Şimdi Ara

'Jahrein bu konuyu izleyip yorumluyor' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
24.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yok harbiden vazgeçiyorum, cevap yazdığım şeyleri tekrar tekrar soruyorsun üstüne anlama üzerine kendini yeterli görüyorsun. ben şu örnekle göreceğimi gördüm bana yeter, salıyorum seni "jahrein oturduğu yerden para kazanıyor pis şişko"cu. buyur:

    "Hayir anlamadigim baska sey de su: Neden Ukrayna'nın maddi durumu iyi değil diye "Gotu boklu ukraynalilar BİLE" demis olabilir ki? Neden "bile" edatını koymus oraya? Maddi durumu kotu olanlar oto saygisiz mi oluyor yani anlamadim." tamam anlaştık zaten ben de anlayamıyorsun diyorum. buyur eski mesajım:

    "ukrayna üzerinden böyle örnek verme sebebi de kimisinin sonradan çıkıp türkiye'nin gelir düzeyinden bahsedip insani gelişmişliğin düşüklüğünü açıklamaya kalkacak olması. ahmet de diyor ki, bakın bu bir bahane değil ukrayna da fakir ama böyle değiller."

    daha da bir şey yazmama gerek yok, gidip "fangay" gibi yayın izleyeyim bari. insanlar kendi kendilerine angutluklarını kanıtlayınca bir çoşku geliyor valla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackbox34

    Verdiginiz örnek üzerinden gidelim.hiç bir maç yorumcusunun maçın ortasında konuyu bırakıp emmiogluyla suraya gittik manyak karilar vardi vs gibi muhabbetler duymamışinizdir. Yada bi spiker fail videolari izliyor gülmeme challange yapiyor gibi seyler.onuda gectim bi spiker maç yorumlarken şuna bi 20 dolar bagisladiginiz oldumu?

    Aslında kaliteli icerik yapanlara tabiki laf yapmak dogru birsey degil. Bu isin ucunda parada oldugundan binlerce kişi sözde oyun kanali olarak gecen ama bana göre tamamen dilenmek için efor sarfeden tiplerle doldu.
    Arkadaşım şaka mısınız? Bak maddeler hâlinde sıralıyorum, aslında birkaç maddede anlatacak olduğum için dümdüz yazacaktım ama çok madde olduğu için madde şeklinde satır satır yazacağım.

    Jahrein oyun yorumcusu değil, adamın konsepti bu değil, bu bir.

    Senin bu dediğin YouTube için geçerli, YouTube kanallarının belli konseptleri olur, YouTuberlar ona göre video çekerler ve zamanla bu konseptten çıktıkları da olur ki tanındıkça bunu yaparlar genelde, bu iki.

    Bu adam bir yayıncı ve yayıncıların herhangi bir konsepti olmaz zaten istisnasız her konuda yorum yapabilirler, bu üç.

    Kimse bu adamları oyun konusunda yaptıkları eleştiriler için izlemiyor, onu sevdikleri, muhabbetini sevdikleri için izliyor, oyun yorumu arayan adam gider Enis Kirazoğlu, Dost Kayaoğlu izler zaten, bu dört.

    Buraya bir parantez açayım, bundan yaklaşık 1 sene önce ben de aynı senin kafadaydım. Yani bu adamlara bağış atmak çok saçma, bu adamlar profesyonel bir iş yapmıyor, niye bir yayıncıyı saatlerce izliyorlar ve bunları o kadar abartıp bağış atıyorlar ki? Bir de bir kısım vardı orayı tam hatırlamıyorum, işte bana bir arkadaşım demişti insanlar bu insanların sadece oyun konusunda konuşmalarını değil, oyundan bahsederken arada muhabbet etmelerini de seviyor diye. Hatta Let's Play deniyor bunlara diye hatırlıyorum. Hani artık ben de tek tük izlemeye başladım yayıncıların belli başlı videolarını, direkt yayınlarını izlemiyorum zaten hiçbir yayıncının ama ilginç konular üzerine yaptıkları yorumları vesaire izliyorum, gerçi ilginç olması da şart değil, herhangi bir konu olabilir. Çünkü bana onların yorumlama tarzları ilgi çekici geliyor. Bu yayıncıların olayı oyun veya herhangi bir konuda konseptinin olmaması. Bu adamların tamamen olayı kendi olduğu gibi davranması ve muhabbet etmesi, insanlar bunu seviyor, bu beş.

