Şimdi Ara

''__İx35_2.0 DİZEL 4*4 PERFORMANS CANAVARI__'' (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
6.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Süper Araba Gercekten X5 Gibi Yapmıslar (Fazlada Abartmıyalım)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rdvpek_24
    Süper Araba Gercekten X5 Gibi Yapmıslar (Fazlada Abartmıyalım)

    Ne boş adamsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: besadam

    Ayrıca başlık açmanıza gerek yok ki, IX35 zaten biraz altta kritikleriyle beraber tartışılmış durumda. Ben 2,5 aydır kullanıyorum, bir arkadaşta da var, herhangi bir sıkıntı yaşatmadı şu ana kadar çok şükür 11.000 km oldu. Başta biraz talep fazla olduğundan bulmakta problem yaşadık başka da sıkıntı olmadı.

    http://forum.donanimhaber.com/m_36096896/tm.htm

    Buradan incelerseniz gerekli bilgiler mevcut.

    sayın besadam 2.5 , 3ay lık kullanıcı olarak şuan,
    aracınızda bariz bir sıkıntı ve hoşunuza gitmeyen bir durum varmı?
    kaç km oldu,servis ilk bakım maliyeti nedir,kasko bedeli ne kadar tuttu?
    ortalama yakıt,uzun yol konforu ve şehir içi kullanım konforu nasıl ayrıca arazi deneyimi yaptınızmı?
    ve son olarak keşke şu aracı alsaydım dediğiniz oldumu?....biraz fazla oldu ama cevaplarsanız seviniriz...




  • Su anda arac tam olarak 13.000 km'de. İlk bakım için 15.000 km dediklerinden henüz bakıma gitmedim. Muhtemelen bu ay sonunda bakıma giderim, o zaman size maliyeti konusunda bilgi veririm.
    Aracın motoru siz nasıl kullanmak isterseniz o kadar yakıyor, genel olarak şehiriçi ve dışı karışık kullanımda 100 km'de 8 lt yakıyor, ancak hızlı kullanırsanız bu 9 lt oluyor. Bu da yaklaşık 24-27 kuruş arası tutuyor km başına. Ancak şöyle bir durum da var, şehirlerarası yolda cruise'u 90 km'ye ayarlarsanız 100 km'de 6 lt yakıyor. Bu da 18 kuruş gibi bir tutar, bence çok iyi bir rakam. Ben ortalama kullanımla 8 lt yakıyorum şu anda, genellikle İstanbul TEM'de 140-150 arası, şehiriçinde de normal hızlarda seyrediyorum.
    Kasko konusu biraz karışık benim, önceki aracımdan 4 sene hasarsızlık indirimi vardı, Toyota Kasko'dan yaptırmıştım, 800 TL ödemiştim, bu araç için üstüne 200 TL daha verdim. Normal şekliyle sorduğumda "eğer hasarsızlık olmasaydı 2200 TL tutardı" dediler. Aracın ilk vergi taksidi de 896 TL tuttu.
    Benim herhangi bir şikayetim olmadı şu ana kadar, özellikle uzun yolda eşim araçtan çok memnun, ön koltuğu en geriye bile alsanız arkadakilerin ayakları çok rahat bir şekilde sığıyor ve sıkışmıyor. Arazi koşullarında bizim köyde kullandım, en ufak bir sıkıntılı durum yaşamadım, yokuş iniş destek sistemi de çok başarılı bence. Yokuş kalkış destek sistemi zaten sürekli aktif, aracı kırmızı ışıkta yokuşta durdurun, ardından ayağınızı gazdan çekin ne kadar beklerseniz bekleyin geriye gitmiyor, olduğu yerde duruyor, bence çok başarılı bu konuda. Aklınıza takılan bir soru olursa yanıtlamaya çalışayım.

