Şimdi Ara

izleme mesafeleri ve yayin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar,

    forumda arattim fakat ya bulamadim ya da pek detaya girilmeden cevaplandirilmis sorular. fakat detayli bilgi alabilecegim bir baslik varsa lutfen oraya yonlendirin.

    oncelikle lcd tv almayi dusunuyorum. izleme mesafem 2,5 metre. bu uzaklikta ne olcude bir lcd onerirsiniz? 32 mi yoksa 37" mi idealdir? acikcasi televizyon izlerken piksellesme gormek istemiyorum malumunuz.

    ayrica 32 ve ya 37" almam durumunda digiturk yayin mi yoksa uydu baglantisi mi kullanmaliyim? goruntu hangisinde daha kaliteli olacaktir?
    lcd tvyi sadece televizyon izlemek ve laptop baglayip haftasonlari film izlemek icin kullanacagim. bilgisayarim toshiba a100-599, HDMI ve DVI cikisi yok. Geforce GO 7600, 256mb ekran karti var. kullanim amacimda goz onunde bulunduruldugunda sizce en uygun marka ve modeller hangileridir? 2000 ytl gibi bir param var, maddi durumda dusunulerek tavsiyede bulunursaniz mutlu olurum.



  • Bence 32 yeterli olacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bayki2
    forumda arattim fakat ya bulamadim ya da pek detaya girilmeden cevaplandirilmis sorular. fakat detayli bilgi alabilecegim bir baslik varsa lutfen oraya yonlendirin.

    Hem Google'da hem de forum arama motorunda (Tv ve Projeksiyon bölümünde) izleme mesafesi kelimeleri ile arama yapılınca bazı sonuçlara ulaşılıyor; tabi farklı konular var, tek mesajda aradığınızı bulamayabilirsiniz, ne kadar mesaj okursanız aradığınız bilgiyi bulma ihtimaliniz o kadar artar.

    Burada önemli bir ayrım var; Lcd ve Plazma Tv'ler HD yayınlar için üretildiğinden, bu konuda öneri yapanlar genelde HD yayınları dikkate alıyorlar. Dolayısıyla bir öneriyi incelerken HD yayın için mi SD yayın için mi olduğuna dikkat etmek gerekir, yoksa 42" Tv için neden bu kadar kısa mesafeler önerilmiş diye şaşırırsınız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.