    Bu adam bunun için maaş almıyor, bundan düzenli maaş alsa ne alaka falan diye eleştirebilirsiniz, bu altı.

    Bu tür muhabbetleri Cem Yılmaz'dan pekâlâ da duyabilirsin, o bunu espri anlatma şeklinde yapar ama farketmez ve ona karşılığında para da verirsin, sırf eğlenmek için, hah senin Cem Yılmaz izlerken aldığın zevkin bu yayınları izleyenler kat be kat fazlasını alıyor, bu yedi.

    Futbol yorumu yapılan bir kanalda muz yenildiğini gördü bu millet, kaldı ki bu adam yayıncı, ya-yın-cı, bu adamın belli bir konsepti yok. Bu dediğini belli bir konsepti olan bir kanal yapsa bu eleştirinde haklısın ama burda saçma olmuş, kaldı ki arada belli bir konsepti olan kanallar bile gelir konseptten çıkan, alakasız yorumlar yaparlar. Misal Multiplayer bile oyundan bahsederken oyunla aslında teknik olarak alakası olmayan bir nostaljiden bahsedebilir, bu da aslında her ne kadar herkesin yapabileceği bir şey de olsa profesyonel değil mesela atıyorum futbol yorumcusu eskiden futbol maçlarını siyah-beyaz ekranlarda izlerdik derse bunun neresinde futbol? Sadece izlemekten bahsedilmiş, her ne kadar senin kastettiğin tamamen alakasız olması olsa da farketmez çünkü bu adamın bir konsepti bile yok. Ve dediğim gibi insanlar oyun kanalı da olsa bilmem ne de olsa bu insanların sevdikleri bu insanların sadece belli bir konuda dümdüz konuşmaları değil, bu sekiz.

    İnsanlar bu adamın yorum yeteneğini seviyor(yorum tarzı diyelim), hareketlerini, bir olaya karşı verdiği tepkileri seviyor, bu dokuz.

    Yine söylüyorum bu adamlar yayıncı ve bu adamların belli bir konsepti olmadığı için insanların ne ilgisini çekiyorsa onu yapmaları normal, ama VLOG olayını aşırı saçma buluyorum, bu on.

    Spiker maç yorumlarken bunu zaten profesyonel olarak yapar, yani karşılığında para alır ve sabit bir geliri vardır ama yayıncı için bu geçerli değil. Yayıncı subscriberlardan para kazanır ama bunun belli bir sayısı veya kazancı yoktur, eğer çok tanınmayan biriyse az kazanabilir ve dediğim gibi bu bir eğlence sektörüdür, futbol yorumculuğu eğlenceden çok bilgilenmeye kaçarken, yayıncıların yaptığı, Cem Yılmaz'ın yaptığı gibi eğlence sektörüne bir hizmettir. Eğer sen bu hizmetin bitmesini istemiyorsan(çünkü kimse babasının hayrına milleti eğlendirmek için her gün video çekip, yayın açmaz, herkesin bir hayatı var ve para kazanması gerek, bu adamlar bunu her gün düzenli olarak yapıyorsa e bırak da para kazansın) o yayıncıyı desteklemen lazım. Bunu gerek subscribe olarak yapabilirsin gerekse bağış atarak yapabilirsin. Ve senin hiçbir şekilde bir futbol yorumcusuyla kişisel bir muhabbetin olamaz, onunla arkadaş gibi olamazsın ve onu arkadaşınmış gibi göremezsin çünkü bu adamlar bu işi profesyonel olarak yapar, bizim gibi bireysel değildir ama yayıncılar bu işi tamamen halkın arasından çıkarak yapıyorlar herhangi bir profesyonellik yok ve herhangi bir yayıncıya bir şey yazarsan her ne kadar yüzlerce yazının arasından zor olsa da o yazdığını görüp, cevap verebilir, hatta yayınlarına katılıp, konuşabilirsin bile bu on bir.

