Şimdi Ara

İYİ PARTİ: İKTİDAR OLDUĞUMUZDA ÖTV KALDIRILACAK (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
15.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
255 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
    1. El arabalar sıfırdan pahalı olacak :) Mümkün değil ama inanlım :)
  • İnsan gezdikçe harcar, para harcandıkça paradan vergi kesilir. İnsanları evlere tıkıştırarak araç fiyatlarını astronomik fiyatlara getirerek topladığınız vergiler hiç kimseye fayda sağlamaz. Eğer araçları düşük seviye vergiyle satarsanız vatandaş cebinde kalan parayla başka şeyler alır gezer tozar harcar. Ülkedeki herkes kazanır. Araç fiyatları böyle olduğu sürece malesef doğru düzgün vergi kazancı elde edemezsiniz. Küçük esnaflar sürekli batar.

  • Meral ablam, iyisin hoşsun ama bu dediğini yaparsan ülke batar :) Biz bu ÖTV'ye rağmen cari açık veren bir ülkeyiz. Eğer böyle bişey olursa, cari açık patlar. Cari açık patlarsa ülkede dış ticaret açığı daha da artar. Bu arttıkça ülkenin daha çok döviz bulması gerekir. Bizim dovizimiz var mı? Yok. Bu yüzden borçlanırız. Mevcut iktidar saolsun zaten tefeci faiziyle borclaniyoruz. Bu tefeci faiziyle dış ticaret açığını döndürmeye çalışırsak da tamamen batariz. Bunu anlamak için ekonomist olmaya gerek de yok. Ufak bir ekonomi bilgisi olan insan bunu anlayabilir. Sizi daha ayağı yere basan vaatlerle bekliyoruz. Örneğin tarımı yeniden canlandıracağız diyin, yeni fabrikalar açacağız, istihdamı artıracağız diyin. Kuru sabitleyecegiz, hatta düşüreceğiz diyin. Muhalif arkadaşlar da at gözlüğüyle muhalif olmayın. Doğruyu yanlışı ayırt edebilmemiz lazım ki, bundan sonraki iktidarı doğru düzgün secebilelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sirinmustafa S kullanıcısına yanıt

    Faiz düşerse kur mu düşer? Ne diyon arkadaşım sen. İktidarın yan çarı mısın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hynque kullanıcısına yanıt

    Gel de bunu anlat :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sacmalayanlar olmuş. Mantığını anlatayım da bilinçlenin ahali. Bir ülkede verginin düşmesi için ülkenin üretiminin artması gerekir. Son 10 senedir neden vergiler bu kadar arttı. Cevabı basit. İktidar tüm üretimimizi bitirdi. Tüm fabrikalarımiz özelleşti. Bu yüzden ihracat yapamıyoruz. Eğer ihracat yapamıyorsan ithalatı da azaltman gerekir ki ekonomi batmasın. Bunun yolu da vergidir. Dayarsin vergiyi vatandaşa, vatandaş ihraç edilen hiçbir ürünü alamaz. Böylece ithalatı kısmış olursun. Bu tefeci vergilerinin sebebi de budur. Patatesi bile ithal eden bir ülkede vergi düşük olamaz. Olursa ne olur. Onu da anlatayım.İyi parti iktidara gelse ve ÖTV tamamen kalksa, bir anda ülkede ithal ürünler patlar. Devlet bu dövizi karşılayamaz. Dolar bazında borçlanır. Bir anda dolar 20,30a fırlar. Bunu baskılamak için devlet faiz artırımına gider. Bahsettiğim şimdiki gibi %19 falan değil. En aşağı %80 falan vermen lazım böyle bir durumda. Böyle bir senaryoda tüm şirketler çöker. Ülke tamamen batar. Venezuela ne yaşıyorsa aynısını yaşarız. Vergiler nasıl kaldırılır peki? Yukarıdakilerin tam tersini yaparak. Üretimi yeniden canlandirirsin. Örnek veriyorum normalde 200 lira mal satıyodun, 200 lira ithalata para ödüyordun. Bu sattığın malı 250 liraya çıkartirsin. Bunu yapınca ekonomi cari açık değil, cari fazla verir. Bu cari fazlayi da vergileri indirmekte kullanırsın. Örneğin %60 olan vergiyi %40-50 civarına düşürürsün. Sonraki sene üretimi daha da artirirsin. 300 lira mal satarsın. Cari fazlayi vergileri düşürmekte kullanırsın. Böylece ülke batmadan, yeniden güçlü şekilde ayağa kalkar. Öyle bir anda ÖTV'yi kaldırmak diye bişey olmaz. Bunu yapacak parti zaten gelmesin iktidara. Biz okumuş, bilgili insanlar gelsin diyoruz. Söylenenlere bak ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OTV falan tamam da once Suriye'li misafirlerimizi geri gonderin. Kalirlarsa 50 sene icinde ortada su anki Turkiye kalmaz.

  • Meral ana iktidar olmayacağını bildiği için bol keseden sallıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxdiag36 -- 7 Temmuz 2021; 19:59:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: equasezy1

    1."Bu millet çok gördü böylelerini"' derken kimden bahsediyorsun?

    2.Son cümlene itafen, "ama'dan önceki her şey yalandır"



    Alıntıları Göster

    Çok biliyorsun sen. Chpye oy veriyorum diyorum adam hala amadan öncesi şeydir diyor. Bırak instagramda twitterda ergen mizahını takip etmeyi de azıcık gerçek hayata dön.


    Ötv kaldırılacakmış diye inanıp akpye oy verenleri eleştirmeyin. Sizin haddinize değil. Zİra eonlardan farkınız yok. Ha yerli uçak ha ötv kaldırılmış farkı yok. Aynı bilgisizlik aynı saflık. Aynı benim adamım başarılı olsunculuk.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Çok güzel haber.

    Ama büyük ihtimal araba sahibi olanlar sen nasıl bizim arabanın değerini düşürürsün diye eyleme başlarlar.
    İYİ PARTİ: İKTİDAR OLDUĞUMUZDA ÖTV KALDIRILACAK




  • İyi Partili Dr. Taylan Yıldız yeni tweet atmış:


    https://twitter.com/taylanyildiz/status/1417844221961252871




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Temmuz 2021; 18:57:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birden arttığında zarar edenleri düşünün birazda. saçma bir kuraldan vazgeçmek için beklenilmez.

  • ÖTV indireceğiz. tamam nasıl? kesin net bir açıklama lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 12 Ağustos 2021; 9:32:7 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.