Şimdi Ara

İYTE vs Ege vs GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
6.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Opricnik kullanıcısına yanıt
    aynen abicim haklısın
  • izmirindağları kullanıcısına yanıt
    Gtude okuyanlara sordum neden cok yatay gecis oluyor diye bana verilen cevap derslerin zorluguydu calismayi sevmeyen adam sakaryaya vs kaciyormus tabi pismanolup geri donmek isteyenlerde oluyormus.Siralamasi 46k diye kolay bir okul sanip giren tabi kacar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatay geçişlerin ana sebebi zorluğu . Ne yazık ki ülkemizde meslek seçimi sadece puana göre yapılıyor ve daha yazılıma ilgisi olup olmadığını bilmeyen bir ton insan bu bölümü yazıyor . Emin olun bunlar o yıl girenlerin %60 ından fazlasını oluşturuyor. Ben bu yıl hazırlığı bitirdim ve daha şimdiden 5-6 tane okulu 2-3 yıl uzatacak kişiyle karşılaştım , büyük ihtimal bırakırlar onlarda okulu . Bu işi sevip sevmediğini bilmeden gelip , bu kadar ağır bir eğitimle karşılaşınca çoğu kişi geçemiyor tabi kide dersleri . Çünkü cidden çok fazla proje ödevi veriliyor ve bu işe merakınız yok ise ve çalışkan değilseniz okul uzar gider. Bu nedenden dolayı insanlar okulu bitiremiyeceklerini düşünüp eğitimi çok daha kolay olan üniversitelere gidiyorlar. Sebebi bu işte .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigEng -- 14 Temmuz 2017; 20:9:57 >
  • Hocam Gtu nün ben fazla iyi gösterildiğini düşünüyorum. Madem Türkiye deki üniversiteler arasında çok kaliteli bir yere sahip , neden tercih konusunda teknik üniversitelerin gerisinde kalıyor? Yatay geçiş rakamları da insanın aklında soru işareti bırakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatay geçiş olayını açıkladığımı düşünüyorum . Sıralaması ise tamamen isim ve konumdan kaynaklanıyor . Al kampüsü ve herşeyi ile birlikte üniversiteyi istanbul içine , adınıda marmara teknik yap bakalım sıralaması kaç oluyor. Şuanki sıralaması oturmuş bir sıralama değil . Her yıl 3-4k ileri atıyor zaten ve ilk 30k ları görene kadar böyle gidecektirde , hatta rektörümüz aynı şekilde çalışmaya devam eder ise çok daha iyi yerlere gelecektir . Gerçekten çok çalışıyor ve sürekli okulu geliştiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigEng -- 14 Temmuz 2017; 20:15:46 >
  • Her okul stajda soyle yere gonderiyoruz,mezun olunca is bulmada yardimci oluyoruz falan der ama hepsi yalandan ibaret.Panoya asarlar staj duyurusunu hadi eyvallah,herkes bi tanidigini sokar araya iyi kotu bi yer ayarlar,tanidigi olmayanlar staj yeri bulanlarla yakin iliskiye girer bana da ayarla diye.Firmalara basvurusun geri donen olmaz.Firma firma gezersin ya dolu der ya da referans sorar.Hadi belediyeye bagli yerlere gidiyim desen onlar da burdan kimi taniyosun der.Staj işi mesakatli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir ayık

    Hocam Gtu nün ben fazla iyi gösterildiğini düşünüyorum. Madem Türkiye deki üniversiteler arasında çok kaliteli bir yere sahip , neden tercih konusunda teknik üniversitelerin gerisinde kalıyor? Yatay geçiş rakamları da insanın aklında soru işareti bırakıyor

    Konuyu okursan anlarsın?

    Niye geride kalıyor diğer teknik üniler arasında
    Bir kere geride kaldığı 3 okul var teknik üni

    Odtü
    İTÜ
    YTÜ
    GTÜ
    İYTE
    KTÜ
    Bursa Teknik(burda bilgisayar yok sanırım)

    Niye geride kalıyor hadi düşünelim. Bir kere okul bu 3 okula göre çok yeni lisansa açıldı. 1982'de kuruldu genel amacı yüksek lisanstı sonradan lisans açıldı. Yeri bu diğer okula göre daha kötü bir yerde ha diyeceksin odtü çok güzel yerde mi hayır fakat odtüye ulaşım çok daha kolay. Daha çok bölüm ve insan olduğu için talep olduğu için ulaşım daha iyi sosyal imkanı daha iyi adı daha çok duyulmuş. Çok basit bir şey .

    Arz, talep ve uygulama.

    GTU daha GTU olalı 2 sene oluyor adı GYTE idi bundan önce. Okul inanılmaz bir hızda gelişiyor sosyal ve diğer anlamlardan. Zaten bilgisayar,mimarlık gibi bölümleri eğitim açısından çok kaliteli oldukları için bu sorunlara rağmen puanları yüksekti.