    Şimdi, dediğim gibi bu adam zaten yayıncı, free takılıyor, 1 saat, 2 saat oyun hakkında konuşma arıyorsan Multiplayer izleyeceksin, bu da on iki anasını satayım.(O kadar uzun olmasa da gayet uzun videolar yapıyorlar)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurkiller

    Ülkenin gelişmesinin sebebisiniz valla.Bir çok kişinin yanlış yapması bu adamın yaptığı yanlışı meşru kılmaz.Siyasettede bu geçerli partiler kendilerini geliştirme yerine "ama x partisi bunu yapıyor" diyip kendilerini akliyorlar.Önemli olan başkalarının ne yaptığı değil kişinin ne yaptığı.
    Çok haklısın ya, ülkeyi biz yönetiyoruz ya o yüzden ülke bizim yüzümüzden gelişmiyor. Kanser. Oy vermekten falan dem vurma, kimsenin bir başkasının oy verme hakkına laf atmaya hakkı yok. Bu düşük zihniyettir, angutluktur. Ha ama ülkenin gelişmemesinin sebebi senin gibi bir konuyu düzgün düşünemeden değerlendirip, oy veren insanlar. Madem bu dili konuşuyorsunuz, ben neden konuşamayayım değil mi? Çünkü bu normalde benim sunacağım bir argüman değil böyle bir yerde bir şey görüp söylediğine tam bir argüman getiremeyen senin gibi cahil tiplerin sunduğu bir argüman bu. "Ülke sizin yüzünüzden gelişmiyor." Hayır ne alaka yani ne alaka. Tam bir açıklama da yapamamışsın. Bak ben açıklamasını yaptım, bir şeyi tam olarak anlayamayıp, yanlış seçimler yapıyorsunuz ki ben bunu olabildiğince saygı duyarak belirttim, yani senin oy verme hakkına saldırmak yerine bunun neden böyle olduğunu belirttim kısaca. Bir kere çok boş yapmışsın ondan bahsedeyim. Adamın yaptığı herhangi bir "yanlış" yok. En azından bu konuda yok. Adam yayıncı kardeşim, istediği konudan konuşur, sizene ya size neden bu kadar batıyor bu? Hoşlanmıyorsan izleme, bu bu kadar zor mu yani insanların bir şeyi eleştirmeden durması, ağzını kapatması bu kadar mı zor ben anlamıyorum ki. Bu çok kullanılan psikolojik bir manipülasyon taktiğidir. Biri bir şey der ve bir başkası olayı genel hatlarıyla değerlendirerek alakasız yerden bir açıklama yapar. Tamamen düz mantık yani bunun başka bir açıklaması yok. Hayır bu yaptığın aslında çok güzel bir şey, akıl yürütme, iki farklı olayın benzerliklerini görüp(ki alakası yok ben bu olaydan bahsediyorum senin bunu yapış şeklinden değil) onu belli bir mantığa dayanarak çürütme. Bunu ben de yapıyorum hani ama böyle alakasız yerlerde değil. Sen futbol yorumcusunu eleştirebilirsin çünkü o adam bunu iş olarak yapıyor ve sana bir içerik sunuyor, bunu eleştirebilirsin. Herhangi bir YouTuber'ı da eleştirebilirsin çünkü o da sana içerik sunuyor. Ama kalkıp da Twitch yayıncısını yaptığı iş üzerinden "Bu adam oyuncu, başka konularda yorum yapamaz." diye angutça bir mantıkla eleştiremezsin. Zaten yukarıda yazdığım maddelerde defalarca yazdım burada da yazayım. Yayıncılar tamamen free takılır, herhangi bir konsepte dair konuşmazlar veya içerik üretmezler, bunu yapacak olsalar zaten gider YouTube'a video atar anasını satayım niye bu işi anlık yapsın. E YouTube'un belli bir konsepti olması lazım çünkü kimse YouTube'da free takılmaz veya free takılan tiplerin izlenme olasılığı çok düşük. Zaten Twitch'e geçen tiplerin neredeyse tamamı önce YouTube'da belli bir konsepti olmuş, tanınınca yayıncı olmuş kişiler. Jahrein de dahil buna. Eskiden YouTube'da oyun videoları falan vardı, 2012'de. Ha 2si1 bunu yapıyor yani belli başlı konular üzerine canlı yayın yapıyor ama o adamlar hem bireysel değil, DonanımHaber'in uzantısı olan bir kanal hem de onlar bu işi profesyonel olarak yapıyor zaten, tıpkı canlı televizyon yayınları gibi veya ne bileyim oyun yayıncıları falan var, adam full oyun oynuyor başka yorum falan yapmıyor ama bunlar istisna. En azından Türkiye için bu böyle hani artık insanların oturup bir konu hakkında yorum yapması daha çok prim yapıyor, o yüzden yayıncılar free takılıyor zaten. Ayrıca kaldı ki sen işini kötü yapan diğer tiplere ses etmiyorsan biri de gelir der ki "Daha kötüleri var ona niye ses etmiyorsun?" Bir şeyin kabul edilebilirliğini çoğunluk belirler. Eğer çoğunluk bir şeyin çok daha kötüsünü yapıyorsa senin daha az kötü yapmana kimse bir şey demez. Çünkü iyi-kötü/doğru-yanlış kavramını çoğunluk belirler. Kültürlere göre bile değişen şeylerdir bunlar, hani çok salt doğru ve yanlışlar hariç bu böyledir. Siyaset konusuna gelecek olursak evet, siyasi partilerin kendilerini geliştirmesi lazım tabi o konuda haklısın, geliştirmiyorsa "E yeğenim daha kötüsü de var işte ona niye laf etmiyorsun." dememek lazım, çünkü siyaset olayı apayrı bir şey bunlar kişisel olarak baz alıp değerlendirilebilecek şeyler değil. Ama birisi "Ben şu partiye oy veriyorum, çünkü X partisi daha kötü, bu partiden iyisi yok." dediğinde de gelip laf yapmayacaksın. Çünkü o adam orda haklı. En iyisini seçmek varken(en iyisi şu bu demiyorum, adamın düşüncesi üzerinden yorum yapıyorum) ben neden daha kötüsüne veya daha kötüleri ile tanınmış olan X partisine oy vereyim? Nedir yani? Bu arada yukarıda kendimle çelişmedim. Evet birini bireysel olarak eleştirildiği zaman daha kötülerini örnek gösterip savunabilirsin ama bunu siyasi partilere karşı yapamazsın. Ha yine bunu kasıtlı olarak yapanlara demek lazım bunu cidden demek lazım. Misal adam kendi partisinin yaptıklarını görmez, çok göz önünde değildir çünkü onu eleştirmez ama karşıt olduğu parti bir şey yapınca ortalığı ayağa kaldırır, böyle tiplerin çenelerini kapatabilmek için bunu yapacaksın ama benim demek istediğim şey şu biri sırf bir partiyi eleştirdi diye diğerlerini ne diye eleştirmiyorsun dememek lazım. Tabi karşındakinin taraflı olup olmadığının ayrımını iyi yapmak gerek. Tarafsız birine bunu demek saçma olurken(çünkü o adam o partiyi o parti olduğu için eleştirmiyor, yaptığı yanlış olduğu için eleştiriyor), taraflı birine demek son derece mantıklı.