    Bir de başka bir araç aklımda var, ancak bu aracı beğenmediğimden falan değil, hayallerimin aracı Land Cruiser Prado, şu anda ailece bizi çok aşar, zaten bu segmentte bir araç değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besadam -- 7 Eylül 2010; 21:54:09 >




  • besadam teşekkürler. yakıtın aracın beygirine göre cimri olduğu tatminkar.
    peki yüksek hızlarda motor,yol ve rüzgar sesi kabinde rahatsız ediyormu?
    köy kulanımında göğüsteki plastik sertliğinden dolayı tıkırtı ve araç konforu nasıl?
    aracın 4*4 olmasından dolayı heryıl muaynesi gereklimi yoksa binek araç prosudürü gibimi?
    birde arac için(bence en eksik olanı)dokunmatik ekranlı navigasyon,divx,dvd li müzik sistemi için araştırma yaptınmı firma bunu ital edip serviste garantili montajını yapıyorlarmı?avrupa araçlarda bu sistem araca takılı bizde hesap makinası ekranı gibi....
  • şuan i30 kullanıyoum. bende almayı düşünüyorum. kafama takılan konforu. süspansiyonu çok sert olduğu söyleniyor. bu sertlik i30 larda da var. ve bazen canımı çok sıkıyor. köy yollarında kullanmışsın. süspansiyonu nasıl, konforlu mu?

    bir de aylık yakıt masrafınız ne kadar.?
  • aşağıdaki resimde ix35 yazısını tersten okuyunca ne görüyorsunuz?

    resmi direk sayfaya ekleyemiyorum..

    http://img822.imageshack.us/img822/4552/tucsonix35041.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turati -- 12 Eylül 2010; 22:34:20 >
  • sexi
  • Aracın süspansiyonu biraz sert, bu nedenle kesinlikle virajlarda yaylanma benzeri bir his yaratmıyor, bu benim açımdan daha önemli, geçenlerde eskiden 70-80'le gittiğim İkitelli'deki virajı artık 120'yle geçtiğimi fark ettim, burada bir yaylanma hissi olsa insanı çok rahatsız edebilir (Kia Sorento'su olan bir arkadaş vardı da, onlarda çok oluyordu). Köy yollarında tıkırtı olmadı hiç, ayrıca konforu da rahatsız etmedi. Motor sessiz bir motor, sadece ilk çalışırken biraz ses duyuyorsunuz sonrasında ses falan yok, 180 km civarında giderken yol sesini duyuyorsunuz bir miktar, ancak motor sesi yok. Motor sesini duymak isterseniz camı açın, aniden gaza basın, araç bir anda ileri doğru giderken çok hoş bir ses çıkıyor:) Bu arada yollarda git gide daha fazla IX-35 görmeye başladım, tutulan bir araç oldu yani. Bir yerde soru olarak okumuştum bulamadım şimdi, aracın muayenesi normal araba muayenesi sıklığında yani ilk 3 yıl sonunda ve sonrasında 2 senede bir. Benim aylık yakıt masrafım yaklaşık 1400-1500 TL civarında, ancak çok fazla yol gidiyorum, günlük ortalama 150 km, haftasonları değişebiliyor bu rakam.
    Navigasyonu hiç düşünmedim açıkçası, aracın müzik sistemi bana yeterli geldi. Bluetooth'u çok sık kullanıyorum, onun haricinde direkt olarak navigasyon kullanmıyorum, gerektiğinde zaten Blackberry yeterli geliyor, o nedenle ihtiyaç duymadım ilave bir navigasyon setine. Yine de bakıma gittiğimde sorarım, muhtemelen fiyat biraz yüksek olduğu ve daha da bu fiyatı arttırmamak istedikleri için koymamışlardır diye tahmin ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: besadam

