Şimdi Ara

İtü uçak mühendisliği düşünen veya havacılığa ilgi duyan arkadaşlar, sorularınızı alabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
6.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tercih sürecinin bitmesine az bir zamanın kaldığı bu günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi ve Uçak Mühendisliği hakkında aklınıza takılan bir şey varsa dilediğiniz gibi sorabilirsiniz.



  • Hocam onu çok acikmis . Mezun olanların çoğuna direk Boeing den falan iş teklifi geliyormuş doğru mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Militarist bir insan değilim. Savunma sanayiinde çalışmak pek ilgimi çekmiyor. Savunma sanayii dışında ne yapabilirim uçak mühendisliğinde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayalim olan bölüm ama yine kazanamadım :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BirinciGelenSperm kullanıcısına yanıt
    iTU uçak Türkiye'nin en iyi havacılık fakületesidir.Ülkemizde Savunma sanayide meydana gelen gelişmelerden dolayı havacılıkta uzmanlaşmış personele ihtiyaç giderek artmakta.Uçak mühendisleri özellikle günümüzde iş bulma sıkıntısı çekmeyen mühendislerden.Fakat direkt being de işin hazır gibi bu durum söz konusu değil. Bugün georgia teknik havacılık mezunları bile boeing, airbus ,lockheed martin gibi büyük firmaların potansiyel eleman ağında olmuyor maalesef.Burada öğrencinin kendinini kadar geliştirdiği önemli bir kıstas.
  • jesterstory kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun. İtu uçak mühendisliğini kazanamamış olman çok büyük bir kayıp sayılmaz:) Üniversite olayını gözünde çok fazla büyütme.Seni ileride çok iyi yerlerde görebilmek dileğiyle...
  • Debrogliee kullanıcısına yanıt
    İnsallah hocam sizide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arobasgan kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsan mühendislik uygulamalarının yaklaşık yüzde 15'lik kadarı hizmet sektörüne yönelik.Peki bu aranın havacılıkta ne durumda olduğuna bakarsak boeing ,airbus gibi isimlerini daha çok sivil havacılıkta (yolcu uçakları vs.) duyduğumuz bu firmaların arge çalışmalarının neredeyse %75'lik bir kısmını askeri ihtiyaçlara yönelik olarak yaptıklarını görürüz.Çünkü "maalesef" savaşlar teknolojiyi ivmeleyen yegane şeylerdir.Kuramsal olarak bakarsak da para deviniminin en kolay olduğu sektör savunma sanayidir.Ülkemizde de bir mühendisin en çok para kazandığı sektör yine bu sektördür.Amacım fikirlerini yargılamak değil ama yaşının benden küçük olduğunu varsayarak bir abi tavsiyesi verecek olursam Ülkemiz şartlarını göz önüne aldığımız takdirde de yine "militarist" olmamak maalesef hayalcilikten öteye varamayacağı muhakkaktır.Ama bir uçak mühendisi olarak birçok otomotiv firmasında rahatlıkla çalışabilirsin.Sivil havacılıkta da thy,pegasus,atlasjet gibi firmaların bakım-onarım departmanlarında çalışabilirsin.Özellikle Türk Hava Yolları'nın uçaklarda modifikasyon hakkı olduğu için kısıtlı olsa da burada çalışacak olursan ar-ge çalışmalarında bulunabilirsin.Yüksek Lisansını yaptığın alana göre değişebilmekle beraber elektronik,inşaat ve uçak-uzay fakültelerinde akademisyen olarak çalışabilirsin.Geçtiğimiz hafta meclisten tasarısı onaylanan "TÜRK Uzay Ajansı" da (kurulmasında öncü olan hocalarıma dayanarak söylüyorum...) ileride ciddi uzay araştırmalarına öncü olabilecek bir kurum.Kendini eğer haberleşme üzerine geliştirecek olursan uydu sistemleri üzerine de çalışmalarını sürdürebilirsin.Şimdilik aklıma gelen belli başlı çalışma alanları bunlar.Eğer aklına takılan başka noktalar da varsa sorabilirsin. İyi günler dilerim.




  • Debrogliee kullanıcısına yanıt
    Bakım, onarım departmanları ne iş yapar biraz bilgi verebilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debrogliee kullanıcısına yanıt
    hocam kararsız kaldım itü ehb mi itü uçak mı ikisine de ilgim var sayılır ?

    Sektör ve yurtdışı hangisi ağır basar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezmez -- 11 Ağustos 2018; 16:45:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada yaşayan biri için odtü mü önerirsiniz itü mü?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü Uzay seçip sonra uçağa geçebiliyormuşsun doğru mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AdRenaLime kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debrogliee -- 9 Eylül 2020; 18:43:9 >
  • Space-X kullanıcısına yanıt
    Yatay geçiş sadece İTÜ için değil bütün üniversitelerde öğrencilere sağlanan bir imkan.Ancak yatay geçiş yapabilmen için not ortalamanın belirli bir değerin üstünde olması lazım.Uçak mühendisliğine yatay geçiş içinse not ortalamanın yaklaşık 3.70 civarında olması gerekir ki bizim fakültede bu her baba yiğidin harcı değildir maalesef.(Ama tabi imkansız da değildir.)
  • Debrogliee kullanıcısına yanıt
    Neden odtü uzay havacılıktan daha iyi açıklar mısınız odtüde de neredeyse her şey uçak üzerine (orada okuyan biri söylemişti ders programlarına baktığımda da itü uçak ile neredeyse birebir aynı)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debrogliee kullanıcısına yanıt
    İtüde bilgisayar ve elektrik mühendisliği ve boğaziçi makine mezunu akrabalarım dahil "mühendislik eğitimi" olarak itünün odtüden daha iyi olduğunu iddia eden duyduğum ilk kişisiniz böyle düşünmenizin nedeni nedir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrpenguin M kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debrogliee -- 9 Eylül 2020; 18:43:48 >
  • Mrpenguin M kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debrogliee -- 9 Eylül 2020; 18:44:7 >
  • Debrogliee kullanıcısına yanıt
    Bana genel olarak söylenen şey teknik eğitimde en üst seviyenin zaten itü ve odtü olduğu ancak yabancı dil ve kattığı vizyon olarak odtünün biraz daha önde olduğu. Ama temel etken olarak İstanbulda yaşıyorsan veya yaşamak istiyorsan itü ankarada isen odtü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.