  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    hocam bir sıkıntın mı var? konuyu hortlatıp aylar önce yazdığım mesaja böyle uzun bir şekilde cevap verecek kadar ne yaşadın? paragrafın giriş kısmının bir kısmını okumam bile gereksiz uzun bir mesaj yazdığını anlamamı sağladı ve daha fazla okuma ihtiyacı duymadım. bu mesajıma cevap versen bile okuyup yanıp verme gereği duymayacağım.
  • ugurkiller U kullanıcısına yanıt
    Asıl senin bir sıkıntın mı var? Mesajı 10 yıl önce yazmışsın gibi triplere girmene gerek yok altı üstü şubat ayında yazdığın mesaj. Aylar önce yazılmış mesaja uzun bir cevap vermek için bir şey mi yaşamak lazım asıl sen aylar önce yazdığın mesaja uzun bir cevap gelince böyle triplere girecek kadar ne yaşadın? Yanlış bir şey yazmışsın ben de onu düzelttim, ne yapalım söylenen yanlış aylar önce söylendi diye susalım mı anasını satayım yok böyle bir mantık. Yazdığım mesajlar gereksiz falan değil senin gibi yanlış düşünen insanların neden yanlış düşündüğünü anlatan gayet de gerekli uzun bir mesaj. Adam saçmalıyor, yazılanlara cevap vermek yerine saçmalıklarına aylar sonra cevap gelmesine ve yazının uzunluğuna atar yapıyor. Şaka gibi. Senin tercihin. Tabi umurumda mı? Değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 19 Kasım 2018; 22:31:42 >
  • Jahrein gider Mahrein gelir ne bekliyorsunki dünyadan
  • Birde Netflix'in ilk Turk dizisini acip dalga gecerek elestiriyor. Kendisi sacma sapan bir filmde oynadi onu ove ove bitiremedi. Hadi gectim elestirceksen bile duzgumce elestir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere izliyim dedim. Adam chatteki adamları azarlıyor. Arkadaşıma ulan insan evladi azarlandiği yerde utanmadan durur mu? Dedim. Arkadaşım dedi ki onların hepsi abone para veriyorlar oraya yazı yazabilmek için. Dedim ki vay anasını avradını. Türkiyede inanılmaz saman beyinler yetişiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamın muhabbeti sarıyor izleniyor bu kadar dert edip konu acacak ne var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyadaki bilim adamları bir araya gelse insanımızın neden Jahrein'in birşeyler izlediği videolarını izlediğini açıklayamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jahrein'in haydar karşılaşmaları çok komikti.
  • Cartman'in turk versiyonu southparkta bir bolum ile aynisi resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FaLkenAuGe kullanıcısına yanıt
    gezerken denk gelmiştim, adamın her iki cümlesinde küfür var. kötü örnek oluyor diye düşünüyorum açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