    Aracın süspansiyonu biraz sert, bu nedenle kesinlikle virajlarda yaylanma benzeri bir his yaratmıyor, bu benim açımdan daha önemli, geçenlerde eskiden 70-80'le gittiğim İkitelli'deki virajı artık 120'yle geçtiğimi fark ettim, burada bir yaylanma hissi olsa insanı çok rahatsız edebilir (Kia Sorento'su olan bir arkadaş vardı da, onlarda çok oluyordu). Köy yollarında tıkırtı olmadı hiç, ayrıca konforu da rahatsız etmedi. Motor sessiz bir motor, sadece ilk çalışırken biraz ses duyuyorsunuz sonrasında ses falan yok, 180 km civarında giderken yol sesini duyuyorsunuz bir miktar, ancak motor sesi yok. Motor sesini duymak isterseniz camı açın, aniden gaza basın, araç bir anda ileri doğru giderken çok hoş bir ses çıkıyor:) Bu arada yollarda git gide daha fazla IX-35 görmeye başladım, tutulan bir araç oldu yani. Bir yerde soru olarak okumuştum bulamadım şimdi, aracın muayenesi normal araba muayenesi sıklığında yani ilk 3 yıl sonunda ve sonrasında 2 senede bir. Benim aylık yakıt masrafım yaklaşık 1400-1500 TL civarında, ancak çok fazla yol gidiyorum, günlük ortalama 150 km, haftasonları değişebiliyor bu rakam.
    Navigasyonu hiç düşünmedim açıkçası, aracın müzik sistemi bana yeterli geldi. Bluetooth'u çok sık kullanıyorum, onun haricinde direkt olarak navigasyon kullanmıyorum, gerektiğinde zaten Blackberry yeterli geliyor, o nedenle ihtiyaç duymadım ilave bir navigasyon setine. Yine de bakıma gittiğimde sorarım, muhtemelen fiyat biraz yüksek olduğu ve daha da bu fiyatı arttırmamak istedikleri için koymamışlardır diye tahmin ediyorum.


    eğer aylık 1500 TL - 150*30=4500 KM yapıyorsa.
    o zaman ortalama 100 km 8.9 lt olması gerekir.
    senin ekranında ne yazıyor.




  • Ekranı sürekli sıfırladığım için aylık olarak ne yazdığına hiç dikkat etmedim açıkçası. Normalde şehiriçi kullanımda 7.8-8.1 arasında yazıyor. Şehirlerarası yolda cruise'u 90'a sabitlerseniz net olarak 6.1'de duruyor. Aylık gittiğim yol miktarı değişken, 150x30 hesabı tutmaz o yüzden, ara ara uçak kullanıyorum, bir iki hafta bulunmadığım zamanlar oluyor. Ben en kabaca hesabı şöyle tutuyorum, aracın son iki çizgisi kalınca 100 TL mazot alabiliyor, tam yandığında alıyorum, şehiriçinde 440 km gidiyor, şehirlerarasında hızlı gidersem yaklaşık 500, yavaş gidersem yaklaşık 550 km gidiyor. Sonra tekrar 100 TL mazot alıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: besadam

    Ekranı sürekli sıfırladığım için aylık olarak ne yazdığına hiç dikkat etmedim açıkçası. Normalde şehiriçi kullanımda 7.8-8.1 arasında yazıyor. Şehirlerarası yolda cruise'u 90'a sabitlerseniz net olarak 6.1'de duruyor. Aylık gittiğim yol miktarı değişken, 150x30 hesabı tutmaz o yüzden, ara ara uçak kullanıyorum, bir iki hafta bulunmadığım zamanlar oluyor. Ben en kabaca hesabı şöyle tutuyorum, aracın son iki çizgisi kalınca 100 TL mazot alabiliyor, tam yandığında alıyorum, şehiriçinde 440 km gidiyor, şehirlerarasında hızlı gidersem yaklaşık 500, yavaş gidersem yaklaşık 550 km gidiyor. Sonra tekrar 100 TL mazot alıyorum.


    benim anladığım kadarı ile şehir içi 440 km, şehir dışı 550 km yolmu yapıyorsun bir depo mazotla? biraz fazla değilmi en iyi ölçüm depoyu fulleyip km sıfırlamak ve belirli bir km den sonra tekrar yakıt alıp ölçüm yapmak daha doğru.mümkünse bu şekilde deneyip bilgi verirseniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turati


    quote:

    Orijinalden alıntı: besadam

    Ekranı sürekli sıfırladığım için aylık olarak ne yazdığına hiç dikkat etmedim açıkçası. Normalde şehiriçi kullanımda 7.8-8.1 arasında yazıyor. Şehirlerarası yolda cruise'u 90'a sabitlerseniz net olarak 6.1'de duruyor. Aylık gittiğim yol miktarı değişken, 150x30 hesabı tutmaz o yüzden, ara ara uçak kullanıyorum, bir iki hafta bulunmadığım zamanlar oluyor. Ben en kabaca hesabı şöyle tutuyorum, aracın son iki çizgisi kalınca 100 TL mazot alabiliyor, tam yandığında alıyorum, şehiriçinde 440 km gidiyor, şehirlerarasında hızlı gidersem yaklaşık 500, yavaş gidersem yaklaşık 550 km gidiyor. Sonra tekrar 100 TL mazot alıyorum.


