Şimdi Ara

Jbl Decade Buldum Sizce Alınırmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yanlış, uygun amfiye bağlamak gerekiyor. Mevcut teyplerin çoğu o ovalleri doyurmaz :)

    6985 için konuşuyorumki bunların 2 si hemen hemen aynı döneme denk geliyor. Bunlar için amfide çalıştırmak gerekiyor. teyp çıkışıylada çok güzel çalıyor ama ben 80 rms lik bir amfi alıp, ayarları kısıkta tutup kullanıcağım :)
  • evet ıkısı parelel olucak dogru bagla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: painkller

    yanlış, uygun amfiye bağlamak gerekiyor. Mevcut teyplerin çoğu o ovalleri doyurmaz :)

    6985 için konuşuyorumki bunların 2 si hemen hemen aynı döneme denk geliyor. Bunlar için amfide çalıştırmak gerekiyor. teyp çıkışıylada çok güzel çalıyor ama ben 80 rms lik bir amfi alıp, ayarları kısıkta tutup kullanıcağım :)

    kardeşim peki senin görüşünü alayım decadelerın yanına 6985 koyarsak seste dengesizlikler olurmu ? bu görüş benim için çok önemli..çünkü yanına 6985 düşünüyorum..
  • Arkadaşlar arabama bağladım ve sonuç süperr inanın ben böyle berrak bir ses ve tiz görmedim herkese tavsiye ederim.. benım 4 hoparlörün verdiği sesten daha iyi bir ses var.yanına şimdi 6985 düşünüyorum bilmem ikisi nasıl anlaşırlar :D
  • sesı begendıysen bu sekılde kalsın ekleme sesı bozar dıgerlerı buna ayak uydurmaz
  • pek sanmıyorum sesi bozacağını ama, decade m hiç olmadı fikir verebiliyim. tek bildiğim 6985 teypte çalıyor, amfiyle inletiyor. decadede öyledir. bence 2.sini koymak yerinde bir karar olmayabilir. ama siz birde bir 6985 dinleyin :) yada onların yanına decadenşn yanına tss20 bulabilirseniz orjinal onlardan alın, piyasadakileri önermiyorlar çakma-çok kaliteli değilmiş. benim hedefim öyle birşey düşürmek. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalipso55

    Arkadaşlar arabama bağladım ve sonuç süperr inanın ben böyle berrak bir ses ve tiz görmedim herkese tavsiye ederim.. benım 4 hoparlörün verdiği sesten daha iyi bir ses var.yanına şimdi 6985 düşünüyorum bilmem ikisi nasıl anlaşırlar :D

    eğer gerçekten kaliteli faturalı birşey isityorsan seri no ya faturalı ürün alıcaksın ve çakma ile düşündüklerin ile mümkünse karşılaştıracaksın anca böyle anlarsın arkadaşım aksini iddia eden kişilik bu işi bilmiyor demektir varsa yanlışım buyursun düzeltsin ama faturasız fakat orjinal çıkar piyango olur




  • arka kabınde boş yer oldugundan bir hoparlör daha almayı düşünüyordum bununda 6985 olmasını istiyordum ama anladım ki 6985 decadeye uyum sağlamazmış sizce ne önerirsiniz ?
  • niye uyum sağlamasınki ben onu anlamadım, sadece. bir ovalin yanına başka model bir oval konursa vuruşları birbirini tam yakalayabilirmi sorun o oda çok titiz biriyseniz belli olur bence. yoksa bunlar döneminin aletleri eğer ayrı ayrı yerlere koyacaksanız bence olur. yani misal decadeleri pandizota, 6985 leri bagaja gibi. ama bence siz gidip bir 6985 dinleyin. ben decade dinlemedim bilmiyorum :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: painkller

    niye uyum sağlamasınki ben onu anlamadım, sadece. bir ovalin yanına başka model bir oval konursa vuruşları birbirini tam yakalayabilirmi sorun o oda çok titiz biriyseniz belli olur bence. yoksa bunlar döneminin aletleri eğer ayrı ayrı yerlere koyacaksanız bence olur. yani misal decadeleri pandizota, 6985 leri bagaja gibi. ama bence siz gidip bir 6985 dinleyin. ben decade dinlemedim bilmiyorum :)

    kardeşim 6985 yok ah olsada dinlesem decadelerıde dınlemeden aldım..
  • demin amfim geldi, bi ara bağlatıp video çekeceğim o zaman 6985 leri e en azından bir bakarsınız istediğiniz gibimi ben şöyle söyliyim suba gerek duymuyordum koltukları ve şu insanların dikiz aynasını titrettiği videolar varya, aynı onlar gibi teyp çıkışıyla ayna titretiyorum. şimdi amfi ve bass aldım. Bakalım nasıl olucak. Bence siz siz olun, tavsiye alın ama tavsiyelere bağlı kalmayın ki böylece tecrübe edinirsiniz. Çünkü çoğu insan belli kalıplaşmış markaları önerip geçiyor. Ben tam 6 ay bas ve amfi aradım. okadar çok karar değiştirdim ki kickerden jbl ye jblden infinity ye kadar. sonunda 350 tl civarında bas ve amfimi tamamladım.

