Şimdi Ara

J.R.R.Tolkien – Silmarillion

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • J.R.R.Tolkien – Silmarillion

    Kitap Konusu

    J.R.R.Tolkien Silmarillion İlk Çağ Öncesi, Birinci Çağ, İkinci Çağ, Üçüncü Çağ, Dördüncü Çağ. Bu çağlar boyunca yaşanmış birçok inanılmaz olay, muhteşem karakterler, heyecan dolu savaşlar, iyiliğin ve kötülüğün bambaşka bir boyuttaki mücadelesi ve inanılmaz bir hayal gücü.


    Evrenin ilk yaratılışı, kötülüğün Orta Dünya’da nasıl çıktığı, elflerin, insanların, cücelerin nasıl ortaya çıktığı üzerine Tolkienin tuttuğu notlardan oluşuyor.


    Çağların tarihleri, kahramanların efsaneleri, evrenin ve yaşayan her şeyin yaratılışı, kadim zamanlardan günümüze kadar geçen zaman, şarkılar ve evrenin kurallarının oluşum süreci ve dünya tarihi kurmak için gerekli olan her şeyi bu kitapta anlatıyor.


    Ainur’un Müziği ile başlayıp Yüzük Savaşı sonrası Elflerin Orta Dünya’yı terk etmesi ile biten üç çağı anlatıyor.


    Silmarillion Tanrı Eru ile başlayıp Valar’ın (bir nevi alt tanrılar) varoluşunu, dünyanın yaratılışını, elflerin, insanların, cücelerin, entlerin, orkların yaratılışlarını anlatıp meşhur ‘Yüzüklerin Efendisi’ bölümüyle bitiyor. Kitabın içerisinde yine Tolkien Evreninin önemli hikayeleri Beren ile Luthien, Hurin’in Çocukları, Gondolin’in Düşüşü, Numenor’un Çöküşü, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi yüzeysel olarak anlatılıyor.


    J.R.R.Tolkien ölümünden dört yıl sonra oğlu Christopher Tolkien tarafından yayımlandı; çünkü Tolkien hayatı boyunca bu hikayeler ve kurgu üzerinde çalışmaya bıkmadan devam etti: Notları değiştirilmeden birkaç düzenlemeyle şu an okuduğumuz haline getirilmiş olmuş böylece. Belki hala ekleyeceği ya da çıkaracağı metinler vardı ki bir türlü basıma götürememiş olabilir Tolkien. Neyse ki oğlu da bu evrene sadıkmış; onun sayesinde Tolkien külliyatı tamamlanmış


    Bu eser adeta , Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi‘ nde adı geçen kahramanların soyağacı, soybağı ,rehber niteliğindedir. Eserde adı geçen yerleşim yerlerinin nasıl ortaya çıktığını , nerede kurulup , aslında gerçek ismi neymiş ne olmuş öğreten gerçek bir coğrafi konum , bir nevi navigasyon gibiydi.


    Sayfa 329′ da Noldor’un yüce Kralı ,kadim Elf Kralı Fingolfin’in kahramanca ölüm anı başlıyor, bu öyle kahramanca bir ölüm ki cansız bedeni düşmana ( Morgoth’a) bile bırakılmıyor, ölü bedenini Kartalların Kralı Thorondor alıp götürüyor ve sonra Barahir oğlu Beren’in güç yüzüklerinden birini yok etmeyi başarması , ve bu esnada elinin birini kaybetmesi , Beren’in, Luthien’e aşık olması ve yaşadıkları konu ediliyor. Güç yüzüklerinin nasıl yapıldığını ,ve sebeplerini bu eserde öğrenebilirsiniz.


    Çağların tarihleri, kahramanların efsaneleri, evrenin ve yaşayan her şeyin yaratılışı, kadim zamanlardan günümüze kadar geçen zaman, şarkılar ve evrenin kurallarının oluşum süreci ve dünya tarihi kurmak için gerekli olan her şeyi bu kitapta anlatıyor Tolkien ve her şeyin altı o kadar sağlam ve dolu ki insan okurken acaba paralel bir evrende bunlar gerçekten yaşanıyor mu yoksa bizim bilmediğimiz bir dünya tarihi var ve o zamanlara yoksa Orta Dünya tarihi mi deniyor diye düşünmeden edemiyor.


    Hep beraber Karanlıklar ülkesinden, sisler diyarından , gölgeli dağlardan , sessiz diyardan çıkalım ve Müzik Ülkesine (Lindon), Yeşil Adacığa (Tol Galen) , yolculuk yapalım , orada Altın Ağaçtaki (Glingal) , Gümüş Çiçekleri (Bethil) hayal edelim keyfimiz yerine gelsin.


    Kaynak: E-Kitap Store








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.