    benim anladığım kadarı ile şehir içi 440 km, şehir dışı 550 km yolmu yapıyorsun bir depo mazotla? biraz fazla değilmi en iyi ölçüm depoyu fulleyip km sıfırlamak ve belirli bir km den sonra tekrar yakıt alıp ölçüm yapmak daha doğru.mümkünse bu şekilde deneyip bilgi verirseniz..


    pardon şimdi işi çözdüm 100 tl ile depoyu tekrar full yapınca 100/450=222.2 krş şehir içi 100/550=181.1 krş uzun yol.öyle ise süper...




  • Kendi aracım olduğu için anlatayım:

    Öncelikle motor konusunda
    2.0 bir motora göre gayette güçlü ve (hani olurya bazı arabalarda hızlandığını hemen hissedersin bazılarındada bi bakmışsın otobanda 160 mışı bulmuş benim şahsen öyle başkasını bilemem )

    aracımda bulunan yokuş kalkış ve iniş desteklerii bağımsız hareket edebilen frene bağlı bir durum olduğu iş goruyor (yani ölesine koyulan dandik bir secenek değil)

    Aracımda 4x4 seçeneği daimi bir durum değil araç zorlanmadığı yerde 4x2 bir şekilde gidiyor devir düştüğünü hissettiği anda otomatikmen devreye giriveriyor (bu durum çok hoşuma gitti ) Ama sen diyosunki ben 4x4 bir şekilde gidicem onuda araçta bulunan bir düğmeyle manuel olarak değiştirebilirsin..

    Frenler ise (sert deniyor) doğru beni ara sıra rahatsız ediyor yani fren kontrolünü tam olarak ayarlıyamıyorsunuz bi bakmışsınız hafif bir dokunuşla araç duruvermiş.
    Amörtisörlerdede durum pek farklı değil oda biraz sert ... ama SUV bir araca gore bence normal bir durum diye düşünüyorum..

    Konfor konusuna gelince araç mükemmel tasarlanmış içi son derece geniş..
    Göstergeler ise göz yormayacak şekilde mavi ledle aydınlatılıyor(Hani bakıcam diye uğraşmıyon net yani)
    Anahtarsız çalışmasınıda çok sevdim...

    Dış ızgarası biraz dandik az da olsa rahatsız ediyor
    Arkasındaki hafif çıkıntı spoylere benziyor ve gayet hoş gozukuyor
    Ön tarafı farlarla beraber simetrik durumda

    Fiyatı cebimi bayağı bir zorladı çok pahalı bir araç ama avrupayla aynı anda türkiyeyede geldiği içindir diyorum..
    Ama değidiğini düşünüyorum sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BY KING -- 21 Eylül 2010; 20:44:34 >




  • Arkadaşlar ix35 şuan için performansı ve kalitesiyle alınabilecek en güzel araç..Test videosunu izlemenizi tavsiye ederim..Güzel bir anlatım...
    http://www.forstv.com/bolum_detay.asp?bolum_adi=Hyundai_ix35&bolum_id=72
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BY KING

    Kendi aracım olduğu için anlatayım:

    Öncelikle motor konusunda
    2.0 bir motora göre gayette güçlü ve (hani olurya bazı arabalarda hızlandığını hemen hissedersin bazılarındada bi bakmışsın otobanda 160 mışı bulmuş benim şahsen öyle başkasını bilemem )

    aracımda bulunan yokuş kalkış ve iniş desteklerii bağımsız hareket edebilen frene bağlı bir durum olduğu iş goruyor (yani ölesine koyulan dandik bir secenek değil)

    Aracımda 4x4 seçeneği daimi bir durum değil araç zorlanmadığı yerde 4x2 bir şekilde gidiyor devir düştüğünü hissettiği anda otomatikmen devreye giriveriyor (bu durum çok hoşuma gitti ) Ama sen diyosunki ben 4x4 bir şekilde gidicem onuda araçta bulunan bir düğmeyle manuel olarak değiştirebilirsin..