    4-5 sene önce okula kayıt için gelenleri inekler karşılıyordu afedersiniz fakat şuan her taraf modern tüm yollar bisiklet yolları havuzlar gölet kafeler çok daha modern halde. İnanılmaz bir gelişim yaşanıyor. Rektör geleli 2.5 sene oldu ve şuan Türkiyedeki açık ara en iyi rektör şaka yapmıyorum.

    Hiç rektör gördün mü gelip seninle sohbet eden ilgilenen yurduna gelip akşam çay içen ne eksiğiniz var soran?

    GTÜ'yü çöplükteki altın madeni gibi düşünebilirsiniz .Değeri henüz bilinmiyor. İçinde marmaray durağı var ve tamamen aktif 1 sene içinde açılacak seneye puanlar 30k seviyesine fırlar 1-2 sene içinde bölümler inşaat,endüstri,makine yaygınlaştıkça okul inanılmaz sayıda insan kazanır hatta Uçak mühendisliğide açılacak haberiniz olsun 1 seneye.


    Okulda inanılmaz bir proje/ar-ge gelişimi var ve kadrolar oldukça genç yani çok yaşlı hoca bulamazsınız böyle mıy-mıy bir sesi duyulmayan.

    Rektörün kendisi Tuba üyesidir.

    Bilgisayar müh en zor hocalarından olan Erkan hoca Tuba üyesidir.

    kıytırık yok istanbul üni miş marmaraymış karşılaştırıyorsunuz buyrun gerçekler konuşsun bakalım


    http://www.tuba.gov.tr/member/tuba-asosiye-uyeleri/id/236/mid/63/


    TUBA ne daha duymamışlardır bu arkadaşlar o yüzden boşuna mok atıyorlar afedersiniz.




  • Kreutz kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım memnun ,stajını istabulda yaptı ama onu da diyim , çok kasmıyorlar gtüdeki kadar bi ödevimde yardım istedim c# gördüğünü c bilmediğini söyledi bu ödevin benzerini yaptığını söyledi ama algoritmasını vermedi adi arkadaş .. :D tabi kendisi evde kalıyor rahat baya ortamı falan var sen yurtta kalacaksan sanırsam tınaztepe diye bi yerde kalıyorsun bana öyle demişti. bırakan arkadaşım eğitimi beğenmedi tekrar sınava hazırlandı (ingilizce eğitimini beğediğini söyledi ama ) tıpa gitti . mezun olan abide elektronikçiydi ama bilgisayar derslerine falan katılıp programlama dillerini falan öğrenmişti yani bir nevi kendini geliştirmek şu an mutlu çalışyor işsiz kalmadı maaşı konusunda fikrim yok ama .
  • arkadaşın hangi lisede okuduğunu merak ediyorum bilgilendirirse lisesini gezmek isterim hatta hep birlikte gidip kamp falan atabiliriz .. yani gtü öyle küçük bir alana sahip değil çukurova ve metu görmüş biri olarak büyük diyemem gtü ye ama itu ağazağa kampüsü kadar bir kampüsü var belki daha büyüktür.
  • Tesekkurler gtu altina hemen deu yazacagim bakalim 44 k neresi gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Üniversitesinde bilgisayar okuyan var mı acaba ? Eğitimi, yurtları nasıl ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpertercan

    İstanbul Üniversitesinde bilgisayar okuyan var mı acaba ? Eğitimi, yurtları nasıl ?
    Hangi üniye gittin hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeBiDeX

    Hangi üniye gittin hocam

    Alıntıları Göster
    Gebze Teknik Bilgisayar Müh. kazandım hocam geçen sene. Bu sene hazırlık okudum seneye bölüme geçiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpertercan -- 18 Ağustos 2018; 11:36:4 >
  • IYTE'yi bilmem de en iyisi EGE bunlar arasında.
  • Ege Gtü Deü, Sıralamayı böyle yaptım 38k.

    Hangisi gelir sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpertercan

    Gebze Teknik Bilgisayar Müh. kazandım hocam geçen sene. Bu sene hazırlık okudum seneye bölüme geçiyorum.

    Alıntıları Göster
    Hazırlık nasıldı hocam

    Mesela bir film izliyorsun ingilizce altyazısız anlıyabiliyor musun filmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeBiDeX

    Hazırlık nasıldı hocam

    Mesela bir film izliyorsun ingilizce altyazısız anlıyabiliyor musun filmi ?

    Alıntıları Göster
    Açıkcası hazırlık eğitimini beğenmedim. Yani senin başında proficiency sınavına girseydim büyük ihtimalle geçerdim ama ben kendi ingilizcemi yetersiz gördüğüm için hazırlık eğitimi almak istedim. İlk dönem gayet memnundum fakat ikinci dönem sınıfların ve hocaların değişmesi sonucu bir an benim için çekilmez oldu hazırlık bende yökdil sınavına girip nisan'da bitirdim hazırlığı. Altyazısız bazen sıkıntılı olabiliyor bazen oyuncuların aksanlarından ötürü ama ing altyazılı izliyorum sıkıntısız. Eğer bu okula gelirsen tavsiyem hazırlığı direk geçmen ingilizcen iyise.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.