Şimdi Ara

İTÜ Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Ben İstanbulda bir özel üniversitede 1.sınıfı bitirdim 2.sınıfa geçtim. Genel not ortalamam 3.83 ve hayallerimdeki okula yani İTÜ ye geçmek istiyorum fakat 1. sınıfın ilk döneminde Fizik 1 dersinden hocayla ilgili bir sebepten dolayı çekilmek zorunda kaldım. İkinci dönem o kredi açığını kapatmak için üstten matematik dersi aldım. İTÜ nün yabancı dil yeterlilik sınavınıda başarıyla geçtim ama şimdi ön koşullarda şu iki madde bulunuyor:

    d) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda, bitirmiş olduğu dönemlere ait öğretim planlarında belirtilen tüm dersleri dönem kaybı olmaksızın almış ve başarmış olması (kredili derslerde en az CC, kredisiz derslerde BL) zorunludur.
    e) Kayıtlı olduğu dönemlerde, öğretim planında yer alan tüm dersleri almamış olan ya da herhangi bir dersten notu DC ve altındaki notlarla başvuran öğrencinin başvurusu değerlendirmeye alınmaz.

    Dersten çekilmek transkripte W notuyla işlendi fakat anladığım kadarıyla İTÜ de dersten çekilme gibi bir durum yok. Üstten bu açığı kapatmam bu maddelerde esneklik yapılmasını sağlayabilir mi? Veya bununla ilgili herhangi bir bilgisi olan bilgisini paylaşırsa çok sevinirim... Şimdiden teşekkürler...

    Üstte belirttiğim maddelerin kaynağı:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/YatayCapYandal.html







  • Senin sahip olduğun öğretim planında olan, geçirdiğin dönemlerdeki tüm derslerden kredili olanlardan en az CC (2.00 veya dengi), kredisiz derslerden ise muaf veya G notu bir not ile geçmiş olman lazım ki yatay geçiş başvurusu yapabilesin. Aksi takdirde kredi fazlan olsa bile değerlendirmeye alınmaz.



    Bölümün nedir peki ? Tek istisnası belki şu olabilir; vermediğin ders geçmek istediğin bölümde verilmiyordur, bu durumda senato inisiyatifine bağlı olarak -ki çok düşük ihtimal- geçebilirsin. Dediğim gibi bölümde önemli burda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam malesef sizin durumunuzda geçiş yapamıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. DC ile geçilen dersi bir sonraki dönem yükseltmek için aldığımızda İTÜ yatay geçişte sorun çıkarır mı? Dönem kaybı olmaksızın CC ile başarmış olmak gerekir diyor, dönem kaybı olarak mı görülüyor, durumu etkiliyor mu bilmek istiyorum. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.