Şimdi Ara

izmir-hatay kış günü yolculuk için öneri yardım.!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • izmir-hatay kış günü yolculuk için öneri yardım.!!!!!!


    arkadaşlar merhaba eski bi konu ama yazacak bir yer bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

    İzmir - Hatay arası tayinden dolayı yolculuk yapmam gerekiyor araç 2016 model polo.. hatay da yaşadığım için kar lastiği zincir vs bir şey almadım. izmire yazın geldim 1 sene kalıp yazın dönecektim ama öyle olmadı ocak ayında dönmem gerekiyor. izmirden çıkıp antalya üzeri kıyıdan hataya gitmeyi düşünüyorum yolun uzaması sorun değil güvenli buz ve kar olma ihtimali en az rota olması yeter. Sizce nerden gitmeliyim antalya yolu biraz dar ve uçurum diye duydum ama bana altarnatif güvenli bir rota ve (kar çorabı zincir vs ) önerileriniz olur mu ? çok fazla uzun yol tecrubem yok







  • Antalya mersin arası çok sıkıntılı. bazı kesimleri duble yol yapıldı ancak bazı yerleri bölünmüş karayolu halinde ve çok virajlı. bu mevsimde denizli ısparta konya üzeri gideyim deseniz mutlaka bir yerlerde kara veya buza yakalanırsınız.

    Bence arabayı izmirde sağlam bir otoparka koyun ve yolculuğunuzu otobüsle veya uçakla yapın. mart gibi gider alırsınız kendi arabanızı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 28 Aralık 2018; 15:53:26 >
  • Antalya-Mersin arası özellikle Gazipaşa-Anamur arası çok virajlı ve yokuş. O yolun kar ve buz durumu olur mu bilmiyorum ama Konya üzerinden gitmenizi tavsiye ederim. Yol düz ve çok işlektir.
    Edit: Ben yazana kadar benzer şeyler söylenmiş. Konyadan önceki kısımları bilmiyorum Ereğliden itibaren otoban zaten, sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetborhan -- 28 Aralık 2018; 15:58:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haacar kullanıcısına yanıt
    çalıştığım için arabayı almak için dönemeyebilirim. mersin antalyada yavaş ilerlersem sıkıntı olur mu ? zaman önemli değil araba da uyur 2 günde yine giderim :)
  • ahmetborhan A kullanıcısına yanıt
    mesajınızı sonradan gördüm.. konya üzeri kar olursa lastikler 4 mevsim lastik allah korusun kendi canımı malımı geçtim başka birine zarar vermek istemem
  • Konyanın batısı karlı ve buzlu olur yaklaşık 200 km dikkatli olmak lazım ama doğuya doğru geldikçe yol düz ve gayet iyi. Ereğliden sonra otoban, cc varsa ayarlarsınız hızınızı Hataya kadar devam :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla antalyadan gitme konyadan git diyorsunuz :) şafakta yola çıkıp akşam soğuğu vurmadan konyaya yetişmiş olurum sanırım yavaş ve dikkatli giderim... inşallah bir şey olmaz teşekkür ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OguzZ31 kullanıcısına yanıt
    Kışın o yolda hava durumu nasıl olur bilemiyorum. o bölgelerde yaşayan forumdaşlar yorum yaparsa daha sağlıklı bilgi alırsınız.

    Burdur konya arasına çok dikkat edin. o yolda da bazı yerlerde duble yol bazı yerlerde bölünmüş yollar var. ayrıca yanlış bilmiyorsam bazı dağ geçitleri de vardı. oralar çok karlı ve buzlu olabilir.
  • Ben de dun adanadan ankaraya gittim. Toroslardaki gecitler hep karlı ama yollar açık. Gündüz ve şu hava dalgası gittikten sonra hiç bir sorun olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya Mersin yolunu kullanma yeter, gerisi çok fark etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçerden giderseniz Uşak civarlarında kara Afyon Konya Civarlarında don ve buza denk gelme ihtimaliniz yüksek,ben Afyondayım çatır çatır buz heryer ana alterde olsa kaza oluyor sürekli...
    Ben sık sık akdeniz sahil yolunuda kullanıyorum yaz kış anamura gidiyorum,öyle apartılacak bi yol kalmadı,Gazipaşa/Zeytinada-Anamur/Kaledran arası 40km civarı birazda Aydıncık civarında virajlı yol kaldı,kış günü kar,buz riski olmadan rahat gidersiniz yol boş olur yaz gibi sık sık önünüze otobüs tır otomobil çıkmaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 28 Aralık 2018; 22:13:35 >
  • Isparta felaket soğuk, sıfır derecenin üstünü görmediğimiz günler oluyor, Isparta üzeri giderseniz buzla karşılaşma ihtimalimiz çok yüksek, bilginiz olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ocak ayını bilmemde şuan iç anadoluda yollar çok kötü kırşehir ve şereflikoçhisarda otobüs devrildi. ocak ayında havalar belli olmaz bazen sıcaklaşıveriyor. Antalya üstü gelirseniz kıyıdan don buz vs olmaz ama yollarda tabi çok iyi değil bir konya ovası gibi dümdüz olmaz.

    Size tavsiyem 1 hafta önceden hava durumuna göre hareket etmeniz.
  • Bu güzergah ters. Uzaması mesele değil.
    Doğru güzergah Manisa uşak afyon konya Ereğli Pozantı adana hatay olacak.

    Ușaktan başlayıp taa Pozantıya kadar kar ihtimali yüksek. Ama yollar asla tikanmaz. Buzlanma riski en yüksek yer ise Ereğli - Eminlik arası. Ancak sabah erkene denk gelmezsen sıkıntı değil.

    Geceden yolların tikali buzlu karli vs olduğunu varsayıyorum, Izmirden sabah 6 gibi yola çıktığını da varsayıyorum, siz afyona gelene kadar zaten yollar açılır. Tüm ogle sonunda da konya sınırlarını bitirmiş olursun. Gündüz çıkarsan tertemiz bir yolculuk yaparsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için yinede zincir alıp bagaja atarım manisa uşak afyon konya pozantı adana hatay olarak gitmeyi düşünüyorum ama yinede çıkacağım hafta hava durumuna bakıp çıkarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 2 gün önce falan antalya yolu selden dolayı çökmüş diye duydum doğru mudur ?
  • antalya mersin yolundan gidilmez. gir konya tarafından adana mersin bağlantısından in . hiç olmadı sağdan 90 la git kamyonların arasında. önüne tak bi kamyon arayada 50 metre koy. o kamyona bişey olmazsa sanada olmaz. rahat rahat git .
  • Fazla tedirgin olmuşsunuz. Bagajınızda bir tane zincir bulunması yeterli olur.
  • Zincir almaktan daha önemli olan şey zincir takmayı öğrenmek, aksi halde fırsatçı esnafa denk gelirseniz zincirden fazla parayı zinciri taktırmaya verirsiniz. Ayrıca in çık olan yerlerde bir kaç defa takıp çıkarmak gerekebilir her seferinde zahmet. Sabah çok erken çıkınca havanın bozma riski olan kısımlar öğleden sonraya gelir, çok sorun yaşanmaz.
  • daha yeni antalyadan islambola döndüm
    afyon ve civarı öyle soğuk ki kuşlar havada donup ölüyor
    antifriz bile donuyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.