    1- sevmiyorsanız izlemeyin.

    2- adam twitch türkiyede en çok izlenen kişi.

    3- para atan atar atmayan atmaz kimseyi zorlamıyor.

    4- adamın kazancı sizi ilgilendirmiyor.

    5- bu kadar kıskanmayın yapabiliyorsanız buyrun açık platform siz de katılın yayın yapın.

    6- jahrein 4 5 saat yayın yapıyor ama siz sadece youtubede gördüğünüz 4 dk lık kısma göre bir insanın kişiliğine laf edemezsiniz.

    7- kendisi her zaman yardımseverdir ve asla egosu yoktur.

    8- kendisine söveni söver. Sövmeyenide sövmez. Ekşide en ufak eleştiriyi sövüyor diyene gelsin bu cevabım. Eleştirinin bir dozu vardır karşınızdaki bir lord dahi olsa sabrı vardır.

    Ayrıca; Jahrein o youtube de gördüğünüz videoları yüklemiyor tamamen anonim kişilerden yükleniyor. Burdan lorduma selamlar olsun.
    Kardeşim burdaki insanların bir tarafında olduğu için değil merak etmeyin, ülkede neden bu kadar çok salak bir kesim var diye merak ettikleri için laf ediyorlar.

    Bu salaklık diğer insanlara da bulaşıyor. Küçük çocuklara da bulaşıyor ilerde arkadaşları vasıtasıyla çoluk çocuğumuza da bulaşacak. Çünkü diğer veliler de aynı salaklıkta ve çocuklarına tablet verip bunları izletecekler.

    Ondan sonra ülke neden bu halde, üretim yok, o yok bu yok diye ağlanıp durursunuz. Neden olsun ki?

    Bunlara salak diyip laf eden insanlar ülkesini seven ve iyi yerlere gelmesini isteyen insanlar. Sizi ilgilendirmiyor diye bir şey olamaz böyle topluma mal olan şeyler hepimizi ilgilendiriyor çünkü virüs gibiler.

    Ben zaten 2 haftaya ingiltereye taşınıyorum beni ilgilendiren bir konu yok ama diğer insanları bal gibi de ilgilendirir.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.