy'nin tanıtım videolarını silmiş gibi görünüyor ancak aşağıdan farklı bir versiyonunu izleyebilirsiniz.






    Kaynak:
    https://www.sammobile.com/news/samsung-to-release-ex1-human-assistant-robot-this-year/







  • Rosie nin yerini hiç bir robot tutamaz.

  • önce tek kollu robot satacaklar, satışlar azalınca sonra iki kollu robot yapıp satacaklar, sonra daha akıllı diye ramı işlemcisi biraz iyileştirilmiş robot satacaklar. böyle böyle devam edecek.

    yap sana en baştan 2 kollu robotu!

  • skylet

  • Wow wow rosie, rosiieee, i wanna take u away! Wow wow rosie, rosie, I'm gonna make you mine someday. XD

    Ne şarkıydı bea...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Huseyin-ZST

    Reis geçenlerde Rossie filan diyordun. Rossie gelecek inş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skynet loading :)

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Oley! 15 yıla alabilir oluruz o zaman. Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek 


    Benim bu noktadan sonra robotik anlamında istediğim yegane şey kas/eklem destek robotu olur. Yaşlılarımız dengesini kaybedip düşüyor, kalçasını kırıyor. Arabaya binip inerken çok zorlanıyor. Yürüyemiyor. Buna çok üzülüyorum. Beyin zehir gibi. Vücut terk ediyor yavaş yavaş...


    İşte bu noktada, üstüne kıyafet giyilebilen incelikte bir iskelet hayal edin. Bunu giyiyorsun. 85 yaşında pıtır pıtır merdiven çıkıyorsun. Dengeni kaybedip düşemiyorsun. Kaslarını zayıflatmayacak kadar çalıştırman gerekiyor, ama kalanını o hallediyor. Artık 85 yaşında da olsan merdivene çıkıp lambanı değiştirebilirsin. Bir düşünsene... 90 yaşında amca dayamış merdiveni ağaca, yazlığının bahçesinde eliyle meyve topluyor... Ne büyük keyif. Bir sonraki hayalim de bu. Bunu da yaparlarsa sırtımız yere gelmez. Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek  Belden aşağı düşünelim: yaşlıların da bir cinsel hayatı var. "Üstünde robot hariç hiçbir şey yoktu..." 🤣


    Bu cihazdaki tırt kısım da şu: ya kafa da gitti ise? Sana yumruk atsa iki seksen yere serilirsin. Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek O yüzden çok güç uygulayamaması lazım. Dinç bir 80 yaş hızı ve gücünde olacak. Böylece kafan gitti, birine yumruk attın, 80 yaş yumruğu olacak. Koyar, ama bayıltmaz. Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek 


    Düşünsene şimdi, yıl 2075. Ben 89 yaşındayım. Yorulmuşum. Sokakta hayali bir koltuğa oturuyorum abi... Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek 


    Abuk subuk sahneler de yaşanacak tabii... Parkta otururken hık dedin gittin. Seni C şeklinde hastane morguna alacaklar. Makineyi çıkaracaklar falan... Makineyi de torunum ihtiyaç sahibi bir yaşlıya bağışlasın. Elden ele geçirelim, yaşlılarımız rahat etsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    15 yıla Rossie çıkarsa hiç ucuz olmayacaktır. Şimdiden kenara ciddi paralar ayırarak (Para derken lafın gelişi, aman TL tutma Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek ) birikim yapman gerekebilir.


    Giyilebilir iskelet robot şeklinde bir şeyler yapılmıştı diye hatırlıyorum ama senin şu anda hayalini kurduğun incelikte değil. Yine Japon abiler yapmıştı. Amaç ağırlık kaldırılan ağır hammallık gerektiren işlerde giyen işçiyi destekleyerek hem verimi arttırmak hem de işçinin sağlını korumak gibi bir şeydi. Hatta yanılmıyorsam bu haberi yıllar önce -çok değil- DH'de görmüştüm. Ama teknoloji yerinde saymıyor tabi, gelişiyor. Dediğin şey neden olmasın. Ancak birilerinin bu vizyonda durdurak bilmeden çalışması lazım. Muhtemelen bu çalışmalar da yine Japonlardan çıkacak gibi. Malum nüfusları yaşlı, böyle bir şeye dediğin gibi ihtiyaç da var. Bunu yapan muhtemelen dünyanın en zenginleri arasına adlarını da yazdırır diye düşünüyorum. Epey devrimsel. Dünyaya çatır çatır satarsın, her yer pazarın olur. (Ekonomik krizde olunca kafa hep buraya çalışıyor Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek )


    Reis mesajın kafa açıyor. Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek  Dediğin gibi mükemmel bir şey olurdu bu. Yorulan bedene destek, aynı zamanda düşmelere vs karşı bir önlem. Harika olurdu. Yaşlılar için zaten en büyük tehlikelerden biri bu düşmeler, bir tarafını kırmalar filan. Rağmetli babaannem ve dedem yürürken düşmüş mesela, ben o zamanlar İstanbul dışındaydım. Dedem kafayı vurmuş bir yere. Abim tesadüfen evin ışıkları yanmıyor diye dikkatini çekip görmüş, öyle hastaneye filan kaldırmışlar. Babaannem yolda yürürken dengesini kaybedip kafasını vurmuş taşa. O günden sonra zaten hafızayı kaybetti. Zaten ihtiyarların hafızaları bulanıktı biraz bir de bu olay tam olmuştu. Bakıcı vs tuttular, bakıcılar ölene kadar yanların oldular filan falan. Ben hastanede refakatçi olduğumda da görüyordum, bir yaşlı teyze mesela kaymış düşmüş kalçasının üstüne kalça kemiğini kırmış. Acıdan inim inim inliyordu. Yani dediğin o giyilebilir robot iskelet inanılmaz önemli. Umarım en kısa sürede şu iskeleti yaparlar. Biri çıkıp roketi dikine indiriyorsa bu iskeleti yapan birileri de çıkar diye umuyorum.


    Alıntı

    metni:
    Düşünsene şimdi, yıl 2075. Ben 89 yaşındayım. Yorulmuşum. Sokakta hayali bir koltuğa oturuyorum abi...


    Ya da 65 yaş üstüsün belediye otobüsüne biniyorsun. O da ne çok kalabalık, yer yok, yaşlıya da yer veren yok. İskelete koltuk ol diyorsun hayali bir koltuğa otururmuş gibi oturuyorsun, dinleniyorsun. Gençler yaşlılara yer verdi-vermedi gerilimleri bitiyor. Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek  Kafa açıldıkça açılıyor. Jetgiller gerçek oluyor: Samsung bu yıl EX1 adlı hizmetçi robotunu piyasaya sürecek 

    Ama böyle bir iskeleti de epey pahalıya satacaklarına şüphe yok. Herkes için ulaşılabilir olması da zaman alacaktır. Yine zengin işi olacaktır maalesef. Hele bizim gibi sefilleri oynayan bir ülke için ohoo.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Ocak 2023; 15:44:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.