    Frenler ise (sert deniyor) doğru beni ara sıra rahatsız ediyor yani fren kontrolünü tam olarak ayarlıyamıyorsunuz bi bakmışsınız hafif bir dokunuşla araç duruvermiş.
    Amörtisörlerdede durum pek farklı değil oda biraz sert ... ama SUV bir araca gore bence normal bir durum diye düşünüyorum..

    Konfor konusuna gelince araç mükemmel tasarlanmış içi son derece geniş..
    Göstergeler ise göz yormayacak şekilde mavi ledle aydınlatılıyor(Hani bakıcam diye uğraşmıyon net yani)
    Anahtarsız çalışmasınıda çok sevdim...

    Dış ızgarası biraz dandik az da olsa rahatsız ediyor
    Arkasındaki hafif çıkıntı spoylere benziyor ve gayet hoş gozukuyor
    Ön tarafı farlarla beraber simetrik durumda

    Fiyatı cebimi bayağı bir zorladı çok pahalı bir araç ama avrupayla aynı anda türkiyeyede geldiği içindir diyorum..
    Ama değidiğini düşünüyorum sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum...




    aracın hangi renk içi ve dışı
    renginden memnun musun?

    süspansiyonu nasıl. bozuk yollarda rahatsızlık veriyormu?




  • BY KING. aracın hayırlı olsun iyi günlerde kullan.
    kaça mal oldu eksta bir aksesuar taktırdınmı?(dvd navigasyon sistemi,yan basamak,zenon far,pencere kenarı crom cıta vb.)

    Direksiyondaki el altındaki düğmelerin kullanılışlığı nasıl neleri kontrol edebiliyorsun?(radyo kanal arama,cd den parca seçme,ses açıp kapama,hız sabitleme,hız artırma,telefonla görüşme,bluetooht bağlandığında rodyo ekranında tel nolarını görme vb.) gibi seçenekeler varsa kullanılışlımı?

    Koltuklardaki derinin kalitesi nasıl,arka koltuklardaki ısıtma düğmesi ön taraftan iptal ediliyormu(arkadaki yolcu yanlışlıkla basıp açık kalırsa diye)

    Göstergelerin arasındaki yol bilgisayarı ekranında yakıt,km,toplam km dışında hangi bilgiler gösteriyor.pusula bu ekrandamı?bu bilgilere ulaşmak için trip tuşu kullanılışlımı yoksa direksiyondaki tuşlardanda kontrol ediliyormu?

    Göğüs plastiği sert olduğu için bozuk yollarda araçta tıkırtı varmı,sunroof açıkken içeri çok rüzgar sesi alıyormu? teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslan666


    quote:

    Orijinalden alıntı: BY KING

    Kendi aracım olduğu için anlatayım:

    Öncelikle motor konusunda
    2.0 bir motora göre gayette güçlü ve (hani olurya bazı arabalarda hızlandığını hemen hissedersin bazılarındada bi bakmışsın otobanda 160 mışı bulmuş benim şahsen öyle başkasını bilemem )

    aracımda bulunan yokuş kalkış ve iniş desteklerii bağımsız hareket edebilen frene bağlı bir durum olduğu iş goruyor (yani ölesine koyulan dandik bir secenek değil)

    Aracımda 4x4 seçeneği daimi bir durum değil araç zorlanmadığı yerde 4x2 bir şekilde gidiyor devir düştüğünü hissettiği anda otomatikmen devreye giriveriyor (bu durum çok hoşuma gitti ) Ama sen diyosunki ben 4x4 bir şekilde gidicem onuda araçta bulunan bir düğmeyle manuel olarak değiştirebilirsin..

    Frenler ise (sert deniyor) doğru beni ara sıra rahatsız ediyor yani fren kontrolünü tam olarak ayarlıyamıyorsunuz bi bakmışsınız hafif bir dokunuşla araç duruvermiş.
    Amörtisörlerdede durum pek farklı değil oda biraz sert ... ama SUV bir araca gore bence normal bir durum diye düşünüyorum..

    Konfor konusuna gelince araç mükemmel tasarlanmış içi son derece geniş..
    Göstergeler ise göz yormayacak şekilde mavi ledle aydınlatılıyor(Hani bakıcam diye uğraşmıyon net yani)
    Anahtarsız çalışmasınıda çok sevdim...