    saadete gelirsem, yok o öyle olmaz, yok bu böyle olmaz diyemeyiz çünkü zevkler ve renkler konusu. Ben baslı severken, siz yumuşak veya daha tiz ağırlıklı sesler sevebilirsiniz. veya teyp-kablo-hoparlör uyuşması bende farklıyken sizin arabanızda akustiğine farklı olabilir. o yüzden bu işte, deneme yanılma ve tecrübeyle bişeyler elde ediliyor. Bence soru soracağınız kısım bu ürünü önerirmisiniz, bu ürün nasıldır gibi olmalı. Yok onun yanına bunu tak onunda yanına bunu takma gibi değil. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: painkller

    demin amfim geldi, bi ara bağlatıp video çekeceğim o zaman 6985 leri e en azından bir bakarsınız istediğiniz gibimi ben şöyle söyliyim suba gerek duymuyordum koltukları ve şu insanların dikiz aynasını titrettiği videolar varya, aynı onlar gibi teyp çıkışıyla ayna titretiyorum. şimdi amfi ve bass aldım. Bakalım nasıl olucak. Bence siz siz olun, tavsiye alın ama tavsiyelere bağlı kalmayın ki böylece tecrübe edinirsiniz. Çünkü çoğu insan belli kalıplaşmış markaları önerip geçiyor. Ben tam 6 ay bas ve amfi aradım. okadar çok karar değiştirdim ki kickerden jbl ye jblden infinity ye kadar. sonunda 350 tl civarında bas ve amfimi tamamladım.

    saadete gelirsem, yok o öyle olmaz, yok bu böyle olmaz diyemeyiz çünkü zevkler ve renkler konusu. Ben baslı severken, siz yumuşak veya daha tiz ağırlıklı sesler sevebilirsiniz. veya teyp-kablo-hoparlör uyuşması bende farklıyken sizin arabanızda akustiğine farklı olabilir. o yüzden bu işte, deneme yanılma ve tecrübeyle bişeyler elde ediliyor. Bence soru soracağınız kısım bu ürünü önerirmisiniz, bu ürün nasıldır gibi olmalı. Yok onun yanına bunu tak onunda yanına bunu takma gibi değil. :)

    Haklısın kardeşim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalipso55 -- 2 Mart 2013; 13:16:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yespeed

    sakın amfıye baglama decadeyı 50rms dir tüm ovaller max. o 150 peak degerıdır aldanmayın ona yazık edersınız o efsaneye bagladıgınız zaman tutupda 90rms veren amfıye yanar dayanmaz ovaller teypden beslenmek üzere tasarlanmıştır guzel bir teyp ile şahane ses verır

    http://www.ebay.com/itm/JBL-T595-old-school-6x9s-classic-car-audio-Brand-New-Box-/230933834106?pt=Car_Speakers&hash=item35c4baa97a


    50 rms olurmu yukardaki link ten bir incele bakalım teknik özelliklerini .. decade teyptende calar ama gercek anlamda gücünü ortaya cıkarması için 70 80 watt üzeri rms gerekli ... üretici 150 watt diyor sen daha iyi biliyorsun üretenlerden öyle mi ?

    şimdi


    hoparlörün sensitivity degeri 94 db vede minimum rekans cevabı 35 hz yani iyi bir kurulumda sub bass ihtiyacı hissettirmez

    bu şu demek 1 watt güç verdiğinizde 1 metre ileride ölçülen ses şiddeti 94 db

    ses şiddeti nin farkını insan kulagı 4-5 db bir farkla anlayabilir .

    hoparlöre göndereceginiz gücü 2 ye katlarsanız ses şiddeti 3 db artar . bu böyle devam eder .

    teyplerin cıkış katı 10 watt civarıdır .
    1 watt 94 db
    2 watt 97 db
    4 watt 100 db
    8watt 103 db
    16 watt 106 db
    32 watt 109 db
    64 watt 113 db
    128watt 116 db

    bunlar teorik ortalama degerler . yani anfiyle düzgün bir gain ayarlamasıyla sesi daha iyi olacagı muhakkaktır . bilmeden anfiye baglanmaz teybe baglanır deme

    aşagıdaki pdfi de bir oku bakalım . recommended amplifier power range yani tavsiye edilen anfi gücü 10 watt - 150 watt arası

    http://www.yo-sound.ru/images/doc/1242228961_download.pdf

    teyplerin cıkış katı gücü 10 watt civarıdır rms .
    pdf teki baglantı şeklide bi-amplification baglantıdır . yani 2 ayrı anfiyle hoparlörün bassı ve mid-tweeterlarının sürülmesi işlemi .. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence1 -- 4 Mart 2013; 13:39:45 >




  • arkadaş teypten aldıgı sesten memnun güle güle kullansın . önemli olan kişinin memnuniyeti tabiki . sonucta 10 watt güclede teyp ile beslenebilir .

    bilgi anlamında bi-amplified baglantıyı pdf ten acıklarsak ( bi amplified jumperlarının cıkarılması gerekir ki tweeter ile bass ayrılsın)

    tweeter anfisinin hp yüksek geciren filtre ile 1,5 khzde kesilip tweeter ların sürülmesi .
    woofer anfisi ilede lp alcak geciş filtre ile 1.5 khz altında sürülmesi wooferın

    bu en iyi performans ve en iyi sesi saglar .



    bu arada hoparlör ve subların yanmasının cogu zaman nedeni yanlış gain ayarı ile distorsiyonla uzun süreli kullanılmalarıdır . hoparlör veya subun caldıgı yeri hesaba katıp anfinin gücünü buna göre secip düzgün bir gain ayarı ( teybin cıkış voltajı ile anfinin cıkış voltajının uyumlu hale getirilmesi) temiz distorsiyonsuz bir ses ve uzun süreli hoparlörlerin kullanılmasını mümkün kılar .

    80 watt anfiyi decadeye baglayıp düzgün ayar yapmassan anfiden tweeterları tabiki yanar .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence1 -- 4 Mart 2013; 14:18:33 >




  • bende cadance anfı var 1000 walt 500 rms ve her çıkısı 125 rms verıyor.. fazla yuklenırsem decadelerı yakarmı ? amfıden ayarı kıstım ve decadelerı tek cıkısa bagladım 2 sini yanmasın dıye..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.