    Dış ızgarası biraz dandik az da olsa rahatsız ediyor
    Arkasındaki hafif çıkıntı spoylere benziyor ve gayet hoş gozukuyor
    Ön tarafı farlarla beraber simetrik durumda

    Fiyatı cebimi bayağı bir zorladı çok pahalı bir araç ama avrupayla aynı anda türkiyeyede geldiği içindir diyorum..
    Ama değidiğini düşünüyorum sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum...




    aracın hangi renk içi ve dışı
    renginden memnun musun?

    süspansiyonu nasıl. bozuk yollarda rahatsızlık veriyormu?



    Yani aslında doğru aracın süspansiyonu biraz sert ama SUV bir araca gore normal olabilir gibime geliyor kesin demiyorum 4x4 bir araba hakkında deneyimli bir kişi değilim, anlamıyorda diğilim hanii

    Renk durumundan memnunum zaten şahsen ben siyah renk severim metalik bir siyah olunca mükemmel oldu içini soruyorsun içi dört dörtlük bir araba işte cd çalardan tut klima düzenine kadar gerçekten hoş dış tarafında sadece ızgarası biraz vasat gibime geliyor iyi günler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turati

    BY KING. aracın hayırlı olsun iyi günlerde kullan.
    kaça mal oldu eksta bir aksesuar taktırdınmı?(dvd navigasyon sistemi,yan basamak,zenon far,pencere kenarı crom cıta vb.)

    Direksiyondaki el altındaki düğmelerin kullanılışlığı nasıl neleri kontrol edebiliyorsun?(radyo kanal arama,cd den parca seçme,ses açıp kapama,hız sabitleme,hız artırma,telefonla görüşme,bluetooht bağlandığında rodyo ekranında tel nolarını görme vb.) gibi seçenekeler varsa kullanılışlımı?

    Koltuklardaki derinin kalitesi nasıl,arka koltuklardaki ısıtma düğmesi ön taraftan iptal ediliyormu(arkadaki yolcu yanlışlıkla basıp açık kalırsa diye)

    Göstergelerin arasındaki yol bilgisayarı ekranında yakıt,km,toplam km dışında hangi bilgiler gösteriyor.pusula bu ekrandamı?bu bilgilere ulaşmak için trip tuşu kullanılışlımı yoksa direksiyondaki tuşlardanda kontrol ediliyormu?

    Göğüs plastiği sert olduğu için bozuk yollarda araçta tıkırtı varmı,sunroof açıkken içeri çok rüzgar sesi alıyormu? teşekkürler...






    Öncelikle sorduğun için teşekkür ederim..

    ilk önce ben sadece basamak koydurdum yanlara metalik gri renginde
    İki seçenek bulunuyordu benim gittiğim yerde biri 81 milyarlık (ix35 2.0 R 4x4 6AT STYL) diğeride 88 milyarlık (ix35 2.0 R 4x4 6AT STYLE PLUS) idi ben Plus paketi olanını alıp 88 000 verdim bu arada cep diye bişey kalmadı millete borçlandım
    Sorunda direksiyonda hangi düğmeler var dedin evet saydıklarının hepsi var ama hepsi direksiyonda değil yanında bulunanlarda var..
    Derinin kalitesi bence iyi durumda hoşuma gitti raha bir şekilde dizayn edilmiş onda sorun yok ama arka koltuktakileri kapatma seçeneği bende yok varmıdır bilemem..

    Yol bigisayarında herşey bulunuyor trip düğmesini öğrenmem biraz zaman aldı pek kullanışlı değil

    Evet araç sert ama SUV bir araca gore normal olabilir gibime geliryor
    Önceki arabam getz dede açılır tavan vardı ix35 de ben getz de rahatsız olduğum ka rahatsız olmadım yani dikkat dağıtmıyor ama başkasını bilemem

    Arac hakkındaki fikirlerin nedir ne yapcaksın merak ediyorum.


    İyi günler umarım yeterince açıklamışımdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BY KING -- 22 Eylül 2010; 15:55:16 >




  • 1- çift bölgeli klimadan bahsediliyor. arka tarafta klima ile ilgili herhangi bir düğme var mı? arkada hava kanalları var mı?
    bizim burada ne test aracı ne de teşhir de araç var. sipariş vermişler daha gelecekmiş.
    2- yan basamaklı fotografını cekip buraya koyabilir misin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.